HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ocak 2023 Salı - 14:19

Soyer'de İZTAŞIT açıklaması: Esnafa 24 milyonluk can suyu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçen Kasım ayında hizmete giren Menemen İZTAŞIT garajını ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer İZTAŞIT’ın Menemen’de hizmete başladığı günden beri esnafa 24 milyon liralık katkı sağladığını söyledi.

Soyer de İZTAŞIT açıklaması: Esnafa 24 milyonluk can suyu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  bireysel toplu taşımacıları kooperatif çatısı altında birleştirerek kazançlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlayan İZTAŞIT uygulamasına dahil edilen Menemen’deki şoförleri ziyaret etti. Duraktan otobüse binerek İZTAŞIT’ın Ulukent’teki garajına giden Başkan Tunç Soyer, yol boyunca yolcularla sohbet etti. 

Başkan Soyer garajda şoförlerin çiçek ve pankartlarıyla karşılandı. Başkan Soyer’e, CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, kooperatif başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlar eşlik etti. 

“Biz kamunun parasını kamu için kullanıyoruz”
Garajda şoförlerle sohbet eden Başkan Soyer, İZTAŞIT’ın toplu ulaşımda devrim niteliğinde bir adım olduğunu belirterek, “Toplu taşımacılıkta Türkiye’de örneği görülmemiş ve dalga dalga yayılacak bir modeli, İzmir’den hayata geçirmenin gurunu yaşıyoruz. Bunun olmazsa olmazı kooperatiflerin aralarında uzlaşmasıydı. Bunun ne kadar zor olduğunu biliyoruz. El birliğini sağladık. Menemen’de İZTAŞIT ile birlikte Kasım ayından bugüne 9 milyona yakın bir bilet gelirimiz olmuş. 15 milyon lira da belediyemizin üstene eklediği bir hak ediş olmuş. Toplamda esnafın cebine 24 milyonluk bir gelir sağlamışız. Biz bilet parasından daha fazlasını buraya yatırmaya devam ediyoruz. Biz kamuyuz. Biz kamunun parasını kamu için kullanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 “500 bin lira İzmirlinin cebinde kaldı”
Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu ise, İZTAŞIT’ın devasa bir proje olduğunu vurgulayarak, “Bu projeyle 104 adet yeni otobüs, 26 hat ve 220 çalışanla halkımıza hizmet veriyoruz. İZTAŞIT sosyal ve ekonomik değerleri kapsayan çok yönlü bir proje olarak değerlendirilmeli. Başkanımızın talimatıyla İzmir halkının cebinden en az 500 bin lira istifade ediliyor. Bizim bilet fiyatlarımız devam etseydi bu fark açıkça ortaya çıkacaktı” dedi.


 
Esnafa kazançlı, yolcuya güvenli ve konforlu ulaşım
Çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre edilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk olarak Aralık 2019’da Seferihisar’da hayata geçirdiği İZTAŞIT projesi, Kiraz’ın ardından 16 Kasım’dan itibaren Menemen’de de hizmete alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile SS 34 No’lu Menemen Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin imzaladığı sözleşme gereğince 25 hatta toplam 103 otobüs “Gittiğin Kadar Öde, A ve B” tarifesi dahilinde faaliyet gösteriyor. Yeni otobüsler sayesinde Menemen bölgesinde mevzuata uygun araçlar ile taşımacılık yapılırken minibüslerin kuralsız dur-kalk yapmaları sona erdirirken yolcu ve trafik güvenliği artırıldı. Böylelikle üç ilçede bireysel toplu taşımacıları kooperatif çatısı altında birleştirilerek, çevre ilçelerimiz güvenli ve konforlu toplu ulaşım hizmetine kavuşturuldu.

 
Başkan Eriş'ten TOKİ müjdesi!
 
Ege'de ulaşıma kar engeli
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
''Hani refahı paylaşıyor'' dunuz ? 17 Ocak 2023 Salı 15:36

İzmir BB'si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ayrımcılık yapıyor. İzmir merkez ilçelerinde belediyenin tüm kaynakları kullanılarak metro , otobüs , vapur ve tramvaylarla toplu ulaşım hizmeti verilirken , İzmir kırsal ilçelerindeki belediye otobüslerini ( ESHOT ) tamamen hizmetten çekerek İzmir kırsal ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ) adı altında özelleştirmekte ısrar ediyor. Kamunun yapması gereken hizmetlerin özelleştirmelerden; yurttaşlar bugüne kadar ne fayda görmüş İzmir BB Başkanı Sayın Tunç Soyer bir anlatsa da ( Mesela Elektrik dağıtımı , otoyol ve köprüler ) bizde aydınlansak. İzmir merkez ilçelerdeki belediyeye ait metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dk. aktarma hakkı; İzmir kırsal ilçe otobüsleri de neden uygulanmıyor ? İzmir kırsal ilçe belediye otobüslerindeki 90 dk .aktarma hakkı 10.02.2016 tarihinde İzmir BB Meclisince neden iptal edildi ? İZTAŞIT özelleştirilesine alt yapı hazırlamak için mi ? Mesele para meselesi değil ; hak ,hukuk , adalet meselesi . İzmir merkez ilçelerinde belediyenin tüm kaynaklarını kullanarak toplu ulaşım hizmeti vereceksiniz . İzmir kırsal ilçelerindeki ulaşımda ben yokum , saklandım mı diyeceksiniz ? Eğer ki İZTAŞIT projesi CHP 'li İzmir BB'si için bu kadar çok övünülecek bir hizmetse ' Toplu taşımacılıkta Türkiye'de örneği görülmemiş ve dalga dalga yayılacak bir modeli İzmir'den hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.' İZTAŞIT uygulamasının gerçekleşebilmesi için 2018 yılı Mayıs ayında TBMM 'de hangi partinin öncülüğünde yasalaşmış ( Belediye kanununa eklenen maddeler ) ise ; bu gurur yasalaşmasına katkı sağlayan partiye ait olur. Bu noktaya nasıl gelindi , yasa nasıl onaylandı neden anlatmıyorsunuz ? 'Üzümünü ye , bağını sorma 'mı olsun .

Yorumu oyla      2      3  
17 Ocak 2023 Salı 15:26

Bir de düzgün çalışsalar harika olacak

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Eriş'ten TOKİ müjdesi!
Ödemiş Belediyesi, ilçede yapımı tamamlanan TOKİ konutlarıyla ilgili tüm ...
Başkan Soyer’den birlik beraberlik mesajı: Kimse kimseye sırtını dönmesin
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Cengizhan Erzurumlular ...
Toplantıya halk engeli… Karaburun’da RES’e rest!
Alto Holding bünyesinde yer alan Lodos Karaburun Elektrik Üretim Şirketi’nin ...
 
Genç elçilerden İzmir için proje!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hazırlanan İzmir Sürdürülebilirlik ...
Torbalı’da 3.Tiyatro Günleri Başladı
İlkini 2019 yılında, ikincisini ise pandemi nedeniyle geçen yıl düzenleyebilen ...
Buca'ya yeni turistik rota!
Buca'nın nostaljik değerlerinden biri olan eski tren yolu hattı turizme ...
 
Karşıyaka'da yeşil seferberlik
Kentleşmenin getirdiği olumsuzlukları gidererek, insanları doğayla barışık ...
Bayraklı'da geri dönüşüm atağı
Bayraklı’nın tüm cadde ve sokaklarında daha temiz ve daha yaşanabilir ...
Bornova'da Roman vatandaşlara fırsat eşitliği
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP tarafından düzenlenen Roman ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva