HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mart 2023 Cumartesi - 18:51

Soyer’den ‘kongre’ değerlendirmesi: Umudumuzu kaybetmek için bir sebep yok!

İktisat Kongresi değerlendirme toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Heyecanımız ve umudumuz artarak devam ediyor. Görüyoruz ki her günkü buluşmamızda toplantılarda umudu kaybetmek için bir sebep yok. Umudumuzu korumak ve geleceği inşa etmek için çok sebebimiz var” ifadelerini kullandı.

Soyer’den ‘kongre’ değerlendirmesi: Umudumuzu kaybetmek için bir sebep yok!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 15 Mart'ta startı verilen İzmir İktisat Kongresi’nde gerçekleştirilen paydaşlar ile yapılan toplantıları değerlendirdi.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) küçük salonda düzenlenen toplantıda değerlendirmelerde bulunan Başkan Soyer kongre ile ilgili merak edilenlere yanıt verirken, ayrıca alınan kararlar ile ilgili de bilgiler paylaştı.

UMUDUMUZU KORUMAK İÇİN...
Paydaş toplantılarının sonuncusunun tamamlandığını dile getiren Soyer, "Bugün maratonun 4’ncü günü tamamlandı. AASSM’de çok değerli konuşmacılarımız vardı. Bugün aynı zamanda paydaş toplantılarının 2'ncisini ve sonucunu yapmış oldu. Paydaşlarımız 8 ay boyunca geliştirdikleri çalıştıkları, ilkeler ve kararları müzakere etmeye devam ettiler. Bu 2 gün boyunca yaptıkları müzakerenin 2 ana başlığı vardı. Birincisi diğer paydaşların çalışmalarını müzakere ettiler. Ardından 4 ayrı masada toplanan 200 farklı akademisyenin doğa, tarih, demokrasi ve inovasyon başlıkları altında yaptığı kavramsallaştırma çalışmalarını müzakere ettiler. Paydaş toplantılarımız bugün sonlandırırken, yarın nihai olarak tüm bu metinler yüksek istişare kurumumuz önüne gelecek. Kurul bir yananda bunları değerlendirecek diğer yandan iktisat kongresinin manifestosunun giriş bölümünü çalışacaklar. Bundan sonra önümüzde 3 gün var bu süreçte öncelikle Millet İttifakı'nın genel başkanlarını dinleyeceğiz. Onlardan da ilham alacağımız bir çok konuşma yapılacağını tahmin ediyoruz. Son 2 günümüz paydaş gruplar arasında arsa uyuşmazlıkları. Bunu müzakere ederek karşılıklı olarak değerlendirmeleri ve bunların aşılıp aşılamayacağını göreceğiz. Ve 21 Mart'ta da son haline gelmiş metinleri oylara sunacağız ve iktisat kongresini tamamlayacağız. İlklere ve kararlar tamamlanmış olacak. 21 Mart akşamına kadar önümüzdeki 3 gün içinde tamamlanmış olacak bunlar. Bütün bunlar bittikten sonra tüm siyasi partilerimizin tüm STK'ların vakıfların, meslek odalarının önüne koyacağımız kararlar bitmiş olacak. Bir yandan bunu başlatacağız, diğer yandan da önümüzdeki yıla hazırlanmaya başlayacağız. Gelecek yıl bütün bu alınan ilke ve kararların takipçiliğini yapıyor olacağız. Gelecek yıl tekrar toplandığımızda hangileri ile ilgili nasıl yol alındığını ve nasıl engellerle karşılaşıldığını tartışıyor olacağız. Yeni ortaya çıkan hayaller varsa yine bunları masaya koyacağız. İktisat Kongresi yüz yıl öncesinde yapıldığı gibi yeni Cumhuriyetin İktisat politikaları koymuşsa, bizim bu gün ki heyecanımızı Türkiye'nin gelecek 100 yılına ışık tutacak ilke ve kararları oluşturmak. Biliyoruz ki 100 sene önce belki de en zor dönemlerini yaşayan atalarımız nasıl bunlara çözümü üretmiş ise, bugünde Türkiye'de yaşanan hayat pahalılığı, yüksek enflasyonun altından nasıl kalkacağım ve nasıl daha güzel bir ülke kuracağımıza dair kararlar ve ilkeler ortaya konmuş olacak. Heyecanımız ve umudumuz artarak devam ediyor. Görüyoruz ki her günkü buluşmamızda toplantılarda umudu kaybetmek için bir sebep yok. Umudumuzu korumak ve geleceği inşa etmek için çok sebebimiz var" ifadelerini kullandı.

 
'Tahıl koridoru süresinin uzatılmasını sağladık'
 
Shiva: Hürriyetin tanımı toprak, doğa ve hayat
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Köylü Kadir 19 Mart 2023 Pazar 08:39

Umut fakirin ekmeği derler ama yanlış söylenmiş umut siyasetçinin seçim meydanlarında duyduğumuz nutuklardır eskiden siyasetçiler köylere geldiğinde köylünün isteklerini sigara paketine yazardı şimdi sağlık için içmiyoruz bu sigara paketini köyden çıkarken köyün dışında atmış köylü bu paketi bulup altın saklar gibi saklıyor çünkü aynı siyasetçi köye geleceğini biliyor çünkü siyasetçiler milletvekili olarak emekli oluyor tam yine istek ve dilekleri dinliyor bu sırada köylü geçen seçimlerde isteklerin yazılı paketi veriyor sayın vekilim listede yer kalmazsa buna yazabilirsiniz diyerek,şimdi köylü çaresiz çünkü istekler cep telefonu veya tablete yazılıyor danışmanları tarafından köylü artık belge bulamıyor...

Yorumu oyla      6      3  
Izmirli 19 Mart 2023 Pazar 00:01

Izmır'in geleceğini ipotek ettiniz,showlar ile havanda yoğurt yaptınız...

Yorumu oyla      5      3  
ismail 18 Mart 2023 Cumartesi 21:28

senı baskan koltugunda gormek zaten umudu bitiren birsey

Yorumu oyla      6      3  
İZMİRLİ 18 Mart 2023 Cumartesi 20:04

UMUDUMUZU KAYBETMEDİK Kİ..

Yorumu oyla      4      3  
Izmirli 18 Mart 2023 Cumartesi 19:52

Sayın SOYER izmir sizden çoktan umudu kesti,genel merkezde aynı durumdadır diğer büyük şehir belediye başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gündemde yerlerini aldılar ya siz...

Yorumu oyla      6      3  
CENGİZ 18 Mart 2023 Cumartesi 19:35

İzmir'de iktisat kongresi yapılıyor ancak İzmir mali müşavirler odasından hiç kimse davet bile edilmiyor çok enteresan

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Akçiğit: Beyin göçü meselesini beyin gücüne dönüştürebiliriz
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan Chicago Üniversitesi ...
İktisatçı Murat Kubilay: Gençler yurt dışına göç ediyor
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuşan Genç İşsizler Platformu Kurucusu ...
Dr. Güven Eken: 50 yılda bir gelen bir lider İzmir'i yönetiyor
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin dördüncü gününde konuşan İzmir Büyükşehir ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi ‘18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü’nde helva hayrı gerçekleştirdi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma ...
Büyükşehir Belediyesi’nden İzmirli şehitlerin anısına vefa
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde İzmir’in ...
Aliağa'da Çanakkale Zaferi unutulmadı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü yurt ...
 
Karabağlar, Çanakkale şehitlerini andı
Karabağlar Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümünü coşkuyla ...
Konak'ta Çanakkale Deniz Zaferi töreni!
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Konak ...
İktisat Kongresi’nde gündem deprem… Prof. Dr. Görür’den İzmir’e 6 maddelik reçete!
İzmir’in depreme hazırlığı konusunda yürütülen çalışmalar hakkında öneriler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva