HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Temmuz 2021 Salı - 20:32

Gaziemir'de gündem 'plan değişikliği' tartışmaları: AK Parti’den komisyonda 'evet' mecliste 'ret'

Akçay Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve halk tarafından KİPA olarak bilinen alışveriş merkezinin olduğu bölge ile ilgili hazırlanması planlanan 1/5000'lik planlarına AK Parti İmar ile Çevre Komisyonu'nun da 'kabul' oyu vermişti. AK Parti'nin komisyon raporundaki oyuna rağmen Meclis’te ilgili gündem maddesi ile ilgili 'ret' oyu kullanacağını açıklaması sonrası, AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partili (CHP) üyeler arasında tartışma yaşandı.

Gaziemir de gündem  plan değişikliği  tartışmaları: AK Parti’den komisyonda  evet  mecliste  ret

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclisi'nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Belediye Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Gaziemir'in Akçay caddesinin doğusunda kalan 12 parselde yaklaşık olarak 70 ha'lık alanı kapsayan 1/1000 ölçekli ve 1/5000 bin ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu hakkında meclis gündemine getirilen ve Bayındırlık ve İmar ile Çevre Komisyonu'nun da tüm partilerin 'kabul' oyu sonrası oy birliği ile Meclis oturumuna gündeme getirilen gündem maddesi, Mecliste tartışmalara neden oldu.

RET OYU VERECEĞİZ
Plan değişikliği ile ilgili gündem maddesinde söz alarak açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Komisyonda yazdığı gibi oy birliğiyle karar verdik ancak komisyon sonrasında bölgede mülkiyeti olan vatandaşlardan bize görüşme talebi geldi ve kendileri ile görüştük. Haklı talepleri olduğunu gördük. Bu madde hakkında gündemde tutulması ve bir sonraki mecliste karar alınması yönünde komisyon başkanına talebimizi ilettik ancak cevap alamadık. Burada 1/5000 planlarını yapılması gerektiğini ilk söyleyenlerden biriyim. Talebimiz gerçekleşmediği için komisyonda verdiğimiz oyun tam tersi oy kullanacağız" dedi.

GAZİEMİR'İN TRAFİK SORUNU KATLANARAK ARTACAKTIR
Atmaca'nın ardından söz alarak açıklamalarda bulunan CHP'li Meclis Üyesi Emin Aksoy, "Bu komisyon raporu ortak bir rapor. Uğur Bey bireysel olarak hak sahipleri ile görüşmüş. Komisyonlarda karar verdik. Bu kararda Uğur Bey'in de onayı vardır. Kararda Gaziemir Belediyesi ile ilgili bir eksiklikten bahsedilmemektedir. 1/5000'lik planlardan bahsediyoruz ve bunlar da İBB tarafından değiştirebilecek planlardır. Raporda ayrıca Gaziemir'in trafik yoğunluğundan bahsediyoruz. KİPA olarak bilinen alışveriş merkezini kapsayan yer. Buranın imar planları değiştirilecek ve ticaret alanına dönüştürülmesi durumunda, Gaziemir'in trafik sorunu katlanarak artacak. Sarnıçlı vatandaşlarımız itfaiye, polis gibi konularda araçların ulaşmasında sıkıntı yaşıyorlar. Bunları Uğur Bey de biliyor ve bildiği için de komisyonda ret oyu verdi. Sonrasında ne görüşme yaptı bilmiyorum, bununla ilgili CHP'lilerin bir bilgi sahibi yoktur" diye konuştu.

KENTE YAPILACAK EN BÜYÜK İHANETTİR
Söz alarak AK Partili Atmaca'yı eleştiren CHP'li Murat Serin ise, "İmar Komisyonu'nda aldığımız karar ortak karar. Uğur Bey de bu kararın ısrarlı bir savunucusuydu. Bugün mecliste bu kararın arkasında durmamasını ben kendisine yakıştıramadım. Burası Gaziemir'in giriş çıkış noktası. Biz sermaye veya girişime karşı değiliz. Burayı insanın boğazı gibi düşünürsek, bu yoğunlukta bir yerde yapılması, kamusal alanların gözetilmemesi bu kente yapılacak en büyük ihanettir. İnsanca yaşama inanan kimsenin bu projeye imza atmaya düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞTAN GELEN DURUMU TABİİ Kİ DİNLEYECEĞİZ
Eleştirilerin ardından söz alarak 'ret' gerekçesini bir kez daha açıklayan AK Partili Atmaca, "1/5000'lik planları biz yapmadık İBB yaptı. 6 yıldır bu konuda vatandaşın talebini hiçbir şekilde kaale almadan sorun bugüne gelmiş. Oy birliği ile aldık doğru, temmuz ayında gündemde kalması ve ağustosta karar alınması talebimizi bildirdik. Biz bu talebimiz kaale alınmadığı için ret oyu kullanacağız Burada kimsenin bireysel yaptığı bir şey yok. Vatandaştan gelen durumu tabii ki dinleyeceğiz" dedi.

KAMU YARARI GÖZETİYORUZ
Yeniden söz alarak açıklamalarda bulunan CHP'li Emin Aksoy, "Biz attığımız imzaların arkasındayız. Kamu yararı gözetiyoruz. Biz vatandaşlarımızın yararını düşünüyoruz. Biz bu kararı Ağustos ayında alsak, Uğur Bey’in imza attığı trafik ile ilgili sorunları vatandaşlarla görüşeceği bir şey mi tabii ki değil" ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞİ KONUŞMAK KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ
Söz alarak açıklamalarda bulunan Bayındırlık ve İmar Komisyonu Başkanı Nevin Mutlu ise, "Biz bu kararı oy birliği ile aldık. Düşüncemiz kamu yararıydı. Esas gözettiğimiz konu kamu yararıdır. Uğur Bey vatandaşlar ile ilgili görüşünü bize bildirmişti. Biz bu kararı zaten uygun olmadığı için reddettik. Bir an önce çalışmalara başlamak üzere kararımızı uygulayıp buna göre de vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermektir amacımız. Neden daha önce uygulanmamış bilmiyoruz. Daha öncesini konuşmak kimseye bir şey kazandırmaz" dedi.

Konuşmaların ardından oylaması yapılan ilgili gündem maddesi, AK Parti ve MHP'li Meclis Üyelerinin 'ret' oyuna, Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun ise 'çekimser' oyuna karşın CHP'li Meclis Üyelerinin 'kabul' oyları sonrası 'oy çokluğu' ile kabul edildi.

HERKESE EŞİT DAVRANMIYORSUNUZ
Gündem dışı konuşmalarda yeniden söz alarak Porta Kafe ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Atmaca, "Halktan gelen baş göz üstünde. 70 yıldır siz üzerinizde taşıdığınızı kırmızı kartı değiştiremiyorsunuz. Bakanlıktan randevu alamadığınızı söylüyorsunuz, 2019 seçimleri bitti biz ak parti grubu olarak sizlere ziyarete geldik. O günden bu güne iadeyi ziyaret bekliyoruz ancak böyle bir şey olmadı. Önce şu adımları atın sonra ilçe başkanlarımızdan yardım isteyin, sonra onlar size yardım etmezse istediğini söyleyebilirsiniz. Porta ile ilgili sorularıma bir türlü cevap alamıyorum. Önerge verdik belediyemizde böyle bir bilgi yok dediniz, neden böyle bir cevap verdiniz? Şirketin bünyesinde 3 kişisiniz zaten, şirkette büyük ihaleler yapıyor gibi nerden bilebilirim dediniz. Yapılan işler; Demir karkas montaj yapılması, tesisat yapılması, ihale alımında ise türü hizmet alımı deniliyor. Herkese eşit davranıyorum diyorsunuz ancak öyle değil. Emrez deki köprü hala yapılamadı. Çünkü planları yok. Oraya köprü yaparsanız o köprü atıl kalacak bunu biliyorsunuz ancak söyleyemiyorsunuz, o yüzden ben söyleyeyim. Biraz şeffaflık" diye konuştu.

SİZ KADINLARA KARŞISINIZ
Atmaca'nın ardından söz alarak açıklamalarda bulunan Başkan Arda, "Bakanlıktan randevu almak için AKP ilçe başkanına gideceğim? Pes doğrusu. Böyle bir sistem ilişki olur mu? Ben AKP ilçe örgütüne mi gideceğim. Kapımızın önünde ahlaksızsınız diye basın açıklaması yapacaksınız sonra bana iyi ilişkiler kur diyeceksiniz. Siz hala iftiraların üstünden algı yaratmaya çalışıyorsunuz. Sizin SEYDAŞ'a karşı çıkmanızın nedeni siz kadınlara karşısınız. Kadın emeği orda değerlendirecek ve kadınlar özgürleşecek. Sizi korkutan bu. Kooperatife gelen kadınlar arasında AKP'li kadınlar da var. Maliyeti şu anda yola çıksanız 3 katı. Erken alınmış kararlarla bu noktaya gelmişiz…" dedi.

MECLİSTE 'SEYDAŞ' GERGİNLİĞİ
Gaziemir Belediyesi'ne ücretsiz devredilen ve devredildiği ilk günden bu yana Cumhur İttifakı ile CHP'yi sık sık karşı karşıya getiren Seydaş Organizasyon İnşaat Gıda San. ve Tic. A.Ş.'nin 1 milyon 50 bin TL olan sermayesinin, 2 milyon 28 bin TL arttırılarak 3 milyon 78 bin TL’ye yükseltilmesi önerisi meclis üyelerinin onayına sunuldu. Plan ve Bütçe Komisyon'u tarafından oy çokluğu ile gelen gündem maddesinin görüşülmesi sırasında AK Partili Atmaca ile Başkan Arda arasında gerginlik yaşandı.

DEMEK Kİ ALGI YAPMIYORMUŞUZ
İlgili gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Geçen mecliste Balçovalı müteahhitlerden bahsettik başkan nerden çıkarıyorsunuz dedi. Elimde tuttuğum belgeler gizli belgeler değil herkesin ulaşabileceği ihale sonuç belgeleri.  Demek ki algı yapmıyormuşuz. Biz bir şey söylüyorsak araştırarak söylüyoruz. SEYDAŞ üzerinden yapılan bütün işlemler bizim ciddi anlamda tepkimizi çekiyor. Çünkü SEYDAŞ kapalı bir kutu. Porta Kafe'nin ruhsatını müteahhitini hangi tutarla ihale edildiğini sorduk ancak bize belge bulunmadığı söylendi. EKAP'a girdiğimizde 2019 yılında 1 2020 yılında ise 2 tane ihale usulü ile iş verilmiş.  SEYDAŞ'da ne olduğunu bilmiyoruz. Belediye şirketleri 4137'ye dahildir. Yaklaşık 700-800 bin TL'lik imalat var geri kalan imalatların nasıl yapıldığını biliyoruz" diye konuştu.

ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ
Gündem maddesi ile ilgili söz alarak iddialara yanıt veren Başkan Arda, "SEYDAŞ kapalı bir kutu değil denetime dahil bir şirket. Şikayet ediyorsunuz geliyorlar inceliyorlar teşekkür ediyorlar. Bir yanda 25 milyon sermaye arttırdığımız şirkte için çıt çıkmıyor ancak burada algı yaratıyorsunuz. Orada yüzlerce kalem var mal alımı, nerelerden hangi firmalardan alındığını ben bilmiyorum. Tek tek bunu mu sıralayacağım. Sanki hepsini Balçovalı bir firmaya vermişiz gibi söylediğiniz için öyle dedik.  Sizi rahatsız eden para değil, proje. O sosyal proje hayata geçiyor. Bugün kadın kooperatifi ile oraya gittik ve çalışacakları ortamı gördüler.  Siz denetleyenler zan altında bırakıyorsunuz. Algı yaratmaya çalışıyorsunuz, çamur atmaya çalışıyorsunuz" dedi.

Başkan Arda konuşmasının ardından kimseye söz hakkı vermeyeceğini söyleyerek ilgili madde için oylama kararı aldı. Meclis üyelerine sunulan ilgili madde; AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Bağımsız Meclis Üyesi'nin 'ret' oyuna karşın CHP'li Meclis üyelerinin 'kabul' oyları ile  oy çokluğuyla kabul edildi.

SORUNLAR CHP'NİN İKTİDARI İLE ÇÖZÜLECEKTİR
Gündem dışı konuşmalarda söz alarak medyada çıkan 'Gaziemir Belediye Başkanı kaçak inşaat yapıyor' haberine yanıt veren CHP'li Meclis Üyesi Necati Kırmaz, "Belediye başkanımızın kaçak inşaat yaptığı yönünde algı yaratmaya çalıştı. Gazimdir Belediyesinin teknik birimlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak göreve geldiğimiz günden beri Gaziemir'in herhangi bir yerinde değil kaçak metre kare bile inşaat yaptık, bundan sonra da böyle bir şey olmayacak. Haberde gösterilen yerde temizlik işleri ile ilgili başkanımız plan önerisi yapmıştı ancak kabul edilmeyince vazgeçtik. O dönem hızlı davranıp çalışmaya başladık ancak olmayınca çalışmaları durdurduk. Kaçak inşaat söz konusu değildir. Geçtiğimiz 2-3 ay içinde Aktepe mahallesinde bir olay yaşandı. Acaba sayın Atmaca oraya uğradı mı? Bizzat valilik tarafından 33 adet polis lojmanı yıkıldı. Nedir tedbir? Bazı binaların videolarını izledim, devriliyordu. Bölgede elektrik ve su kesintileri yaşadığını, uzun süre internet sorunları yaşandı. Yıkımın başında bir tane teknik eleman yoktu. Firmaya vermişle, ve firma elemanları yapıp bitirmişler. Sürekli ortalık toz duman, mahalleli şikayette. Can siper hane çalışmalar yapan, ihtarlarda bulanan cezalar kesen ekiplerimize teşekkür ederim. Bu gidişte Sarnıç'taki tapu sorunu çözümü, Aktepe'deki hazine fazlalıkları ve Emrez'deki nükleer atıkların temizlenmesi yerelde olduğu gibi genelde CHP'nin iktidar olmasıyla gerçekleştirilecektir" dedi.

Gündem dışı konuşmalarda ayrıca Başkan Arda, 1 defa söz hakkı verildiği gerekçesiyle AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ve MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin'e söz hakkı vermedi.

 
Seri katile 2 müebbet daha hapis cezası!
 
Karabağlar'da velilere 'eğitim kart' uygulaması
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mahmut 7 Temmuz 2021 Çarşamba 15:57

başkan seydaş ve yaptığın hukuksuzlukları nasıl kadınlara bağladın bi açıklasan da aydınlansak. tek bildiğin şey şow sayın valimizin de dediği gibi

Yorumu oyla      7      4  
Hakan Yanç 7 Temmuz 2021 Çarşamba 11:13

Maşallah herşey çok güzel olcak

Yorumu oyla      4      10  
haydar haydar 7 Temmuz 2021 Çarşamba 10:28

siz ancak durursunuz amacınız ülkeyi de durdurmak ama bu sefer başaramayacaksınız gaziemirde son döneminiz geldi çattı daha fazla kötülük etmeyin ki ak parti daha çabuk toparlasın gaziemirimizi

Yorumu oyla      9      5  
SARNIÇLI 7 Temmuz 2021 Çarşamba 07:54

Uğur Atmaca da istemezükcü olmuş.

Yorumu oyla      4      11  
Balaban 6 Temmuz 2021 Salı 22:33

Hak etmeden gelen, hak ettiği ile gider...İnsan nefsinin bir özelliğidir ki, kendine bir değer biçiyor, o değeri hayalinde bir yere koyuyor ve sonra da başlıyor o değer çerçevesinde saygı, hürmet beklemeye. Tabiî bekle ki, gelsin, gelmiyor ve derken, depresyon. Nefis, kendini konumlandırıyor, bundan besleniyor. Ona göre de övgüler, pohpohlamalar bekliyor. İnsanın hak etmediği bir duygu, içini dolduramadığı bir makam, lâyık olmadığı bir övgü, o insanı tatmin etmiyor. Hak edilmemiş, uğrunda yorulmamış, emek sarf edilmemiş, çilesi çekilmemiş hiçbir şey insana sağlıklı yâr olmuyor,vede olmayacak Gaziemir belediye başkanı BİLESİN.

Yorumu oyla      11      5  
Canpolat 6 Temmuz 2021 Salı 22:25

Menfaatleriniz yüzünden üzdüğünüz, kırdığınız, kandırdığınız insanların ah'ları, sizi iki dünyada da rahat bırakmasın! kibirli belediye başkanı....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Belediye Meclisi'nde 'sinek' tartışması
Çeşme Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı Başkan Ekrem Oran ...
Çeşme'nin vizyon projesi 3'üncü yılında
Çeşme’de sakız üretimin arttırılması amacıyla hazırlanan ‘Çeşme’den Sakız ...
Bergama'da kardeş şehir Şeki ile online söyleşi
‘UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Kardeş şehir Azerbaycan-Şeki ...
 
Aydın Büyükşehir 315 köyde vatandaşlarla buluştu
"Büyükşehir Sahada" Aydınlıları dinlemeye devam ediyor. Aydın Büyükşehir ...
'Pandemiye İnat; Işıl Işıl' sergisi sanatseverlerle buluştu
Sanatçı Işıl Özgentürk’ün “Pandemiye İnat; Işıl Işıl” fotoğraf sergisi ...
Aydın'da 'güvenli trafik' çalışması sürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, daha emniyetli bir trafik akışının sağlanması ...
 
İzmirli çocuklar için sokak etkinlikleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinden etkilenen çocuklar için ...
Torbalı Belediyespor Türkiye şampiyonu
Bölgesel Lig Kadınlar liginde şampiyon olarak 2.Lig’e çıkmaya hak kazanan ...
Diplomatik temsilcilerle buluşma.... İzmir'de Kültür Zirvesi hazırlıkları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9-11 Eylül tarihleri arasında ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva