HABERLER>GÜNCEL
6 Şubat 2016 Cumartesi - 18:22

Şehidin annesi oğlunun üniformasını giydi

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Teğmen Abdulselam Özatak, memleketi Hakkari’de toprağa verildi. Babası da korucu olan şehidin cenaze törenine annesi Züyebde Özatak, oğlunun teğmen üniformasını giydi. Anne cenaze alanına geldiğinde alandaki

Şehidin annesi oğlunun üniformasını giydi

Şehit Teğmen Abdulselam Özatak’ın cenazesi toprağa verilmek üzere bugün saat 15.30 sıralarında karayoluyla memleketi Hakkari’ye getirildi. Hakkari’nin ilk şehit subayı olan Teğmen Özatak için ilk tören Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda yapıldı.

Buradaki törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, şehidin annesi Zübeyde, babası Salih, polis olan kardeşi İshak Özatak ile diğer kardeşleri yakınları, kurum amirleri, vatandaşlar kurucu ve askerler ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Anne Zübeyde Özatak’ın töreni oğlunun teğmen üniformasıyla gelmesi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Şehit annesi Özatak’ı, Vali Canbolat ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı.

Şehit Teğmen Abdulselam Özatak’ın ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, omuzlarda taşınıp tören alanına konuldu. Hakkari Müftüsü Faysal Geylani dua okudu.

Yapılan duaların ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, bir konuşma yaptı. Tuğgeneral Ahmet Otal, "Acımız ve kaybımızı anlatmaya kelemiler yetersiz kalıyor. Ancak burada bulunan tüm silah arkadaşlarım, korucularımız, vatan evlatlarımız, başımız dik, anlımız açık bir şekilde ,bizler de şehidimiz gibi canımızı seve seve veremeye hazırız" dedi.

Her türlü yıkıcı ve bölücü tehdide karşı mücadelenin süreceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirten Tuğgeneral Otal, "Hakkari, bağrından çıkardığı bir değerini, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, şanlı Türk Bayrağını sonsuza kadar ülke semalarında dalgalanması uğuruna, hayatının baharında şehadet mertebesine uğurlamaktadır.

Teröristlerin haince saldırılarına, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini, milletimizin devletimizin bekasını sağlamak için can siperane mücadele ederek 5 Şubat’ta şehit düşen Özatak’ı huzurlarınızda şükran ve minnetle anıyorum. Şehidimize yüce Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda yapılan törenin ardından şehit Teğmen Özatak’ın tabutu tekrar omuzlara alınarak toprağa verileceği Durankaya Beldesi’ne götürülmek üzere askeri ambulansa bırakıldı. Tabutunun omuzlarda taşınması sırasında şehidin fotoğrafı ise amcasını oğlu Ramazan Özatak tarafından taşındı. Şehit Teğmen Abdulselam Özatak, Durankaya Beldesi’ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

 
Bakan Ala: Cizre yüzde 99 tamam
 
Kıbrıs'ta müzakereler ertelendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'un göbeğinde domuz bağı dehşeti
Şişli'de hırsızlık amacıyla girdikleri evde yaşlı karı - kocayı "domuz ...
Türkiye sınırında 35 bin mülteci!
BBC, Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın açıklamalarına yer verdiği haberinde, ...
İzmir’de pilotun feci sonu: Yardım isterken…
36 yaşındaki pilot Tuncay Arık, Çeşme Alaçatı yakınlarında otomobiliyle ...
 
İzmir’deki termik santral keşifinde ‘Başbakan fotoğraflı’ dergi krizi!
İzdemir Enerji Santrali için verilen ÇED olumlu kararına açılan davada ...
Bartholomeos İzmir’de Yortu Ayini’ne katıldı
İzmir’de çeşitli görüşme ve törenler için bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos, ...
Sur'da çatışma: 4 asker yaralı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinin 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar ...
 
Flaş! Kuzey Irak'taki PKK hedefleri vuruldu
TSK, Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine hava operasyonu düzenledi.
İzmir güne karla uyandı: Yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sıcaklıklar 10 derece kadar ...
Balıkova’daki yıkım krizi Ankara’ya taşındı
İzmir’in Urla İlçesi’nde, İl Özel İdaresi'nin kapatılması üzerine belediyeye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva