HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2021 Salı - 14:44

Selden polemik! AK Parti’nin eleştirilerine CHP'den yanıt

AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Cemal Bekle'nin sel felaketi sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alması sonrası CHP'li milletvekillerinden yanıt gecikmedi.

Selden polemik! AK Parti’nin eleştirilerine CHP den yanıt

İzmir'de meydana gelen sel felaketi siyaseti de hareketlendirdi. AK Parti cephesi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alırken CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili eleştirilere yanıt verdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’de dün geceden bu yana devam eden ve bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası yaptığı açıklamada “İzmir’de hiçbir altyapı çalışması yapmayan Büyükşehir Belediyesi her sağanak yağmurda bu manzaranın ortaya çıkmasının en büyük sorumlusudur” dedi.

Yine AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak “Yoğun yağış sebebiyle yaşanan sel ve su baskınlarından mağdur olan hemşerilerime geçmiş olsun diliyorum. Güzel İzmir’imize bu garabeti revâ gören, vatandaşlarımızı kronikleşmiş altyapı sorununa mahkûm eden vizyonsuz zihniyeti bahane üretmeye değil hizmet etmeye davet ediyoruz” dedi.

MHP cephesinden İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu da tartışmalara dahil oldu. Vekil Prof. Dr. Kalyoncu, sosyal medya hesabı üzerinden, ‘İzmir BB’si afetlere karşı önlem almak zorunda afet oldu diyerek sorumluluktan kurtulamaz afet yerine önce biz yetiştik diyerek belediyecilik yapılmaz. Hangi önlemleri aldınız da yine bu felaket oldu, bu 3. sel! Defalarca uyardık ve anlattık. Önlem alındı mı hayır’ açıklamalarında bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan yaptığı açıklamada iklim krizine dikkat çekti, AK Partililere yanıt verdi. Bakan açıklamasında “İzmir'de bir afet meydana geldi bilmem farkında mısınız? Yıllık ortalama yağışın yüzde 18'i 1 (BİR) gecede yağdı! Üstelik Meteoroloji yağış uyarısına devam ediyor.  Belediye Başkanımız Tunç Soyer  ve belediye ekiplerimiz sahada, Valilik devrede herkes dört koldan çalışıyor. Afet dediğiniz "altyapı çalışmasına" indirgenemez. Asıl vizyonsuzluk da afet anında dahi böyle sorumsuz böyle pervasız yorumlar yapmaktır, yapabilmektir. İzmir'de bir afet meydana gelmişken, İzmirliler için zor günlerken ne sayın Hamza Dağ'dan ne sayın Atilla Kaya'dan ne sayın Kerem Ali Sürekli'den böylesine ciddiyetsiz, böylesine sorumsuz "yorumlar" görmedik. Ayıptır ayıp. Biraz ciddiyet!

Bugün İzmir'de yaşadığımız felaketin benzerlerini Bursa'da, Giresun'da, Rize'de yaşadık. Karadeniz'de sel olduğunda bunun "Allah'tan gelen bir afet" olduğuna inanıyorlar; İzmir'de olduğunda "kronikleşmiş altyapı sorunu" diye ortaya düşüyorlar!

Tüm bunların temel sebebi; iklim krizidir!

Bunların sebebi; doğayı tahrip eden HES projelerinizdir, doğal kaynakları yağmayan "çılgın" projelerinizdir! İklim krizinin idrakına varmalı, bu bilinçle ve bu sorumlulukla derhal harekete geçmeliyiz.

Defalarca söyledim, bir kez daha söylüyorum: Gerçek beka sorunu iklim krizidir!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ise açıklamalar tepki gösterdi. Doğa olayları üzerinden siyaset yapmayı vicdansızlık olarak niteleyen CHP’li Polat, “Keşke eleştirmek yerine, yüreği ağzında insanlarımızın malı mülkü için ne yapabileceklerini düşünseler. Devlete ait kurumlardan kaç saat geçmesine rağmen ses çıkmıyor. Kenti düşünüyorlarsa iktidar partisi milletvekilleri olarak kurumları göreve davet etsinler” ifadelerini kullandı.

İZMİR DAYANIŞMANIN KENTİDİR
Yağışların hayatı olumsuz etkilemesinin ardından İzmir’in seferber olduğunu belirten CHP’li Polat, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer önderliğinde, yağışlar etkisini arttırmadan tüm imkanlar seferber edilmişti. Ancak geçen yıl boyunca yağan yağmurun yüzde 18’i bir gecede yağdı. Kentimizin yıllık yağış miktarı 717 kilogram, son 24 saatte ise 126 kilogram yağış düştü. Belediyelerimizin aldığı önlemler sayesinde büyük bir felaketten döndük. İzmir bir kez daha dayanışmanın kenti olduğunu gösterdi. Alınan önlemler sayesinde felaketin önlenmesinde katkıda bulunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere büyük bir özveriyle emek harcayan tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

KURUMLARI GÖREVE DAVET ETSİNLER
Yaşanan sel felaketi sonrası AK Partililerin sosyal medya üzerinden yaptığı eleştirilerin siyasi açıklamalar olduğunu vurgulayan CHP’li Polat, “Deprem, sel, fırtına, kasırga vb. doğa olayları üzerinde siyaset yapmak vicdansızlıktır. İzmir’in tüm imkanlarıyla seferber olduğu bir zamanda yine şaşırtmadılar. İzmirli yurttaşlarımıza bir geçmiş olsun mesajı atmadan eleştirmeye başladılar. Biraz zahmet edip bari valiliğin açıklamalarına baksalardı. Siyasette bu dilin egemen olması kabul edilebilir değil. Keşke eleştirmek yerine, yüreği ağzında insanlarımızın malı mülkü için ne yapacağını düşünseler. Devlete ait kurumlardan kaç saat geçmesine rağmen ses çıkmıyor. Kenti düşünüyorlarsa iktidar partisi milletvekilleri olarak, kurumları göreve davet etsinler” diye konuştu.

BEKO: FELAKETTEN SİYASİ RANT ÇIKARILMAMALI
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko,  İzmir’de yaşanan sel felaketiyle ilgili geçmiş olsun dileklerini iletti. Beko yaptığı yazılı açıklamada AK Partili isimleri de hedef aldı.

Beko'nun açıklaması şöyle:

İzmir’de maalesef yine bir doğal afet yaşadık. Depremin ardından henüz 3 ay geçti bugün de yoğun yağışın ardından bir sel felaketi yaşadık. Öncelikle bütün İzmir halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden bir vatandaşımız var, kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve diğer tüm belediye başkanlarımız sahada, vatandaşımızın yanında ve gerekli tüm desteği sağlıyorlar. Tüm belediye ekipleri de gerekli müdahaleyi yapıyor. Tüm belediyelerimiz gerekli iyileştirmeleri hızla yapıyor ve yapmaya da devam edecektir. Yineliyorum bu bir afet durumu, bunun üzerinden siyaset yapmaya ve belediye çalışmalarını karalamaya gerek yok. Bu gibi doğal afet durumlarında birlik olacağımız, halkımızın, İzmirlimizin yaralarını saracağımız zamanlarda siyaseti rafa kaldırmalıyız ki samimi olalım. Felaketten siyasi rant çıkarmaya çalışmak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını karalamak İzmir halkına haksızlıktır.

Alt yapılarda eksiklikler olabilir. Göç alan ve kentsel dönüşümlerin yaşandığı bölgelerde sıkıntılar olabilir. Kentin sorunlarını çözecek deneyim, tecrübe, birikimi olan belediye kadrolarımız var. 20 yıl belediyede çalışan bir personel olarak biliyorum. Deneyim ve olgunluk sahibi olan başkanlarımıza ve halkımıza önemli olan deprem, yangın, sel baskınları gibi afetlerde yardımcı olmak. Öte yandan küresel ısınma ve ekolojik dengenin bozulmasından dolayı 4 ayda yağması gereken yağmur 4 günde yağdı. Afetleri kendi ellerimizle çoğaltmayalım, kendi kendimizin ve doğanın katili olmayalım. Güzel İzmirimin güzel insanlarına tekrar büyük geçmiş olsun, yaralarımızı hep birlikte en kısa zamanda saracağız.

 
Cem Yılmaz hakkında ilk kez konuştu!
 
Aşı sabotajcısı 'komplocu' çıktı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
beyaz 3 Şubat 2021 Çarşamba 09:45

Beyler siyasi zihniyetinizi kenara bırakın. deprem oldu ne oldu bayraklı beld. yapmadıkları çıktı insanlar öldü. 26 yıl olmuş çiğlideki baskında yitirdiklerimiz. 26 yıldır afetlere karşı ne yapılmış bunu soran yok. herkes sevgilisine laf söyletmeme derdinde ancak tek eşimiz İzmir'dir. bırakın şu kaçak işleri gayrimeşru ilişkileri. Hizmette parti rozeti olmaz. Belediye Başk. bu kentin memurudur. yaptığı zaman alkışlayalım ama yapmadığı zaman da kimse kıvırmasın arkadan dolaşmasın aslanlar gibi eleştirelim. 26 yıl olmuş bu sürede beld başk olanların hepsinin bu rezalette imzası vardır kimse kusura bakmasın. Körü körüne insan desteklemekten dolayı başkanlarda çook rahat davrandı çok ve bu şehir ileri gitmedi.

Yorumu oyla      3      3  
M.Sinan ÖZTAN 2 Şubat 2021 Salı 21:37

Bir gecede M2'ye 120 kg.yağış düşüyor.Dünyanın alt yapısı çok iyi olan örneğin Paris'e bile bu miktarda yağış düşse kaldırmaz ve ortalığı sel götürür.AKP kanadı siyasi polemikten vazgeçmeli ve felaket üzerinden siyaset yapmamalıdır.

Yorumu oyla      4      4  
TC misafir 2 Şubat 2021 Salı 21:23

Asıl sorun; ileriyi göremeyen, çalışmalarını seçim dönemlerine göre yapan asırlık planlamaya vizyonu yetmeyen dedikodu ve laf ebeliğinden başka hiçbir meziyeti olmayan ülkeyi kanser hücresi gibi kuşatmış olan siyasi yeterlilikten zerre nasibini almamış zihniyettir. Kısaca ülkedeki tüm siyasiler yetersizdir, beceriksizdir ve çıkarcıdırlar. Gerçek sorunlar karşısında elleri kolları bağlı ve acizdirler çünkü asıl işleri yandaşlarını kayırmak, ellerindeki kamu gücünü kendilerini tatmin için kullanmak ve boş laf yaparak halkı taraflara ayırıp gerçek sorunları halı altına süpürmektir. Söyleyin bana: işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik, gelir adaletsizliği, doğal afetlerde acizlik... Bunlar hep vardı ve hiç azalmadı nedeni ise yukarıda yazdıklarım. Bazı vatandaşlar da daha hâlâ kim haklı kim haksızın kavgasında. Neyi tartışıyorsunuz arkadaş! haklı olan vatandaş, haksız olan siyasilerdir daha farkına varamadınız mı?

Yorumu oyla      4      3  
sezarın hakkı sezara 2 Şubat 2021 Salı 16:15

Felaketler üzerinden siyaset yapmak " AKP izmir de neden kazanamıyor" sorusunun yanıtıdır. Ülkede hak,hukuk ve adalet bırakmadıkları gibi kendilerin de vicdan da bırakmamışlar.

Yorumu oyla      14      7  
bucalı 2 Şubat 2021 Salı 16:14

Depremi trafik kazasını iş kazalarını ve bunun benzeri olayları yıllarca hükümete bağlayanlar şimdi ne oldu demekki bazı şeyleri eleştirirken dikkatli seviyeli bir şekilde olmalı gerekliliğini anlamak gereklidir...

Yorumu oyla      6      18  
Mustafa CAN 2 Şubat 2021 Salı 15:38

Bu vekiller görevlerini yapacaklarına afetten siyasi rant devşirmeye çalışıyorlar.Yazıklar olsun.Birde akşam haber programlarına katılınca iç cepheyi sıkı tutalım diyorlar. Bu kafa ile iç cephe nasıl sıkı tutulacak. Sen kalk depremde saldır,selde saldır,sonra İzmir'den hoşgörü bekle.Tekrar söylüyorum.YAZIKLAR OLSUN.

Yorumu oyla      14      6  
gaziemirli 2 Şubat 2021 Salı 15:16

AFET OLAYLARINI SİYASETE MALZEME YAPMAK ACİZLİKTİR SİZE PİRİM KAZANDIRMAZ EKSİ PUAN YAZAR VATANDAŞ ZOR DURUMDA SİZ NEYİN PEŞİNDE KOŞUYORSUNUZ BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ SİZDE OLSAYDI AYNI DURUM OLSA NE SÖYLERDİNİZ SONUÇTA DOĞAL AFFET BU VATANDAŞA DÖRT ELLE YARDIMA KOŞUN DERİM SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Beko: Emek sömürüsü salgından daha ölümcül!
CHP İzmir milletvekili Kani Beko, c?alıs?an yoksul sayısının 7, 7 milyon, ...
CHP'li Sertel'den 'basın kartı' çıkışı: Gazetecilerin hakları çiğneniyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, tek adamın ...
CHP'li Kılıç cezaevlerindeki sıcak su sorununu meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
 
Kemal ANADOL yazdı... Siyasal hoşgörü
Kemal ANADOL yazdı... Siyasal hoşgörü
CHP'li Polat'tan bakanlığa 'sanayi tipi alkol' sorusu
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Kocaeli Yeniköy’de bulunan ...
AK Partili Sürekli’den Menemen çıkışı: Şirketler eş, dost ve partili çatısına dönmüş!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; mevkidaşı CHP’li Deniz Yücel’in ...
 
Erdoğan açıkladı: Okullar 1 Mart'ta kademeli olarak açılıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların 1 Mart tarihinden itibaren kademeli olarak, ...
Bahçeli: Kabe'yi işgal eden teröristlerden farkları yok!
MHP lideri Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi'nde yere Kabe fotoğrafı serilmesine ...
CHP'li Arslan'dan ‘üç istifa’ yorumu: Partiden değil vekillikten istifa ederdim
"Partiye küsülmez" diyen CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva