HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mayıs 2022 Pazar - 12:49

Soyer'den 'Gezi Davası' tepkisi: Bizi gömmeye çalışıyorlar ama biz tohumuz!

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kapsamında Kültürpark’ta düzenlenen programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son dönemde gündeme gelen Gezi Davası ve Osman Kavala konusunu değerlendirdi. Yaşanan yargılama sürecini hukukun üstünlüğünün yok olduğu bir dönem olarak tanımlayan Soyer, “Bunların yok olmasına razı olmayacağız. Bizi gömmeye çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var; biz tohumuz! Gömüldükçe çoğalıyoruz. Korksunlar bizden! Biz bir gider, bin geliriz” şeklinde konuştu.

Soyer den  Gezi Davası  tepkisi: Bizi gömmeye çalışıyorlar ama biz tohumuz!

EGEDESONSÖZ - Halk Tv’nin Kültürpark’ta gerçekleştirdiği Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar 1 Mayıs özel programına konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı hakkında değerlendirmelerde bulunarak kooperatifçilik üzerine İzmir’de yapılan çalışmalardan, son dönemde gerçekleştirilen projelere kadar açıklama yaptı. Son dönemde Türkiye’nin gündemine oturan Gezi Davası konusuna da değinen Soyer, Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını ‘hukukun üstünlüğünün yok olduğu bir dönem’ olarak tanımlayarak şu açıklamalarda bulundu:

KORKSUNLAR BİZDEN!
“Bu konu da demokrasiyle ilgili... Çünkü demokrasi nasıl belli bir zümrenin refahını artıran bir rejim değilse, halkın, emeğin adil bir biçimde refahtan pay almasını sağlayan bir rejimse... Aynı zamanda 4 buçuk yıl yargılanıp, beraat ettiğiniz gün müebbet aldığınız bir rejim değildir. Yani 4 buçuk yıl casusluk suçundan yatıyorsunuz, bittiği gün de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alıyorsunuz. Bu gerçekten hukukun üstünlüğünün yok olduğu, özgürlüklerin ortadan kalktığı bir dönem demektir. Demokrasi, sadece refahla ilgili değil; hukukla adaletle ilgi bir şey. Bunların yok olmasına razı olmayacağız. Bizi gömmeye çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var; biz tohumuz! Gömüldükçe çoğalıyoruz. Korksunlar bizden! Biz bir gider, bin geliriz. Gün gelir zorbalar gider. Gidecekler çünkü insan evladı evrimini tamamlamadı. İyiye, güzele, doğruya evrilmeye devam edeceğiz. Bunların hepsi geride kalacak. Gelecek her zaman iyiliğin, aydınlığın kazandığı dünya olacak ve biz o dünyayı kuracağız. Geliyor gelmekte olan!”

İZMİR’DE AVRUPA DEĞERLERİNDEN BİR FAZLASI DAHA VAR
Adını hayatını kaybeden gazeteci Bekir Coşkun’un köpeği Pako’dan alan Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne değinen Soyer, İzmir’in Avrupa’nın değerlerini en iyi savunan şehir ünvanı aldığını da belirterek bu kampüsle daha da üstün olacaklarını ifade etti ve şu sözleri ekledi: 

“Bekir Coşkun, Pako’dan Mektuplar kitabında onu konuşturdu. Hem onun hatırasına vefa göstermek hem de hayvanlarımızı yaşatmak adına çok büyük bir sosyal tesis açtık. Güçten düşmüş yük hayvanlarına da ev sahipliği yapacağız. 30 dönümlük bir araziyi kapsıyor. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir tesis, kampüs yaptık. Bakım eğitimi veriyoruz, ameliyathanelerimiz var... Çok güzel olacak. Geçtiğimiz günlerde Avrupa değerlerini en iyi savunan ve sahiplenen şehir olma ünvanını aldık. Bu çok güzel evet ama aslında bizim Avrupa değerlerine göre bir fazlamız daha var. O da hayvanlara olan vicdan borcumuz... Avrupa’da iltilaf kanunları çıkartıldı, sokakta bir hayvan göremezsiniz. Ama biz onlarla yaşamayı seviyoruz. Bizde hala budanmamış, dipdiri bir vicdan var. Onların hayatını iyileştirmeye devam edeceğiz.”

İZMİR MODELİNİ TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ!
İzmir’de Büyükşehir öncülüğünde genişletilen kooperatifçilik hakkında açıklamalarda bulunan Soyer, bu konuda yapılan çalışmalara yönelik, “70 yıllık Cumhuriyet’in ne kadar tesisi varsa satıldı, gitti. Fakat biz bu hikayeyi değiştirebilmek için bulduğumuz şey yine demokrasi... Çünkü demokrasi aynı zamanda ekonomik bir şey. Rahmetli Bülent Ecevit’in söylediği bir şey var, halkın örgütlü gücü ekonomik girişimci haline getirilmelidir. Biz de ekonomik girişimci haline getirmeye çalışıyoruz. Tarımı herkes biliyor. Kooperatiflerden süt, zeytin, zeytinyağını alım garantisi vererek alıyoruz. Kooperatifi büyütüyoruz, geliştiriyoruz. Sadece tarımda değil, ulaşımda da yapıyoruz. Kamu güzergahında toplu taşıma yapan ESHOT’ları çekiyoruz. Onun yerine kooperatifi kurun diyoruz ve o güzergahı onlara teslim ediyoruz. Dolayısıyla müşteri potansiyeli 2 – 3 misli artıyor. Tabii koşulumuz şu; sen vatandaşı şu standartta taşıyacaksın, benim tarifemi uygulayacaksın, kısacası biz ESHOT’u kentin tüm kılcallarına sokmuş, kooperatifleri zenginleştirmiş oluyor ve ESHOT olarak tasarruf ediyoruz. ekonomik bir girişimci olmasını sağlamış olduk. Bunu kentsel dönüşümde de yapıyoruz. Hayatın her alanında kooperatifleri güçlendirerek vatandaşımızı güç haline getirerek böylece refah sadece oligarkların olmayacak. Refah bu üreten halkın olacak. Bu önce merakla başlıyor. Merak etmemiz lazım. Merak edince empati yapmaya başlıyorsunuz. Empatiyle vicdanınız diriliyor ve bilgi edinme ihtiyacı duyuyorsunuz. Cesaretleniyorsunuz ve cesaret sizi özgürleşiyor. Merakla özgürlük arasında uzayan bir zincir var. Her halkasını yerine getirirseniz özgürleşiyorsunuz. Biz demokrasiyle, bilgiyle cesaretle bu toplumu başka bir yere taşıyacağız. Bu memleketi hak ettiği yere getireceğiz. Üretenlerin, işçinin iktidarını hep beraber kuracağız. İzmir sadece bir model. Bunu Türkiye’ye yayacağız” ifadelerini kullandı. 

Kültürpark’ta gerçekleştirilen programa İzmir halkından yoğun katılım görülürken, Başkan Soyer eşliğinde ‘Yaşasın 1 Mayıs!’ sesleri yankılandı.

 
Helikopteri çeken sürücülere 'telefon' cezası
 
'Rusya-Ukrayna savaşı dünyaya yayılabilir'
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 2 Mayıs 2022 Pazartesi 06:15

Izmır de moralleri yüksek olanlar belediyelerde işe yerleştirilen belediye başkanlarının eş ve dost yakınları akrabaları genel merkez yöneticilerinin akrabaları yüksek maaş ile işe yerleştiği için çok mutlular,ayrıca büyük şehir belediyesinin en büyük tedarik kurumu Köy-koop ve belediyelere iş yapan izmir 'de ikamet etmeyen iş insanları ve şirketlerin moralleri çok yüksek ama bu partiye gönülden bağlı olanları moralleri dipte baharın gelmesini beklemeye devam ediyorlar,seçim geldiğinde ne olur görülecek...

Yorumu oyla      10      3  
Tayyar ÖNDER 1 Mayıs 2022 Pazar 23:30

Bırakın Palavrayı...Eski Genel Başkanınız FETÖ'nün Bir Porno Kaset Kumpasıyla Görevden El Çektirildi... Madem Hukuk Olayına Bu Kadar Meraklısınız Kişisel ve CHP'nin Kurumsal Yapısı Olarak Biraz da Bu Konuda Hukukun Peşinde Koşun...

Yorumu oyla      10      3  
Tayyar Önder 1 Mayıs 2022 Pazar 20:31

Oturun da okuyun biraz. Uzağa gitmeyin, Y. Özdil ve Soner Yalçın ne deniş Kavala için öğrenin! Soros'un dostu, Reisin adamı Can Paker'dir, hani şu Barlas'ların kayınbiraderi! Sorosla anlaşamayan da Kavala'dır. ahaber bilgisiyle ahkam kesmeyin, ayıp oluyor!

Yorumu oyla      9      5  
zagor 1 Mayıs 2022 Pazar 18:47

Tayyar Önder , Önder Kavala degil hukuk savunuluyor. Ortada delil yokken seni tutuklarlarsa sen ne yapardin ?

Yorumu oyla      4      9  
“ Kamu güzergahında toplu taşıma “ Özelleştirme 1 Mayıs 2022 Pazar 15:45

“ İzmir’i demir ağlarla örüyoruz “ İZTAŞIT (özel halk otobüsü ) İZTAŞIT ‘a geçişin temelleri 10.02.2016 tarihinde İzmir BB Meclisinde ( İzmir çevre ilçe belediye otobüslerindeki 90 dk. aktarma hakkının iptali ) atılmaya başlanmış mıdır ? İZTAŞIT’a İzmir toplu ulaşımına aylık ÜFE zam uygulaması ile ücret artışı garantisi de verilmiş olabilir mi ? . 25 Mayıs 2018 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanan kanun düzenlemesi ile İZTAŞIT uygulamasının önü açılmıştır . İzmir BB Başkanı Sayın Tunç Soyer , kanun ( 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. ci maddesi ) TBMM ‘den hangi partili Milletvekillerinin oyları ile geçmiştir ? Neden açıklamalarınızda hiç o bölümlerden bahsetmiyorsunuz ? Eğer İZTAŞIT ( şimdilik İzmir çevre ilçe toplu ulaşımının özelleştirilmesi ) başarı ise ; bu başarı hangi partinin hanesine yazılır ?

Yorumu oyla      2      5  
Tayyar ÖNDER 1 Mayıs 2022 Pazar 15:41

Siyasal Duruş Olarak Dünyanın En Tutarsız İnsanları Bu Ülke de Yaşıyor... Galaksinin En Büyük Para Spekülatörlerinden Biri ve Dünyadaki Birçok Ülke'de Yapılan Darbe Girişimlerin En Büyük Destekçilerinden ve Komprador Burjuvazinin En Önemli Temsilcilerinden Biri Olan George Soros'un Türkiye'deki Temsilcisi Milyarder İş Adamı Osman Kavala'nın Gönüllü Avukatlığını Kendini Solcu/Sosyalist Gören İnsanların ve Kurumların Sahiplenmesi Ne Kadar Matrak...

Yorumu oyla      6      7  
Eşitlikçi toplu ulaşım , eşitlikçi kamu hizmeti 1 Mayıs 2022 Pazar 14:48

“ Kooperatifi büyütüyoruz, geliştiriyoruz . sadece tarımda değil ulaşımda da yapıyoruz . Kamu güzergahında toplu taşıma yapan ESHOT ‘ları ( belediyeye ait otobüsler ) çekiyoruz . Onun yerine kooperatifi kurun ( Tarımsal , Hayvancılık üretim kooperatifçiliği ile taşımacılık kooperatifini aynı kefeye koymak ???? ) diyoruz ve o güzergahı onlara teslim ediyoruz . Dolayısı ile müşteri potansiyeli 2 - 3 misli artıyor . ( geçiş garantili köprülerden otoyollardan farkı ne ? ) kısacası biz ESHOT ‘u kentin tüm kılcallarına sokmuş , kooperatifleri zenginleştirmiş oluyor ( halk her ay toplu ulaşıma yapılan ÜFE “ Bu ÜFE zammı İZTAŞIT için yapılmamış olabilir mi ? “ zammıyla ne oluyor ?) ve ESHOT olarak tasarruf ediyoruz “ İzmir BB Başkanı Sayın Tunç Soyer; İzmir merkez ilçelerdeki 1117 dolmuşçu esnaf ; biz kooperatif kurduk şu merkez ilçelerdeki ESHOT’u da ulaşımdan çekin , ( ESHOT tasarruf etsin ) tüm güzergahları bize teslim edin derse ; cevabınız ne olur ?

Yorumu oyla      2      4  
Mehmet79 1 Mayıs 2022 Pazar 14:06

Başkan söylediklerin yaptıklarından daha fazla maalesef. Çevreciyim diyorsunuz ama İzmir kokuyor sayın başkan, yeşile gereken önemi vermiyorsunuz. Çarpık kentleşmeye çözüm üretmekte yetersiz işler yapıyorsunuz.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den dev şükran sofrası!
İzmirli şehit aileleri ve gaziler, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ...
Başkan Kılıç’tan çocuklara bayram tıraşı
Buca Belediyesi, kentteki çocuklara bayram sevinci yaşattı. İmkânları ...
Bornova'da mayıs ayı festivallerle renklenecek!
Mahalle gezileri ile vatandaşların isteklerini dinleyen Bornova Belediye ...
 
Başkan Pehlivan'dan otopark müjdesi!
Menemen Belediyesi, kent merkezindeki trafik sıkışıklığını hafifletmek ...
Başkan Selvitopu'ndan 'ekonomi' değerlendirmesi: Dimdik ayaktayız!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Fen İşleri Müdürlüğü ve ...
Aydın'ın sahilleri pırıl pırıl oldu
Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ...
 
Selçuk'ta mübadele söyleşileri devam ediyor
“Yüzüncü Yılına Yaklaşırken Her Yönüyle Mübadele” söyleşi serisi Selçuk ...
Konak’ta bayram temizliği
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi ilçenin ...
İZSU’dan Aliağa’ya bayram müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ağırlaşan ekonomik koşullara ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva