HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2021 Cumartesi - 11:47

Selçuk’ta Ferahlı Cafe ve Efesium açıldı

Selçuk’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ahmet Ferahlı Parkı’nda bulunan Ferahlı Cafe ve Efesium Hediyelik Eşya Dükkânı’nın açılışı gerçekleşti.  Açılışa Selçuk’un önceki dönem belediye başkanlarından Ahmet Ferahlı’nın ailesinden Mesude Ferahlı, Abdülkadir Ferahlı, Zeynep Gençosmanoğlu ve Birsen Ferahlı da katıldı.

Selçuk’ta Ferahlı Cafe ve Efesium açıldı

Vals gösterisi ile başlayan açılışta bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  geçmişte bu kente değer katan isimlerin anısını yaşatmaya her daim önem verdiklerini belirterek; “Yıllarını bu kent için harcayan, Efes’in Selçuk ile birleşmiş halini ortaya koymaya çalışan bir öndere kıymet vermek için bu parkı adına yaraşır bir park haline g1etirdik. Yine bu park içerisinde yer alan bu cafeyi de Ahmet Ferahlı ismine yakışır hale getirdik. Çünkü bu kente emek veren herkese ahde vefamız sonsuzdur. Bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve Ferahlı ailesine saygılarımı sunuyorum” dedi.

CUMHURİYET “BİZ”  DEMEKTİR
Ferahlı Kafe’nin açılışını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk getirmek istediklerini belirten Başkan Sengel “Gelecek nesiller burada bir arada olsunlar istiyoruz. Çocuklar çimlerin üstünde koşarken, gençler de burada keyifli zaman geçirsin ve geleceğe dair söz söyleyebilme hakkına sahip olsunlar istiyoruz.  Bu parkın sanatla, kültürle, sosyal ilişkilerin geliştiği bir mekân olmasını istiyoruz. Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet üzerine bir sürü teorik bilgi söylenebilir, bir sürü cümle kurulabilir. Ancak şunu biliyoruz ki; Cumhuriyet demek ben değil biz demektir. Ve bu bizi dolduran sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Ferahlı Cafe açışına katılan Ahmet Ferahlı’nın kızı Birsen Ferahlı çok mutlu olduklarını belirterek; “Bugün bir zaman yolculuğu içinde gibiyiz. Çok değerli belediye başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’e ve onun çalışma arkadaşlarına tüm ailem adına teşekkür ediyorum. Biz bu parkta mutlu bir çocukluk geçirdik. Şimdi gelecek nesillerin de burada çok mutlu zamanlar geçirmesiniz diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

“BENİM SEVDAM SELÇUK” ONUN HAYAT FELSEFESİYDİ
Babası Ahmet Ferahlı’nın hayatını Selçuk turizmine adadığını belirten Mesude Ferahlı “Babam çok rahatlıkla milletvekili olabilirdi. Fakat burada bulunan heykelin altında yazan “Benim sevdam Selçuk” cümlesi onun hayat felsefesiydi” dedi. Başkan Sengel Ferahlı ailesine bir teşekkür plaketi verdi.  Yapılan konuşmaların ardından Başkan Sengel ve katılımcılar Ferahlı Cafe ve Efesium Hediyelik Eşya Dükkanı’nı gezdiler. Hidayet Dündar ve Yağmur Ekin de söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla açılışa renk kattılar.

 
Menemen'de görkemli açılış!
 
Narlıdere’de unutulmaz Cumhuriyet coşkusu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuklu 31 Ekim 2021 Pazar 13:39

Çok güzel bir park olmuş,artık son yap boz olur,çünkü bu park çok iyi bir konumda,Selçuk'un yüz akı olmuş,umarım hizmetleri ve bakımı kesintisiz uzun süre devam eder,Selçuk'ta bir çok varlıklı aileler var,içlerinde çok az hayırsever var,bu varlıklı bu aileler Selçuk için eğitim ve kültür için daha çok yatırım yapabilir,bu konuda yöre halkına yararlı tesisleri yerel ve genel idareler ortaklaşa çalışmaları daha aktif olmalıdır...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de görkemli açılış!
Menemen Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ikinci açılışını ...
Ödemiş’te Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyet Bayramı sevinci Ödemiş’te gün boyu süren kutlama etkinlikleriyle ...
29 Ekim kutlamaları Torbalı’da iki gün sürdü
Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl sade törenle kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
İduğ’dan Evka-3 Muhtarı Kumova’ya sürpriz
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, can dostlara olan sevgisi ve ...
Cumhuriyet meşalesi Bayraklı'yı aydınlattı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen ...
Güzelbahçe’de 98. yıl coşkusu yaşandı
Güzelbahçe Belediyesi, Cumhuriyetin 98.yılı nedeniyle fener alayı ve konser düzenledi.
 
Başkan İduğ'dan kentsel dönüşüm çağrısı: Depreme hazırlıklı olmalıyız!
Depremde yıkılan bölgeye en yakın ilçe olan Bornova’nın tüm personeli ...
Oktay GÜÇTEKİN sordu, Başkan Sandal yanıtladı... Depremin kalbinde 1 yıl
Oktay GÜÇTEKİN sordu, Başkan Sandal yanıtladı... Depremin kalbinde 1 yıl
Buca’da Cumhuriyet'in 98’inci yılına özel gece
Buca Belediyesi Cumhuriyet'in 98. yılı şerefine “29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu”  ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva