HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2021 Salı - 08:34

AK Partili Kırkpınar’dan İzmir mesajı: Projelerimiz engelleniyor!

Hükümetin Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin çalışmalarını engellediği iddiaları hakkında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Biz hizmet etmek istiyoruz. CHP desin ki ‘Biz şu hizmeti yaptık da AK Parti engelledi, hükümet engelledi.’  Bir tane örnek göstersinler. Yalandan vazgeçsinler, bıraksınlar artık. Gerçek somut şeyler göstersinler. Aslında onlar bizim hizmetleri engelliyorlar. Konak Tüneli kaç mahkemeden geçti? Hep karşı çıktılar. Hükümetin yapmak istediği projeler var ancak engel olunuyor, dava açılıyor" diye konuştu.

AK Partili Kırkpınar’dan İzmir mesajı: Projelerimiz engelleniyor!

EGEDESONSÖZ-  AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, SONSÖZ TV’ye konuk olarak programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Türkiye’nin siyasi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kırkpınar; İzmir’in sorunları üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e eleştiriler yöneltti.

MUHALEFETİN YENİ YAPTIĞINI BİZ 20 YILDIR YAPIYORUZ
Millet İttifakı mensuplarının yaptığı saha ziyaretleri sonrası iktidara yönelik eleştirileri hakkında konuşan Kırkpınar, muhalefet partililerin yaptıkları ziyaretleri yeni bir şey gibi aktardıklarını, bunun sebebinin ise daha önce vatandaşa dokunmamalarından kaynaklandığını belirtti. Kırkpınar, “Burada birkaç aydır dolaşıyorlar, yeni bir şeymiş gibi. Çünkü onlar için büyük bir lüks. Kahveleri, bakkalları, esnafı ziyaret etmeyi bir yeni buluşmuş gibi gösteriyorlar. Biz bunu 20 yıldır yapıyoruz. Vatandaşa ulaştığımız için vatandaş bize bu anlamda destek veriyor. Sizler vatandaşa ulaşamadığınız, kendi kalın çizgi ile çizdiğiniz alanlarda siyaset yaptığınız için vatandaşa yeni gidiyorsunuz. Biz 20 yıldır vatandaş ile birlikteyiz. Bizim vatandaş ziyaretlerimizin 10'da 1'ini muhalefet yapamıyor. Biz vatandaşın içindeyiz. Biz belge ve rakamlar ile konuşuyoruz. Türkiye'de 1-2 ay geriye giderek ihracat rakamlarını değerlendirin. Sanayi yüzde 30-40 oranında büyüdü. Tabii ki muhalefeti vatandaşı gezdiğinde kendi algısı doğrultusunda görüşleri belirtecektir. Özellikle biz İYİ Parti'nin ülkenin çeşitli yerlerinde neler yaptığını gördük” dedi.

BİZ HİÇBİR ZAMAN SEÇİMDEN SEÇİME ÇALIŞMADIK
Kırkpınar, AK Parti’nin seçim süreci dışında da seçim varmışçasına çalıştığını söyleyerek “Biz hiçbir zaman seçimden seçime çalışmadık, her zaman vatandaşımızın içinde yer aldık. Seçim var çalışalım, seçim var vatandaş içinde olalım düşüncesinde olmadık. İzmir'in ve diğer illerin AK Parti milletvekillerine baktığımızda, seçim zamanı ve seçim öncesi ziyaretlere, belki seçim yokken daha fazla gezmişizdir” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTIĞIMIZ, ZİYARETLERİMİZİN YÜZDE 1'İDİR
Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti arasında yaşanan 'sahaya en çok kim çıkıyor' tartışmaları hakkında da konuşan Kırkpınar, şunları söyledi:

"Bizim sosyal medyadaki ziyaretlerimiz, yaptıklarımızın yüzde 1'idir. Pandemi döneminde ben İzmir'in ilçelerine ilçe başkanlıklarına bile haber vermeden köylerimizi ziyaret ettim. Bunları hiç paylaşmadık bile. Geçmişe gittiklerinde zaten bizim vatandaş ziyaretlerimiz ortaya çıkacaktır. Zaten bunları anlatmanın bir anlamı yok. Biz milletin vekiliyiz. Tabii ki onların içinde sürekli olacağız. Bunları övünerek anlatmamamız da yanlış zaten. Biz kulelerde yaşamıyoruz kİ, vatandaşın içindeyiz."

TÜRKİYE NEREDEN NEREYE GELDİ, ÇOK İYİ BİLİYORUZ
AK Parti'nin 20 yıldır iktidar olduğunu hatırlatan Kırkpınar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz bugün iktidar olmadık, 20 yıldan beri iktidarız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu yıldan itibaren 97 yılından itibaren bizler bu ülkede varız. Biz geçmişimizi de çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini de çok iyi biliyoruz. 2000 öncesi Türkiye'nin nereden nereye geldiğini de biliyoruz. El bağlayıp ABD'den bir şeyler istemek zorunda kalınan dönemleri de biliyoruz. IMF'ye 23-24 milyar dolar borcun olunduğu dönemleri de biliyoruz. Bugün Türkiye, yerli ve milli sanayide çok iyi noktaya geldi. Yeraltı madenlerimizi nasıl çıkartabiliyoruz; bunlar ortada. Türkiye nereden nereye geldi bunu hepimiz biliyoruz. Türkiye'nin yönetilemediği ve seçim ortamı oluştuğu falan… Türkiye'ye bu algıların nereden geldiğini bizler biliyoruz. ABD'nin bazı yayın organlarını nasıl finanse ettiğini de biliyoruz. ABD'nin biz muhalefeti destekleyeceğiz, dediğini unutmadık. Biz sürekli bize ekonomik bir saldırı var diyorduk ve muhalefet bizimle dalga geçiyordu. Diğer gün Trump çıktı dedi ki ‘Türkiye'ye unutamayacağı ekonomik bir darbe vururum’, sonra biz çıkıp ‘Demiştik’ dedik. Bu saldırılar ve erken seçim baskısı muhalefetin kendi görüşü değildir bence. Dış güçlerin ve FETÖvari yapıların ortaya atmış olduğu bir hareket. Madem muhalefet cılız da olsa erken seçim çağrısında bulunuyor… Bu ses muhalefette var, vatandaşta yok. İzmir'de vatandaş diyor ki trafik sorununu çöz, asbestli borulardan çocuklarım su içiyor, kanalizasyon sorununu çöz, körfezi temizle, çarpık kentleşmeyi çöz, depremde biz mağdur olduk 7-8 ayda hükümet bize konutları teslim edilecek seviyeye getirdi diyor… Vatandaş bunları istiyor. Siz önce kendi görevinizi yapın."

SEÇİM DİYORLAR, ADAYLARI YOK
Erken seçim çağrıları üzerinden muhalefete yüklenen Kırkpınar,"İzmir parası ve bayrağı ile ilgili konuları bırakıp, İzmir'e hizmet edin. İzmir'de meydandan kaçış ve minderden kaçış konularını diğer illere de uygulayabilirisiniz. Madem seçim istiyorsunuz, hani adayınız? İki ileri bir geri olmaz madem seçim istiyorsun, adayın yok daha, ne seçimi?"

O CESARET ONLARDA YOK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren Kırkpınar, "Kılıçdaroğlu bence aday olmaz. O cesareti ben göremiyorum onlarda. Bizim adayımız belli Recep Tayip Erdoğan. Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Biz seçim zamanında olacak diyoruz çalışıyoruz hizmet ediyoruz. Muhalefet erken seçim diyor ama hani adayınız? Kime oy verecek? Erken seçim isterseniz adaylar bellidir…" dedi. Muhalefet partilerini taş üstüne taş koymadığını belirten Kırkpınar, "Mesele bu hükümet gitsin de ne olursa olsun. Bu, ülkeyi iyi bir yere götürmez. Siz bu ülkeyi düşünüyorsanız ilk önce kendi üzerinize düşen görevleri yerine getireceksiniz. İzmir, İstanbul, Ankara sizde… Elinizden tutan mı var? Bütün büyükşehirler sizde, taş taş üstüne koyun, bir şeyler yapın. Topu taca atarak bu işin içinde kurtulamazsınız" diye konuştu.

25 YILDA YENİ BİR İZMİR İNŞA EDİLİRDİ
İzmir'in 25 yıldır CHP'de olduğuna vurgu yapan Kırkpınar, eleştirilerde bulundu:

"Verdiğim cevap, görevini yapmayan içindi. Bunların başında da İzmir Büyükşehir Belediye başkanı geliyor. İzmir'de trafik sorunu var, bunu kabul etmeliyiz. ‘Trafik var, araçlarınızla sokağa çıkmayın’ deyip çözdü. Altyapı sorununu için de ‘lavaboları kullanmayın sorun çözülür’. Su sorunu? Kemalpaşa Atatürk Mahallesi’ne bayramda 4 gün boyunca su gitmedi. Bu adam kalkmış Türkiye'yi dolaşıyormuş… Bunları yok mu sayacağız? Altyapı sorunu çözülmüş mü İzmir'de? Körfez’deki koku sorununu çözdünüz mü? Taş taş üstüne koydunuz mu? İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yaptı İzmir'de? 25 yıldan beri siz yönetiyorsunuz, hiçbir mazeretiniz olmaz. Yeni bir İzmir inşa edilirdi bu sürede.  Biz yapılan her şeyin çok değerli olduğunu kabul ediyoruz ancak Türkiye'nin tarımı, ekonomisi, altyapısı ile ilgili resim çektirerek olmaz bu işler."

TRAFİK SORUNU GÖKÇEK ÖRNEĞİ: ANKARA'YA BAKSINLAR
Trafik sorunun pandemi öncesinde de olduğunu belirten Kırkpınar, "25 yıldır neredeydiniz? Bu koronadan sonra patlak vermedi ki. Ben İzmir çocuğuyum. Vatandaşın elindeki araç bellidir, bu araç sayısını trafik kaldırır kaldırmaz bilinir. Siz ne yaptınız bu zaman kadar? Hükümetimiz çevreyolunu, Konak Tüneli’ni yapmamış olsa şu trafiğin hali ne olurdu acaba? Tek plaka çift plaka, ücreti arttıralım, insanlar trafiğe çıkmasın… Komik şeyler bunlar. Ankara'ya gidip baksınlar oradaki araç sayısı İzmir'den az mı? Gidip baksınlar Melih Gökçek neler yapmış orada. Hazırlanan hiçbir projen geri dönmeyecek. Hükümete giden hiçbir proje geri dönmez. İzmir için yapılacak bütün yatırımları destekliyoruz, biz parti ayrımı gözetmiyoruz" ifadelerini kullandı.

DÜNYA BANKASI KREDİSİ YORUMU: USUL ÖYLE DEĞİL
İzmir depreminde mağdur olan vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Bankası'ndan alacağı 330 milyon Dolarlık kredi hakkında da konuşan Kırkpınar, şu yorumu yaptı:

"Necip Nasır vekilimiz bir soru önergesi verdi, ne dedi? CHP liderinin bir söylemi vardı 'Biz dünya bankasından kredimiz aldık, İzmir'de depremzedeler için inşaatlara başlanacak evrak Cumhurbaşkanının önünde' dedi. Dünya Bankası cevap verdi, böyle bir şey yok, usul de yok diye. Hazine garantisi için bir kredi alıyorsun, bunun için süreç ilk önce içerden başlar sonra Dünya Bankası'na gider. Dünya Bankası direkt olarak almaz, çünkü hazinenin garantisi var. Kredi konusunda CHP Lideri yanıltıyor. Yanıltıyorlar Sayın Kılıçdaroğlu'nu, Hazine garantisi olan bir yerde nasıl Hazinenin oranından daha düşük orana kredi bulursun? Bu yalanlandı zaten.  Bunlar o kadar yanıltıcı yanlış bilgi ki havanda su dövmeye benziyor. Kredi talebinin Hazineye gelmesi halinde onay verilecektir. Hazine tabii ki imza verecek. Sayın Cumhurbaşkanımıza gidecek, İzmir vekilleri olarak söz verdik, İzmir için her çalışmada yer alacağız. Ancak böyle imzada bekliyor gibi söylemler ortaya çıkıyor. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar."

VARSA SOMUT İDDİA, GETİRSİNLER
CHP'li siyasetçilerin 'İzmir verdiğini alamıyor' söylemlerini de değerlendiren Kırkpınar, "İddialarda bulunuyorlar ya biz de dedik ki varsa somut iddianız getirin belgeleri. İstanbul’a, Erzurum'a ne verilmiş, Karşıyaka'ya ne verilmiş, getirin bunları göze çarpan bir şey varsa bunun üzerine gidelim diyoruz ancak gelen bir şey yok. İzmir’e, aksine pozitif ayrımcılık uygulanmıştır. Binali Bey'in adaylık döneminde 35 İzmir projesi vardı, bunun yüzde 70'i yapılmış durumda. Biz kazanamadık belediyeyi ancak bu projeleri takip ettik. Yapılamayanlar da  peyderpey yapılıyor. Hükümetin CHP'nin çalışmalarını engellediği iddia ediliyor. Biz hizmet etmek istiyoruz. CHP desin ki ‘Biz şu hizmeti yapmak istedik de AK Parti engelledi, hükümet engelledi.  Bir tane örnek göstersinler. Yalandan vazgeçsinler, bıraksınlar artık. Gerçek somut şeyler göstersinler. Onlar engelliyor aslında bizim hizmetlerimizi. Konak Tüneli kaç mahkemeden geçti? Hep karşı çıktılar. Hükümetin yapmak istediği projeler var ancak engel olunuyor, dava açılıyor."

NİYE ENGELLİYORSUNUZ?
Kiraz'da yapılması planlanan hastane projesi ile ilgili de konuşan Kırkpınar, "Kiraz'da sadece hastane ile ilgili kısmına onay versin, diğer kısımları onaylamıyorum desin. Söyledikleri bir şey yok. Kiraz'ın yıllardan beri imar planları yok. Bu hizmet; biz etmeyiz, ancak ettirmeyiz de düşüncesi. Bergama'da Millet bahçesinde ne vardı?  TOKİ'ler yükseliyor Bergama'da. Canla başla bizim belediyelerimiz çalışıyorlar. Biz bir şey istemiyoruz. Sadece bizim başkanlarımıza engel olmasınlar, yeter. Bergama yüzde 50-50... Niye engelliyorsunuz? Sizde hizmet edin, bizden destek isteyin sadece" dedi.

YEREL BASININ DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Yerel basına verilmesi planlanan reklamlarda uygulanan kısıtlama hakkında konuşan Kırkpınar, "Ben her zaman yerel basının desteklenmesi taraftarıyım. Çünkü bazı yerlerde yönetim görevini yapmayınca sorunları basın bizlere aktarıyor objektif olarak. Sizlerin aracılığınız ile kimlerin ne yaptığını aktarabiliyoruz. Yerel basının çok ciddi desteklenmesi taraftarıyım. Ancak bunlar desteklenirken, dışarıdan farklı amaçlarla fonlanarak Türkiye'de farklı ortamlar oluşturulmasına karşıyım" diye konuştu.

TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANINI HAKLI BULUYORUM
CHP içinde yaşana 'Gediz' gerginliği hakkında da konuşan Kırkpınar,sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tunç Bey'in yaptığını anlıyorum ancak CHP'de siyaset yapanlar nasıl anlamıyor ve uyarmıyor, anlamıyorum. Sıkıştığı zaman minderi terk ediyor. Körfeze girilecekti hani, yüzülecekti? 2 yıl içinde bitireceğim diyordu, ne oldu? Bir hamle var mı çalışma var mı? O da yok. Turgutlu Belediye Başkanı'nı haklı buluyorum. Kendileri hiçbir şey yapmadan birilerin üzerine suçu atarak bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. İzmir'de onlarca sorun varken, siz önce kendi üzerinize düşen görevleri yerine getirin. Körfez ile ilgili üzerinize düşeni yapın. İzmir'de onlarca sorun varken sizin kalıp başka şeylerle gündeme gelmeniz hiç iyi bir yere götürmüyor. Nif Çayı konusunda da hemen hemen tüm fabrikaların arıtma tesisleri var, bunların denetimleri yapılmalı."

HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUM
Sanayinin Nif Çayı'na atıklarını akıttığı ve arıtma tesislerini kullanmadığı iddialarını da değerlendiren Kırkpınar, "Sanayimiz yüzde 30 arttı. Sanayicimizin durumu çok iyi. Eğer öyle bir durum varsa çalıştırmalılar. İhracata mal yetiştiremiyorlarsa bunu yapmalılar. Bakanlığın verdiği cezalar çok ağır, Büyükşehir ile birlikte olunursa bunun üstesinden geleceğin düşünüyoruz. Körfezin neyin kirlettiğini hepimiz biliyoruz. Körfezi altyapı kirletiyor. Ben bu konuda herkesi göreve davet ediyorum" dedi.

 
Ve o noktaya gelindi: ‘Aşı olmayana kısıtlama şart’
 
Amazon yalanladı, kripto paralar düşüşe geçti!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 27 Temmuz 2021 Salı 20:02

Alsancak stadının temeli 2016 yılında atıldı engel olan yok ama bir türlü bitmiyor.

Yorumu oyla      2      3  
Ağam bizimle eğleniy 27 Temmuz 2021 Salı 12:00

Otogara metroyu yap, tutan mı var?

Yorumu oyla      2      3  
VfV 27 Temmuz 2021 Salı 11:47

Mağdursunuz, zaten hep siz mağdursunuz.Yazık size.

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 27 Temmuz 2021 Salı 11:43

size de bir gülme geldimi?

Yorumu oyla      2      3  
Engelliyorlar mı? 27 Temmuz 2021 Salı 11:03

Yalan, engelliyorlar, o aslında öyle değil, bilmem ne ... Yahu siz ciddi misiniz yoksa oradan bakınca İzmirliyi ne görüyorsunuz? Otogar metro, hızlı tren, Çandarlı Limanı, Kemalpaşa Lojistik Köy, 2.çevre yolu, Ankara-İzmir Otoyolu, İstanbul-İzmir Hızlı Treni, Bergama İZBAN ... gibi projeler yıllardır yapılmayı bekliyor. Kim engel olmuş? Bu projeler yapılmasın diye tek bir dava var mı? Konak Tüneli'ne dava açılmış; sit alanına tünel yapıyorsun, üstelik etütleri de yapılmamış. Aynısını belediye yapsa kesinlikle onay çıkmazdı. Sitse sit diye iş yaptınız. 25 yılda yeni bir İzmir inşa edilir ise İstanbul-Ankara'yı neden baştan inşa etmediniz? Trafik sorununda Ankara'yı örnek göstermek de tam komedi. Ya Ankara'yı bilmiyor ya da laf olsun diye söylenmiş. İstanbul diyemiyor bile :) çünkü trafik malum.

Yorumu oyla      3      3  
Asker Emeklisi 27 Temmuz 2021 Salı 10:19

Elektrik Fabrikası ihalesi kazanıldığı halde ihale iptal edildi ve büyükşehir belediyesi engellendi. Kıyı Projesi 2 yıl, Çiğli Tramvayı 1 buçuk yıl engellendi. İzmir'de belediyeler tarafından Üniversite ve Lise öğrencilerine burs verilirken AKP tarafından bursların kesilmesi için kanun çıkarılıp engellendi. Daha sayalım mı? İzmir'de olup bitenden haberiniz yok Sn.Vekil.

Yorumu oyla      5      3  
27 Temmuz 2021 Salı 08:43

20 yıldır halkapınar otogar metrosunu yapamadınız. sadece 1 tanesi bu. daha sayalımmı?

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden Avusturya Başbakanı'a tepki
Dışişleri Bakanlığı, Avusturya Başbakanı Kurz'un, Afgan mülteciler için ...
'Saldırı sonrası operasyonları yaptık, 12 terörist öldürüldü'
Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve Kara ...
Belediye duyurdu: Yabancı uyrukluya su 10 kat zamlı!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin ...
 
AK Partili Aktay: Suriyeliler giderse ekonomi çöker
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suriyeli göçmenler için "Kader ...
Devlet Bahçeli'den Lozan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Lozan Antlaşması, Anadolu coğrafyasında ...
Karantinadaki belediye başkanından 'aşı' çağrısı
Yeni tip corona virüse (Covid-19) yakalanan ve karantina sürecini evinde ...
 
Soyer’e ‘lavanta köyü’nden seslendi: Turgutlu’yu bırak, Turgut’a bak!
Seferihisar'ın Turgut Mahallesi'nde gerçekleştirdiği ziyarette gördüğü ...
CHP İzmir'de iki saatlik zirve... Vekiller sahaya iniyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri CHP İzmir İl Binası'nda ...
AK Partili Kırkpınar aşı olmayanları hedef aldı: Kamu hizmetlerinden yasaklansınlar!
Artan koronavirüs vakaları ile ilgili olarak kamuoyundan yükselen “aşı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva