HABERLER>EKONOMİ
8 Mart 2023 Çarşamba - 15:27

O projede ayrıntılar ortaya çıktı… Ticaret yerine havuzlu-jakuzili villa!

Çiğli-Sasalı’da “ticaret” görünümlü “villa” projesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Belediye meclisinde tartışmalara neden olan yapıda 25 villa ile 50 adet rezidans bulunuyor. Armege Kordeillo ismiyle satışa sunulan projede ticari alanlar yerine havuzlu villalar, jakuzili odalar ve lüks yaşam alanları yer alıyor.

O projede ayrıntılar ortaya çıktı… Ticaret yerine havuzlu-jakuzili villa!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Çiğli İlçesi Sasalı Bölgesi’nde inşaatı süren tartışmalı projeye ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

Çiğli Belediyesi’nin meclis toplantısında gündeme gelen inşaat çalışması hakkında konuşan AK Partili Hüsnü Boztepe “ticaret” imarlı yerde yapılacak işlerin belli olduğunu fakat buraya villa ve rezidans projesinin yapıldığını ifade etmişti. Belediyenin oturma ruhsatı verme aşamasında olan inşaatın ruhsatına göre değerlendirme yapması gerektiğini anlatan Boztepe süreci takip edeceklerini belirtmişti. Belediye Başkanı CHP’li Utku Gümrükçü’nün katılmadığı meclis toplantısını yöneten Meclis Başkanvekili Ali Rıza Koçer ise, “Villa alan kişi ticari seçenekli bir yer olduğunu, suyunun da elektriğinin de pahalı olduğunu biliyor. Ticari olduğunda konut yapamıyorlar ve alan da bilerek alıyor. Yasal boyutuyla sıkıntı yok. Alan bunu biliyorsa ne yapalım? Ruhsat vermede yasaya aykırı bir şey yok” ifadelerini kullanmıştı.

AYRINTILAR BELLİ ORTAYA ÇIKTI
Yoğun inşaat ve villa projelerinin devam ettiği Sasalı Bölgesi’nin çevreyolu bağlantısı ve ulaşım ağına yakınlığı gibi sebepler fiyatların artışına sebep oldu. Özelliklerine göre 20-30 milyon TL’ye kadar ulaşan rakamlara alıcı bulan Sasalı’daki villa projeleri önce pandemi sonra da deprem nedeniyle yoğun talep gördü. Bölgeye hizmet veren emlak ve gayrimenkul uzmanları taleplerin son dönemde arttığını ifade etti.

Tartışmalara neden olan proje; aynı parsel üzerine iki farklı yapı şeklinde inşa ediliyor. İmar planlarına uygun olarak inşaatına başlanan projenin mimari çizimleri ve yerleşim planı rezidans ve villaya uygun hale getiriliyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre,  Çiğli İlçesi Sasalı Mahallesi 119 ada 1 parsel üzerinde inşa edilen “ticaret” görünümlü “villa” projesinin ön cephesinde bütün halde bir inşaat kitlesi ile arkasında birbirinden bağımsız villalar dikkat çekiyor. Projede 25 adet villa ile 50 adet rezidansın tamamlanması planlanıyor.

TANITIM PROJELERİ DE HAZIRLANMIŞ
Armege İnşaat isimli şirket tarafından yapılan projenin tanıtım kataloglarında ise “villa” ve “rezidans” ayrı ayrı tanımlanmış görünüyor. Satışa “Armege Kordeillo” ismiyle sunulan projede havuzlu villalar, jakuzili odalar, geniş yatak odaları ve kullanışlı ortamlar ise dikkat çekiyor. Ticari alanların aksine tamamen konut ve rezidans olarak satışa sunulan projenin inşaat hali ile görseli birbiriyle uyuşmuyor. Projeden satın almak isteyenler için başvuru adresleri, iletişim alanları ve kat planları ayrıntılı olarak müşterilere sunuluyor.

PROJE KİME AİT?
Yaklaşık 15 bin metrekare alan üzerinde inşaatı devam eden projeyi yapan Armege İnşaat’ın sahipleri de ortaya çıktı. Aynı zamanda arazinin mülkiyetinin de sahibi olan Armege’nin Ticaret Sicil kayıtlarına göre 26 Ekim 2020 tarihinde kurulduğu görülüyor. Kurucuları Arif Geyik, Mehmet Geyik ve Metin Geyik olan şirketin iki yıl sonra yapılan yönetim şekillenme kararına göre yetki değişikliğine gittiği görülüyor. Şirkette, Mehmet ve Metin Geyik’in ortaklıkları bulunuyor.

PLAN NE DİYOR?
Söz konusu tartışmalı parselin bulunduğu bölgeye ilişkin onaylanan ve  İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Nazım Plan Şube Müdürlüğü tarafından ilan edilen “Çiğli İlçesi Sasalı Mahallesi 1. Bölge (merkez ve çevresi) 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı plan uygulama hükümleri (plan notları) kararındaki  “ticaret alanı” tanımında şu ifadeler yer alıyor:

“İş merkezleri, ofis-büro, çarşı, çok katlı mağazalar, kamu veya özel katlı otoparklar, alışveriş merkezleri, otel ve diğer konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi sosyal ve kültürel tesisler, lokanta, restoran, gazino, düğün salonu gibi eğlenceye yönelik birimler, yönetim binaları, katlı otopark, banka, finans kurumları, yurt, kurs, dershane, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri gibi ticaret ve hizmet sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlardır. Ancak bu alanlarda katlı otopark, özel eğitim veya özel sağlık tesisi yapılabilmesi için uygulama imar planında bu amaçla değişiklik yapılarak ticaret kullanımından çıkarılması gerekir. Bu alanlarda konut yer alamaz”

 
Edebiyat ve sinema İzmir’de buluşuyor
 
Bakan Koca'dan salgın açıklaması: Söz konusu değil
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kalın kafa 8 Mart 2023 Çarşamba 21:40

Yumuşak zemin değerli tarım arazisi ve villa yapımı RUHSAT SORGULANMALI

Yorumu oyla      3      3  
Lombak 8 Mart 2023 Çarşamba 16:01

Aynen katılırım Sayın Kamuran İnan. Maalesef biz bize benzeriz ve yok birbirimizden farkımız.

Yorumu oyla      2      3  
Kamuran İnan 8 Mart 2023 Çarşamba 15:47

Aslında bütün problem nedir kendimce bir tespitimi paylaşayım. İktidarı eleştirdiği konularda aynını yapan muhalefet, muhalefete mahkumdur. Ne yazık ki, muhalefet iktidarın neyini eleştiriyorsa aynını yapıyor. Bu da değişimi getirmenin önünde ki en büyük engeldir..

Yorumu oyla      25      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milliyet Ege yayın hayatına son verdi
Milliyet Gazetesi’nin Ege ilavesi olan “Milliyet Ege” yayın hayatına son verdi.
Kadın Kooperatifleri'nde İZTO'da zirve... Yol haritası belirlendi
İzmir’deki Kadın Kooperatifleri, İzmir Ticaret Odası’nın kooperatiflerle ...
İzmir'de EYT akını!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, Emeklilikte Yaşa ...
 
Noter ücretlerine zam: İkiye katlandı
Resmi Gazete'de yayımlanan tarifeye göre, noterlik ücret tarifesinde yüzde ...
EYT'de başvuru sayısı belli oldu
Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ...
Et fiyatları uçtu… Ramazan’da bir zam daha!
Et fiyatlarına yapılan yüzde 50’lik artışı değerlendiren İzmir Ticaret ...
 
Gözler ay sonunda… İzmir’in emlak kralının ikinci AVM’si kurtulacak mı?
İzmir’de bir grup iş insanının kurduğu Park Gayrimenkul’un yatırımları ...
İAOSB’nin yeni başkanı Karace’den ‘ara eleman’ çıkışı: Mühendis çok, forklift elemanı yok!
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (İAOSB) yönetim kurulu başkanlığına ...
Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2,7 milyar lira tutarında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva