HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2021 Cumartesi - 09:38

Cumhuriyet meşalesi Bayraklı'yı aydınlattı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Binlerce vatandaşın katılımıyla büyük coşkuyla gerçekleşen fener alayı muhteşem görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet korteji sırasında ilçe sakinleri evlerinin balkonlarından, pencerelerinden, arabalarından alkışlarla cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

Cumhuriyet meşalesi Bayraklı yı aydınlattı

Cumhuriyetin ilanının 98’inci yılı kutlama etkinlikleri Bayraklı’da binlerce vatandaşın katılımıyla büyük coşkuya dönüştü. Cengizhan Mahallesi’ndeki Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nda toplanan 7’den 70’e binlerce yurttaş ellerindeki Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve meşalelerle Şehit Ümit Boz Spor Tesisi’ne kadar yürüdü. Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, eşi Aylin Sandal, CHP İzmir il Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, ilçe yöneticileri, İyi Parti İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve binlerce ilçe sakini katıldı. Etkinlikte Bayraklı Belediyesi jimnastik takımı, bale kursiyerleri ve zeybek ekibinin gösterileri ile Karya Müzik grubunun dinletisi tribünleri dolduran ilçe sakinlerinin beğenisini kazandı.

Bayraklı’da cumhuriyet coşkusu hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle de binlerce çocuğu ve genci spor etkinliklerinde bir araya getirdi. Basketbol, Voleybol, Corn Hole, Ayak tenisi ve atletizm turnuvalarında Bayraklılı gençler şampiyonluk için yarışırken, etkinliklerin sonunda başarılı olan takım ve sporculara kupa ve madalya verildi.

Büyük coşkuyla gerçekleşen ve ilçe sakinlerinin de evlerinden, arabalarından, dükkanlarından alkışlarla destek verip, renk kattığı fener alayı sonrası Şehit Ümit Boz Spor Tesisi’nde düzenlenen törende konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Tepeden tırnağa cumhuriyet coşkusunun tüm sokaklara dağıldığı, Atatürk değerlerine sahip çıkan bir Bayraklı’da bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz”  dedi.

HER ZAMAN EL ELE, KOL KOLA YÜRÜYECEĞİZ
Başkan Sandal, “Bugün bir defa daha manevi mirasımıza sahip çıktık, ulu önderimizin bize emanet ettiği cumhuriyetimize sahip çıktık. Öyle bir noktaya geldik ki; Harvard’a giden çocuklarımız var. Balede, atletizmde, güreşte, yüzmede, tekvandoda dünya şampiyonları olan, başarılar elde eden çocuklarımız var. Yeni kreşlerimizde cumhuriyete inanan minik çocuklarımızın da yetişmesiyle ilgili önümüzdeki eğitim döneminden itibaren birçok mahallemizde kreşlerimizi hayata geçirmiş olacağız. Sizden bir tek isteğim var; bu kenti inşa ederken; el ele, kol kola, kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi yok saymadan, gönül gönüle verip cumhuriyetin anlamını buradan İzmir’e, İzmir’den Türkiye’ye ve dünyanın dört bir yanına Bayraklı aracılığıyla yaymak için bize yardımcı olmanızı, destek olmanızı ve güç vermenizi istiyorum. Bugün kortejimiz belki de İzmir’in en güzel kortejlerinden biriydi. Bize inananlar, umut bağlayanlar evlerinin balkonlarındaki yurttaşlarımız, kadınlarımız, çocuklarımız, esnafımız ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle alkışlarla selam verdiler. Buradan son bir kez daha haykırıyorum; bizim kırmızı çizgimiz Bayraklı, bu vatanın bölünmez bütünlüğü ve Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu.

 

 
Güzelbahçe’de 98. yıl coşkusu yaşandı
 
Prof. Dr. Şener: Kapanma gündeme gelebilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe’de 98. yıl coşkusu yaşandı
Güzelbahçe Belediyesi, Cumhuriyetin 98.yılı nedeniyle fener alayı ve konser düzenledi.
Başkan İduğ'dan kentsel dönüşüm çağrısı: Depreme hazırlıklı olmalıyız!
Depremde yıkılan bölgeye en yakın ilçe olan Bornova’nın tüm personeli ...
Oktay GÜÇTEKİN sordu, Başkan Sandal yanıtladı... Depremin kalbinde 1 yıl
Oktay GÜÇTEKİN sordu, Başkan Sandal yanıtladı... Depremin kalbinde 1 yıl
 
Buca’da Cumhuriyet'in 98’inci yılına özel gece
Buca Belediyesi Cumhuriyet'in 98. yılı şerefine “29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu”  ...
Aydın'da coşkulu Cumhuriyet yürüyüşü
Ülkenin dört bir tarafında her yıl coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet ...
Balçova Cumhuriyet ile coştu
Balçova Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Kortejinde vatandaşlar ...
 
Selçuk'ta 'Cumhuriyetin Işıkları' geceyi aydınlattı
Efes Selçuk’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  “Cumhuriyetin Işıkları”  Çocuk Korteji ile kutlandı.
Soyer: İzmir 100. Yıl Marşıyla umudu çoğaltacak
Cumhuriyetin 100'üncü yılına unutulmaz bir armağan bırakmaya hazırlanan ...
Soyer 29 Ekim'i köyde kutladı
İzmir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, her ilçe ve mahallede ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva