HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ağustos 2014 Cuma - 10:55

Vefa ve örnek duruş: Güzelbahçe adını verdi, Kocaoğlu...

Güzelbahçe Belediye Meclisi, Güzelbahçeli vatandaşların talebi üzerine yapımı kısa süre içinde tamamlanacak olan Güzelbahçe Kültür Merkezi'ne “Aziz Kocaoğlu Kültür Merkezi” ismini verdi. Başkan Kocaoğlu flaş bir açıklama yaparak ilçe halkına teşekkür edip "İyi niyetle alındığından en ufak bir kuşku duymadığım bu kararı üzülerek kabul edemeyeceğimi belirtmeliyim" dedi.

Vefa ve örnek duruş: Güzelbahçe adını verdi, Kocaoğlu...

İZMİR -  Güzelbahçe'de bir rüya gerçek oluyor. İlçenin yıllardır eksikliğini duyduğu kültür merkezi, 11 aydır devam eden çalışmalar sonunda tamamlanıyor. İnşaat maaliyetinin yüzde 85'i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Güzelbahçe Kültür Merkezi'nin ihalesi 13 Haziran 2013'tarihinde yapıldı, temeli ise 21 Ağustos 2013 tarihinde atıldı. Yaklaşık 10 milyon liraya mal edilen kültür merkezine, Güzelbahçeli vatandaşların yoğun isteği üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun isminin verilmesi Başkan Mustafa İnce'nin önergesiyle belediye meclis gündemine getirildi. Güzelbahçe Belediye Meclis üyeleri,  iktidarıyla, muhalefetiyle oybirliğiyle karar aldı ve merkeze “Güzelbahçe Belediyesi Aziz Kocaoğlu Kültür Merkezi” adını verdi.

Ayrıca merkez içerisinde yer alan tiyatro salonuna “Tuncel Kurtiz Kardeş Tiyatro Sahnesi”,  merkezin 1. katında yer alan meydana ise “Özgürlük ve Demokrasi Meydanı” adı verildi.



Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Güzelbahçe'ye büyük hizmetleri bulunduğunu ve en büyük hizmetin ise Güzelbahçelilerin yıllardır gerçekleşmesini beklediği bir rüya olan kültür merkezine kavuşturduğunu belirterek şunları söyledi:
“Güzelbahçe, yıllar sonra ilk kez kapalı tiyatro ve düğün salonlarının,  yer aldığı muhteşem bir kültür merkezine kavuştu. Bu hizmetin hayata geçmesinde en büyük katkı ve destek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'ndan geldi. O olmasaydı, bu merkez yapılamazdı. Bunun bilincinde olan Güzelbahçe halkı ve meclis üyelerimiz merkeze sevgili başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun isminin verilmesini istedi. Aziz Başkanın bilgisi dışında aldığımız bu kararla ona sürpriz yapmak istedik, hem de halkımızın isteğini yerine getirmiş olduk.”



Başkan İnce, kültür merkezinin önümüzdeki eylül ayında hizmete gereceğini açıkladı.



BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN GÜZELBAHÇE AÇIKLAMASI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Güzelbahçe Belediye Meclisi’nin ilçeye kazandırılacak kültür merkezine isminin verilmesi kararına ilişkin bir basın açıklaması yaptı: “Güzelbahçe Belediye Meclisi’nin, ilçedeki vatandaşların talebiyle yapımı tamamlanmak üzere olan kültür merkezine ‘Aziz Kocaoğlu’ ismini verme yönündeki kararını basın yoluyla öğrenmiş bulunuyorum. Öncelikle şahsıma yönelik bu teveccüh nedeniyle tüm ilgililere kamuoyu önünde teşekkürü bir borç bilirim. Ancak bugüne dek taviz vermeden uyguladığım prensipler ve sahip olduğum anlayış çerçevesinde, iyi niyetle alındığından en ufak bir kuşku duymadığım bu kararı üzülerek kabul edemeyeceğimi belirtmeliyim. Geçmişte de sadece şahsım için değil, görev başında bulunan hiçbir kamu yöneticisinin isminin kamu eliyle yapılan yatırımlara verilmesini tasvip etmeyeceğimi belirtmiştim. Böyle bir takdiri gelecek kuşaklara bırakmamızın daha doğru olacağı düşüncesiyle, gösterdikleri nezaketten dolayı, belediye başkanımız Sayın Mustafa İnce’ye, saygıdeğer meclis üyelerimize ve Güzelbahçe ilçemizin vefalı insanlarına teşekkür ederim. Saygılarımla.”
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
pas 9 Ağustos 2014 Cumartesi 13:31

gol pası verilmiş o da atımş, kahraman mı ilan etmeliyiz. İzmir yeterince zarar verdi zaten.

Yorumu oyla      11      5  
hüseyin 9 Ağustos 2014 Cumartesi 12:05

Aziz Başkanı kutlarım.Bu davranışını taktir ettim.Kendisine karşı muhalif duruşumu sorgulamama neden oldu.Diğer belediyelerinde böyle uygulama isteklerinin önüne geçmiş oldu.Kabul etseydi,siyasi konumunu ve geleceğini düşünenlere benzer yol açmış olurdu.

Yorumu oyla      12      18  
Melike G. 9 Ağustos 2014 Cumartesi 11:36

Ali Turan bey, zaten haberde Güzelbahçelilere sorularak belirlendi denmiyor..Onlardan istek geldi diyor..Bu durum sizi rahatsız ettiyse belki de sizden habersiz istekte bulunan Güzelbahçelilere kızmalısınız.:)

Yorumu oyla      11      19  
Sedat Çuhadar 9 Ağustos 2014 Cumartesi 02:54

Mustafa İnce ve meclis üyelerinin bu anlamlı jestini geri çeviren Aziz bey Mustafa İnce ve meclis üyelerine çok büyük kabalık yapmıştır. Bu nezaketsizlik karşısında Meclis üyeleri derhal toplanıp 'keMAL KILIÇDAROĞLU KÜLTÜR MERKEZİ' adını koysunlar. Mustafa İnce ve meclis üyelerini mahcup eden Güzelbahçe halkına karşı küçük düşüren Aziz Kocaoğlunu şiddetle kınıyorum.Allah kimseyi mahcup duruma düşürmesin.

Yorumu oyla      28      7  
Vefa mı? 9 Ağustos 2014 Cumartesi 00:13

CHP Saflarında ki çetin adaylık sürecini arkasına Aziz Kocaoğlu nuda alarak aday gösterilen Başkan ahde vefa örneğini böyle ce göstermiştir.Başkan adayını sözde Güzelbahçe halkına sorup belirleyen yapı yaptıklarının karşılığını böyle görmüştür.Önemli olan yaptıklarının ve yapılanın içine sinmesidir..!

Yorumu oyla      11      5  
3544 8 Ağustos 2014 Cuma 23:35

Başkanımız nedense Çiğli'den nefret ediyor ve nekadar atık çöp vs varsa buraya gönderiyor.Başka bir yatırımı yok.Köy gibi kaldı burası

Yorumu oyla      13      6  
8 Ağustos 2014 Cuma 15:33

Adamsın Başkan. Adını stadyumlara, üniversitelere verdiren görgüsüzlere ders olsun.

Yorumu oyla      30      60  
Belediyeci 8 Ağustos 2014 Cuma 14:52

Belediyecilikten anlaşılan bu işte. Sırf görüntü.

Yorumu oyla      46      18  
doğrucu 8 Ağustos 2014 Cuma 14:46

hangi halka sormuşlar geç onu kendi aralarında karar vermişler sonrada halk istemiş.yaka mahallesine sormuşlarsa başka bende hiç bir zaman yaşayan kişilerin ismlerinin bir yere verilmesini etik bulmuyorum.

Yorumu oyla      26      11  
8 Ağustos 2014 Cuma 12:31

bu parayla,orta ölçekli bir hastane,sağlık merkezi yapılabilirdi,izmirin dibinde doğalgazı olmayan bir ilçe,denizi var vapur iskelesi olmayan ve denizi kullanamayan bir ilçe,ama kültür merkezi var,burada halkın tavrı önemlidir,halk demek kültür merkezini hastaneden,izmire vapurla ulaşmaktan,doğalgazdan önemli görmüş.......

Yorumu oyla      43      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'dan üç mahalleye güzellik aşısı!
Bornova’nın her yerinde proje ve hizmet üreten Bornova Belediyesi Yunus ...
Karabağlar’a kapalı pazar yeri müjdesi
Karabağlar Belediyesi ilçede yatırımlara devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ...
Temizlik timleri Çiğli sokaklarında...
Çiğli Belediyesi tarafından oluşturulan 5’er kişilik temizlik timleri ...
 
Başkan Pekdaş ‘tünel mağdurlarını’ ağırladı
Konak- Yeşildere Tüneli yüzünden evlerini kaybedecek vatandaşların bir ...
İzmir'in otobüslerinde tanıtım kartı dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte ticari taşımacılık yapan yaklaşık ...
Konak Meclisi’nde ‘Ümit’ tartışması: Rahat uyuyacak mısınız?
Oturuma Başkan Pekdaş ile Ak Parti Grup Başkanvekili Şanlı arasındaki ...
 
Bayraklı’da ilginç oturumu: AK Partili konuşurken AK Parti terk etti!
Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında AK Parti Meclis Üyesi Mikail ...
Başkan Akpinar: Cumhuriyet Mahallesi’ni baştan yaratacağız
Cumhuriyet Mahallesi’nde halk buluşması düzenleyen Karşıyaka Belediye ...
Mimarlardan A’dan Z’ye tramvay raporu: Tercih doğru ama…
Mimarlar Odası ihalesi tamamlanan tramvay projesiyle ilgili detaylı bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva