HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Nisan 2018 Pazartesi - 08:40

Selçuk'ta Yörük Şenliği coşkusu

5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği İnpınar Yaylası’nda yapıldı.

Selçuk ta Yörük Şenliği coşkusu

Selçuk’un ve Türkiye’nin önemli unsurlarından olan Yörük Kültürünü yaşatmak için beşinci kez düzenlenen Yörük Kültürü Şenliği bu yıl ilk kez İnpınar Yaylası’nda düzenlendi.  Keşkek kazanlarının kaynadığı etkinlikte eğlence ve coşku bir aradaydı.  Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı beraber keşkek dövdü. Başkan Bakıcı bu tür etkinliklerin bir kültürü yaşatmak için olduğu kadar birlik toplumda birlik ve beraberliği pekiştirmesi açısından da önemli olduğunu belirtti.

İNPINAR ’DA ŞENLİK YOĞUNLUĞU
Bu yıl ilk kez İnpınar Yaylası’nda düzenlenen 5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği için Selçuk’un yanı sıra, çevre il ve ilçelerden gelen Yörükler sabahın erken saatlerinden itibaren İnpınar Yaylası’na akın etti. Artemis Kadın El Emeği Pazarı’nın da kurulduğu şenlikte Başkan Bakıcı yöresel lezzetlerin ve el emeği ürünlerin satıldığı stantları tek tek gezdi.

Yörük Kültürü’nü yaşatmak için düzenlenen şenliğe Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fahrettin Eren de katıldı.

Bu yıl ilk kez İnpınar Yaylası’nda yapılan ve Selçuk’un bu önemli mesire alanına dikkat çeken 5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şenlikte Barutçu Yörük Derneği adına konuşan Kerim Özler İnpınar Yaylası’nın Yörükler için her zaman önemli bir yer olduğunun altını çizerek; “Biz İnpınar Yaylası’nın bir mesire alanına dönüşmesi için çok mücadele ettik. Burası çok eski çağlardan beri kışlık bir yayla olarak kullanılmıştır. Yörük Şenliğimiz’in İnpınar Yaylası’nda yapılması için bizlere destek veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya ve ekibine teşekkür ederim” dedi. Barutçu Mahallesi Muhtarı Sami Özder de tüm katılımcılara ve 5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

BU ŞENLİK BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KATKI SUNUYOR
Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği’nde bir açılış konuşması yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bu sene beşincisini gerçekleştirdiğimiz Barutçu Yörük Kültürü Şenliği’nin en önemli unsuru İnpınar Yaylası’nda yapılmış olmasıdır. Selçuk Efes Turizm Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir şenliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Selçuk Efes Turizm Vakfı Başkanı ve yöneticilere de sundukları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Bakıcı; “Bizler farklı düşünceler içerisinde olabiliriz. Bu doğaldır. Ama bunun ötesinde bizler hemşehriyiz, kardeşiz. Bence bugün üzerinde durmamız gereken en önemli konu birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Onun için bu etkinliğin birlik ve beraberliğimize katkı koymasını diliyorum. Bu ortamları güçlü kılmak zorundayız. Birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmek zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim birlik ve beraberliğimizi oluşturan en büyük liderimizdir. Öyle bir lider ki sadece ülkemiz açısından değil, dünyanın mazlum ülkeleri açısından da o bir liderdir. Bir kez daha Ne Mutlu Türküm Diyene!” dedi.

EGE TÜRKÜLERİ SESLENDİRİLDİ
Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından Selçuk Efes Folklor Grubu bir gösteri yaptı. 5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği’nde sahne alan İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu on bir sanatçı ve iki solistiyle Selçuklular’a müzik ziyafeti yaşattı. Topluluğun solistleri Tahsin Duru ve Gülseren Aygül Ege Türkülerinin yanı sıra ülkemizin dört bir yöresinden sevilen türküleri seslendirdi.

Eğlenceli ve coşkulu 5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği Zeytinköy Zeybek Grubu’nun gösterisinin ardından çiftçiler için yapılan çekilişle devam etti. Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi ve bazı tarım firmalarının katkılarıyla yapılan çekilişte üreticilere tohum, tarım gereçleri ve bazı tarımsal cihazlar hediye edildi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Yapalım Aziz başkanı Cumhurbaşkanı adayı olsun bitsin bu iş!
 
Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Yapalım Aziz başkanı Cumhurbaşkanı adayı olsun bitsin bu iş!
Mehmet KARABEL yazdı... Yapalım Aziz başkanı Cumhurbaşkanı adayı olsun bitsin bu iş!
'Çemberli Efe' Zeybek oynadı 
İzmir’in Kiraz İlçesi Belediye Başkanı Saliha Özçınar katıldığı bir düğünde ...
Dünyaca ünlü mimar İzmir mesajları: Doğal taş projelerde daha çok kullanılmalı
Dünyaca ünlü mimar Han Tümertekin, 24. Marble Doğaltaş ve Teknolojileri ...
 
Buca'da kadınların gurur günü: 2 ayda meslek sahibi oldular
Dikiş nedir bilmezken 2 ayda defile yapacak tecrübe kazandılar. Buca Belediyesi’nin ...
Sakin Şehir'de bayram günü: Binler tohum takasında buluştu
Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen “Yerel ...
Karşıyaka'dan kışlalara moral kolileri
Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi ...
 
İzmir'in Efsane Başkanı'na büyük vefa
Denizli'nin Buldan ilçesindeki 150 yıllık tarihi bina, Denizli Valiliği, ...
İzmir Marşı ve suyun dansı... Yepyeni görünüm
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeraltına tramvayın enerjisini sağlayacak ...
Büyükşehir'den o ilçeye 'hayat hattı'
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, düşük kotta bulunan ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva