HABERLER>GÜNCEL
21 Temmuz 2022 Perşembe - 09:07

Resmi Gazete'de yayımlandı... İzmir için 3 kritik karar!

Özelleştirme kapsamına alınarak önümüzdeki günlerde satışa çıkarılması planlanan Menderes’teki DSİ’nin sosyal tesisin arazisinin değerini arttıracak imar planları ile Bornova’daki yeşil alanı yapılaşmaya açan planlar onaylandı. Öte yandan Çeşme’de satışa çıkarılan bir parselin de satışı tamamlandı.

Resmi Gazete de yayımlandı... İzmir için 3 kritik karar!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Resmi Gazete'de Özelleştirme İdaresi'nin 12 ihalesi ve 6 plan değişikliğine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı açıklandı. Cumhurbaşkanı kararlarının 4 tanesinde, konut ticaret kullanım alanı getirilmesi öngörülüyor. İki kararda ise askı süresinde yapılan itirazların kısmen kabul edilerek yeniden planlandı. İlanda, İzmir’i de yakından ilgilendiren kararlar da yer aldı. Özelleştirme süreci başlatılan İzmir’in Menderes ve Bornova ilçelerindeki iki kamu mülkiyetinin imar planlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

MENDERES DSİ ALANI
Menderes Gümüldür Mahallesi’nde yer alan Devlet Su İşleri’ne ait sosyal tesislerin statüsünü "Ticaret-Turizm Alanı, Günübirlik Tesis Alanı, Trafo Alanı, Park Alanı, Otopark ve Yol"a çeviren 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Plani Değişikliği, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı

BORNOVA'DA İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLDİ
Bornova Ergene Mahallesi’ndeki kamu mülkiyetindeki yeşil alanın statüsünü ‘gelişme konut alanı’na çeviren 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı ilk olarak geçtiğimiz aylarda onaylanmıştı. Askı sürecinde imar planlarına yapılan itirazlar da değerlendirildi. İtirazlarla birlikte planın son hali yayımlandı. Parsel için 1 emsal yapılaşma hakkı tanırken 5 kata kadar bina yapılabilecek. Polis lojmanlarına komşu olan parsel ilk olarak 2017 yılında satışa çıkarılmıştı.

ÇEŞME’DEKİ SATIŞA ONAY
Öte yandan geçtiğimiz haftalarda nihai pazarlık görüşmeleri tamamlanan Çeşme 16 Eylül Mahallesi’ndeki 5 bin 356 metrekare büyüklüğündeki 7824 ada 2 parselin 94 milyona Biroğlu İnşaat Anonim Şirketi’ne satılmasına karar verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar şu şekilde:

MENDERES
-Mülkiyeti Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan İzmir ili, Menderes ilçesi, Gümüldür Mahallesi, 2899 ada 1, 2 ve 3 parsellere ilişkin, "Ticaret-Turizm Alanı, Günübirlik Tesis Alanı, Trafo Alanı, Park Alanı, Otopark ve Yol" kullanım kararları getirilmesine yönelik olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ekli 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Plani Değişikliği, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasına, iş bu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına, 3194 sayılı İmar Kanununun ek 3 üncü maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

BORNOVA
-Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan İzmir ili, Bornova ilçesi, Ergene Mahallesi, 14049 ada, 1 parsele yönelik olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ve 11/3/2022 tarihli ve 5299 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planına askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda;

1) Gelişme Konut Alanına ilişkin plan hükümlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin itirazın kabul edilerek, diğer itirazları reddedilmesine; bu kapsamda bahse konu taşınmaza ilişkin "Gelişme Konut Alanı (Ayrık Nizam 5 Kat, TAKS-0.20, KAKS-1.00), Park ve Yol" kullanım kararları getirilmesine yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ekli 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planının onaylanmasına,

2) İşbu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına,
3194 sayılı İmar Kanununun ek 3 üncü maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

 
Fiyat İstikrarı Komitesi'nden enflasyon vurgusu!
 
CHP'li Sertel sordu: Pozitif ayrımcılık mı yapılıyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN seferlerinde aksama!
Tepeköy-Cumaovası arasında İZBAN hattında meydana gelen sistem arızası sebebiyle seferler aksadı.
Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor
Milli Güvenlik Kurulu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ...
Mehmet KARABEL yazdı... Dua gibi mahkeme kararı!
Mehmet KARABEL yazdı... Dua gibi mahkeme kararı!
 
Katliam: Pusu kurup kurşun yağdırdılar!
Düzce'de fındık bahçesinde çalışan aileye, pusu kuran kişiler tarafından ...
AFAD duyurdu: Düzce'de korkutan deprem!
AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Düzce'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Alsancak'ta 'Suruç' gerilimi!
İzmir'de, Suruç saldırısının 7'nci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması ...
 
TSK'dan sivil ölüm iddialarına açıklama!
Güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyinde sivillerin öldüğü saldırının teröristler ...
Göçmenlerin Avrupa hayali suya düştü!
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında lastik botta 67 düzensiz göçmen yakalandı.
Aliağa'da 'zehirli gemi' isyanı: İstemiyoruz!
Brezilya Donanması'na ait asbest yüklü Nae Sao Paulo adlı savaş gemisinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva