HABERLER>GÜNCEL
22 Mayıs 2012 Salı - 19:14

Okula devamsızlıklar inceleme altında

MEB denetçileri, SBS ve LYS'ye girecek öğrencilerin eğitim öğretim saatleri içerisinde dershaneye gitmeleri ve devlet okullarında görevli öğretmenlerin de dershanelerde çalışmalarını incelemeye başladı.

Okula devamsızlıklar inceleme altında

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'na girecek öğrencilerin eğitim öğretim saatleri içerisinde dershaneye gitmelerini ve devlet okullarında görevli öğretmenlerin de dershanelerde çalışmalarını inceleme altına aldı.
 
MEB, haziran ayında gerçekleştirilecek SBS ile LYS öncesinde, öğrencilerin okullara devamsızlığını önlemek için harekete geçti.
 
Bakanlıkça, illere gönderilen yazıda, mevzuata ilişkin bilgi verilerek, Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'ne göre öğrencilerin okula devam etmelerinin zorunlu olduğu anımsatıldı.
 
Ders yılı içinde toplam 20 gün okula özürsüz devam etmeyen öğrencilerin, notlarının ne olursa olsun başarısız sayılacağı belirtilerek, özürlü ve özürsüz devamsızlıklarla okul yönetimine verilen izinlerin toplamının 45 günü aşamayacağı kaydedildi.
 
İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ndeki hükümlere ilişkin de bilgilerin yer aldığı yazıda, ilköğretim kurumlarına kaydedilen zorunlu öğrenim çağındaki öğrencilerin velilerin öğrencilerin okula devamını sağlamakla yükümlü oldukları vurgulandı.
 
Okul yönetimleri, milli eğitim müdürlükleri, müfettişler, muhtarlar ve mülki amirlerin de ilgili hükümler gereğince çocukların okula devamını sağlamakla yükümlü oldukları hatırlatıldı.
 
Öğretmenlerin ücretli ders vermesine ilişkin de yönetmelik hükmü hatırlatılarak, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre aynı ilde olmak üzere resmi okullarda görevli yönetici, rehber öğretmen ve aday öğretmenler dışındaki öğretmenlere sadece okullarda ücretli ders görevi verebileceği kaydedildi.
 
''OKULLARDA DERS İŞLENMEDİĞİ YÖNÜNDE ŞİKAYETLER''
Yazıda, öğrencilerin okula devam etme zorunluluğu olmasına rağmen, SBS ve LYS'lere hazırlık amacıyla son sınıf öğrencilerinin genel olarak okullara devam etmeyerek eğitim öğretim saatleri içerisinde özel dershanelere gittikleri, okullarda ders işlenmediği, bazı yönetici ve öğretmenlerin de bu durumu teşvik ettiği, resmi okullarda görevli öğretmenlerin de özel dershanelerde çalıştıkları yönünde bakanlığa şikayetlerin ulaştığı belirtildi.
 
Bu hususların 81 ilde, Rehberlik ve Denetim Başkanlığı'nca görevlendirilecek Milli Eğitim Denetçileri'nce inceleneceği ve gerektiğinde mevzuata uygun olmayan fiilleri ortaya çıkan personel hakkında da soruşturma yapılacağı kaydedildi.
 
İllerdeki raporların toplanmasıyla tüm okulların genel durumlarını içeren bir rapor hazırlanarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e sunulacak.
 
''ÜNİVERSİTE SINAVLARINA HAZIRLAYICI ETKİNLİKLER OLMALI''
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan imzasıyla illere gönderilen ''Öğrenci Raporları'' konulu yazıda da öğrencilerin sınavlara hazırlanmak amacıyla ders yılı içerisinde sağlık raporu alma yoluna gittikleri, böylece okullarda eğitim-öğretimin kısmen de olsa aksadığı bildirildi.
 
Yazıda aile dışındaki hiçbir toplumsal kurumun ve bireyin öğrencilerin gelecekleri üzerinde okullar kadar etkili olma gücü bulunmadığı vurgulanarak, okulda gerçekleştirilecek planlı, programlı çalışmaların öğrencilerin başarılarını artıracağı belirtildi.
 
Derslerde öğrencileri üniversite sınavlarına hazırlayıcı etkinliklere yer verilmesi, öğrenci ve velilerle eğitici nitelikli toplantılar yapılması gerektiği ifade edilerek, devamsızlık süresini uzatıcı gerçek dışı beyanlarla sağlık kuruluşlarına başvurarak rapor alma girişiminde bulunmalarının öğrencilerin hem kendilerini hem anne babalarını hem de doktorları huzursuz kılacağı, ayrıca böyle davranışların ahlaki de olmayacağı görüşü savunuldu.
 
Eğitim ve öğretimin okul ortamında sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için tüm önlemlerin alınarak, öğrencileri sağlık raporu almaya teşvik eden okul idarecileri hakkında da gerekli idari işlemlerin yapılacağı duyuruldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“General bana ‘Tuncay Özkan’ı işe geri al’ dedi”
"Ergenekon" davasının 186. duruşmasında tanık olarak dinlenen işadamı ...
Jandarma'dan 12 yıl sonra 'Hayata Dönüş' açıklaması!
Bayrampaşa Cezaevi'ndeki "Hayata Dönüş Operasyonu" davasına bakan mahkemenin ...
İzmir’deki arkadaş cinayetinden dehşet veren ayrıntılar...
Karşıyaka’da 31 yaşındaki Nazım Kurtuldu’nun ölümüyle biten gecenin ve ...
 
24 günlük bebeğini bıçaklayarak öldürdü!
Aksaray'da cinnet getiren bir kişi, eşini ve 24 günlük bebeğini bıçaklayarak öldürdü.
Akıl almaz olay: Kediler neden intihar ediyor?
Van’da bir apartmanın 5’inci katından atlaması sonucu bacağı kırılan van ...
‘Kuşadası davasında’ iki tahliye: Hulusi Gülşen serbest
Büyükşehir davasından ayrılan ve Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı ...
 
Ağlatan fotoğraf: Baba-oğul son yolculuk
Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında top mermisinin namluda sıkışıp patlaması ...
Anadolu Ajansı'ndan Kürtçe sürprizi!
Mustafa Kemal’in, "Türkiye’nin sesini bütün dünyaya duyuracaktır" diyerek ...
TGS İzmir Şubesi görev bölümü yaptı
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu'nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva