HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2023 Pazar - 20:49

Saadet’in Lideri'nden özeleştiri: İçimize dönüp didişmekten problemleri çözemedik

İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Kardeşlerimiz, genel başkanlarımız güzel ufuklar çizdi ancak biz bugüne kadar bir şey yapmışız. Kendi içimize kapanıp çekişmeler ile uğraşmışız ancak problemlerimizi çözecek adımlar atamamışız. Ülkemizin ayağa kalkması, yaşanabilir ülke haline gelmesi için iktisaden kalkınması şart”dedi.

Saadet’in Lideri nden özeleştiri: İçimize dönüp didişmekten problemleri çözemedik

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -İzmir İktisat Kongresi’nin 5’nci günü dev zirve ile tamamlandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kongrede değerlendirmelerde bulundu.

Temel Karamollaoğlu yaptığı konuşmada "Tam 100 yıl olmuş, istiklal harbini tamamlamışız. Savaş bitmiş, yaralarını sarmak gibi işlerle uğraşırken bir anda iktisat  kongresi yapılmış İzmir'de. İzmir 1'nci İktisat Kongresi icra edilmiş.  1'nci İktisat Kongresi'nin maddelerini mutlaka bulup okuyun. Bunları okumakta fayda var.  Osmanlı'nın son dönemlerinde bir takım iktisadi faaliyetler başladı ancak bunlar ülkemizi ayağa kaldıracak seviyeye gelmedi. Giyim kuşağımız ile ilgili ne varsa maalesef dışarıdan temin eder hale geldik. İzmir iktisat Kongresi'nden sonrası bunları yayacak radyo, TV de yoktu. Ancak İktisat Kongresi'nden sonra bunlar biraz daha şekillenme yoluna gitti. Hangi fabrikalar kurulacak, bunları kurmak için hangi finanslar hayata geçirilecek... Benim şahsi görüşüme göre Türkiye'de yapılması gereken işlerden en önemlisi uçak sanayilerinden biridir. Bu o dönemin en önemli konularından biridir. Ne zaman 1920'de...Biz neredeyiz şimdi? Havanda su dövüyoruz. O kadar uçmayın deniliyor... Ne uçması, millet aya marsa gidiyor. Biz kendi ülkemizde bir yerden  başka yere giderken başka ülkelerin imal ettiği uçakları alarak gidebiliyoruz. Maalesef çok kısa bir zaman içinde bu teşebbüsler  atıl kalmış" dedi.

DEVLETİN TEMELİ ADALETE DAYANIR
Özeleştiride  de bulunan Karamollıoğlu, "O dönemdeki hayal ve ufuk bizde maalesef yok. Kardeşlerimiz, genel başkanlarımız güzel ufuklar çizdi ancak biz bugüne kadar bir şey yapmışız. Kendi içimize kapanıp çekişmeler ile uğraşmışız ancak problemlerimizi çözecek adımlar atamamışız. Ülkemizin ayağa kalkması, yaşanabilir ülke haline gelmesi için iktisaden kalkınması şart. Ancak nereden başlayacağız denildiğinde herkes ortak olarak adalet dedi. Bir ülkede adalet olmadan siz hiçbir şey yapamazsınız.Devletin temeli adalete dayanır. Şu an ülkemizin sıkıştığı en büyük kıskaç, adalete olan güvenin kalkması… Ne dürüstlüğe ne de liyakate önem veriliyor... Geçmişten de ders almamız icap eder.  Türkiye'de 1920'lerde başlamış olan bir kaç teşebbüs ile ele alınan uçak sanayi başarıya ulaşamadı. Biz bunu anlamak zorundayız.Dünyaya açılırken bir takım ciddi hatalar da yapıldı. Ekonomimizi bütünü ile dışa bağımlı hale getirdik. Erbakan Hocamız Almanya'da gitti doktorasını aldı. Orada kalmasını istediler ancak buraya gelmeyi tercih etti. Motor mühendisiydi kendisi, imkanlar kolay sağlanmadı, 3 senede motor imalathanesi kurdu. 30 bin TL'den satılan motor 6 bin TL'ye indi. Ordu mensuplarına,' bu teşebbüsü biraz destekleyin, ihtiyacınızı yerliden karşılayın' denildiğinde askeriyenin içinde başında olan kişi ‘biz ABD'lileri küstüremeyiz, senin para ile verdiğini bedavaya veriyorlar’ dedi" ifadelerini kullandı. 

SÖZLEŞMELER HEP AÇLIK SINIRINDA YAPILIYOR
Bağımsızlığın önemine vurgu yapan Karamollaoğlu, “Birileri ayağımıza çelme takmaktan vazgeçmez. Dünyanın merkezi neresi deseniz Türkiye çıkar karşınıza. Birileri bu bölgede bizim hakim olmamızı istemiyor. Bu nedenle bizim farklı bir politika izlememiz gerekiyor. Kavga edelim demiyorum ancak onların oynayacağı oyunlar karşısında dik durmak mecburiyetindeyiz. Biz dışarıya bağımlı kaldığımız sürece hayatta kalmamıza müsaade etmezler.  Türkiye bir şantiye havasına bürünecek ve bütün olacak. Ülkemizde bütün olarak kalkınmayı temel almalıyız. Devlet de her yere gücü yettiği kadar destek olacak. Bunlar olduğunda işsizlik problemi çözülür. Ülkemiz güçlenir zenginleşir. Bu zenginleştirmesini yeni imkanları gelir dağılımında adaleti sağlayarak yapar. Yıllardır Türkiye'de toplu sözleşmeler hep açlık sınırında yapılır. Peki insanın çocuğunun ayakkabısını, kendi giyimini, elektriğini, doğalgazını, arabasının gazını nasıl karşılayacak? Aç karnını doyurdu mu yeter deniliyor. Bundan daha büyük insafsızlık olur mu? Hedefimiz açlık sınırı değil yoksulluk sınırı denilen bir sınır daha var. Bu da açlığın 2,5 katı genelde.Bu olduğunda ne olur? Cebinde parayı gören vatandaş talep oluşturur ve bir bakmışsınız ülkemiz zenginleşir. Bu mümkün. Avrupalılar yapıyor da biz niye yapamayalım. Biz gelir dağılımını adil şekilde sağlayacağız" dedi.

 
Yeniden Refah Partisi ittifak kararını yarın açıklayacak
 
İşçi servisinde can pazarı: 7 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Mart 2023 Pazartesi 10:53

sivaslı sen hüdapar'a bak.

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet 20 Mart 2023 Pazartesi 09:38

Kendisi "didişmekten problem çözemediklerini" itiraf ediyor. Kendi içlerindeki "menfaat" dertlerini çözemeyenler, ülkenin dertlerini çözmeye talipler... İnandırıcı olmuyor.

Yorumu oyla      2      4  
Sivaslı 19 Mart 2023 Pazar 23:33

2 temmuz Madimak olaylarında etkin rolü olan bu adam Madımak olaylarını anma törenine katılır mı? Yazıklar olsun bu canların komikleri sızlıyor,nasıl bir siyâset ve durum vardır anlamıyoruz...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi ittifak kararını yarın açıklayacak
Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine doğru giderken ittifak ...
İYİ Partili Özlale: Yeni bir devlet anlayışının sözünü veriyoruz!
İktisat Kongresi'ndeki konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit ...
Atatürk çizgisinde Türk milçilliyetçiliğinden bir milim sapmayacağız'
Dilek Köktaş Gündoğdu, Zafer Partisi Genel Merkezinde İzmir Milletvekiliği ...
 
Davutoğlu'ndan dikkat çeken çıkış: Hattı siyaset yoktur, sathı siyaset vardır!
İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı  Ahmet ...
Millet İttifakı, İzmir'de buluştu!
İzmir’de İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin beşinci gününde Millet İttifakı ...
DP Lideri Uysal: 100 yılın muhasebesini yapmak mecburiyetindeyiz
İktisat Kongresi'nde konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ...
 
Babacan’dan İzmir’de iktidar mesajı: Kitaplarda okutacağımız bir başarıyı tuğla tuğla öreceğiz!
İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’in danışmanı Eken’in o sözlerine tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
İnce: Türkiye'de devrim yapacağız!
Memleket Partisi lideri İnce, partisinin genel merkezi önünde yaptığı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva