HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2021 Salı - 08:51

AK Partili Sürekli’den Menemen çıkışı: Şirketler eş, dost ve partili çatısına dönmüş!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; mevkidaşı CHP’li Deniz Yücel’in AK Parti’ye geçen Menemen Belediyesi’ne yönelik yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Sürekli; Yücel’in belediye şirketlerinin yetki devri ve maaş ödeme tartışmaları ile ilgili ‘işçi kıyımı yaparlarsa karşısında oluruz’ çıkışının yersiz ve haksız bir siyasi manevra olduğunu belirtti.

AK Partili Sürekli’den Menemen çıkışı: Şirketler eş, dost ve partili çatısına dönmüş!

Başkan Sürekli yaptığı yazılı açıklamada;  “Menemen Belediyesi’nde hangi şartlarda ve nasıl bu aşamaya gelindiği herkesin malumu. Söz ettikleri asıl işçi kıyımlarını şecerelerine bakarlarsa göreceklerdir. Haziran ayında 284 işçinin işine son verdiklerini;  giderayak, haklarından feragat etmek istemeyen 34 işçiyi kapının önüne koyduklarını, çalışan sigortalarını tam göstermediklerini unutmuş olamazlar! Yetki devri konusunda işi yokuşa sürmenin kimseye yararı yok. Pek çok şaibeye bulaştırdıkları bu şirketlerin yönetimini ellerinde tutmak istemelerinin anlamı nedir?! Dertleri, işçiyi mi korumak yoksa bankamatikçi eş, dost ve partili mi belli değil!” ifadelerini kullandı.

Şirketler, eş dost, partili çatısına dönmüş…

Tutuklu yargılanan CHP’li Başkan Serdar Aksoy’un belediye şirketlerinde yarattığı zafiyetleri herkesin bildiğini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Bunu satır aralarında kendileri de ifade ediyor. Dolayısı ile gerekli incelemeler yapılıyor. Yetki çatışmasını yaratmaları manidar! Belediye şirketleri eş dost ve partililerinin çatısına dönmüş. Yetkiyi devrederlerse işçi kıyımı yapılacağından söz ediyorlar. Görünen o ki; amaçları işçiyi değil, bu haksız oluşumu korumak. Menemen halkının hakkını, hukukunu savunmak derdinde değiller. Halka hizmet için harcamadıkları enerjiyi ne yazık ki koltuktan kalkmamak için harcıyorlar. Ayak diremelerinin başka izahını bulmakta zorlanıyoruz.”

Sadece Menemen’de değil…

CHP’nin Menemen’de yaşanan bu geçiş sürecinde, aralıksız saldırarak ve gözdağı vererek kaybı kazanca dönüştürme çabasında olduğunu söyleyen Başkan Sürekli, açıklamasına şu sözlerle devam etti; “Menemen’de devraldığımız tablo ortada. CHP Ankara’dan İzmir’e bunu gayet iyi biliyor ki raporunu hazırlayanlar kendileri. Emeği, işçi kardeşlerimizin, çalışanların haklarını gasp edecek değiliz. Ancak, enkazın yaratıcıları olarak hesap sorarken, eleştirirken yüz kere düşünmeliler! Çünkü, yaşanan krizlerin müsebbibi biz değiliz, kendileri. İşçilerin çıkarılma ihtimalinden söz ediyorlar; ‘kişi kendisinden bilir işi’ desek, eminiz buna da tepki gösterirler. Ama, ne yazık ki öyle. Sadece Menemen değil; Menderes’te, Torbalı’da, Kemalpaşa’da, Buca, Çiğli ve daha pek çok ilçede, 31 Martın ardından koltuklarına oturur oturmaz önce işçi kardeşlerimizin haklarını gasp eden, işlerine son veren kendileri. Bir kıyımdan söz edeceklerse, geçmişlerine dönüp bakacaklar. Birçok günahsız işçiye aileleriyle birlikte büyük bedeller ödettikleri muameleleriyle yüzleşecekler.”

Yokuşa sürmenin kimseye faydası yok…

Asıl meselenin CHP’nin bir çığ gibi büyüterek bugüne getirdiği sorunlar yumağı ve çözümlerle ilgili  ‘yokuşa sürmeyi’ tercih etmesi olduğunu söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “ Kura sonucu, hizmet etme görevi bizim omuzlarımızdadır. Kimsenin şüphesi olmasın ki, AK Parti’nin hizmet anlayışında, ‘ah alarak yol almak’ yoktur; milletin kaynağını har vurup harman savurmak yoktur. Algı siyasetini körüklemenin zararı büyüktür ve telafisi olmayacak sonuçları olacaktır. Menemen hizmet beklemektedir. Menemen’in talihini değiştirmek; yıllardır süregelen tartışmalı, şaibeli gündemler yerine, hakkaniyetli hizmeti hemşerilerimize verebilmek için kollarımızı sıvadık. Bu görevi yürütecek arkadaşlarımıza güvenimiz tamdır. Menemen ve İzmir halkı, bunun meyvelerini de en kısa sürede görecektir.’’ dedi.

 
Bakanlık harekete geçti: Mutant virüs testi
 
Bucalı köylüler üretici pazarında nefes aldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şeraaFettin ne ettin 3 Şubat 2021 Çarşamba 09:28

keşke örnek alsalardı. belki bir kaç gün iktidar olurlardı..!

Yorumu oyla      2      3  
şeraFettin ZEYREK 2 Şubat 2021 Salı 09:30

sizler Türkiye"yi dediğiniz duruma getirdiniz. Sizi örnek almışlardır.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan açıkladı: Okullar 1 Mart'ta kademeli olarak açılıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların 1 Mart tarihinden itibaren kademeli olarak, ...
Bahçeli: Kabe'yi işgal eden teröristlerden farkları yok!
MHP lideri Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi'nde yere Kabe fotoğrafı serilmesine ...
CHP'li Arslan'dan ‘üç istifa’ yorumu: Partiden değil vekillikten istifa ederdim
"Partiye küsülmez" diyen CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ...
 
'CHP ayağına taş değse AK Parti'yi suçluyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki istifalara yönelik açıklamalarda bulundu. ...
Beko, anestezi ve diyaliz teknikerlerinin istihdamını Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ...
Gözler kabine toplantısında: Neler konuşulacak?
Corona virüs vaka sayılarındaki düşüşle birlikte yeme içme sektöründe ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Neden ‘şimdi’ istifa ettiler?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden ‘şimdi’ istifa ettiler?
Gelecek Partisi'nde yaprak dökümü... Menderes Başkanı da istifa etti
İzmir'deki 4. İl Başkanı Hakan Yazar'ın atanmasının ardından Menemen ve ...
HDP'li ilçe başkanı tutuklandı
HDP Esenyurt ilçe binasına yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva