HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2021 Salı - 12:40

Akrabalar karşı karşıya: Erdoğan bile adayım demedi!

Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aynı zamanda akrabası olan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar'ın olası bir erkem seçim döneminde Millet İttifakı'nın adayı olmadığı yönündeki sözlerine yanıt veren Kırkpınar, "Kendi adayları, Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı; henüz ben adayım demedi. Onu MHP’nin lideri bizim adayımız diye takdim etti. Böyle bir şeyde, bu konuda cevap bile vermeyi zul görüyorum" ifadelerini kullandı.

Akrabalar karşı karşıya: Erdoğan bile adayım demedi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla İzmir'deki yerel basın ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın başkanlığında düzenlenen kahvaltıya, İYİ Parti İl Başkan yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

ERDOĞAN BİLE HENÜZ ADAYIM DEMEDİ!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar'ın Sonsöz TV'de söylediği 'Millet ittifakı seçim istiyor ancak adayları bile yok' söylemini de değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar "Kendi adayları, Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı; henüz ben adayım demedi. Onu MHP’nin Lideri bizim adayımız diye takdim etti. Böyle bir şeyde, bu konuda cevap bile vermeyi zul görüyorum. Buna cevap verilmez” dedi.

GENEL MERKEZİMİZ 20 SAAT ÇALIŞIYOR
Oy artışının tüm Türkiye genelinde olduğunu da belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Sadece İzmir’de değil, Türkiye genelinde oy artışımız var. Bu oy artışımız sayın genel başkanımız başta olmak üzere parti teşkilatımızın milletin derdiyle çözüm üretme noktasında, çözümlerimizi, politikalarımızı; bununla ilgili genel merkezimizde çalışma saati 20 saat. 4 saat güvenlik kalıyor, 20 saat çalışılıyor. Bu hem ekonomik hem siyaset hem dış politika çalışmaları. Türk halkının bütün sorunlarının toplandığı bir havuzda şimdi üretim başladı. Ne üretimi? Çözüm üretimi. İzmir değil sadece, tüm Türkiye" dedi.

AĞIRLIĞIMIZ BASKÜLÜ GEÇTİ
Önümüzdeki yerel seçimde İzmir'de ilçe ve  Büyükşehir bazından ayrı bir adayla çıkıp çıkmayacakları sorusunun yöneltilmesi üzerine de konuşan Kırkpınar, "Biz apar topar basküle çıkmıştık 2018, 24 Haziran’da. 9,97 aldık Türkiye genelinde, İzmir’de yüzde 11,3. Şimdi kantara çıkıyoruz, yapılacak baskın, erken ya da gününde seçimle kantara çıkacağız. Çünkü ağırlığımız baskülü geçti, kantara çıkıyoruz. Kantarda boyumuzu kilomuzu ortaya çıkaracağız ve ondan sonra oturup yerel yönetimlerle ilgili düşüncülerimizi kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

 BİZ BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ
30 Ekim depreminde mağdur olan İzmirliler ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini de belirten Kırkpınar, "İzmir’de 30 Ekim 2020’de vuku bulan İzmir Depremi’nde yaşananları meclise ilk taşıyan Grup Başkan Vekilimiz Musavat Dervişoğlu olmuştur. İşin takipçisidir. Kendilerinde kalınca bir dosya var, kendisine ulaşan herkesi not ediyor. Bir kısmı belediyeyle ilgili, bir kısmı da ağırlıklı olarak bakanlıkla ilgili… Çok dramatik şeyler yaşanıyor. Çok reklamı yapılan ama arka planında mağduriyetlerin olduğu manzaralar var. Buna kimsenin duyarsız kalmaması gerekiyor. Çünkü mağduriyetlerin içinde bizim Bornova ilçe başkanımız da var. Dolayısıyla biz bu işin takipçisiyiz" dedi.

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK GİBİ DURUYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin performansını da değerlendiren Kırkpınar, "Bu kahvaltı dahil olmak üzere katıldığımız tüm toplantılarda benim gözlerine bakıp gülümsettiğim arkadaşlarım var. Hatta siz de olmak üzere. Konu dönüp dolaşıp ittifakımız ve Tunç Bey’e geliyor. Ben o söylediklerimin üzerine olumlu anlamda katkı koyarım ama olumsuz anlamda koyabileceğim bir katkı yok. Yani her şey 31 Mart 2019’da başladı, 31 Mart 2019’dan sonra daha 1’inci yılını tamamlamadan 11 Mart 2020’de pandemiyle yüzleştik. Pandemi deyip geçmeyin, bugün buradayız pek çok insan tedirgin, hepimiz aşılandık ama tedirginiz. Belediye kaynakları aşağı indi, belediyenin kamu için harcadığı kaynakları kat ve kat yukarı çıktı. Burada o süreç İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Millet İttifak’ı ve Cumhur İttifakı belediye başkanlarının çok büyük bir gayret ortaya koyarak sıkıntı yaşayan insanlara ulaştığını düşünüyorum. Bunun dışında bu şehrin en büyük problemi ne derseniz birincisi trafik. Buna yok öyle bir şey derseniz olmaz. Cumhur İttifakı yaptıklarını göklere çıkarır, eksikliklerini konuşmaz. Bu şehrin en büyük problemi maalesef trafik… Buna hızlı bir şekilde çözüm üretilmesi gerekiyor. O çözümde üretilecek gibi görünüyor. Sayın Tunç Bey’in ifadesiyle söyleyeyim; yakın zamanda bu konuda bir değişim, değişiklik, rahatlama geleceğini iddia etti. O sözünün de arkasında duruyor" dedi.

MİLLET İTTİFAKI BÜYÜK BİR MÜCADELE VERDİ
Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda konuşan Kırkpınar, "Malumunuz basının, medyanın ve gazeteciliğin bugün Türkiye’de nerelere evrildiği, neler yaşadığını biz siyasilerden fazla, yaşayan insanlar olarak sizler biliyorsunuz. Basın, demokratik toplumlarda 4’üncü kuvvet olarak anılır ama 2018 yılının 9 Temmuz günü Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçildi… Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bakanlar kurulu değil, kabine açıklandı. Biz bugünkü sistemi daha henüz partimizi kurmadan, genel başkanımız o zaman meydan meydan gezerek 16 Nisan 2017’de yapılan referandumda hayır oyu çıkması için bu sistemin, Türk toplumuna, geleneğine, kültürüne, siyasetine uygun düşmeyeceğini ifade etti. Maalesef bugün başta genel başkanımız, partimizi kurduktan sonra diğer siyasi partiler yine o dönemde daha sonra Millet İttifakı bileşenlerinden ve büyük ortak olarak diyebileceğimiz CHP de Saadet Partisi de bu süreçte hayır oyu çıkması için büyük mücadele verdi" diye konuştu.

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYİN
Basının önemine de dikkat çeken Kırkpınar, "Şimdi rakamlar üzerinden gitmeyeceğim ama bu gerçekleşti ve sisteme geçtik. Kabinenin açıklandığı günden sonraki süreçte bugüne gelene kadar özellikle sizlerle ilgili bölümde söyleyeyim; biraz evvel sohbette de ifade ettim; sizler İzmir’de kıt kaynaklarla, büyük bir özveriyle en azından İzmir’de yaşayan insanları bilgilendiriyorsunuz. Bu sadece siyaset haberiyle değil, belediye haberiyle değil; toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren ve problem kaynağı olan ne varsa gündeme taşıyorsunuz bu takdir edilmekle beraber bulunduğunuz kesimin yani medyanın elinden gücü kuvveti alınmış bir kesime dönüştürüldü. Maalesef ki devletin resmi yayın organı olan TRT başta olmak üzere medyanın büyük bir kısmı ya satın alınarak ya da sattırılarak hükümet yanlısı politikaları destekler, bunda bir deyis yok ama toplumun diğer kesimiyle ilgili hiçbir problemi ya da hiçbir konuyu gündeme getirmiyorlar. Bu gücü elinden alınmış, baskı altında haber peşinde koşan sizleri üzüyor. Bu duruma da şahit olunca bizler de üzülüyoruz. Türkiye’den bundan 20 yıl evvel medya çok daha farklı bir yerdeydi. Özlük haklarınız kısmen alındı. Bir örnek; havayollarında indirimli bilet alma şansınız vardı, bundan başlayarak telefon indirimi ve pek çok konuda özlük haklarınız ellerinizden alındı. Peki ne yapmalıyız? Size düşen büyük görev mücadele azminizi hiçbir zaman kaybetmemek. Ne muhalefetin yanında olun, ne de iktidarın… Türk milletinin yanında olun. Çünkü Türk milleti son 20 yıldır kademeli olarak yaşadıklarını maalesef hafızasında tutamıyor. Dolayısıyla almış olduğunuz bu sorumluluğu aydınlık günlere kavuşana kadar, bu mücadeleden vazgeçmemenizi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

TOPLANTILAR GELENEK HALİNE GELSİN
"Günümüz bugün değildi, 24 Temmuz’du, hafta sonuydu. Belki tatil yapma imkanı bulanlarınız vardır bilemiyorum, benim öyle bir şey olmadı. Dolayısıyla sizleri böyle bir davetle burada eksik kimseyi görmek istemediğimizden hem il başkan yardımcımız hem danışmanımız hem de diğer il başkan yardımcımız böyle bir organizasyonu yapmak için bir araya geldiler. Bunu bir gelenek haline getirelim, bir daha ki yıla baktım, 24 Temmuz çok uygun bir tarih. İnşallah o gün bir arada oluruz ve o 24 Temmuz’da inşallah Türkiye’de bir değişim olmuş olur. Bu benim niyetim. Bu niyeti taşıyan insanlar da sandık başına gidip, değiştirecektir diye düşünüyorum."

 
Balçova’nın Mehmetçiklerine Anadolu geleneği
 
Göztepe'de Pereira listede
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 27 Temmuz 2021 Salı 19:35

yahu açıkça bunu ifade etmemişken karşı tarafın adayına saldırmak da komik olmuş. sayın kırkpınar endişelenmenize gerek yok ekonomi böyle olduğu sürece karşısına kimin çıktığının bir önemi olmayacak zaten :)

Yorumu oyla      2      3  
haydar haydar 27 Temmuz 2021 Salı 12:59

şakayda hiç komik değil ciddiyse çok komik. cevaba bak erdoğan adayım dememiş. bunu insanların yüzüne bakarak söylüyor kimse de demiyor ki ya bu adam ne diyor.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yapılandırma hüsranı… CHP’li Bakan’dan iktidara: Halktan tamamen koptular!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, borç yapılandırmasına ...
CHP’li Sertel’den mülteci yorumu: Savaş bitti, herkes ülkesine!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, mülteci ...
AK Partili Kırkpınar’dan İzmir mesajı: Projelerimiz engelleniyor!
Hükümetin Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin çalışmalarını engellediği ...
 
Dışişleri'nden Avusturya Başbakanı'a tepki
Dışişleri Bakanlığı, Avusturya Başbakanı Kurz'un, Afgan mülteciler için ...
'Saldırı sonrası operasyonları yaptık, 12 terörist öldürüldü'
Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve Kara ...
Belediye duyurdu: Yabancı uyrukluya su 10 kat zamlı!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin ...
 
AK Partili Aktay: Suriyeliler giderse ekonomi çöker
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suriyeli göçmenler için "Kader ...
Devlet Bahçeli'den Lozan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Lozan Antlaşması, Anadolu coğrafyasında ...
Karantinadaki belediye başkanından 'aşı' çağrısı
Yeni tip corona virüse (Covid-19) yakalanan ve karantina sürecini evinde ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva