HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
21 Mart 2022 Pazartesi - 08:10

O ilçede kiralık ev kalmadı!

Vatandaşların Torbalı’da, Ayrancılar’da İzmir’e göre daha ekonomik bedeller karşılığında kiralık ev bulabileceği görüşüne katılmayan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Bizim buralarda da kiralık ev kalmadı. 1000 liraya kiralanan daireler 2 bin 500, 3 bin; 2 bin liralık konutlar 4 bin liraya çıktı. Yüzde 200 artan inşaat maliyetleri yüzünden yeni projeler üretilemiyor. Torbalı ve Ayrancılar’da eskisi gibi ekonomik ne satılık, ne de kiralık ev kaldı” dedi

O ilçede kiralık ev kalmadı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’in metropol ilçelerinde ev kiraları, asgari ücretli vatandaşların karşılayabileceği boyuttan çıkıp aşırı fiyatlanırken, Torbalı ve Ayrancılar tarafında daha ekonomik rakamlarla kiralık ev bulunabileceği öngörülüyordu. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Artık bizim buralarda da kiralık ev kalmadı. Üstelik kiralar, İzmir’in merkezindeki fiyatları aratmıyor” yorumunu yaptı.

EKONOMİK KİRALAR ESKİDENDİ
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamalarda, İzmir metropoldeki kiraların uçtuğunu, asgari ücretlinin merkezde kiralık ev bulmasının mümkün olmadığını, Torbalı, Ayrancılar, Menemen, Koyundere gibi yerlerde uygun fiyata kiralık ev bulabileceğini ifade etmişti. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Bu düşünce, eskiden geçerliydi, ancak bugün için geçerli değil. En ekonomik satılık ev, en ekonomik kiralık daireler Torbalı’daydı, Ayrancılar’da idi. Şimdi gelin, araştırın, uygun fiyata kiralık ev bulmayı bırakın, iki kat daha fazla para verseniz bile kiralık ev bulamazsınız” dedi.

FİYATLARIN İZMİR’DEN FARKI YOK
Torbalı ve Ayrancılar gibi çevresindeki yerleşim birimlerinde yıllardır konut üretildiğini, konut üretiminin en fazla yapıldığı ilçe olduklarını anlatan Başkan Olgun, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İlçemizde üretilen konutların hepsi, uzun süre İzmir’deki fiyatların çok altında kaldı. Fakat İzmir’deki kiralar, daire satış fiyatları olağanüstü artınca, insanlar Torbalı’ya yerleşti. Böylece kiralık evimiz kalmadı. Eskiden 2 bin 500 lira olan inşaat metrekare maliyeti, bugün 7 bin lirayı geçti. 100 metrekare evin maliyetini 700 bin lira kabul edersek, müteahhit bu evi 1 milyon liranın üzerinde satarsa para kazanacağı için haliyle fiyatlar, son dönemde artan maliyetler nedeniyle fırladı. Bugün 1 milyon liranın altında ev bulmak da zor. 800 bin liraya hiç bulamazsınız. Sanayiciler de yer bulamıyor. Sanayi parsellerinin tamamı doldu. Sözün kısası, Torbalı’daki konut satış ve kira fiyatlarının İzmir’den hiçbir farkı yok.”

MÜTEAHHİT, YENİ PROJELERE CESARET EDEMİYOR
Çimento, demir ve beton başta olmak üzere inşaat malzemelerindeki fahiş artışlar nedeniyle hiçbir müteahhidin yeni projelere başlamaya cesaret edemediğinin altını çizen Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni konut projeleri üretilemiyor, çünkü müteahhit, önünü göremiyor. Hal böyle olunca, kiralık eve olan talep artıyor ama arz olmayınca, kiralar da birden fırladı. 1000 lira kirası olan konutlar, 2 bin, 2 bin 500, hatta 3 bin lira oldu. 2 bin liraya kiralanan daire, kafadan 4 bin liraya çıktı. Satılık daireler vardı eskiden, yüzde 200 artan inşaat maliyetleri yüzünden onların da fiyatları da ikiye katlandı. Torbalı’da sanayi yatırımları için imarlı parsel kalmadı. Yeni imar alanları da açılamıyor. Konut için imarlı birkaç yer var ancak müteahhitler, son zamlarla artan inşaat maliyetlerini göze alıp işe koyulamıyor, bina üretemiyor.”

 
Konutta KDV indirimi geliyor!
 
Petrol fiyatları yeni haftaya nasıl başladı?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK 21 Mart 2022 Pazartesi 09:13

"Barınma hakkı en temel insanlık hakkıdır." Barınma hakkı ticarileşirse, yaşam bir çokları için çok ama çok sıkıntılı bir hale gelir. Bu gün yaşananlarda budur zaten...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konutta KDV indirimi geliyor!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıda ürünlerinin ardından konut sektöründe ...
İnşaatçılardan ‘denetim’ çağrısı
İzmir’deki inşaat sektörünün temsilcileri, İzmir Ticaret Odası Başkanı ...
Torbalı Ticaret Odası'ndan çimento tepkisi: Artış yüzünden yüzlerce proje başlamıyor!
Ticaret Bakanlığı’nın çimento fiyatları ile ilgili inceleme başlatması ...
 
Konu yargıya taşınmıştı... Aliağa'da denize sıfır satış!
Aliağa Belediyesi son olarak 28 milyon değerinde denize sıfır 8 parseli ...
Depremzedeler çağrıda bulunmuştu… İZBETON devreye giriyor!
İzmir'de dönüşümü yılan hikayesi dönen depremzede konutları için depremzedeler ...
Bakanlıktan çimentoda fahiş fiyat incelemesi
Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu çimento sektöründeki maliyetler ...
 
Kira fiyatları ikiye katlandı… Asgari ücretliye ev yok!
Çıkan kiracının yerine gelen kiracının yüzde 100 zamlı bedel ödemek zorunda ...
O ilçeden 60 milyonluk satış daha!
Son aylarda aldığı satış kararları ile gündeme gelen Bergama Belediyesi ...
Şehir Plancıları'ndan cezaevi çağrısı: 'Yaptım oldu' olmaz!
Yıkım sürecine girilen ancak yerine henüz yerine ne yapılacağı belli olmayan ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva