HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2023 Pazartesi - 14:15

Nalbantoğlu’ndan ‘cezaevi’ çıkışı: Millet Bahçesi olsun, ilk ben yuvarlanırım!

CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, kentte gündeme gelen Halkapınar – Otogar Metro projesi ve Buca Cezaevi arazisine dair açıklamalarda bulundu. Nalbantoğlu, metro projesine verilen 3 bin TL’lik bütçe için, projeye dair iyi niyetin olduğunu ancak artık icraata geçlilmesi gerektiğini söyledi. Nalbantoğlu, ayrıca Buca Cezaevi arazisi için Millet Bahçesi olduğu takdirde, Millet Bahçesi reklamlarında özellikle buna dikkat çekildiğini belirterek “İlk ben yuvarlanacağım” ifadelerini kullandı.

Nalbantoğlu’ndan ‘cezaevi’ çıkışı: Millet Bahçesi olsun, ilk ben yuvarlanırım!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, SONSÖZ TV ekranlarında Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Nalbantoğlu, kent gündeminde tartışmalara neden olan Halkapınar – Otogar Metrosu’na ayrılan pay ve Buca Cezaevi arazisine ne olması gerektiğine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzmir’de yapılması planlanan projelere değinen Nalbantoğlu, merkezi hükümetin İzmir’e dair bakış açısını yorumladı. Mevcut hükümetin ‘İzmir’e şaşı bakıyor’ söylemlerini değerlendiren Nalbantoğlu, durumun sadece İzmir özelinde olmadığını ve CHP’li bütün belediyelerde yaşandığına dair dikkat çekerek, “Mevcut hükümetin kimi planlamaları yaparken sadece İzmir’e değil CHP’li belediyelere pek de sıcak bakmadığı çok özel şeyler gerektirmeyen kimi işlerin çözümü konusunda da ön açıcı ve cesaretli adımlar atmadığı konusu bir realite. Bu konuda bir tanımları da var; ‘biz siyaset yapıyoruz sizin işlerinizi büyütmek için yapmıyoruz bu siyaseti bizim de kendimize göre bir siyasi anlayışımız var’ diyorlar. Haklı da olabilirler. Kimse kimsenin güzel hatırı için siyaset yapmıyor. Ülkenin bütününü yönetmek ve buna dair yetki almak başka bir sorumluluk ister. Başka bir kararlılık ve davranış biçimi ister. Bunu görmediğimiz için İzmir’de yaşayan biri olarak bundan dolayı üzülüyorum” dedi.

HALKAPINAR – OTOGAR METROSU ÇIKIŞI: ARTIK İCRAATE DÖNÜŞMELİ
2023 yılı yatırım programı ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İzmir için Halkapınar-Otogar Metrosu’na sembolik olarak 3 bin TL ayırması kentin gündemine oturdu. Birkaç senedir yatırım programı içerisinde dahil olan ancak sembolik paralar ayrılması sebebiyle mevcut hükümet eleştirilere maruz kaldı. Hükümete dair diğer bir eleştiri ise Nalbantoğlu’ndan geldi. Nalbantoğlu, projenin artık icraata geçmesi gerektiğini belirterek, “Halkapınar - Otogar metrosu işi; bütçede iz bedel diye bir şey var. O değeri koyarsınız, bütçe en son bittiği zaman son satırında bütçeyi yürütme hakkına sahip olan kurumun fasıllar arası aktarma yetkisine sahip dersiniz. Son 4 senedir hep iz bedelle gidiyorsa bir proje… Buna niyetlisin ama bak kaç sene geçti. Hala iz bedel olarak duruyor. İlk koyduğun sırada anlaşılabilir bir şey. İyi bir niyet. Uygun para ve fon bulunduğunda buraya kaynak aktarılacak diyorsun. Bir sene daha geçiyor, bir sene daha geçiyor… Bu çok anlaşılabilir bir şey değil. Artık icraata dönüşmeli. İzmir’in ihtiyacı olan bir şeyse ve madem bunun yapılmasına inanıyorsun şuraya bir kaynak bul, kaç sene geçti. Bu konuda İzmirlinin reaksiyoun haklı buluyorum. Dalga mı geçiyorsunuz? Mutlaka yapılması gereken ve başkanlık için muhteşem bir işse ki 4 sene üst üste koyduğunuza göre siz de öyle görüyorsunuz, şu kaynağı bul artık. Ne işlere kaynak buluyorsun da buraya kaynak bulamıyorsun. İnandırıcı ve samimi değil. Bu konudaki İzmirlilerin tepkisi çok doğal ve çok anlaşılabilir” ifadelerini kullandı.

‘BUCA CEZAEVİ ARAZİSİNE AVM YAPACAĞIM DİYORSANIZ BU İŞLERDEN VAZGEÇİN’
Buca Cezaevi’nin yıkılmasının ardından araziye dair ne olacağına dair kentte tartışmalar sürüyor. Muhalefet cephesinde, hükümetin alanı konutla donatacağı iddia edilirken mevcut hükümet yetkilileri bu iddiaları reddediyor. Nalbantoğlu, alanın imara açılmaması konusunda öneride bulunarak, “Havadan çekilmiş fotoğraflar var Buca’da. Bugünün temel bir sorunu değil. Buca ve o bölge nasıl bir şeyle bu hale getirilebilir? Bir tane ağaç yok! Nasıl bu hale gelebilir? Kendi kararınızla taşımaya karar verdiğiniz ceza evinin çok geniş bir arazisi var. Burayı da illaki imar kapsamına alacağım, AVM yapacağım diyorsanız bu işlerden vazgeçsinler” yorumunda bulundu.

‘MİLLET BAHÇESİ OLURSA İLK BEN YUVARLANACAĞIM’
Nalbantoğlu, Mevcut hükümetin Millet Bahçelerini çok sevdiğini ve bu alanın da Millet Bahçesi olması gerektiğini söyledi. Millet Bahçesi’ne dair yapılan reklamlarda alana gelenlerin yeşillikler içinde yuvarlandığına dikkat çekildiğini ve bu yüzden bölgenin Millet Bahçesi olduğu takdirde ilk olarak kendisinin alanda yuvarlanacağını belirtti. Nalbantoğlu alana dair yorumlarını şöyle ifade etti:

Millet Bahçesi yapmayı ne kadar seviyorlar arkadaşlar? O yaptıkları Millet Bahçeleri de ne kadar kullanılıyor bilmiyorum ama çok sevdiklerini biliyorum. Hatta bir televizyon reklamı vardı Millet Bahçeleriyle ilgili. Orada ağaçlarına arasında yuvarlanılacak diye reklamları vardı. Millet Bahçesi yapsınlar orayı, Başkan Soyer’in ifade ettiği gibi oraya zeytin ağacı diksinler. İlla bir yuvarlanma işi istiyorlarsa gider yuvarlanırız da. Oralarda yeni baştan yapılaşma yapmasınlar, nefes alacak alanı kapatmaya çalışmasınlar. Nereye kadar yapacaksın bu binaları? Bina yapılınca trafik artacak, her şey artacak. Küçük bir arazi de değil tam Millet Bahçesi ölçülerinde bir arazi. Çok sevdiklerini biliyorum, orayı millet bahçesi yaparlarsa söz veriyorum ben gidip yuvarlanacağım. Yuvarlanma işini çok seviyorlar televizyonda izlemiştim. Söz veriyorum; Millet Bahçesi yapılsın orada ilk yuvarlanan ben olacağım.

 
'Adayla ilgili açıklama 30 Ocak'ta olmayacak'
 
İktisat Kongresi’nin uzman buluşmaları sürüyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hacı Muhlis 23 Ocak 2023 Pazartesi 23:11

Buca eski cezaevi arazisine altı minareli osmanlı mimarili bir camii yakışır ve aynı zamanda diyanet çalışanlarına lojman yapılmalı geri kalan alana da yeşil alan olabilir.

Yorumu oyla      2      6  
Partili 23 Ocak 2023 Pazartesi 21:53

Sayın Nalbantoğlu bundan üç dönem önce il başkanı olarak görev yapan Nalbantoğlu yerel seçimlerde üstün başarı sağladı milletvekili olma hakkı vardı,malesef milletvekili olarak genel merkez tarafından aday gösterilmedi ama beş yıl izmir'e bir parça yararı olmayan il başkanı milletvekili adayı olursa kesinlikle tıpış tıpış oy vermek olmayacak,çünkü Nalbantoğlu 'na haksızlık yapıldı kendilerini tanımam sadece il başkanı olarak mitinglerden ve basından tanırım yinede bu başkan partinin yanında olduğunu biliyoruz...

Yorumu oyla      5      4  
ONCE OTOGAR YAPIN 23 Ocak 2023 Pazartesi 16:36

Yahu berbat otesi bir Otogar var...AKP li vekil dogru soyluyor.Once guzel bir Garaj yapinda sonra metro isteyin.Ne otogar yapacak para nede otogari isletebilecek bir ekip yok sizde.

Yorumu oyla      9      6  
CHP İZMİR 23 Ocak 2023 Pazartesi 16:18

İzmirin. En adaletli. Şimdiye kadar gelmiş geçmiş en büyük abisi

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Adayla ilgili açıklama 30 Ocak'ta olmayacak'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Şu ana kadar yaptığımız ...
'Kuran-ı Kerim’in yakılması bütün dünyayı sarar'
Esnaflar Dijitalleşiyor Projesi kapanış toplantısında konuşan AK Parti ...
Bakan Özer'den öğretmen ataması açıklaması!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İçişleri Bakanlığı ile bağımlılıkla ilgili ...
 
'Terörün maliyeti 3 trilyon 722 milyar lira'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1984-2019 tarihleri arası cari fiyatlarla, ...
AK Partili Kaya, Urla'da yatırımları anlattı... CHP’ye yüklendi: 25 senede kanalizasyon bağlayamadılar!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla mesaisinde CHP'li ...
CHP’li Purçu, Sistinozis hastalarını meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Sistinozis Hastalarının yaşadığı ilaç ...
 
Bakan Dönmez: Özel gemilere ihtiyacımız var
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'in derinliklerinden ...
Serter'den ekonomi raporu: CHP iktidarında İzmir dünya kenti olacak!
İktidarın ekonomik politikalarının ülkedeki ticaret hayatını olumsuz etkilediğini ...
Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na adaylık desteği
Altılı masanın adayı kim olacak tartışması sürerken, Ankara Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva