HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2024 Salı - 17:02

CHP İzmir adayı Tugay: Değişim, dönüşüm ile tamamlanacak

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay,  İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen programda konuştu. Tugay, "İzmirliler cumhuriyet değerine sahip olan, her türlü gerici anlayışa karşı çağdaşlığı laikliği savunan, insanların siyasetçilerin destekçisi olmaya devam edecektir. Biz de bu süreçte içinde bulunduğumuz günlerde siyasetin halktan kopmasına karşı, siyasetin çağın gereklerini yerine getirmesine karşı CHP'de Genel Başkanımızın önderliğinde bir değişim süreci başlattık ve Tunç Başkanımızın deyimi ile bu değişim dönüşüm ile tamamlanacak" dedi.

CHP İzmir adayı Tugay: Değişim, dönüşüm ile tamamlanacak

Oktay GÜÇTEKİN/Büşra ÇETİNKAYA- EGEDESONSÖZ –  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim programı kapsamında İzmir’de bir dizi programa katıldı.

Özel ilk olarak İZTO, EBSO, Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ile birlikte iş dünyasıyla buluştu.

Programda CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, programda bir konuşma gerçekleştirdi.

Tugay’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

"Geçen 5 yıl boyunca ilçe belediye başkanı olarak birlikte çalışma onuruna eriştiğim Sayın Büyükşehir belediye başkanımıza şehrimize verdiği emekler için gösterdiği dostluklar için çok teşekkür ediyorum. Her birimiz yaşadığımız bu kentte parçası olduğumuzu bu şehirde neyin parçası olduğumuzu ve İzmir’de neyin çok değerli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler İzmir'in bir parçası olan insanlarız. Korumaya çalıştığımız bir şeyler var. Sahip çıkmaya çalıştığımız bir şeyler var. Herkes kendi alanında İzmir’in hepimiz için çok kıymetli olan değerleri miraslarını korumak için büyük çaba içinde. Bu 3 kurumun birlikte çalışması hepimiz için ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Büyükşehir ve ilçe belediyeler olarak olabildiğince sizlerin yanında olmaya çalıştık. Bizlerden daha fazla beklenti içinde olduğunuzu sizlerden dinledik. Bu bilgi ile İzmir'in önümüzdeki dönem Büyükşehir belediye başkanı olarak karşınızdayım. Sizlere birebir olarak bir çok konuda sözler verdik. Bunların ne demek olduğunun ve yerine getirilmesi gerektiğini farkındayım. "

İZMİR'İN KALKINMASI BİRİNCİ HEDEFİMİZ
"İzmir'e dair sahip olduğumuz değerleri Sayın Soyer bize aktardı. Bu geniş vizon içinde benim ekleyebileceğim şu; İzmir'in kalkınması gelişmesi büyümesi bizim birinci hedefimiz. Bu olmazsa olmaz. Beraberinde İzmir'in doğal mirasının ve kültürel mirasının da korunması çok önemli. İzmir'in geleneğinin korunması çok önemli. CHP'lilere, CHP neden uzun yıllardır tercih ediliyor gibi sorular yönetildiğinde aslında partimizin değerlerinin, özellikle Cumhuriyete, demokrasiye, çağdaşlıkla ve  İzmir'in değerleri ile örtüşmesinden kaynaklı uzun süredir kentin tercihi olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz."

BEKLEYEN SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
"İzmirliler cumhuriyet değerine sahip olan, her türlü gerici anlayışa karşı çağdaşlığı laikliği savunan, insanların siyasetçilerin destekçisi olmaya devam edecektir. Biz de bu süreçte içinde bulunduğumuz günlerde siyasetin halktan kopmasına karşı, siyasetin çağın gereklerini yerine getirmesine karşı CHP'de Genel Başkanımızın önderliğinde bir değişim süreci başlattık ve Tunç Başkanımızın deyimi ile bu değişim dönüşüm ile tamamlanacak. Değişim ve dönüşümü İzmir'den başlatmak İzmir'e çok yakışır. Partimizin takdiri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, bu dönem aday gösterilen 30 ilçe belediye başkan adayı ile bu misyonun bilincinde olarak bunun yerine getirmek için çok çalışacağız. İnandığımız şey çok başarılı olacağımız, halkımızın beklentilerini karşılayacak olmamızdır. Uzun süredir çözüm bekleyen ve çözüm süreci biraz yavaş işleyen konuları hızlandıracağımızdır. Bu yolda bize destek olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim."

KALKINMA PROJELERİMİZ VAR
"Yeni nesil belediyecilik anlayışına ulaşmamız lazım. Burada göz etmemiz gereken pek çok konu var. kamu kurumu olan belediyelerimizi yeniden organize etmemiz lazım. Tarım, sanayiden bahsettik.  Bir kenti  eğer bütüncül olarak görmezsek sadece bugünü değil, biraz daha uzun vadeyi 2050-2100'ü bugünden geleceğe kentein rahatlayacağı tüm krizlere... Bugün yaşanan  iklim krizi başta olmak üzere ki bunu sadece kendi sınırlarımızda yaşanacak krizler olarak görmeyin. ülkemize olacak sosyal göçlerle birlikte, sosyal çöküntülü zamanları da hesaba katarak planlamamız gerektiği çok açık. Kırsal bölgede çok güzel tarımsal kalkınma projelerimiz var.  Hayvancılığın nerede nasıl yapılacağına dair yeterli planımız var mı? Sayımızı sadece Kemalpaşa'da olduğu gibi OSB'de mi geliyor yoksa kontrol dışında başka alanlarda gelişiyor mu? Kendiliğinden gelişen sanayinin ortaya koyduğu sorunlarla ne kadar baş edebiliyoruz? Planlamayı her şeyi planlayarak ancak toplumun tüm kesimleri ile en az 25 yıllık süreci gözeterek yapmamız gerektiği çok açık. Şehrimizde hala 1/25 binlik planları olmayan çok yer var. 1/100 binlik planlarla uyumlu olmayan 1/25 binlik çok yer var. Tam olarak hangi tarım topraklarını korumamız gerektiğini, sanayi için nereyi seçeceğimiz, su ihtiyacını nasıl yöneteceğimiz, bu şehrin enerjisinin hangi kaynaklarla üretileceği maalesef anlamış değiliz. Bu konularda eksiğimiz var bunlar özeleştiri. Bunu Türkiye'de henüz yapabilen bir şehir yok. İzmir gibi aydın bir şehrin, 9 üniversitesi olan bir şehrin planlanması bu kadar zor olmamalı. Ben İzBB Başkanı olursam İzmir Planlama Ajansı bünyesinde burayı genişleterek önce kentimizde sonra uluslararası ölçekte bu planlamaları çok kolay yapabileceğimiz düşünüyorum. Bunla ilgili Karşıyaka'da küçük bir modelleme yaptık. Karşıyaka'nın tüm alanlarını korunacak, yatırım yapılacak, gelişecek alanlar diye şemasını çıkardık. Bunu bir Karşıyaka Vizyon Birimi üzerinden yaptık. Bu süreci çalışırken  insanlarımızın görüşlerini adil bir biçimde aldık. Bu kurumu dijital teknolojiyi, veri mühendisliğini ve yapay zekayı aktif kullanan bir kurum haline getireceğiz. Kendi altyapısını kuracak İzBB. bu şekilde kentte herkesin görüşünü alabilirken, her yeni uygulamanın da kentteki karşılığını görebilecek. İzmir'in mevcut kent yapısında bizi yoran, sağlıksızlaştıran, sıkıntıya sokan bir an önce düzelmesini istediğimiz konular bellidir ve masadadır. Trafik, toplu ulaşım, çevre sorunları, altyapı, kentsel dönüşüm ihtiyacı ve beraberinde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının neden olduğu ekonomik sorunlardan bahsederiz. Fikirlerimiz net, plan ve projelerimiz nettir. 

DEVRİM NİTELİĞİNDE KARARLAR
"Halkın tüm kesimlerini temsil eden, siyasetçiler olarak ülkemizdeki refahın zenginliğin, sahip olduğu kaynakların adil olarak sınma konusunda kentimizin ana üst olması konusunda ısrarcıyım. Şehrimizde aç insanlar varsa, şehrimizde barınma  sorun  varsa sokakta kalan varsa biz başka bir şeyden bahsedemeyiz.  Sosyal adaleti sağlayamamışsak o zaman refah içinde olduğumuzdan bahsedemeyiz. Ülkemizde düşünce inanç belirttiği nedeniyle haksız yere hapse atılan insanlar varsa biz refah içinde olduğumuzdan bahsedemeyiz. Kadınlarımız ülkemizde olması gerektiği kadar özgür ve sosyal haklara sahip değiller. Toplumun iç yaşamında, siyasette temsil edilmeleri gerektiği kadar temsil edilmemektedirler. Önlerinde hala engeller vardır. Cinsiyet eşitsizliği yaşamaları için birilerinin çabası devam etmektedir. Genel Başkanımızı bununla ilgili kararın verilmesinden kaynaklı parti üst kurumlarımız kutluyoruz. Bu dönem devrim niteliğinde karar alarak 9 kadın belediye başkan adayımızı gösterilmesi hepimiz için gurur vesilesi olmuştur. Kentimizde daha iyi bir yaşam için, geleceğin sorunların hazırlamak için çalışan emek harcayan tüm STK'ların üniversitelerin bilgi sahibi olan tüm yurttaşlarımızın bize doğru öneri ile gelen herkesin yanında olacağız. CHP'li belediye başkanları olarak önce İzmir, sonra Ege sonra tüm Türkiye'de uyum içinde çalışacağız. Bundan sonra sade altyapı üst yapı belediyeciliği değil kalkınma belediyeciliği adı verdiğimiz çalışmaları yapacağız."

 
AK Partili Bursalı CHP'li Bakan'a sordu: İzmir’in kamu kaynakları nereye gitti?
 
Zafer Partisi lideri Özdağ İzmir'de... Sığınmacıları 1 senede gönderme vaadi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Girene esnafı 12 Mart 2024 Salı 20:01

Karşıyaka kurtuldu ama yeni belediye başkanı ne yapar acaba? İlk beş sene işi öğrenir ondan sonra da ne olur göreceğiz bakalım...

Yorumu oyla      3      1  
Gül Şirin 12 Mart 2024 Salı 18:34

Toplu Ulaşım Sorunu diyor çözüm olarak 5 kişilik Deniz Taksi vaat ediyor:((

Yorumu oyla      2      1  
Karşıyakalı 12 Mart 2024 Salı 17:50

Sayın Tugay size büyük şehir belediye başkanı olarak görev verildiğinde farklı bir partiliyi bu görevi veriniz deseydiniz gönüllerde başkan olarak kalırdınız ama malesef bunu diyen çıkar mı? Siyasette koltuk ve makam sahibi olmak her şeyin üstündedir...

Yorumu oyla      3      1  
Doğrucu Davut. 12 Mart 2024 Salı 17:15

Bunların kafasına çipmi yerleştirmişler robot gibi aynı şeyleri söylüyorlar?

Yorumu oyla      5      2  
Cemil cemil 12 Mart 2024 Salı 17:10

İnanmıyorum güvenmiyorum iptal ettiğin sağ kolunlamı tamamlayacaksın hani yüncü yiyen

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Bursalı CHP'li Bakan'a sordu: İzmir’in kamu kaynakları nereye gitti?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Cumhur ...
Bakan Uraloğlu: Biz hizmet için siyaset yapıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Biz hizmet için siyaset ...
Çiftçioğlu sosyal projelerini anlattı: Öğrencilere burs ve otobüs bileti müjdesi!
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, üniversite öğrencilerine ...
 
Büyükşehir adayı Tugay: CHP İzmir'de açık ara birinci!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Partimiz İzmir’de ...
Krizi bitiren fotoğraf!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’deki ilk gün programında ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ'dan Gıda Çarşısı mesaisi!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, ...
 
Erdoğan: Yönümüzü kendi köklerimize döndük
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'nda ...
Bakan Kacır: 11'inci bilim merkezini Denizli'de hizmete sunduk
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ziyarete açık olan bilim ...
Cumhur İttifakı adayı Kırkpınar'dan seçim çıkışı: İdeolojilere kurban etmeyeceğiz!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, esnaf ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva