HABERLER>SAĞLIK
24 Aralık 2019 Salı - 13:43

Sendika Başkanı Yıldırım’dan konut ve ulaşım çıkışı: Soyer’e çağrı!

Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Bayraklı’da yapımı süren şehir hastanesinin yanında bir bölgede sağlık çalışanları için toplu konut projesinin gerekliliğinden söz etti. Başkan Yıldırım ayrıca sağlık personelinin İzmir’de öğretmenler gibi toplu ulaşım indiriminden yararlanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e çağrıda bulundu.

Sendika Başkanı Yıldırım’dan konut ve ulaşım çıkışı: Soyer’e çağrı!

EGEDESONSÖZ- Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Sendika Başkanı Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Şehir hastaneleri özelinde konuşan Yıldırım, toplu konut projesine dair bilgiler verirken sağlık çalışanlarının İzmir’deki ulaşımdan indirimli bir şekilde faydalanması gerektiğini söyledi.

SENDİKACI KİMLİĞİNİ KULLANARAK İŞE GELMEYEN PERSONELLER VAR!
Bazı sağlık personellerinin sendika görevlerini kullanarak suistimalde bulunduğunu aktaran Yıldırım, “Koltuktan güç alarak zehirlenenler var. Ve buna sessiz kalan bir bürokrasi var. Benim kendi üyem olsa da ‘ben yan gelip yatarım’ mantığını kabul etmiyoruz. Sendikacılık yapacaksak sahanın sorununu bilmemiz gerekiyor. İl sağlık müdürlüğüne dilekçe verdim. Sivil savunma biriminde ciddi sıkıntılar var. Kişi eski sendikacı, yeni sendikacı, bu kimliğini kullanarak işe gelmiyor. Bu hem kul hakkına da giriyor hem de asli görevi olan devlet memurluğunun gereğini yerine getiremiyor. Bunların sorgulanması gerekiyor. Kendi camiamızı sorgulamazsak bir yere varamayız. Önce yanlışı kendimizde göreceğiz, kendimizi düzelteceğiz sonra bakanlığı eleştireceğiz. Hak arayacağız ama önce kendimize bakacağız” dedi.  

‘SİYASETİN İÇİNDE DEĞİLİZ’ DİYENLERİN GEÇMİŞİNİ BİLİYORUZ!
Yıldırım sözlerine devam etti ve “Sendikacıların sorgulanması gerekiyor.  Bir sendikayı hedef göstererek, hedef alarak polemiğe girmek istemiyorum. Ben kendimden sorumluyum, doğru işleri güzel insanlarla yapacağız. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Biz doğru bildiğimiz noktadan da geri adım atmayacağız. Biz öncelikle devlet memuruyuz, arkasından sendikacılık kimliğimiz gelir. Siyasi boyutunda değil. ‘Biz siyasetin içinde değiliz’ diyen insanlar dolaşıyorlar. Geçmişini biliyoruz. Siyasette aktif yer aldıklarını biliyoruz. Bizim daha önemli konularımız var. Hekimlerin, sağlık çalışanlarının ciddi sıkıntıları var” diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİNİN YANINDA PERSONELİMİZ İÇİN TOPLU KONUTLAR İSTİYORUZ
Şehir hastaneleri üzerinden açıklama yapan Yıldırım, “Diğer hastaneler kapatılmayacak sadece yatak sayıları düşürülecek. Hizmetin devamı esasında da mesela isim vermeden söyleyeyim küçük olan hastanelere hizmet verilip semt polikliniği şeklinde, yataklı tedavi değil, büyük hastanelerde de eğitim araştırma değil devlet hastanesi şeklinde olacak. 2020 Mayıs olarak öngörülüyor ama Haziran veya Temmuz gibi yılsonunu bulur. Ulaşım konusunda birçok sıkıntının olacağını düşünüyoruz çalışanlar olarak. Mevcut yoğunluk zaten ortada... Sonraki süreçte daha yoğun trafik oluşacak düşüncesindeyiz. Tedirginliklerimizi hem İl Sağlık Müdürlüğü’ne, hem de siyasetteki büyüklerimize ilettik. Aslında beklentimiz şuydu; hastane yapılırken sağlık çalışanları düşünülerek, şehir hastanesini cazibeli bir duruma getirmek için orada toplu konut yapılabilirdi. Orada 5 bin kişi çalışacak. Talebimizi ilk etapta dile getirememiştik, iletebilmiş olsaydık belki hastane ile bitmiş olurdu. Hastanenin etrafında hazine arazileri olduğunu biliyoruz. Bu toplu konut projesiyle hastaneye ulaşılabilirliği arttıracağız. Diğer hastanelerin yatak sayısı düştüğünde personel sayısı da düşecektir. Mesela Buca’daki personelimiz 1 buçuk saat yolda gitmesin. Artık çok yüksek binalar TOKİ’de yok. 5 katı geçmeyecek şekilde oluşabilecek bir alan bulabilir miyiz? Bunun çalışmasını da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

TOPLU ULAŞIMDAN ÖĞRETMENLER GİBİ İNDİRİMLİ YARARLANMAK İSTİYORUZ
Yıldırım ayrıca sağlık personellerinin kentteki toplu ulaşımdan indirimli bir şekilde yararlanması gerektiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AK Parti Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Özgür Hızal’dan beklenti içinde olduklarını aktaran Yıldırım, “Sağlık çalışanları olarak ücret politikalarından çok verim elde edemedik ama bizim yerelde bir şeyler yapmamız gerekiyor. Toplu konut projesinin şehir hastanesi yanında yapılmasından ayrı olarak toplu ulaşımdan İzmir’de öğretmenler gibi indirimli yararlanmak istiyoruz. Biz bunu ısrarla istiyoruz. Tunç Soyer’den toplantı talebinde bulunduk ama bir geri dönüş olmadı. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ile de bu konuyu görüştük. Bizim amacımız siyaset değil sağlık çalışanlarının menfaatidir. İzmir’de yapılacak en güzel iş toplu ulaşımda indirimden yararlanmaktır” dedi. 

 
CHP İzmir'de o isimden üst üste üçüncü kongre zaferi!
 
Oyuncaklardaki kimyasal limitlerine düzenleme
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 26 Aralık 2019 Perşembe 09:20

yahu kardeşim bu sendika akp nin kapı kulu önce maaşlar ne oldu zamlar zamlar hepsi koltuk derdinde kim hangi hastaneye müdür olacak başhekim olacak hepsi akp ilçe başkanlıkları miletvekili kapısında köle işcinin memurun hakkını işsizin hakkını yediniz 20 yıldır ..

Yorumu oyla      4      5  
yurttaş 25 Aralık 2019 Çarşamba 08:23

Oh ne ala memleket. Öğretmenler indirimli, (beyefendinin talebine göre) sağlık çalışanları indirimli, emniyet mensupları zaten bedava. Bu belediye otobüslerine kim tam biletle binecek... Asgari ücretli işçiler ile işsizler mi? Ne güzel istek yahu...

Yorumu oyla      5      5  
VfV 24 Aralık 2019 Salı 15:36

Hastaneyi yandaşlara devlet yaptırsın, konutları belediye yapsın öyle mi?Hastaneyi dağın başına yapandan isteyin konutu.Zamanında o hastanenin oraya yapılmaması için sesinizi çıkarsaydınız.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Hava Ambulansı Çalıştayı başladı
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Hava ...
Okul sıralarında 'kimyasal' tehlikesi!
Uzmanlar, okul ürünleri arasında yer alan kokulu silgi, defter, yapıştırıcı ...
İzmir'de kanserle mücadele eden Adil'e büyük destek
İzmir'de, geçen yıl yumuşak doku kanseri teşhisi koyulan ve kanserin metastaz ...
 
Bucalı Barış organlarıyla 7 hastaya umut oldu
İzmir'de beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ...
Askere gidebilmek için 110 kilo verdi
İzmir'de yaşayan ve 18 yaşında 180 kiloya ulaşan genç, vatani görevini ...
Saç boyasında meme kanseri riski!
Prof. Dr. Uğur Coşkun, "Ailesinde meme kanseri olan yaklaşık 50 bin kadının ...
 
O kent için obezite uyarısı: Porsiyonları küçültün!
TBMM'de gastronomisi ile marka haline gelen Gaziantep halkının nasıl fit ...
İzmir'in cesur yürek kadını... 50'sinde üçüz doğurdu!
İzmir'in Çiğli ilçesinde 9 yıl boyunca tüp bebek tedavisi gören 50 yaşındaki ...
Öykü Arin hayatının ilklerini yaşıyor
Babasından nakledilen yüzde 98,5 uyumlu ilikle yaşama tutunan lösemi hastası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva