HABERLER>EKONOMİ
18 Ocak 2015 Pazar - 12:03

Sanayinin Efeleri buluştu

Torbalı Ticaret Odası, 35 kişilik heyet ile Aydın’a çıkarma yaptı. Burada iş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelen TTO heyeti, yeni pazarlar oluşturmak ve ticaret yapmak için görüşmelerde bulundu.

Sanayinin Efeleri buluştu

İZMİR - Son olarak ihracatta 61 ili geride bırakan Torbalı Ticaret Odası (TTO), önceki gün Aydın’a çıkarma yaptı. 35 kişilik ekiple efeler diyarı Aydın’a giden TTO, burada bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İşadamlarının karşılıklı işbirliği görüşmelerinin yapıldığı toplantılarda Aydın ve Torbalı ekonomisi tanıtıldı. Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası ve Aydın Organize Sanayi Bölgesi’ne gerçekleştirilen ziyaret kapsamında konuşan TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun: “Komşu ilimiz olan ve son yıllarda büyük bir atılım içerisinde olan Aydın sanayisinin efeleri ile iş birliği yapmaya hazırız. Gelin hep beraber önce Ege’yi sonra Türkiye’yi uçuralım” dedi. Ortak meclis toplantısında konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ise “Torbalı’nın içinden her geçtiğimizde ne kadar büyüdüğüne bir kez daha şahit oluyoruz. Bu gelişimden dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.
 
TÜRKİYE’YE MODEL OLDUK
 Yurt içi ve yurt dışı gezileri ile üyelerinin yeni pazarlar tanımasına imkân sağlayan Torbalı Ticaret Odası, yeni yılın ilk ziyaretini Aydın’a gerçekleştirdi. Gezi kapsamında ilk olarak Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ile bir araya gelen TTO heyeti, sırasıyla Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Organize Sanayi Bölgesi ve firma ziyaretlerinde bulundu.Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel ve Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, TTO heyetini ağırlarken, toplantıda konuşan Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı’nın son yıllarda yakalamış olduğu ivme ile Türkiye’ye model olabilecek bir merkez haline geldiğini belirtti. Firmalarımızla 2014 yılında 26 farklı sektörde 100 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin altını çizen Olgun: “Torbalı’dan 2014 yılında 863 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik.  2015 yılı hedefimiz bir milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak. Torbalı Ticaret Odası olarak lokomotif olmak istiyoruz. Sorunların çözümü, ilçenin tanıtımı, gelişime, üretime, istihdama,ticarete katkı koyabilmek adına çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Aydın’da model almamız gereken güzel çalışmalar var” ifadelerine yer verdi.

 
ORTAK TİCARET TEKLİFİ
 Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, borsanın 1956 yılından bu yana üyelerinin çıkarları doğrultusunda çalışmalarına yön verdiğini söyledi. Borsa tarafından 2002 yılında kurularak, Türkiye genelinde borsalar içerisinde ilk akredite olan laboratuvarlar arasında bulunan Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarı’nda GDO ve Toprak analizi haricinde her analizin yapıldığını ifade eden Bosnalı: “Verimli topraklarımızda çam fıstığı (künar), kestane, incir, zeytin, zeytinyağı pamuk başta olmak üzere birçok ürün yetişmektedir. Verimli topraklarda yer almamıza rağmen son dönemlerde bir gerilememiz söz konusudur. Tarım, sanayi ve turizm alanında birçok değerimiz olmasına rağmen havaalanımızın olmaması yüzünden değerlerimizi tanıtamıyoruz. Havaalanımızın açılması için 2010 yılından bu yana mücadele ediyoruz. Sanayi alanında göstermiş olduğu ilerleme ile Torbalı’yı tebrik etmek gerekiyor. Birçok alanda faaliyet gösteren firmalarımızla ortak ticaret yapabilir, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürebiliriz. Borsa olarak her konuda desteğe hazırız, ziyaretiniz için Borsamız adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 
SEKTÖREL TEŞVİK ŞART
 Aydın Sanayi Odası’na yapılan ziyarette, üyelere TTO’nun tanıtım filmi izlettirilip Torbalı hakkında bilgi verildi. Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO) düzenlediği öğle yemeği organizasyonundan sonra Meclis Toplantı Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirildi. TTO Başkanı Olgun, ilçe ekonomisini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. ATO Başkanı Hakan Ülken, Torbalı ve Aydın’ın teşvikler noktasında 2. Bölge’de yer almasının büyük bir kayıp olarak gördüğünü ifade etti. Bölgesel teşviklerden ziyade, sektörel ve ilçeler bazında teşvik yapılmasının daha doğru olacağını dile getirdi. AYTO Başkanı Ülken, Torbalı ve Aydın arasındaki ilişkilerin, beşeri konumundan ticari ilişkilere dönüşmesi temennisinde bulundu. Öte yandan AYTO, önümüzdeki aylarda geniş bir heyetle Torbalı’yı ziyaret edecek. Toplantıların ardından Aydın OSB’ye gidildi. Burada OSB Müdürü Ali Eycellioğlu tarafından bilgi alan heyet, firma ziyaretleri gerçekleştirdi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Petkim, geleceğin yöneticilerini yetiştiriyor.
Petkim ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü işbirliği ile ...
Flaş! Babacan’dan ‘düşük faiz’ açıklaması
Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bu rakamlar (güncel faiz oranları) iyi mi ...
2014 raporu: İzmir vergide zirve takipçisi
İzmir geçen yıl Kocaeli’yi geride bırakarak Türkiye’nin en çok vergi tahsil ...
 
Ege’den 2014’te 18 milyar dolarlık ihracat
Ege Bölgesi'nin ihracatı 2014 yılının ikinci yarısındaki döviz kurlarındaki ...
Altın uçuyor: 10 aydır böylesi görülmedi
Altının ons fiyatının yükselmesi ve doların Türk Lirası karşısında değer ...
EBSO’da onur gününe bu sözler damga vurdu: 2.Lige düştük!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada ekonomide ...
 
ASKON İzmir’den Charlie Hebdo tepkisi
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Zekeriya ...
İZKA desteğiyle İZBAŞ’tan çamur sorununa çözüm
İzmir’de bertaraf konusunda en çok sorun yaşanan atık türleri arasında ...
İzmir'e İtalya şokundan sonra Cenevre müjdesi!
İtalyan kruvaziyer devi Costa’nın Akdeniz seferlerini iptal edip Uzakdoğu’ya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva