HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Aralık 2021 Perşembe - 12:38

Soyer, 'Daha iyisini başaracağız' dedi... Ve 'umut' fuarı kapılarını açtı!

Bu yıl hibrit olarak gerçekleştirilen ve 15'ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ile TTI Outdoor-Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "El ele verip işler ortaya çıktığı takdirde sonuç alınabiliyor. Biz bunu başarmanın  gururunu yaşıyoruz. Turizmde ortak aklı uyum ve dayanışmayı her zamankinden çok daha fazla başarmak zorundayız. Biz tüm dünyaya başka bir şeyi İzmir'den söylemiş oluyoruz. Biz varız diyoruz ve çok daha iyisini başaracağız diyoruz" dedi.

Soyer,  Daha iyisini başaracağız  dedi... Ve  umut  fuarı kapılarını açtı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Bu yıl 15'ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ile TTI Outdoor-Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı açılışı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımı ile Fuar İzmir'de gerçekleştirildi.

Salgın nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılmayan fuar, dünya genelinde uygulanan aşı kartıyla seyahat serbestliğinin gelmesi ile birlikte yeniden yüz yüze gerçekleştirirken, açılış töreninde açıklamalarda bulunan konuşmacılar ise İzmir'in turizmdeki önemine dikkat çekti

SOYER: BİZ VARIZ VE DAHA İYİSİNİ BAŞARACAĞIZ
Kürsüye çıkarak yapılan açılış ile birlikte tüm dünyaya bir mesaj verildiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir, Türkiye bütün dünyaya pandemi sonrasında biz varız ve dünyadan payımızı almak üzere kararlıyız demek için buradayız. İzmir, daha geçen haftalarda Dikili'de bir mağarada 14 bin yıl öncesine dair kalıntılar bulundu. Hepimizin ezberi şaştı. Olağanüstü bir coğrafyada yaşıyoruz. Aslında bütün bu potansiyelin bize bahsettiği imkanlarla uyumlu bir hak elde etmiyoruz. Biz bunun peşindeyiz. Çok daha fazlasını hak ediyoruz ve bunu elbirliği ile başaracağız. Aslında hükümetimiz, meslek odalarımız STK'larımız belediyelerimiz hep birlikte buradayız. Bu çok anlamlı bir buluşma. Ancak bu el ele veriş ortaya çıktığı takdirde sonuç alınabiliyor. Biz bunu başarmanın  gururunu yaşıyoruz. Turizmde ortak aklı uyum ve dayanışmayı her zamankinden çok daha fazla başarmak zorundayız. Biz tüm dünyaya başka bir şeyi İzmir'den söylemiş oluyoruz. Biz varız diyoruz ve çok daha iyisini başaracağız diyoruz. Bereketli ve kazançlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

KÖŞGER: PANDEMİNİN TÜM DÜNYADAN GİDECEĞİNİN GÖSTERGESİ GİBİ
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise hükümet ve yerel belediyelerin işbirliği yapması halinde turizmde istenen başarı yakalayabileceğini belirtirken, "2 yıla yakın bir zamandır dünyayı saran pandemi nedeniyle hayatımızın pek çok etkinliğini ya uzaktan ya online olarak yaptık ya da ertelemek zorunda kaldık. Birçok sıkıntılar yaşandı. Gelir kayıpları istihdam gibi sorunlar ülkemiz gibi stratejik konumdaki ülkelerle için birçok sorunlara neden oldu. Bugün burada gördüğüm manzara önümüzdeki yılın pandemi sıkıntısının İzmir'den başlayarak tüm dünyadan uzaklaşacağını ve gideceğinin göstergesi olarak değerlendiriyorum. Heyecanlı ve coşkulu katılımı bunun işareti olarak değerlendiriyorum. İnşallah 2022'de İzmir ile birlikte Antalya, Muğla gibi bütün illerimizde turizm yeniden canlanır ve hak ettiği noktaya gelir. Sektörün tüm bileşenleri ‘rakipler ne yapıyor biz ne yapmalıyız’ gibi sorunları etraflıca düşünmek zorunda. Bunu her toplantıda vurguluyoruz. Ülkemiz ve İzmir turizmde hak ettiği noktada olmadığını biliyoruz. Pandemi öncesi dönemde dair  çok daha iyi noktada olması gerekiyordu. Bunun için hep birlikte el birliği ile hükümetimizin yerel idarelerin, sektörün bütün bileşenlerinin birliktelik sergileyerek ülkemizi çok daha iyi noktaya taşıyacağına inanıyorum" diye konuştu.

DEMİRCAN: YENİ BİR İZMİR POTANSİYELİ İÇİN HUMMALI BİR ÇALIŞMA VAR
Son olarak kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan dünyada 2-3 yıldır fuarlar yapılmadığına dikkat çekerken, "Son konuşmacı olmak gerçekten çok kötü. Bana misafirlik düştü. İstanbul'dan Ankara'ya giderken herkes sorar İstanbul'a dönmek güzel mi diye… Ancak İzmir'e gelirken aynı duygu ile geliyorum. İstanbul ve İzmir birbirine ne kadar benziyor... Bir sanat, kültür, tarih, turizm şehir… Farklı dinler, diller, kültürler…  Anadolumuz kültürü, sanatı, tarihi, birliktelik ve beraberliği ile dünyaya söyleyeceği çok şey var. Öncelikle insanlığı var. Bugün bu önemli fuarda pandemi koşullarında dünyada 2-3 yıldır turizm fuarı yapılmıyor ancak Türk insanı, İzmir'den dünyaya turizmde iddiası olduğunu bir kez daha haykırıyor. Hali hazırda bir salgın yaşıyoruz. Her şey bu salgından etkilendi. Sağlık otoriteleri ve sosyal bilimciler bu salgın bitse de farklı salgınların bizi beklediğini söylüyor. Pandaminin başından itibaren aldığımız tedbirler ile turizmde rakiplerimizi olan ülkelere oranla daha az daralma yaşanmıştır. Ekim ayı sonu ile 25 milyon ziyaretçi sayısı hedeflerimiz 29 milyona çıkmıştır. Çeşme projesindeki hükümetimiz ve bakanımızın bizzat çabasını herkes biliyor. Neredeyse yeni bir İzmir potansiyeli için hummalı bir çalışma var. Turizm sektörü ile gurur duyuyoruz" dedi.

ÖZTÜRK: İLK KURUVAZİER 2022'DE DEMİR ATACAK
Açılış töreninde kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk uzun bir aradan sonra ilk kez kurvaziyer gemisinin İzmir'e 2022 yılında geleceğini belirtirken, şu ifadeleri kullandı:

 "Antik çağdan bu yana bilginin kültürün ticaretin ve refahın paylaşıldığı ege denizinin başkenti İzmir deniz ve liman kenti olduğu kadar öncü bir turizm kentidir. Bugün pandeminin uygarlığa yönelttiği tehdit mavi yolculuğu yeniden bir konsept haline getirmiş ve  bizlere tekrar bunların kullanması ile ilgili Türkiye’ nin cennet koylarında inanılmaz bir başarı sağlamıştı. İnsanların izole tatil anlayışı bir istek haline dönüşmüş ve kitle turizm yerine tekne turizmi, karar da karavan turizmi haline gelmiştir. Tekne üreticileri artık ürünlerin yaparken birkaç yıl sonrasına sipariş alıyor. Marinalarımız ful çekiyor. Yılın 365 günü rüzgarlı geçen çeşme ve Seferihisar'da sörf turizmi her geçen gün artıyor.  İBB'nin büyük katkıları ile 2022'nin Nisan ayında ilk kurvaziyer gemimiz İzmir'e demir atacak. Geçmişte 600 bin yolcuya çıkan bu turizm umarım tekrar olması gereken noktaya İzmir'de ulaşır. Bu saatte sonra ucuz olmaktan ziyade daha nitelikli turiste hizmet edecek seviyeye gelmiş olduğumuz umut ediyorum. Dileğimiz döviz kurundaki dalgalanmaların bir an önce durulması çünkü bu da turizm temsilcilerimizin önünün açılmasına fayda sağlayacaktır."

ÖZGENER: 2022 İÇİN UMUT DOLUYUZ
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ise İzmir'de 12 ayılı bir turizmin oluşabilmesi için temellerin Travel Turkey'den atılmasını düşündüklerini dile getirirken, "Seyahat endüstrisinde kent olarak kurduğumuz bir hayli hep birlikte gerçekleştirdik. Büyümesine tanıklık ettik, bu fuarı hedeflediğimiz noktaya ulaştırmak için hepimiz çok çalıştık. Bu organizasyon kentimizin fuarcılık noktasın büyük bir yer edinmiş durumda. Avrasya'nın önemli fuarları arasına girmeyi başardı. Pandemi nedeniyle fuarı geçen sene fiziki olarak hayata geçiremedik ancak 2022 Şubat ayında sanat platformunda ziyaretçiler ile bulunmasını sağladı. Bu sanal ortamda gerçekleşen fuarın oldukça başarılı geçtiğini gördük. Kısıtlamalar ile de olsa bu yıl uluslararası seyahat özgürlüğümüze yeniden kavuştuk. Varyantlar endişelerimizi sıcak tutsa da hepimiz 2022'den umut doluyuz. Pandeminde her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de değişmeler oldu. Doğaya saygılı olan sektör temsilcilerinin başarılı olabileceği dönemin başarılı olabileceğini hepimiz gördük. Önümüzdeki yıl boyunca 12 aya yayılmış bir turizm anlayışının temellerinin burada atılmasını diliyorum" diye konuştu.

GÜRKAN:  İZMİR'İ KUTUP YILDIZIMIZ OLARAK GÖRÜYORUZ
Fuar'ın onur konuğu olan Edirne'nin Belediye Başkanı Recep Gürkan ise konuşmasında Edirne'nin turizm anlamındaki başarısına dikkat çekerken, "Bu kadar turizm uzmanını arasında turizmi anlatacak değilim. Türkiye turizmde ‘hatti müdafaa yoktur sattı müdafaa vardır anlayışı’ ile çalışıyor. Hepimizin bütün dünyanın çok zorlanarak geçirdiği pandemi dönemde sonra yeni bir atağa kalkma yeni bir anlayış ile turizmi toparlama düşüncesindeyiz. Biz Edirne’ye 2017'de TÜRSAB ile ve güçlü gazetelerinden bir ile ‘Keşfet Edirne’ programı yaptık. Bu program sonrası Edirne'ye 2014'de 2 milyon altığımız turist sayısını kademeli olarak 2019'da 5,5 milyona çıkarmayı başardık. Bugün baktığımızda kafalarda ‘niye Edirne’ şeklinde soru işareti var. Çünkü İstanbul, Antalya'dan sonra en çok turist alan 3'nci şehir. Tüm dünyada ise 68'inci sıradayız. Edirne'de çok şey var.  Pandemi koşullarında sadece son 11 ayda  Edirne'ye Bulgaristan'dan 1 milyon turistin, günde 4 bin 500 Bulgaristanlı vatandaşı geldiğini ve günlük 500 Euro harcıyor.  İnsanlar pandeminin etkisi ile alışkanlıklarını değiştirmeye başladı. Toplu turizmden ziyade bireysel turizmi önemsiyor. Biz belediyecilikte de kent yaşamında da  kurtuluşun başkenti olan İzmir'i hep bir kutup yıldızı olarak görüyoruz. İzmir ve Edirne aslında bir anlamda özdeş kentler. Edirne'de 1902 yılında Edirne'de 12 meclis üyesi vardı" dedi.

 
Geleneği sürdürmek istedi... Atla binaya girdi!
 
Karşıyaka'da Samican sevinci
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Aralık 2021 Perşembe 20:12

BU fuarı niye ahali gezemiyor. Belediye başkanları, belediye memurları ve makam şoförleri fuarı oluyor. Gelinklik veya mermer fuarına halk girmesin ama turizm fuarına girsin. Bu fuarın yeri Kültürpark'tır

Yorumu oyla      2      3  
muhalif 2 Aralık 2021 Perşembe 13:38

Buna "kendi çalıp, kendi oynama" denir Uluslararası katılım var mı? uluslararası tur operatörleri var mı?, Dünyanın önemli kruvaziyer firmaları var mı? bunların 2022 planlarında Türkiye v İzmir var mı?

Yorumu oyla      3      3  
metin 2 Aralık 2021 Perşembe 13:33

yuppii uçuyor Türkiye'm. 2022 için ben de pek umutluyum! Dolar 20 euro 25 olur artık..

Yorumu oyla      3      3  
T.C. Vatandaşı 2 Aralık 2021 Perşembe 13:07

Şu sıkıntılı günlerde insanın içini ısıtan bir tablo...

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı minikler ‘Şubadap Çocuk’ ile buluştu
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin dört bir yanında çocukları kültür ve sanat ...
Menemen’de mutlu son... Halk da esnaf da beğendi
İlçede 2019 yılında yapımına başlanan Halil Alkaya Kapalı Pazaryeri’nde ...
İzmir sevdalılarına Konak’ta vefa
Konak Belediyesi ve İzmir’i Sevenler Platformunun düzenlediği “İzmir Sevdalılarına ...
 
Büyükşehir'in doğa dostu projesine büyük gurur!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, kentte karbon salımını ...
İzmir’de kadınlar 'temsilde eşitlik' için yürüyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 Aralık Pazar günü Türk kadınına seçme ve ...
Balçova'da engel yok
İzmir’de engelli bireylerin hakları ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ...
 
Karabağlar'da yaşamak için engel yok
Karabağlar Belediyesi'nin Engelliler Haftası etkinlikleri devam ediyor. ...
Selçuk'ta AKUT ile işbirliği
Efes Selçuk Belediyesi ile AKUT Arama Kurtarma Derneği Selçuk Ekibi arasında ...
Çiğli’de ruhsat çıkmazı... Başkanvekili Koçer: Sürecin farkındayız
Çiğli Belediyesi, Aralık ayı olağan meclis toplantısında gündem Çiğli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva