HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2019 Perşembe - 10:53

Soyer, Antalya ile İzmir'i karşılaştırdı: Hepimizi utandıran bir tablo var!

Bu yıl 5 – 7 Aralık tarihleri arasında 13. kez gerçekleşecek Travel Turkey İzmir Fuarı’nın açılışına sayılı günler kala, sektörün önde gelen isimleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde bir araya geldi. İzmir'in turizm potansiyelini değerlendiremediğini söyleyen Soyer, "Antalya’nın aldığı turist sayısı ile İzmir’in aldığı sayıyı karşılaştırdığımızda içler acısı. Gerçekten hepimizi utandıran bir tablo var. Bunu aşmak şart. Aşmanın da yolu, el ele vermekten geçiyor. Bir turizm stratejisi ortaya koymak istiyoruz" dedi.

Soyer, Antalya ile İzmir i karşılaştırdı: Hepimizi utandıran bir tablo var!

Dünya ve ülke turizmini buluşturmaya hazırlanan Travel Turkey İzmir’in açılışına sayılı günler kaldı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenecek Travel Turkey İzmir, 5 Aralık’ta sektör profesyonellerini ağırlamaya başlayacak. Fuar İzmir’in ev sahipliğinde gerçekleşecek Travel Turkey İzmir Fuarı, 7 Aralık Cumartesi gününe kadar devam edecek. Fuar öncesinde sektörün önde gelen isimleri; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ve TÜRSAB Fuarcılık Genel Koordinatörü Selçuk Nazilli ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya geldi. Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı’na; İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), İzmir Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Tanıtım Vakfı (İZTAV), İzmir Rehberler Odası (İZRO) ile Türk Hava Yolları, Corendon Airlines ve Sunexpress Havayolları yetkilileri katıldı.



Yap deyin, yapalım
Sektöre sonuna kadar destek vermek istediklerini, oluşan birlikteliğin olumlu sonuçlar doğuracağını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Önemli olan bugünden itibaren geleceğe ortak bakmaya çalışarak, farklı fikirlerle nasıl hikayemizi birleştiririz, nasıl bölgemizde daha etkin bir fuar düzenleriz bunun konuşmasını yapmak. Önümüzde yeni bir perspektif, ufuk açılıyor. Yeni dönemde çok daha fazlasını yapmaya muktediriz. Her ne olursa olsun; uluslararası konjonktür, komşular, siyaset, ekonomi… Bu hikayeden ekmek yiyen ve hikayeyi büyütmek için kafa yormuş, alanındaki usta insanlar bir araya geldi. Çok daha iyi bir sonucun çıkacağına inanıyorum. Ne kadar kullanabiliyorsanız beni orada kullanın, hiçbir mahsuru yok. Ben zaten bunun için varım. Sizin rehberlik etmeniz lazım. Bana ne derseniz yapmaya hazırım. Kullandığım, biriktirdiğim neyim varsa burada kullanmak için biriktirdim. Ben sonuna kadar buna açığım. Yol gösterin, ‘şunu yap’ deyin ben yaparım” ifadelerini kullandı. 



Yeter ki birbirimizden vazgeçmeyelim
Türkiye’nin turizm potansiyelinin kullanılamadığına dikkat çeken Başkan Soyer, “Bu hikayede yer alan, ekmek yiyen kim varsa işin içinde olmalı. Dışarı bıraktığımız anda kendi ayağımıza sıkıyoruz, gücümüzden kaybediyoruz. Bugüne kadar farklı mecralarda bulunup, hatta rakip olarak var olmuş ne kadar arkadaşımız varsa, aynı zeminde buluşmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

İzmir turizminde durum içler acısı
İzmir’in de gücünü artıracaklarını belirten Soyer, “İzmir’in turizm potansiyelinin çok gerisinde bir noktada durduğumuzu hepimiz biliyoruz. Antalya’nın aldığı turist sayısı ile İzmir’in aldığı sayıyı karşılaştırdığımızda içler acısı. Gerçekten hepimizi utandıran bir tablo var. Bunu aşmak şart. Aşmanın da yolu, el ele vermekten geçiyor. Bir turizm stratejisi ortaya koymak istiyoruz. Aynı zamanda turizm kenti yaratmak için neler yapabileceğimiz hakkında konuşuyoruz. Travel Turkey İzmir, bunun önemli parçalarından biri. Geçen seneden de daha iyi olacak. Şundan da emim olun; önümüzdeki sene bu seneden daha başarılı olacak. Gücümüz var, biz yeter ki birbirimizden vazgeçmeyelim” diye konuştu.

Daha fazlası için çalışıyoruz
2018 yılında gerçekleşen fuar hakkında bilgiler veren İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “2018 yılında iyi bir fuar geçirdik. Yıllara göre katılımcı firma sayımızı ikiye katladık diyebiliriz. 2016’dan beri ciddi artan trendimiz var. Bu sene daha fazlası için çalışıyoruz. 2018’de 40 binin üzerinde ziyaretçimiz vardı. Travel Turkey İzmir’i, direk son kullanıcıya yönelik bir fuardan ziyade; iş görüşmelerinin yapıldığı, mutabakatların sağlandığı sektöre birebir dokunan bir fuar olarak tasarlamaya gayret ediyoruz. Bu ziyaretçi sayısı, yapılan iş görüşmelerinin de niteliğini ve yoğunluğunu işaret etmesi bakımından önemlidir” ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Fuarcılık Genel Koordinatörü Selçuk Nazilli de sektör paydaşlarına katılımları için teşekkür ederek, Travel Turkey İzmir’in stratejik hedeflerini katılımcılarla paylaştı. İZFAŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Gökalp Soygül’ün yaptığı Travel Turkey İzmir sunumunun ardından katılımcıların önerilerine yer verildi.

Danışma Kurulu’nda yer alan sektörün paydaşları, hem bu yıl hem de ilerleyen yıllarda Travel Turkey İzmir için yapılabilecekler hakkında fikirlerini belirtti. Başkan Tunç Soyer’e isteklerini ve dileklerini ifade eden paydaşlar, sektörün tüm ayaklarının bir araya gelmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti. Danışma Kurulu’nun ilerleyen süreçlerde de bir araya gelmesi ve kurulun daha da büyümesi planlanıyor.

 
İzmir’in saklı cennetindeki kaçak villalara yıkım şoku
 
Müdür Derince’den vatandaşlara mesaj: Müsterih olsunlar 1 metrekare yer imara açılmaz!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dinmez Er 1 Aralık 2019 Pazar 14:45

Sayın Başkan Soyer''in yaptığı çok önemli ve gerekli bir başlangıç. İnşallah sözde kalmaz. Izmir için büyük bir köyden ötesi değil diyenlere kizmayalim çalışalım.Izmirimizi layık olduğu yere getirelim. Saygılarımla. ..

Yorumu oyla      4      5  
YOL - Yatak 15 Kasım 2019 Cuma 09:35

Sayıları kıyaslarken NEDENLERİ de kıyaslarsanız elinize sonuç geçer ! Antalya Şehir genel olarak TEMİZ, Yollar kaldırımlar tertipli, yapılan işler ÖZENLİ ... İzmirde Kaldırım taşları dahi yamuk döşeniyor. Tramvay yolu bile yapılırken herşey özentisiz BAKIMSIZ OTELLER : İzmirde 5* otele git, ne yemek var ne ikram, ne de hürmet... Antalya da 5* otellerde kendinizi kral zannedersiniz, izzeti ikram, hürmet gani ... nedeni en basit KOMİ bile işini biliyor, bizde müdürler dahi iş bilmiyor...

Yorumu oyla      4      5  
15 Kasım 2019 Cuma 08:36

Antalya turistik bir şehir ama İzmir maallesef turistik bir şehir değil. Nesine gelsinler? Bir kere merkez berbat. Heryer varoş. Çevre merkez ilçeleri güzelleştirirseniz örneğin Çiğli, Narlıdere vs o zaman turist buraları görmeye gelir.

Yorumu oyla      7      5  
Tayyar Önder 14 Kasım 2019 Perşembe 23:10

Utanması Gereken Siz /Partiniz ve Partinizin Tabanı... Parti Tabanınız Üç Lafın Birinde Durup Durup Biz İstanbula'a Benzemek İstemiyoruz Deyip Saçmalamaktan Başka Bir Şey Bilmiyor... Değil İzmir Dünyanın Hiç Bir Şehri İstanbul Gibi Olamaz Zaten... Dünyada Üç Metropol Şehir Varsa Biri Newyork Biri Londra Diğeri İstanbul'dur... İstanbul Gibi Olman İçin Zaten 500 Fırın Ekmek Yemen Gerekir... Sen Çöplerini Topla/Yüzde Doksanı Gecekondu Olan Şehrin Kentsel Dönüşümünü Hallet/Kıytırık Trafik Meseleni Çöz/Dönem Dönem Leş Kokan Körfezini Temizle Yeter... Dünyanın En Güzel Kentlerinden Birinde Yaşıyoruz... Ama Taş Kafalı Kent Yöneticilerimizden Dolayı Dünyadan Bir Haber Yaşıyoruz... Biz İstanbul Gibi Zaten Olamayız da... Adam Gibi Modern Bir Kentte Yaşama Hayalimizi Bile Çok Görüp... Köy Gibi Olsa da Biz Böyle Kalalım Diyen Ahmaklar Yüzünden Köylülerin Bile Şaşırdığı Köy Bile Olmayan Ucube Gecekondu Bir Kent'te Yaşamak Zorunda Kalıyoruz...

Yorumu oyla      5      5  
TC misafir 14 Kasım 2019 Perşembe 20:56

En başta kent temizliğinde vatandaşı bilinçlendirip sokakları tertemiz bir kent yaratacaksınız. Ben burada pazaryerlerinin halini yazmaktan usandım gelişigüzel temizlik yapılıyor. Bunun çözümü için ya iyi temizleyeceksiniz ya da kirlenmesini önleyeceksiniz. Hangi özelliğimizi öne çıkarıp turistleri buraya gelmeleri için ikna edeceksiniz? Turistlerin buraya gelmeleri için bir merak veya neden yaratmalısınız gerisi laf salatası. Antalya, deniz kum güneş, İstanbul tarih, Dubai gösteriş lüks, Las Vegas Kumar, Tayland uzakdoğu kültürü ve malum neden vs.

Yorumu oyla      8      5  
Misafir 14 Kasım 2019 Perşembe 20:07

İzmir'i Antalya ile kıyaslamak mı? Biz burda yaz aylarında Sanos marka otobüslerde pişerken Adamlar klimalı belediye otobüsleri hizmete koymuştu.

Yorumu oyla      7      9  
deli bekir 14 Kasım 2019 Perşembe 16:19

izmirin neyine gelsin. çankaya,basmane,tepecik kadifekale,çimentepe,alsancak ... nereyi göstericen.. 20 yıldır chp iktidarı var.bunca zaman neden bişey yapamadı.kuru söylemlerle durumu idare ettiniz.bu saatten sonra geçmiş olsun.

Yorumu oyla      8      6  
Gürkan 14 Kasım 2019 Perşembe 15:19

Trafik sorunu ile turizmin alakası nedir? Trafik sorun olsa İstanbul'a 10 milyon turist gitmez. Antalya dediğimiz şehirde de 500 bin yatak varken, İzmir'de bu sayı 100 bin bile değil.

Yorumu oyla      8      7  
özgür 14 Kasım 2019 Perşembe 14:44

bütün sahiller paralı ve bir takım işgalciler yağmacılar var 5 yıldızlı otel sayısı çok az olanlarda antalyadaki 3 yıldızlı otel gibi fiyatlar çok pahalı tanıtım yok

Yorumu oyla      10      6  
Sade vatandaş 14 Kasım 2019 Perşembe 13:32

Siz önce yolları adam gibi yapın,alt geçitler yapın trafik sorunu çözün,sonra ikiçeşmelikteki spotçuları taşıyın,yeşilderedeki gecekonduları yıkın,daha yapılacak çok şey var ama siz bunları yapın yeter yoksa turist gelip ne yapsın burda antalyayı tercih eder tabiki de

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in saklı cennetindeki kaçak villalara yıkım şoku
Kentin yüzlerce yıllık yeşil varlığına kast edenlere karşı mücadelesini ...
Narlıdereli öğrencilerden temizlik çalışması
Yerel seçimlerden bu yana temizlik konusunda önemli adımlar atan Narlıdere ...
Bornova'ya pazar yeri müjdesi: İşte açılacağı tarih!
Bornova Belediyesi'nin Çevre Yolu Bornova Viyadüğü altında projelendirdiği ...
 
Seferihisar turuncu şenliğe hazır
Seferihisar, bu yıl 20.’si düzenlenecek olan Mandalina Şenliği’nde on ...
Bayraklı'da kurslara yoğun ilgi
Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü açtığı 26 kursla ...
Karşıyaka Belediyesi'nden ilçe başkanına yanıt: İftira ve algı!
Karşıyaka Belediyesi'nin giriş katında yapılan tadilatın 1 milyon TL olduğu ...
 
Mecliste ayağa kalkma tartışması: Endamını göreyim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında oturarak konuşma ...
Başkan Gürbüz'den Lider'e ziyaret
CHP'li Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve belediye meclis üyeleri, ...
Duygulandıran buluşma: Asiye teyzenin duasını aldı
Bayraklı Belediyesi 74 yaşında yalnız yaşayan Asiye Akkuş’un evini tamir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva