HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2022 Cumartesi - 13:33

Ödemiş harekete geçti... Temiz bir çevre için!

Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre bırakmak için “Sıfır atık” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, 1 litresi 1 milyon litre içme suyunu kirleten bitkisel sıvı atık yağları muhtarlık ofisleri aracılığıyla topluyor. 

Ödemiş harekete geçti... Temiz bir çevre için!

1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin hizmet alanında yer alan kullanılmış atık yağların toplanmasıyla ilgili çalışma başlatan Ödemiş Belediyesi, “Kullanılmış yağlarını lavaboya dökme, doğayı kirletme” sloganıyla mahalle muhtarlıklarına atık yağ bidonları yerleştirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bilgilendirme çalışmalarında doğaya kontrolsüzce bırakılan 1 litre atık yağın 15 kişinin bir yıllık içme suyuna zarar verdiği hatırlatılarak konunun önemine dikkat çekiliyor. Vatandaşların sıvı atık yağlarını muhtarlıklara getirmelerinin yanı sıra toplu şekilde bulunan sıvı atık yağlar için Ödemiş Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne 0232 545 12 94 numaralı telefondan ulaşılabiliyor. 

Çevre için oldukça büyük bir tehdit olan sıvı atık yağlar konusunda Ödemişli kadınların son derece duyarlı olduğunu ifade eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz, Süleyman Demirel Mahallesi Muhtarı Necmiye Aksoy ve Umurbey Mahallesi Muhtarı Hatice Çavdar, “Daha temiz bir toplum ve daha yeşil bir çevre için siz de üzerinize düşeni yapın. Bitkisel atık yağları mahalle muhtarlıklarına getirerek Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan bitkisel sıvı atık bidonlarına bırakın” çağrısında bulundular. 

“1 LİTRE ATIK YAĞ 1 MİLYON LİTRE SUYA ZARAR VERİYOR” 
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Sıvı atık yağlar çevremiz için büyük bir tehlike. Lavaboya dökülüp kanalizasyona karışması ya da doğrudan doğaya bırakılması durumunda sudaki oksijeni tükenme noktasına getirir. Denize, akarsuya, göle karışan bitkisel atık yağlar buralardaki canlı türlerinin yok olmasına yol açar. Atık su kirliliğine yol açan nedenlerin %25’i bilinçsiz şekilde doğaya bırakılan bitkisel atık yağlardan kaynaklanıyor. Rakamlarla ifade etmek gerekirse doğaya öylece bırakılan 1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kullanılamaz hale getiriyor. 15 kişinin bir yıllık içme suyunu içilmez hale getiriyor. İklim krizi ile birlikte su sıkıntısının had safhaya ulaştığı bir dönemde su kaynaklarımıza gözümüz gibi bakmamız gerekirken bir de atık yağlarla sularımızın kirlenmesine izin vermiyoruz.  

“DUYARLILIĞIN DAHA DA ARTACAĞINA İNANIYORUM” 
Belediyemiz bünyesinde yer alan Küçük Menderes havzasının ilk 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ile doğaya ve gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu yerine getirirken muhtarlarımız da bize yol arkadaşlığı yapıyor. Duyarlı şekilde atık yağların toplanması çalışmalarına destek veren tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimiz de buradaki bidonları sık sık doldurarak doğamıza sahip çıkıyorlar. Bu duyarlılığın daha da artacağına yürekten inanıyorum. Sıvı atık yağların doğaya zarar vermemesi için bu güzel duyarlılığı sergileyen hemşehrilerimize çam sakızı çoban armağanı çeşitli hediyelerimizle de teşekkür etmiş olacağız” dedi. 

 
Beydağ meclisinde 'Faaliyet Raporu' görüşüldü
 
Karşıyakalılar dev iftar sofrasında buluştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beydağ meclisinde 'Faaliyet Raporu' görüşüldü
Beydağ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Feridun ...
Sengel, 'Kendi söküğümüzü diktik' dedi... Selçuk'ta dayanışma yılı!
Selçuk Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında, 2021 yılı Faaliyet Raporuna ...
Beydağ'da budama çalışmaları tam gaz devam
Beydağ Belediyesi tarafından parklarda bulunan ağaç budama çalışmaları hızla devam ediyor.
 
Başkan Yetişkin 3 yılını anlattı... Omuz omuza sosyal belediyecilik!
Geçmişten günümüze yaşayan tarihi, doğası, denizi, verimli tarım alanları, ...
Cumhur Yetişir’in adı yaşadığı sokakta ölümsüzleşti
Konak Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı kararın ardından Dünya ...
Kars’tan Soyer’e teşekkür: Susuz sizin sayenizde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele eden Kars’ın Susuz ...
 
Müjde geldi... İzmir finale kaldı!
İzmir’in 2025 yılı Avrupa Gençlik Başkenti başvurusuyla ilgili ilk müjde ...
O belediyeden denize sıfır satış!
Aliağa Belediyesi deniz kenarındaki 3 parseli 13 milyondan satışa çıkarma kararı aldı.
Kültürpark’ta Hüsnü Şenlendirici rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü etkinlikleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva