HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2024 Salı - 20:01

Özel'den ‘baba evi’ne çağrı: Yeriniz başköşedir!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova’da katıldığı iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, diğer siyasi partilerden CHP’ye üye olanların olduğunu belirterek çağrıda bulundu. CHP’yi ‘baba evi’ olarak değerlendiren Özel, “Siz bugün CHP’ye gelmekle hangi partiden geliyorsanız gelin. Baba Evi’ne geliyorsunuz. Kimi daha küçüğüne razı olur kimi daha ırakta olur. Bir gün başım sıkışırsa, dara düşersen baba evinin çorbası kaynamaktadır. Yeriniz evin baş köşesidir. Kim gelmek isterse kapı ardına kadar açık” dedi.

Özel den ‘baba evi’ne çağrı: Yeriniz başköşedir!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim programı kapsamında İzmir’de bir dizi program gerçekleştiriyor.

Özel, Bayraklı’da deprem Anıtı’nda gerçekleştirdiği mitingin ardından Bornova’ya iftar yemeğine katıldı. Özel, iftar alanına gidene kadar otobüsten vatandaşlara selam verdi.

EŞKİ’DEN ‘BORNOVA İTTİFAKI’ MESAJI
İftar programında sahneye çıkan CHP Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki,”Ben adaylığa atandım gün özel ile görüştüm. Kendisi bana Bornova’ya değer verdiğini söyledi. Biz de yoğun programı içerisinde özel olarak hazırlandık. Talimatlar gereği Bornova İttifakı’nı kurmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bugün diğer partilerden gelen birçok arkadaş aramızda, onlara da hoşgeldiniz diyorum. Bu ay içerisinde önemli olan sofraları paylaşmaktır” dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay ise konuşmasında, “Kararlıyız. 31 Mart’tan sonra emeklilerimizin yanında olacağız onlara kira yardımı yapacağız. Öğrencilerimiz için yurtlar yapacağız. Daha fazla burs vereceğiz öğrencilerimize. Yer altı otoparkı yapacağız. Annelerimize anne kart vereceğiz. Su faturalarında indirime gideceğiz gelir gelmez. İki sene içinde en uygun suyu İzmirliler kullanacak. Aktarma merkezlerimizi yaşam alanlarımız olarak düzenleyeceğiz. Milletimize saygımızdan, İzmir’e sahip çıkacağımız için yapacağız bunları. Atatürk’ün kentinde insanların refahını yükseltirken onurunu en yükseğe çıkarmak için. Nice güzel günlerde ve bayramlarda birlikte olmayı diliyorum” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN TÜRK SOLUNUN VE CHP’NİN MESELESEDİR
CHP Lideri Özel, yaptığı konuşmada İsrail - Filistin savaşına dair mesajlar vererek, “Oruçlar tutuldu, hep birlikte iftar yapıldı. Ramazan ayı oruç ibadeti ile geçen ancak en güzel duyguların yaşandığı, iyilik ve yardımlaşma yapıldığı bir aydır. Biz Ramazan’da iki temel dileğimiz var. ramazan olmasına rağmen Filistin’de akan kan ve gözyaşı dinmedi. Hamas’ın saldırılarına karşı başlayan operasyonlarda İsrail dur durak bilmeden on binlerce Filistin’in canına kıydı. İsrail’i yaptığı saldırılardan dolayı kınıyorum, saldırılarını sona erdirmeye çağırıyorum. Daha önce Alman Sosyal Demokrat Partisi’nin genel kurulunda yapmıştım. Scholz’un varlığında bu çağrıyı yaptım. Sosyalist Enternasyonel’deki üyelere mektup yazdım. Toplantıya katıldım yüz yüze dünyadaki bütün sosyal demokrat partilere ifadelerde bulundum. Filistin meselesi yeni bir mesele değildir. Yaser El Arafat ile Ecevit’in gösterdiği dayanışma hepimizin hafızalarındadır. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının verdiği mücadele ve emek vardır. Filistin bizim için yeni bir meseledir. Filistin meselesi Türk solunun ve CHP’nin meselesidir” dedi.

ABBAS İLE GÖRÜŞECEĞİM
Önümüzdeki günlerde Filistin’e ziyaretlerde bulunacağını ve ikili görüşmeler yapacağını belirten Özel, “Kim yaparsa yapsın gece yarısı saldırı terördür. Hamas’ın yaptığı terördür, İsrail’in yaptığı devlet terörüdür. Soykırım olarak işgaldir. Mahmud Abbas’ı ziyaret edeceğim. Filistin’e barış gelmesi, bağımsız Filistin Devleti’nin kurulması için savunuyoruz” dedi.

RAMAZAN’DA TEMİZ SİYASET ÇAĞRISI
Diğer siyasi partileri Ramazan ayında temiz siyasete davet eden Özel, “Erdoğan ve Bahçeli’nin CHP’yi, İzmirlileri üzen sözleri var. Temiz siyaset diline devam edeceğiz. Kavga edip kutuplaşma iklimini beslemeyeceğiz. Kavgamız olacak ama emekçilerin hakları için olacak. Bundan sonraki süreçte de hep birlikte büyük bir hak mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

‘BABA EVİ’NE ÇAĞRI: YERİNİZ EVİN BAŞ KÖŞESİDİR
Diğer siyasi partilerden CHP’ye katılım olduğunu belirten Özel, kapılarının açık olduğunu belirterek, “Memleket’ten Zafer’den AK Parti’den gelenler var. Rozet takmak istiyorlar. İftarda rozet töreni doğru değildir. Siz bugün CHP’ye gelmekle hangi partiden geliyorsanız gelin. Baba Evi’ne geliyorsunuz. Kimi daha küçüğüne razı olur kimi daha ırakta olur. Bir gün başım sıkışırsa, dara düşersen baba evinin çorbası kaynamaktadır. İl başkanlarımız, yöneticilerimiz baba evine odun taşıyanlardır. Baba evine gelmek isteyen kim olursa olsun gelenin önünde durmayız. Yeriniz evin baş köşesidir. Baba evinin tapusu kimsede değildir. Baba evinin tapusu Atatürk’e kayıtlıdır sadece. Kim gelmek isterse kapı ardına kadar açık. Neden gelmedin demeyeceğiz daha önce gelmediğiniz için” ifadeleriyle çağrıda bulundu.

 
Yasa dışı bahis operasyonu: 60 gözaltı!
 
Narkotik köpeği işbaşında... Zehir tacirlerine baskın!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 12 Mart 2024 Salı 22:04

Baba ocağı mı? Kaldı toz duman ettiniz parti üyelerinde ve seçmende heyecan yok ilgisi kalmadı çünkü aynı siyasetçileri görmekten usandı bu halk söylediklerinize kimse inanmıyor ve güvenmiyor şimdide adı halk olupta içinde halk olmayan elit kesimin elinde olan bir parti durumundadır bavul dolusu paraların hesabı nasıl verilecektir,partinin başına gelenler gitmeyi bilmiyor bilinen bir gerçek...

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel konuştu, İnan 'tarihi itiraf' dedi: Sabuncubeli'nin keyfini çıkar!
CHP Lideri Özel'in bugünkü İzmir programında sarf ettiği Manisa-İzmir ...
CHP Lideri Özel: İzmir'de büyük bir oyun oynanıyor!
CHP Genel Başkanı  Özgür Özel, Bayraklı’da düzenlenen Halk Buluşması’nda ...
Zafer Partisi lideri Özdağ İzmir'de... Sığınmacıları 1 senede gönderme vaadi!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ İzmir'de yaptığı ziyaretlerde geçici ...
 
CHP İzmir adayı Tugay: Değişim, dönüşüm ile tamamlanacak
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay,  İzmir Ticaret ...
AK Partili Bursalı CHP'li Bakan'a sordu: İzmir’in kamu kaynakları nereye gitti?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Cumhur ...
Bakan Uraloğlu: Biz hizmet için siyaset yapıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Biz hizmet için siyaset ...
 
Çiftçioğlu sosyal projelerini anlattı: Öğrencilere burs ve otobüs bileti müjdesi!
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, üniversite öğrencilerine ...
Büyükşehir adayı Tugay: CHP İzmir'de açık ara birinci!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Partimiz İzmir’de ...
Krizi bitiren fotoğraf!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’deki ilk gün programında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva