HABERLER>GÜNCEL
11 Kasım 2022 Cuma - 17:23

Sanık: Vallahi başka ülkeye gitti!

Eskişehir'de, Irak uyruklu Sally Ali Challab Al-Abbood'u evinde öldürüp, cansız bedenini parçalayarak, çöp konteynerlerine attığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık 5'inci kez hakim karşısına çıktı. Sanık Amjed Mohsin Mohammed hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Sanık Mohammed ise, mütalaaya karşı yaptığı savunmada, "Kesinlikle bir eylemde bulunmadım. Allah şahit, ben suçsuzum. Küçük poşet dedikleri şey cesetse; idamı da kabul ederim. Kız vallahi başka bir ülkeye gitti. Bu iftiradır" dedi.

Sanık: Vallahi başka ülkeye gitti!

Eskişehir'de, Irak uyruklu Sally Ali Challab Al-Abbood'u (20) evinde öldürüp, cesedini parçalayarak, çöp konteynerlerine attığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Amjed Mohsin Mohammed (28) 5'inci kez hakim karşısına çıktı, istenen ceza belli oldu.

Sally Ali Challab Al-Abbood, geçen yıl 2 Eylül'de "Kahve içmeye çıkıyorum" diyerek evden ayrıldı ve bir daha haber alınamadı. Ailesinin başvurusuyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nce özel ekip kuruldu. 10 bin saatlik kamera görüntüsü inceleyen ekipler, Sally'nin en son Irak uyruklu arkadaşı Amjed Mohsin Mohammed ile görüştüğünü ve Yenibağlar Mahallesi'ndeki evine gittiğini belirledi.

EVDEN BİR DAHA ÇIKMADIĞI TESPİT EDİLDİ

Sally'nin arkadaşının evine girdiği ancak bir daha çıkmadığı tespit edildi. Ayrıca Mohammed'in elinde ve sırt çantasında poşetlerle defalarca dışarı çıktığı, mahalledeki farklı konteynerlere çöp attığı belirlendi. Sally'i öldürdüğü şüphesiyle aranan Mohammed, yasa dışı yollarla Bulgaristan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Eskişehir'e getirilen Mohammed, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP EDİLDİ
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan 5'inci duruşmaya tutuklu sanık Mohammed, tutuksuz sanıklardan Mohammed'in kardeşi Asaad Mohsin Mohammed ile Sally'nin ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklar Ammeer Muttashar Mahmood ile hakkında yakalama kararı bulunan Hassan Ali Assi Al-Faisal ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Mohammed'in "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

DİĞER SANIKLAR İÇİN 'SUÇLUYU KAYIRMA' SUÇU
Diğer sanıklar Ammeer Muttashar Mahmood, Sarhan Shihab Ahmed ve Asaad Mohsin Mohammed hakkında ise "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

'VALLAHİ KIZ BAŞKA BİR ÜLKEYE GİTTİ'

Sanık Mohammed ise, mütalaaya karşı yaptığı savunmada suçlamaları reddederek, "Kesinlikle bir eylemde bulunmadım. Allah şahit, ben suçsuzum. Ben o gün 2 poşet köpek maması verdim. Küçük poşet dedikleri şey cesetse; idamı da kabul ederim. Ben suçsuzum, 14 aydır da tutukluyum. Vallahi kız başka bir ülkeye gitti. Bu iftiradır. Çünkü bende para var. Zenginim, doktorum, 5 dil biliyorum. Cinayet ne alaka? Herkes benim katil olmamı istiyor. Nedenini bilmiyorum. Ben de üzgünüm. Bu kız nerede diye ben de düşünüyorum. Onun ailesiyle benim hiçbir problemim yok. Çok yorgunum beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Mohammed'in tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklar Asaad Mohsin Mohammed, Sarhan Shihab Ahmed ve Ameer Muttashar Mahmood hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin devamına ve sanık Hassan Ali Assi Al-Faisal hakkında düzenlenen yakalama emrinin infazının beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Kuraklığın etkisi arttı... Yağmur duasına çıktılar!
 
Odalar karar aldı... Cezaevi planları mahkemelik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pençe Kilit'ten acı haber: Bir asker şehit oldu
Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından açılan ...
36 kişiye mezar olmuştu... Rıza Bey Apartmanı davasında yeni gelişme!
İzmir'deki depremde 36 can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı'nın yıkılmasına ...
Yargıçlar Sendikası’ndan 10’uncu yıl mesajı!
Yargıçlar Sendikası İzmir Şubesi, kuruluşlarının 10’uncu yılı dolayısıyla ...
 
İzmir'de restoranda cep telefonu hırsızlığı!
İzmir'in Konak ilçesinde restorandaki masada bulunan cep telefonun çalınma ...
İzmir'de tabanca imal eden şüpheliye gözaltı!
İzmir'in Buca ilçesinde evine ve iş yerine kurduğu atölyede tabanca imal eden şüpheli yakalandı.
Kamyonet kontrolden çıktı: Çocuk parkına daldı!
Elazığ'da kupa kısmı açılan kamyonet, kontrolden çıkarak çocuk parkına ...
 
Yurda sızmaya çalışan 5 FETÖ mensubu yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan'dan yasa dışı olarak Türkiye'ye ...
İntihara kalkışan Kaymakam yaşamını yitirdi
Yalova'da beylik tabanca ile intihara kalkışan Armutlu Kaymakamı Alparslan ...
İzmir'de ağaçlandırma seferberliği... 42 bin 200 fidan dikildi!
İzmir'de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 31 lokasyondaki 53 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva