HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ağustos 2014 Cuma - 15:28

Selçuk 'halk günü'nü çok sevdi: Sorunlar çözülüyor

Halk günü adında her hafta Perşembe günleri 14:00 ile 17:30 saatleri arasında halk ile bir araya gelen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bu haftada vatandaşların sorunlarını dinleyerek samimi cevaplarda bulundu.

Selçuk  halk günü nü çok sevdi: Sorunlar çözülüyor

Bu hafta sekizincisi yapılan Halk Günü toplantısında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı daire amirleri ile birlikte Selçuk halkının sorunlarını dinledi.
 
Halk gününde ruhsatlardan, arazi yollarına, yollarda ihtiyaç duyulan kasislerden, çevre temizliği ve düzenlemelerine, ecrimisil ödemelerinden, hoparlör sisteminin gösterdiği arızalar gibi konular ele alındı.
 
BAŞKAN BAKICI, BELEDİYENİN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Selçuk Belediye Başkanı Dr.Dahi Zeynel Bakıcı ;''Ben şuna inanıyorum biz sağlıklı yürüyüp, sağlıklı adımlar atıyoruz, her şeyi projelendiriyoruz, ona göre yürüyoruz. Ama şimdi her şeyi çok dikkatli, özenle değerlendiriyor ve karar veriyoruz. Bunu gerçekleştirirken hiç unutmamamız gereken özellikler vardır. Birincisi Kamuda keyfiyet yoktur, normlar vardır statüler vardır. Ben belediye başkanıyım diye keyfi davranamam bu kuralı dikkate alırsanız hizmet üretirsiniz, çalışanlarınızı ve bu konudaki bilimsel verileri göz ardı edemezsiniz. Bir diğer özellik ise bir Belediye Başkanı kendi parasını kullanmıyor, kullandığı para halkın parasıdır. Dolayısıyla halkın parasını kullanan bir insanında çok özenli davranması gerekir. Harcadığı her kuruşu dikkatli harcamalıdır. Sanıyorum ki biz bu iki özelliği çok iyi anlayan ve bilenlerdeniz bu zamana kadarda hep bu anlayışta hareket ettik. Mali disiplin benim için çok önemlidir. Öyle gelişi güzel harcamalar olmadı ve olmayacak. Bu yöntem bizlere hem hakların korunmasını hem de halka iyi hizmet verilmesinin yollarını açmakta. Bizler bu yönde doğru adımlar attıkça nesnel anlamda bizlerden beklenen tüm işlemler gerçekleşecek. ''dedi.
 
RUHSATLAR HAKKINDA GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK
Selçuk'un en eski fırıncılarından olduğunu belirten bir fırıncının,  çocuklarının da kendisi gibi fırıncı olduğunu söylemesi akabinde dükkan açmak için başvuru yapıldığını ancak yetkililerce tarımsal sanayi bölgesini işletme alanı olarak gönderilmesine sinirlenen bir vatandaş benim tarımsal sanayiden yer alacak kadar yerim olsa zaten dükkan açmam şeklindeki sıkıntısını ileten vatandaşa Başkan  Bakıcı  “Ruhsatlandırmayla ilgili yönetmelikte daha önceki yönetimin almış olduğu kısıtlı kararların değişikliği için çalışma yaptık. Meclise sunduk ama hala mecliste komisyonda beklemekte.” dedi. Karar sonuçlandığı zaman gereken yapılacaktır'' dedi.
 
ARAZİ YOLLARI İLE İLGİLİ GEREKLİ HER TÜRLÜ DÜZENLEME YAPILACAK
Selçuk’ta yüzde 90 arazi yollarının tamamlandığını fakat GeBekirse gölü civarında ise arazi yolu ile ilgili çalışmaların  olmadığını dile getiren vatandaşa Başkan Bakıcı konuyla ilgili birimleri bilgilendireceklerini ve bahsi  geçen alana gerekli hizmeti götüreceklerini söyledi.
 
BELİRLİ YERLERE KASİSLER YAPILACAK
Özellikle Selçuk’ta bazı mahallelerde ve köylerde motorlu araçların araçlarını hızlı kullanmasından  dolayı araçları yavaşlatmak adına kasis yapılması gerekliliği toplantıda dile getirildi. Başkan Bakıcı bu konu hakkında Fen İşleri birim amirli tarafından bir grup oluşturup sadece bu işlere bakılması gerektiğini vurguladı. Bu yönde bir çalışma yapılacağının altını çizdi.

HOPARLÖR SİSTEMİ EN KISA SÜREDE DÜZELTİLECEK
Halk Günlerinde bir vatandaşın  hoparlörden gelen ilanları  duyamadığını ,sesin çok yankılandığını ve ses bozukluğu olduğunu dile getirmesi üzerine Başkan Bakıcı Mahallerde bulunan tüm hoparlörlerin ve sistemlerin elden geçirileceğini vurguladı.
 
BELEDİYE ECRİMİSİL ALMAYACAK
Anton Kalinger caddesindeki dükkanlardan ecrimisil alınmayacağını  toplantıda dile getiren Başkan Bakıcı " Belediye o bölgeden  ecrimisil almayacak. O bölgeden yasal  olarak  Milli  Emlak  ve Mal Müdürlüğü'nün ecrimisil alması lazım. Göreve başladığımda öğrendiğim kadarı ile geçmişte oradan belediye ecrimisil almış bu doğru değil. Orası hazineye ait. Hak Milli Emlak'ın. Bu nedenle belediyenin ecrimisil alması doğru değil. Göreve başladığımda bana mahkeme kararını gösterdiler ve ilk söylediğim şey orası ile ilgili ecrimisil alınmaması emrini verdim. Oradaki düzeni sağlayan belediye  bu da doğru. Ekonomik anlamda bize zarar verse dahil biz doğruyu yapmak zorundayız. Bir kiracıdan iki farklı kurum kira alamaz "dedi.
 
EFES’TEKİ TUVALET SORUNU ÇÖZÜMLENECEK
Başkan Bakıcı Efes ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda ; “Efes’te çarşı ortadan kalkacak yeni sağlıklı ve her kurumun görevinin net şekilde ifade edildiği bir alan yönetim planı ve bu plana bağlı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Selçuk Belediyesi arasında bir protokol imzalanacak. Plan şuan Kültür Bakanlığınca çalışılıyor. Bunları rayına oturtup projesi en geç altı ay içinde bitirilecek. Önümüzdeki yılın ağustos ayında herkes yeni yerinde yer alacak. Yasal bir zeminde ve hukuki olduğu için esnafın itiraz hakkı olmayacak.  Ayrıca Efese bir müjde vermek istiyorum. Kurulda Efes’te kanayan yara olan tuvalet sorununu gündeme aldık. Bildiğim kadarı ile oradaki esnafın içeriye girme durumu yok, elini yıkama durumu yok ,bizde bu ihtiyacın giderilmesi ile ilgili gerekli tedbirleri aldık. Küçük ama çok önemli bir adım. Yıllarca sürüncemede kalmış bir durum olarak insana verdiğimiz değer ile bu sorunu en hızlı bir şekilde çözeceğiz'' dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet barca 8 Ağustos 2014 Cuma 20:37

adi yazilmayan vatandas dogru soylemis gebekilise golu ve zeytinkoy yolu allaha emanet sayin baskan birgun selcuktan zeytin koye git bakalim mevcut yol icinize siniyormu siz buyuk buyuk umutlarlan secildiniz 4 ay oldu bir tas dikmediniz yoksa sizde malum sahis gibi secilinceye kadarmi soz verdiniz ben bu halk gunlerine inanmiyorum konusmayi birak icraatlarina baslada gorelim senin ayricaligini seni baskan yapan zeytinkoy unutma saygilarimlan sari ahmet

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Başkan Akpınar'ın odasından böcek çıktı!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın makamında, yapılan ...
Buca Belediyesi’nden amatöre can suyu
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, amatör spor kulüplerine yaklaşık ...
Karşıyaka’da 2 bin kişilik ‘Direniş!’
Gazeteci Gökmen Ulu tarafından gerçek görüntüler derlenerek hazırlanan ...
 
Vefa ve örnek duruş: Güzelbahçe adını verdi, Kocaoğlu...
Güzelbahçe Belediye Meclisi, Güzelbahçeli vatandaşların talebi üzerine ...
Bornova'dan üç mahalleye güzellik aşısı!
Bornova’nın her yerinde proje ve hizmet üreten Bornova Belediyesi Yunus ...
Karabağlar’a kapalı pazar yeri müjdesi
Karabağlar Belediyesi ilçede yatırımlara devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ...
 
Temizlik timleri Çiğli sokaklarında...
Çiğli Belediyesi tarafından oluşturulan 5’er kişilik temizlik timleri ...
Başkan Pekdaş ‘tünel mağdurlarını’ ağırladı
Konak- Yeşildere Tüneli yüzünden evlerini kaybedecek vatandaşların bir ...
İzmir'in otobüslerinde tanıtım kartı dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte ticari taşımacılık yapan yaklaşık ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva