HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2016 Salı - 09:39

Sakin Şehir'de köy meydanlarına bilgi ekranı

Seferihisar’ın köylerinde yaşayan vatandaşlar, köy meydanlarına konulan kent bilgi ekranları sayesinde, belediye hizmetlerine kolayca ulaşmaya başladı.

Sakin Şehir de köy meydanlarına bilgi ekranı

Seferihisar Belediyesi, İZKA’dan aldığı hibeyle kentin çeşitli noktalarına ve köylere kent bilgi ekranları kurdu. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) teklif çağrısına çıktığı "Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı"nın değerlendirme sonuçlarında Seferihisar Belediyesi’nin başvurusu kabul edilmiş, İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından imzalanan protokolle Seferihisar Belediyesi toplam bütçenin %70,'i olan 728.226,56 TL hibe almaya hak kazanmıştı.

Uygulamaya başlanan projeyle kentin 8 ayrı noktasına Kiosk’lar yerleştirildi. Seferihisar merkez, Turgut, Gödence, Doğanbey, Akarca, Sığacık, Ulamış ve Ürkmez’e konulan kent bilgi ekranları hem Seferihisar’da yaşayanlar hem de ilçeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin kullanacağı şekilde ayarlandı. Kiosk’ların bir bölümü ilçe merkezine uzak köylere yerleştirildi ve bu sayede köylülere ilçe merkezine gelmeden köylerinde işlemlerini yapabilme imkanı sağlandı.

Kent bilgi ekranları içeriklerinde Belediye Başkanına mesaj gönderilebiliyor, belediyenin tamamlanmış ve yapımı devam eden projeleri incelenebiliyor, Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne istek, şikayet, bilgi edinme, talep bildirimlerinde bulunulabiliyor. Belediyenin etkinliklerinin de görülebileceği ekranlarda, emlak rayiç değerleri sorgulanıp, vergi borçları kredi kartıyla ödenebiliyor. Belediye meclis kararlarının da görülebileceği ekranlarda, Seferihisar’a gelen ziyaretçiler de düşünüldü. İlçenin üyesi olduğu Cittaslow (Sakin Şehir) birliğiyle ilgili bilgiler alabilecek, ilçenin gezilip görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler, fotoğraflarıyla incelenebilip ve harita sayesinde yol tarifleri alınabiliyor. Ayrıca ilçe genelinde bulunan kamu kurumları, sağlık kuruluşları, eczaneler, muhtarlıklar, kaymakamlık, karakol gibi önemli merkezlerin bilgilerini de kolayca ulaşılabilecek.

HALKA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Seferihisar Belediyesi geçtiğimiz hafta yapılan bilgilendirme toplantısıyla hem ilçe merkezinde hem de köylerde yaşayan vatandaşlara kent bilgi ekranlarının kullanımıyla ilgili bilgiler verdi. 500’ün üzerinde vatandaşın katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “ Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Belediye hizmetlerini elektronik ortama taşımaya, işlemleri vatandaşlarımızı da yormadan daha kolay bir hale getirmeye çalışıyoruz. Kent bilgi ekranlarının hem vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, hem de Seferihisar’a ziyarete gelenlerin kenti daha iyi tanımasını sağlayacak ve ziyaretlerini kolaylaştıracak bir yenilik olduğunu düşünüyorum.” dedi. Özellikle turistik yerlerle birlikte köylere bilgi ekranları koymayı tercih ettiklerini belirten Başkan Soyer; “Köylümüzü ilk günden beri üretmeye, ürününü çeşitlendirmeye teşvik ediyoruz ve daha çok kazanması için uğraşıyoruz. Köylerde yaşayan halkımızın, ufak tefek belediye işlerini veya sıkıntılarını, işlerinden alıkoymadan kolayca köy meydanlarında halledebilmelerini planladık. İlk dönüşler çok olumlu geliyor. Umarım daha çok kullanılacak” dedi. 

Kent bilgi ekranlarında yapılan tüm işlemlere, tablet ve cep telefonlarına yüklenecek Seferihisar Belediyesi isimli mobil uygulama programları üzerinden de ulaşılabilecek.

 
Medyaya 'geleneksel aile' denetimi geliyor!
 
İzmir’de 2016 fiyatları: İlçe ilçe evsel atık tarifesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu planlamada ‘ihtisas mahkemesi’ istedi!
Hukuki Araştırmalar Derneği HUDER’in İzmir Şubesi yönetimi, Büyükşehir ...
Bornova 'yol'da çıtayı yükseltiyor!
Geçen yıl 20 kilometre yeni yol yapan Bornova Belediyesi 2016 yılında çıtayı daha da yükseltiyor.
İzmir'in yeni vagonları Ekim'de geliyor
İzmir Metrosu’nda kullanılacak 95 adet yeni vagonun imalatı, CRRC Tangshan ...
 
Uğur Mumcu Gaziemir’de anıldı
Otomobiline konulan bombayla katledilen Uğur Mumcu ölümünün 23. yılında ...
Selçuk'ta 2015 yılı da belleğe alındı
Birçok kültürel ve sosyal faaliyete ev sahipliği yapan Selçuk Efes Kent ...
Kordon’da yeni dönem: Esnaf yeni yönetmelikten neler bekliyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon Yönetmeliği’ni yeniden düzenleyecek. ...
 
İzmir Ali İsmail Korkmaz’ı andı
Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail ...
Kemalpaşalı Kaan'dan tam isabet!
Kemalpaşa Belediyesi Etüd Merkezi ile hazırlandığı TEOG Sınavı'nda soruların ...
Karşıyaka ‘EMITT’e damga vuracak
Karşıyaka’yı turizmde ‘marka kent’ halinde getirmek hedefiyle tanıtım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva