HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2024 Pazar - 12:01

Sengel, Ata Meydanı açılışında müjdeyi verdi: Çarşıya doğal gaz gelecek!

Selçuk Belediyesi tarafından projelendirilerek çalışmaları kısa sürede tamamlanan ve Ata Meydanı olarak adlandırılan PTT Altı Meydan Projesi tamamlandı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Hem İzmir Gaz hem TEDAŞ hem de diğer bütün altyapı kurumlarının hepsinden bir komisyon oluşturduk. Ve dedik ki bizim için en kıymetli şey bahsettiğimiz bu çarşıdaki bütün her yere doğal gazın gelmesi dedik. Hep beraber ortaklaşalım dedik. 2024 yılında çalışmalar başlayacak ve çarşımıza doğal gaz gelecek" dedi.

Sengel, Ata Meydanı açılışında müjdeyi verdi: Çarşıya doğal gaz gelecek!

Ata Meydanı’nın açılışına her yaştan Selçuklu yoğun ilgi gösterdi. CHP önceki dönem İzmir Milletvekillerinden Tacettin Bayır, CHP önceki dönem Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk de açılışta Selçuklular’ı yalnız bırakmadı.

Modern ve yepyeni bir görünümle Selçuk halkının beğenisini toplayan Ata Meydanı’n açılışında konuşan Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Seçim süreci bittikten sonra biz yine kaldığımız yerden hep beraber devam edeceğiz. İşte biz bu yüzden yola çıktık. Ve biliyorum ki bundan sonrasında da zafer bizim olacak. Zafer Selçuk'un olacak. Selçuk kazanacak, halk kazanacak” dedi. 

ESNAFLA MUTABIKIZ
Selçuk’un güzelleşirken gelişen, esnafı kazanan, kazandıkça bölüşen, dayanışma ile ayakta duran bir kent olduğuna dikkat çeken Filiz Başkan; “Selçuk’un girişinden itibaren Ahmet Ferahlı Parkı, Agora Meydanı, Uğur Mumcu Sevgi Yolu olmak üzere başladığımız çalışmaları PTT altında yaptığımız düzenleme ile bir bütün olarak düşündük. Esnafımızla birlikte oturduk. Projemizin üzerine konuştuk. Esnafımız ile mutabık olarak çalışmalarımıza başladık” dedi. 

ECRİMİSİLE ÇÖZÜM
Kent esnafının eşit ve adil bir düzende kazanmasını önemsediklerinin altını çizen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bugüne kadar devam eden düzenlemelere baktığımızda nerede eksiklikler var dedik. Bilhassa belediye dükkânlarında olan esnafımızın ecrimisilde kalması yani işgalci pozisyonda olması ve ne yazık ki her an yerlerini tahliye etmek zorunda kalabilme olasılıklarını önlememiz gerekiyordu. O yüzden öncelikle ecrimisilde olan esnafımızı etap etap başta tam da merkezde olan, çarşıda olan yerler olmak üzere sonrasında sanayi şimdi de buraya da geçeceğiz. Ecrimisilden kiraya döndürmeye çaba sarf ettik. Ve buradaki esas amacımız şuydu. Bir esnafın ecrimisil bedeli belli bir noktadayken diğeri çok aşağıda kalmıştı ve bir uyumsuzluk söz konusuydu. Bu uyumsuzluğu hem ortadan kaldıralım hem de yıllardan beri Selçuk’a nefes olan bu esnafımız, kendini rahat ve huzurlu hissetsin ki kiracı pozisyonuna gelerek on yıl boyunca hiç kimsenin iki dudağının arasında kalmasın istedik ve buna başladık” diye konuştu.

İZBAN çıkışında bulunan esnaf için de gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirten Filiz Başkan; “Esnafın kazancı, işçinin istikrarlı bir şekilde maaşını alması, çiftçinin alın terinin karşılığını alması, bu kentin huzur içerisinde yaşamaya, belli bir istikrarla yaşaması, tüm siyasi bakış açılarının haricinde gerçekten bu kenti sevmekle, bu kentte bir şeyleri, hayalleri gerçekleştirmeye ilişkin idealinizle var olabiliyor. İşte biz bu yüzden çalışıyoruz” dedi. 

FESTİVALLER DEVAM EDECEK
Esnafın kazanmasını, yerel ekonominin güçlenmesinin beraberinde sosyal belediyeciliği güçlendirdiğini belirten Filiz Başkan; “Önümüzdeki dönem için olacak olan festivallerimizin bütün programlarını yaptık ki esnafımız kazansın. Burada binlerce turist, binlerce ziyaretçi ziyaret etsin ki buradaki bütün herkes kazansın, kazandıkça da bölüşebilelim istiyoruz. O yüzden şu seçim kargaşası bittikten sonra biz yine kaldığımız yerden hep beraber devam edeceğiz” diye konuştu.

DOĞAL GAZ MÜJDESİ
PTT Altı Meydan Düzenlemesini Siegburg Caddesi ile meydanı birleştireceğini belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Herkesin çok merak ettiği bir şey var.  Onun da müjdesini de hem de vermiş olayım. Hem İzmir Gaz hem TEDAŞ hem de diğer bütün altyapı kurumlarının hepsinden bir komisyon oluşturduk. Ve dedik ki bizim için en kıymetli şey bahsettiğimiz bu çarşıdaki bütün her yere doğal gazın gelmesi dedik. Hep beraber ortaklaşalım dedik. 2024 yılında çalışmalar başlayacak ve çarşımıza doğal gaz gelecek” dedi.

CHP Önceki Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır “Kalpaklı Atatürkçüler nasılsınız, iyimi sininiz” diye başladığı konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın Selçuk halkına selamlarını iletti. CHP’li Tacettin Bayır; “İnşallah bu seçimlerde de Kalpaklı Atatürkçüler, Cumhuriyetler, Laikler, biz çağdaş insanlar bu bayrağı hem Selçuk’ta hem de İzmir Büyükşehir Belediyesine yeniden asacağız” dedi. 

BURAYA BİR KADIN ELİ DEĞMİŞ
Selçuk’a sık sık geldiğini, bu alanın eski halini çok iyi hatırladığını belirten Bayır; “Burada iki tane çürümüş dut ağacı vardı. Bu çürümüş ağaçlar kesildiğinde yer yerinden oynadı. Ama şimdi bakıyorum da iki tane çürümüş ağaçların yerine üç tane palmiye ağacı gelmiş, zeytin ağaçları gelmiş ve birçok ağaçlar gelmiş. Gerçekten buraya bir kadın eli değmiş arkadaşlar. Bizim ailede böyle bir gelenek vardır. Bir kadın elinin değdiği yer ancak bu kadar güzelleşebilir. Değerli Filiz Başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

AK SAÇLILAR BURADAN SİZE SESLENİYORUM!
Partililerine siyasi mesaj vererek 40 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu, ancak siyasetten emekli olunmadığını belirten Bayır; “Zaman zaman sokakta karşılaştığım arkadaşlar bana diyor ki Tacettin Başkan yeter artık kenara çekil artık! Ben de onlara şunu söylüyorum. Elbette ki kenara çekileceğim. Ama benim bir tereddüttüm var. Allah bağışlarsa 3 torunum var. Türkiye’nin Cumhuriyet rejimiyle laik ve çağdaş kalacağına söz verin ben gidip artık evde torunlarımı seveyim. Ama bu sözü vermiyorsanız, hala daha şeriatı getirmek amacı içerisinde, hala daha Cumhuriyeti yıkma amacı içerisinde iktidarda olanlara karşı 63 yaşında Tacettin Başkan mücadeleye devam ediyorsa; ak saçlılar buradan size sesleniyorum! Hep birlikte bu mücadeleyi vermeye devam etmeliyiz” dedi.

BÖLÜNMEYİN, PARÇALANMAYIN
CHP’li Bayır, son olarak; “Asla şu oyuna gelmemeliyiz. Geçmişte ders çıkarmalıyız. Bölünmemeliyiz. Asla parçalanmamalıyız. Bizi bugüne kadar bu iktidarda kalanlar hep bölüp parçalayarak egemen oldular Türkiye’de. Bölünmeye ve parçalanmaya müsaade etmeyin! Sandıkta ittifakı sağlayın Filiz Başkanla yola devam edin arkadaşlar!” dedi.

Filiz Başkan’ın konuşmasının ardından müzik dinletisi ve Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi eşliğinde vatandaşlar Ata Meydanı’nda keyifli zaman geçirdiler. 

 
Korkutan yangın... Gökyüzünü siyah dumanlar kapladı!
 
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik şoku!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çorak palas 18 Mart 2024 Pazartesi 09:32

Aydın ve Muğla katı atıkları Selçuk belediyesi arıtma tesislerine taşınıyor çevre ve doğa zehirlenmesi had safhada önümüzdeki günlerde havalar ısındığı zaman denız rüzgarları ile Selçuk Izmir körfezi kokacaktır ayrıca bu katı atıklar kimyasal ile gelen kimyasal maddeler toprağa karışacak işte bir İliç faciası Selçuk'u bekliyor görünen yerleri parlatmak kolaydır harcama kalemleri kimbilir ne kadar şişirildi aracılar danışmanlara ne kazandı yakında koku ile bırlıkte ortaya çıkacaktır...

Yorumu oyla      3      0  
Selçuklu 17 Mart 2024 Pazar 12:29

Elbette ki halk seçerse hepsi olur öncellikle seçimin alınması gerekiyor geçen dönem AKP belediye başkanı destek vermişti şimdi kendisi aday durumundadır oylar dostça paylaşılırsa durum ne olacak göreceğiz bakalım son hafta dürüm belli olur...

Yorumu oyla      6      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da ‘büyük’ buluşma!
Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi, Ege 3. Yaş Üniversitesi ve Karabağlar ...
Şaşal Su Fabrikası Büyük Dolum Tesisi ve Şaşal Müzesi açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa’nın çalışmalarıyla tekrar ...
Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan bahara merhaba konseri
Çocuklara sanat sevgisini aşılayan, nitelikli müzik eğitimi almalarını ...
 
Başkan Soyer’den İzmirlilere müjde... Flamingo Doğa Parkı’nda sona doğru!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yaşayan Parklar projesi ...
Çerçioğlu Nazilli’de iftarda vatandaşlarla buluştu
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu geleneksel iftar sofraları, binlerce ...
Aydın'ın 'ulaşım anayasası' hazır!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 100’e yakın kurum, kuruluş ve sivil toplum ...
 
Çerçioğlu emekliye nefes aldırdı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından iki hafta ...
Seferihisar'a 3 bin metrekarelik yeni park
Seferihisar Belediyesi 3 bin metrekare alanda Hıdırlık 100. Yıl Parkı’nı ...
İncirliova, Çerçioğlu’nu coşkuyla karşıladı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova’da Ata Tohumlarından ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva