HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 16:29

Parkın yıkılmasına mahalleliden tepki!

İzmir'in Karabağlar ilçesi Çalıkuşu Mahallesi'nde yaşayanlar, çocuk oyun parkının yıkılıp, yerine belediye tarafından semt merkezi yapılacak olmasına tepki gösterdi. Mahalleli, aynı yere tekrar oyun parkı yapılmasını istedi.

Parkın yıkılmasına mahalleliden tepki!

Karabağlar'a bağlı Çalıkuşu Mahallesi'ndeki Kilimcitepe Parkı'nın bir kısmında yer alan çocuk oyun grupları, Karabağlar Belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı. Belediye ekipleri, alana Çalıkuşu Semt Merkezi'nin inşasına başladı. Çocuk oyun parkı kaldırıldığı gerekçesiyle belediyeye tepki gösteren mahalleli, bir araya geldi. Bölge halkı, parkın tekrar yerine yapılmasını beklediklerini ve semt merkezini istemediklerini dile getirdi. 

Mahalleliden muhasebeci Erol Koç (50), "Burası afet toplanma alanı aynı zamanda çocuk parkı. Belediye kimseye sormadan oyun parkını kaldırdı. 3 ağaç kesildi. Semt evi için inşaata başladı. İstemiyoruz. Burada çocukların oynayacağı başka alan yok. En yakın park 1000 metre mesafede. Bu nedenle çocuk oyun parkının tekrar yerine yapılmasını istiyoruz" dedi.

Evli ve 2 çocuk annesi Hülya Özkan (55) ise "8 kardeşiz burada büyüdük. Burası 50 yıllık bir park. Çalıkuşu Mahallesi'nin tek parkı. Pandemide yaşantımız burada geçti. Aynı zamanda bu parkta yürüyüş yapanlar oluyor. Semt evi yapmak için park yıkıldı. Çocuklar daha önemli. Burası çocukların yuvası. Eskiden olduğu gibi yine oyun parkı olarak kalsın. Bina yapılmasın" dedi.

Evli, 3 çocuk ve 5 torun sahibi emekli astsubay Mehmet Çimen (71) de "60 yıldır buradayım. Burası 50 binin üzerinde kişinin yaşadığı mahalle. Yakında çocukların oynayacağı hiçbir park yok. Eğer bina yapılırsa çocuklar burada oynayacak yer bulamaz. Başka yere bina yapılsın. Parkı geri istiyoruz" dedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Karabağlar Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise "Belediyemiz, Çalıkuşu Mahallemizde bulunan belediye hizmet alanı içerisine 2015 yılında, bölge halkının taleplerini karşılayacak bir semt merkezini hayata geçirmek üzere yola çıkmıştır. Geçen süre zarfında proje son halini almış ve 26 Nisan'da ihalesi gerçekleşmiştir. Semt merkezimizle ilgili ne yazık ki vatandaşlarımızın, kasıtlı olduğunu düşündüğümüz yanlış yönlendirilmeleri nedeniyle bir açıklama yapma gereği doğmuştur. Projemizde hiç düşünülmeyen tasarrufların varmış gibi halka yayıldığı anlaşılmaktadır. Karabağlar Belediyesi kurulduğu günden bu yana vatandaş odaklı hizmetleriyle ön plana çıkmaktadır, bundan sonra da provokasyonlara mahal vermeden halk odaklı hizmet vermeye devam edecektir" denildi. (DHA)
 

 
Dünyanın farklı kültürleri İKÇÜ’de buluştu
 
CHP Menemen'e Kılıçdaroğlu'ndan mesaj!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İLİMDAR KABALAK 29 Mayıs 2022 Pazar 13:07

Çalıkuşu mahallesi parklarının yıkılıp gençlik merkezi yapılmasını istemiyor başka yerde yapılsa yine aynı mahallede belediyenin aynı mahallede başka yere yapılabilir Bizler Sevgi mahallesi dayanışma grubu olarak mahallemize yapmayı düşündüğümüz yeni projelerimiz için önce sayın valimizden dilekçeyle imza kampanyası başlatmak izin istedik sayın valimiz dilekcemize izin verdi bizi karabağlar kaymakamlıgımıza sonrada karabağlar ilçe emniyet müdürlüğümüz den alınan izinlerle İmzalarımızı topladık sayın karabağlar belediyesi başkanımıza ilettik ve ardından sayın karabağlar belediyesi meclis üyeleri nin destekleriyle meclisten imar değişikliği onaylandı ve sonra İzmir büyük şehir belediye meclisi den geçtiğini 1 nisanda askıya çıktığını 31 nisanda askıdan indi 1.5 senedir Sevgi mahallesi dayanışma grubu ve halkı olarak daha her hangi bir çalışma yapılmadı ve mahallelilere olarak grup olarak sayın belediye başkanımızı mahallemize davet ettik bizlere Sevgi mahallesi dayanışma taziye evi ve gençlik merkezi projemiz hakkında bilgi alışverişinde bulunmak istedik Hala mahalleli olarak gelişmelerden bilgimiz yok Allah rızası için bu konuyuda araştırırmınız Sevgi ve saygılarımla selamlar Sevgi mahallesi dayanışma grubu İLİMDAR KABALAK

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 28 Mayıs 2022 Cumartesi 23:42

belediye açıklama yapmışşşş. kimi düşünmüşler...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Organik ve zeytin sektörünün İzmir’deki buluşması
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 26 – 29 Mayıs ...
Kozak’ta çam fıstığı için mücadele sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Ormancılar Derneği ile Bergama Kozak ...
Karaburun kolları sıvadı: Depremzedeler için ihaleye çıkıyor
İzmir depremi sonrasında ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar ...
 
Sektöründe eşsiz iki fuar İzmir'de
26 Mayıs’ta başlayan organik sektörünün İzmir’deki on birinci, zeytin ...
FabLab İzmir'de insansız su altı aracı üretilecek
FikrimİZ bünyesindeki FabrikaLab İzmir, teknolojik araştırmalara gönül ...
Planlar değişikliği önerisi meclis gündeminde... Yeni emniyet binası için kritik viraj!
İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yeni il emniyet binası yapımı için ...
 
Zorlu Binası için flaş gelişme! Firmanın itirazına 'ret'
İzmir'de tartışmalara neden olan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ...
Bornova Halk Dansları Festivali'ne hazır
Bornova Belediyesi Halk Dansları Festivali’ne hazırlanıyor. Büyükpark, ...
Sıcaklara iyi gelecek... Aqua Yaşam 1 Haziran'da açılıyor!
Karabağlar Belediyesi’nin pandemi günlerinde bile vatandaşların yoğun ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva