HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2021 Salı - 13:38

Soyer’e ‘Yunan vatandaşı olsun’ demişti: Onunla karşılaşırsam…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldığı sözlerle gündeme gelen Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Soyer ile karşılaşması durumunda kendisine “Bütün kötülüklerinden arın, İzmir’e hizmet et” diyeceğini söyledi.

Soyer’e ‘Yunan vatandaşı olsun’ demişti: Onunla karşılaşırsam…

EGEDESONSÖZ- MHP MYK  üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer’i hedef aldığı açıklamasında “Soyer, Yunan vatandaşı olsun” sözleri CHP ile MHP’li siyasetçileri karşı karşıya getirmişti.

YUNAN VATANDAŞI OLARAK İZMİR’DE YAŞAMASINDA BİR SIKINTI YOK
Yaşanan tartışmaların ardından MHP’li Osmanağaoğlu, konu ile ilgili olarak yeniden açıklamalarda bulundu. Tunç Soyer’i bir belediye başkanı olarak başarısız bulduğunun altına çizen Osmanağaoğlu, “İzmir’e hizmet etmediği için Tunç Soyer Yunan vatandaşı olsun dedim. İzmir’e hizmet etmiyor. İzmir’deki seçmenlerimiz Tunç Soyer olmasa, yerine başka birisi olursa hizmet alacak. Belediye başkanlığını bıraksın, İzmir’e hizmet eden biri belediye başkanlığı yapsın, o anlamda söyledim.  Yunan vatandaşı olsun demek; İzmir’e duymadığı, İzmir etmediği hizmetleriyle gitsin yerine İzmir’e hizmet edecek biri gelsin de o nereye giderse gitsin anlamı taşıyor. İzmir bundan kurtulsun. Yunan vatandaşı olarak İzmir’de yaşanmasında bir sıkıntı yok ki. Tunç Soyer de bir Yunan vatandaşı olarak İzmir’de yaşayabilir. Tunç Soyer bu haliyle de Yunan vatandaşı olabilir, olsun ama İzmir’e hizmet etsin. İzmir’in önündeki engelleri kaldırsın; İzmirlinin önünden çekilsin İzmir’de hizmet edebilecek biri gelsin” dedi.

HDP İLE İLGİLİ NE OLSA SOYER YÜRÜYOR
Halkların Demokrasi Partisi’nin İzmir’de düzenlediği mitinge katılan Soyer’i hedef alan Tamer Osmanağaoğlu, “İzmir sadece HDP’lilerden ibaret bir şehir midir? İzmir’de HDP ile ilgili ne olsa Tunç Soyer orada yürüyor. Hepimizin buna tavır koyması gerekiyor. O cumartesi günü o platformun toplantısına gittiği zaman insanın malzemesine dokunan manzarayı görüyoruz” dedi.

Soyer’in “Pervin Buldan’la bir araya gelmedik” ifadelerini ‘durumu kurtarma’ olarak niteleyen Tamer Osmanağaoğlu, “Yan yana gelmesinler, konuşmasınlar ama aynı şeyi aynı atmosferde söylediğiniz zaman olur mu? Aynı anda kürsüye çıkmışlar çıkmamışlar ne fark eder? Kürsüyle alakası yok. Öyle denk gelmemiştir de çıkmamıştır.  Deniz Yücel’in, Mahir Polat’ın, Tunç Soyer’in olması zihniyet olarak aynı olmasından kaynaklı. HDP şu anda Türkiye’de PKK’nın temsilcisi değil mi? Bunu tartışmamız lazım…  Tunç Soyer’e ilk sorulduğunda kınamadı terörü. ‘Ben kınayınca ne olacak’ dedi. 3 gün sonraki bir programında ‘Lanet olsun kınıyorum’ dedi. Kınıyorsan mesele yok dedik” dedi.

Tunç Soyer ile bugüne dek bir araya gelmediklerini de söyleyen Osmanağaoğlu, “Tunç Soyer’in 9 Eylül kutlamalarındaki konuşmalarına bakın. Bir konuşması var… Lütfen onu bulun ve okuyun. Onu okuduğunuz zaman benim aşağı yukarı ne söylemek istediğimi anlamış olacaksınız. Ben Atatürkçüyüm diyor… Türk tarihinde, Türklerin kurtuluşu için uğruna milli mücadele savaşı başlatılan yer için söylüyorum. İzmir bu kadar önemli ve kutsal bir yer; ben İzmir’in bu kutsiyetinden dolayı feryat, figan ediyorum” dedi.

İDEOLOJİK KAYGILARINDAN SIYRILIP İZMİR’E HİZMET ETSİN
Tunç Soyer’le karşı karşıya gelmesi durumunda söyleyeceklerinden bahseden Osmanağaoğlu, “Biz insanız, onun yakasına sarılacak halimiz yok. Karşılaştığımda ona diyeceğim tek şey şu; ‘Bütün kötülüklerinden arın, İzmir’e hizmet et.’ Bizim tek davamız İzmir. Kötü düşüncelerinden, basiretsizliğinden, İzmir’le ilgili yapılması gerekleri bir an önce yapıp, ideolojik kaygılarından sıyrılıp İzmir’e hizmet etsin.  İzmir parası basıyor, İzmir bayrağı asıyor… Anıl Çeçen, bu işi nasıl organize etmek istediklerini 2000 yılında yaklaşık 50 sayfalık rapor hazırlayarak devlete bildiriyor. Bunun içinde Tunç Soyer de var” dedi.

NE RANDEVU ALIRIM NE ZİYARET EDERİM
Soyer’den ne bir randevu almayı ne de bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşünmediğini vurgulayan Osmanağaoğlu, “İzmir için doğru bir şey yapacaksa bir araya gelmeye razıyım ben ama şimdiye kadar doğru bir şey yapıldığına inanmıyorum. İzmir’in, bizim çocuklarımızın geleceğini borçlanarak ipotek altına alıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ortada hiçbir şey yok” dedi.

KOOPERATİFÇİLİĞİ BIRAK, TRAFİĞE BAK
Depremde hasar alan İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının yıkılmasını desteklediğini söyleyen Osmanağaoğlu, “Mimarlar Odası açıklama yaptı… Büyükşehir Belediyesi’nin yıkılmasına karşı çıkıyor. Karşı çıkma gerekçesi, hükümet; yerel hükümeti daha güçsüz göstermek için özellikle istiyormuş… Bu nasıl bir zihniyettir ya? Yıkılmasını Tunç Soyer istiyor, kesinlikle yıkılmalı. Yıkılsın, İzmir’e en gösterişli belediye binası yapılsın. Buna ben karşı çıkmıyorum. Orada çalışan insanların hayatları düşünülerek hareket edilmeli. Eğer böyle bir rapor tanzim edilmiş ve bu bina çürükse bir an önce yıkılıp, yerine yenisi yapılmalı. Ben o bina yıkılsın İzmir Büyükşehir Belediyesi gitsin konteynerde yaşasın mı diyorum? Kamu binalarının hangisinde çürük raporu varsa, depreme elverişsizse yıkılsın ve yerine daha sağlıklıları yapılsın. Bayraklı’daki tüm yapılan binaları tek tek gezdim Bakan Bey ile beraber. 8-9 ay gibi kısa bir sürede İzmir’de insanların rahat, huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri binalar yapıldı; Ağustos’ta teslim edilecek. Biz için İzmir yerelinde tek düşündüğümüz şey; Tunç Soyer’in İzmir’e hizmet etmesi. Trafik sorununu bir an önce ortadan kaldırması için en önemli yatırımlarını trafiğe yapması gerekiyor. Bıraksın kooperatifçiliği, mandalina üreticiliğini. İzmir’in trafik sorununu çözsün” dedi.

 
İzmir yine sallandı!
 
Umre ziyaretine aşı şartı! Hangi aşılar geçerli?
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Temmuz 2021 Çarşamba 08:46

mehepe kapatılsın. işe yaramayan bir tabela partisi.

Yorumu oyla      2      3  
Zagor 28 Temmuz 2021 Çarşamba 00:41

Ülkede Tarim cökmüs, adam Kooeratifciligi birak diyor. Derdiniz ne sizin anlamadim ? Yarin Tahil, sebze ve meyve üretimi olmazsa rahat trafikte arabami yiyeceksiniz ? Bu nasil bir kafa yapisi ?

Yorumu oyla      2      3  
berna güler 27 Temmuz 2021 Salı 22:11

zeybek oynamaya geldik diyenlerinizmir marşı ile gitmesinin kini

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 27 Temmuz 2021 Salı 20:00

Insanlar peyniri katık etmeye başladı bu milletvekili trafikten bahsediyor.

Yorumu oyla      2      3  
Ömer 27 Temmuz 2021 Salı 17:36

Mustafa ÖZUSLU NİRELİ? ESAS OĞLANDIR.

Yorumu oyla      2      3  
vatandaş 27 Temmuz 2021 Salı 17:01

Yunan vatandaşı olsun nedir yav. iyice suyunu çıkardınız bu siyasetin.

Yorumu oyla      2      3  
Fikret ASLAN 27 Temmuz 2021 Salı 16:42

Ülkeyi araplaştıran ve "Milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım" diyenlere yedek lastik olan MHP'yi gerçekten anlayamıyorum. AKP sayesinde ülke hızla araplaşıyor ve MHP denen parti buna ses çıkarmıyor. Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      2      3  
Pes! 27 Temmuz 2021 Salı 16:30

Skandal ifadeler! Öyle bir algı yaratılmak isteniyor ki sanırsın trafik için hiçbir proje yapılmıyor. Az önce bile tramvaylara 26 araç alım ihalesi vardı. 750 milyonluk proje. 1 milyarlık yol+tünel projesi ekonomik kriz yüzünden gecikse de Buca'da yapımı devam ediyor. 10 milyarlık Buca Metro Hattı'nın yapım ihalesi 16 gün sonra yapılacak. Narlıdere Metrosu'nda tünel işleri bitti gibi. Çiğli'de tramvay hattı yapılıyor. 500'e yakın otobüs alındı. Körfez filosu komple yenilenmişti, ilave gemiler gelmeye devam ediyor ... Yahu bunların maliyeti 16-17 milyarı geçiyor. Bu ekonomik koşullarda yapılan yatırım çok ciddi. Siz ne söylediğinizin farkında mısınız? Daha bunlara ilave planlanan alt-üstgeçitleri saymadım bile. En önemlilerinden biri de dünya bankasindan alınacak kredi ile yapılması planlanan şehrin göbeğindeki dev köprü kavşak çalışması.

Yorumu oyla      2      3  
27 Temmuz 2021 Salı 16:22

Kendiniz çok iktidar oldunuz ve hizmet ettiniz de Tunç bey'e laf atıyorsunuz. İzmirde yoksunuz bile. Oy oranlarınız belli. Yani hizmet sıfır sizde÷ Bu bağlamda siz de Yunan olmuyor musunuz?

Yorumu oyla      2      3  
tabela partısı 27 Temmuz 2021 Salı 15:58

sizin izmirde bir karşılıgınız varmı ki muşlu başkanınız ve siz ..sadece karalama..bence izmir teşkılatını kapatın gitsin..yada dernege çevirin bınayı

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akrabalar karşı karşıya: Erdoğan bile adayım demedi!
Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya ...
Yapılandırma hüsranı… CHP’li Bakan’dan iktidara: Halktan tamamen koptular!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, borç yapılandırmasına ...
CHP’li Sertel’den mülteci yorumu: Savaş bitti, herkes ülkesine!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, mülteci ...
 
AK Partili Kırkpınar’dan İzmir mesajı: Projelerimiz engelleniyor!
Hükümetin Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin çalışmalarını engellediği ...
Dışişleri'nden Avusturya Başbakanı'a tepki
Dışişleri Bakanlığı, Avusturya Başbakanı Kurz'un, Afgan mülteciler için ...
'Saldırı sonrası operasyonları yaptık, 12 terörist öldürüldü'
Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve Kara ...
 
Belediye duyurdu: Yabancı uyrukluya su 10 kat zamlı!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin ...
AK Partili Aktay: Suriyeliler giderse ekonomi çöker
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suriyeli göçmenler için "Kader ...
Devlet Bahçeli'den Lozan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Lozan Antlaşması, Anadolu coğrafyasında ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva