HABERLER>GÜNCEL
6 Temmuz 2021 Salı - 20:00

Seri katile 2 müebbet daha hapis cezası!

Ordu ve Samsun'da, 12 kişiyi öldürdüğü iddia edilen, bu kişilerden 5’iyle ilgili yargılandığı davada kasten öldürme suçundan 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan seri katil Mehmet Ali Çayıroğlu (46), Şeker Köseoğlu ile Hasan Bayram’ı öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davadan da karar çıktı. Çayıroğlu bu kez de, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Seri katile 2 müebbet daha hapis cezası!

Ordu'nun Akkuş ilçesinde şarküteri işleten Mehmet Ali Çayıroğlu, 2018 yılında 2 ayrı gasp olayının şüphelisi olarak yakalanıp, gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre soruşturmada, Ordu ve Samsun'da 12 kişinin ölümüyle bağlantısı olduğu ortaya çıkan Çayıroğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Genişletilen soruşturmada Mehmet Ali Çayıroğlu'nun 19 Ocak 2018’de cezaevinden çıktığı, ilk cinayeti 10 Şubat 2018'de işlediği saptandı. Çok sayıda suçtan sabıkalı olan Çayıroğlu’nun 12 kişiyi yangın çıkararak, silahla ve zehirleyerek öldürdüğü belirtildi.

İDDİANAME HAZIRLANDI
Ordu'nun Akkuş ve Ünye ilçelerinde işlenen 9 cinayetle ilgili soruşturma Akkuş Cumhuriyet Savcılığı'nca yapıldı. 8 cinayet ile ilgili soruşturmasını tamamlayan savcılık, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi bulunan Ünye Adliyesi'ne gönderdi. Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı da Mehmet Ali Çayıroğlu hakkında 'yangın çıkarmak suretiyle eziyet çektirerek, tasarlayarak öldürmek', 'gasp' ve 'yağma' suçlarından 8 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. 8 cinayetle ilgili hazırlanan iddianame, Ünye Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

‘BEN KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM’
Cinayetler arasında yer alan Şeker Köseoğlu ile Hasan Bayram'ın öldürülmesiyle ilgili yargılandığı davada sanık Çayıroğlu hakim karşısına çıktı. Ünye Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Mehmet Ali Çayıroğlu, tutukluğu bulunduğu Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile katıldı. Mahkeme başkanının 'söylemek istediğin bir şey var mı?' sorusu üzerine Çayıroğlu, "Ben ne Şeker Köseoğlu’nu ne de diğer kişileri öldürmedim. Sadece dolandırıcılıktan sabıkam vardır. Ben kimseyi öldürmedim. Allah biliyor. Asıl bunları yapan insanlar dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Ben mağdur durumdayım. Beraatimi istiyorum. Yalancı şahitler getiriyorlar, Hasan Bayram’ın öldüğünü sosyal medyadan öğrendim. Ailesine başsağlığında bulundum. Suçsuzum” dedi.

KÖSEOĞLU’NUN KIZLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Cinayete kurban giden Şeker Köseoğlu’nun kızları Naciye Çam ve Nurgül Akman mahkeme salonunda gözyaşlarını tutamadı. Naciye Çam, “Annemin katilinin en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum” derken, Nurgül Akman ise, “Yanında yardım ve yataklık edenlerde bulunsun. En ağır ceza verilsin. Annemin ne suçu vardı. Biz babasız büyüdük. Annemden sonra da yaşayamıyoruz. Değer miydi? Adalet tecelli etsin” ifadelerini kullandı. Şeker Köseoğlu’nun oğlu Recai Köseoğlu ise “İçimiz yanıyor. Sanığın en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti Çayıroğlu’nun Şeker Köseoğlu ile Hasan Bayram’ı öldürdüğünün delillerle sabit olduğuna karar vererek, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ‘yağma’ suçundan da 25 yıl hapis cezasına hükmetti.

Öte yandan Çayıroğlu, geçtiğimiz aylarda Sabri Güneş (68), Hasan Güneş (53), Zahide Güneş (59), Senayi Türedi (54) ve Ümit Türedi’yi (56) kasten öldürme suçundan 5 kez ağırlaştırılmış, nitelikli yağma suçundan ise 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. (DHA)

 
Salgında günün bilançosu: 37 vefat, 5 bin 299 yeni vaka!
 
Gaziemir'de gündem 'plan değişikliği' tartışmaları: AK Parti’den komisyonda 'evet' mecliste 'ret'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangın sırasında mahsur kaldı... İtfaiye yardımına koştu!
İzmir'in Bornova ilçesinde bir apartmanda çıkan yangın hasara yol açtı. ...
Vali: Verimli dana yetiştiren, benim gözümde sanatçıdır
Erzurum Valisi Okay Memiş, sanat ve sanatçı kavramlarına ‘yeni bir soluk’ ...
Ödemiş'te 4 dekar alanda zeytinlikler yandı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde zeytinlikte çıkan yangın söndürüldü.
 
Çocuğa taciz iddiasına öldüresiye dayak
Bursa'da 5 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen zanlı mahallelinin ...
Karşıyaka'da yangın... İki binanın çatısında hasar!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan yangın iki binanın çatısında hasara neden oldu.
İzmirli depremzedelerden 'dilekçeli' eylem: ‘Biz insan değil miyiz?’
Geçtiğimiz yıl İzmir'de yaşanan deprem sonrası belirlenen rezerv konut ...
 
Flaş! Menemen Belediyesi Davası'nda Serdar Aksoy tahliye edildi!
Rüşvet ve irtikap soruşturmasında tutuklanan Menemen Belediye Başkanı ...
Yurt dışı seyahatleri için 'kimlik' genelgesi
Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye'den sadece kimlikle gidilebilen ülkelere ...
İzmir'de kurbanlık satış yerleri belli oldu
Vatandaşların kurban ibadetlerini rahat ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva