HABERLER>SAĞLIK
15 Mart 2022 Salı - 12:20

Sağlık çalışanları ‘G(ö)reve devam’ dedi… ‘Bizi oyalamayın!’

Hükümetten taleplerinin yerine getirilmesi için başlattıkları eylem kapsamında 12 hastanede “G(ö)rev” yapan sağlık çalışanları, bugün Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde basın açıklamasında bulundu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da destek verdiği eylemde “Oyalamayın bizi, hakkımızı verin” mesajı verildi

Sağlık çalışanları ‘G(ö)reve devam’ dedi… ‘Bizi oyalamayın!’

EGEDESONSÖZ – Sağlık çalışanlarının G(ö)rev’deyiz başlıklı eylemleri devam ediyor. Dün Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, bugün de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde basın açıklaması yapan ve taleplerini tekrarlayan sağlık çalışanları, hükümete “Oyalamayın bizi, hakkını verin” mesajı verdi. Basın açıklamasını İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı okurken, eyleme, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da destek verdi. Doktorlar, bugün de acil durumlar dışında hasta bakmadı. Büyük eyleme vatandaşlardan da büyük  destek geldi.

HASTANELERDE, ASM’LERDE KATILIM YÜKSEK OLDU
Basın açıklamasında, “Aylardır yürüttüğümüz mücadelemiz 14-15 Mart Büyük G(ö)REV’i ile sadece hekimler, sağlık çalışanları tarafından değil, toplumun tüm kesimleri tarafından ilgiyle izlenen ve desteklenen toplumsal eylem halini almıştır. 14 Mart’ta tüm Türkiye de olduğu gibi İzmir’de de hastanelerde ASM’lerde G(ö)REV’ etkinliği büyük katılımlarla hayata geçmiştir” denildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

YAPILAN AÇIKLAMA, NİYETİN ÖTESİNE GEÇEMEMİŞTİR
“Eylemlerimizin etkisi, yönetenleri taleplerimize yönelik değerlendirme yapmaya zorunlu kılmıştır. Bu çerçevede bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açıklama yapılmıştır. Yapılan açıklamada bakanın bizzat kendi mektubunda düzenlemelerin aslında çok kolay yapılabileceği söylense de bugün itibari ile henüz somut bir adımın olmadığını görüyoruz. Yapılan açıklama, niyetin ötesine geçememiştir. 2021 yılı Aralık ayında Meclis’te kabul edilen düzenlemenin iktidar partisi tarafından geri çekildiğini biliyorken, yapılan niyet beyanlarını somut adım olarak değerlendirmiyoruz. Aylardır emekli hekim ücretlerini de etkileyecek 7.200 ek gösterge talebimizin dikkate alınmaması bile, açıklanan niyetlerin bizler için yetersiz kalacağını ve adeta bir oyalama olduğunu kanıtlar niteliktedir.”

YAŞADIKLARIMIZIN SORUMLUSU, YANLIŞ SAĞLIK POLİTİKALARIDIR
“Bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getiren bu çalışma koşullarının sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklenirken, tüm bu yaşadıklarımızın sorumlusunun yıllardır uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu biliyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Oyalama istemiyoruz. Daha fazlasını değil, yalnızca hakkımız olanı istiyoruz. Şiddetin olmadığı, malpraktis baskısı altında ezilmediğimiz insanca çalışma koşulları; emekliliğimize yansıyacak insanca ücret istiyoruz. Halkın sağlığı için en az 20 dakika muayene süresi ayırabildiğimiz, hastaların aylarca randevu sırası beklemediği nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Yaşama adanmış bir mesleğin onurlu mensupları olarak hakkımızın gasp edilmesine, kötü çalışma koşullarına, sefalet ücretlerine karşı “Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde, Emek Bizim Söz Bizim” diyerek mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kere daha ifade ediyoruz. Boş sözlere, vaatlere, algı oluşturma çabalarına son verin! Kararlıyız. Vazgeçmiyoruz. Mesleğimize, emeğimize, geleceğimize sahip çıkacağız.”

 
Altay'a kazanmak yetmiyor
 
Şehir Plancıları'ndan cezaevi çağrısı: 'Yaptım oldu' olmaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Daha kötü varyant gelmeyecek'
Salgındaki son durum ve koronavirüs varyantları hakkında konuşan Prof. ...
Hastaneye gidecekler dikkat… Sağlıkçılar bugün de iş bıraktı!
Sağlık çalışanları sağlıkta şiddete karşı gereken önlemlerin alınmaması ...
20 bin personel alımı için tercihler başladı
Sağlık Bakanlığı, 5 bin 175'i hemşire olmak üzere 10 bin sözleşmeli sağlık ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Kalpleri çok acıyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Kalpleri çok acıyor!
Son 24 saatte 133 can kaybı, 38 bin 812 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 14 Mart 2022 Pazartesi gününün corona ...
Nedim ATiLLA yazdı... Tıp tarihindeki hemşehrilerimiz
Nedim ATiLLA yazdı... Tıp tarihindeki hemşehrilerimiz
 
Darbedilen doktor: İsteğimiz sevdiğimiz işi güvende yapmak
Tüm Türkiye'de olduğu gibi 14 Mart Tıp Bayramı İzmir'de de kutlandı. İzmir ...
Bayramda g(ö)rev!
14 Mart Tıp Bayramı’nı meydanlarda buruk bir şekilde kutlayan hekimler, ...
Deneyimli doktor emekliliğini ikinci kez erteledi!
Mesleğinde 44. yılı tamamlayan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva