HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2016 Çarşamba - 10:38

Müjdeyi Soyer verdi: KKTC Cittaslow Birliği’nde!

Soyer; “Kıbrıs’taki 3 şehrimizle ulusal birliği kurduk. Artık Kıbrıs dünyanın dört bir yanında üyeleri olan Cittaslow Birliği’nde tanınıyor ve bayrağı dalgalanıyor, gururluyuz” dedi.

Müjdeyi Soyer verdi: KKTC Cittaslow Birliği’nde!

Diplomasinin yapamadığını Cittaslow birliği yaptı. 3 Cittaslow üyeyle ulusal birliğini kuran KKTC, Cittaslow Birliği’ne Kıbrıs bayrağını ekledi. Kıbrıs’ın üyelik başvurularını kabul eden ve birliğin kurulmasında büyük emek veren Cittaslow Türkiye Başkenti Seferihisar’ın Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Kıbrıs’taki 3 şehrimizle ulusal birliği kurduk. Artık Kıbrıs dünyanın dört bir yanında üyeleri olan Cittaslow Birliği’nde tanınıyor ve bayrağı dalgalanıyor, gururluyuz” dedi.

Cittaslow Birliği Genel Başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti Cittaslow Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 09-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Kıbrıs'ta buluştu.  Kıbrıs'tan, Yeni Boğaziçi, Lefke ve Mehmetçik'le beraber üye kent sayısının 3'e çıkmasıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde “Ulusal Ağ Kuruluş Toplantısı” gerçekleştirildi.

Yeniboğaziçi, Lefke ve Mehmetçik belediyeleri ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Uluslararası Genel Başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti, Seferihisar Belediye Başkanı - Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı Tunç Soyer, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ve temsilcileri katıldı.

Ulusal Birlik Toplantısı'nda Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir "Cittaslow Kıbrıs Koordinatörü" olurken Cittaslow Lefke temsilcisi Hasan Karlıtaş "Cittaslow Kıbrıs Teknik Koordinatörü" seçildi. Pisani, Olivetti ve Soyer'in imzalarıyla ulusal ağın kuruluşu tamamlandı.



Konuyla ilgili açıklamalar yapan Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer uzun uğraşlar sonucunda Kıbrıs’ın ulusal birliğinin kurulduğunu ve uluslararası diplomaside tanınmayan Kıbrıs’ın, Cittaslow Birliği’ndeki 30 ülke tarafından tanındığını söyledi. Başkan Soyer; “30 Ülkeden 230 kentin üye olduğu Cittaslow Birliği tüzüğüne göre, bir ülkede üye sayısı 3 'e çıktığında, birlik o ülkede bir Ulusal Ağ kurulmasını onaylıyor. Cittaslow, çok önemli bir birlik ve üyelerin dünya çapında tanınmasını sağlıyor. Bizler, Türkiye’de başvuruları alma yetkimiz nedeniyle, Kıbrıs’ın başvurularını da öncülük ve takip ettik. Cittaslow genel merkezinde Kıbrıs’ın önemini vurguladık ve üyelik işlemleri için uğraşlar verdik. Tabi bu kolay bir süreç olmadı, İtalya Dışişleri’nin bile tepkisiyle karşılaştık. Sonunda üç üyeyle yavruvatanı birliğe sokmayı başardık ve ulusal birliğini kurduk. Artık Kıbrıs, Cittaslow Birliği’nde 30 ülke tarafından tanınır hale geldi. Çok mutluyuz. Kıbrıs’taki Cittaslow’larla birlikte hem Türkiye’yi hem Kıbrıs’ı dünyada layıkıyla temsil edeceğiz” dedi.

Üç gün süren ulusal birlik toplantısında Lefke, Mehmetçik ve Yeniboğaziçi gezileri düzenledi ve Terra Madre (Toprak Ana) kutlamaları yapıldı.

Cittaslow Genel Başkanı Stefano Pisani, Kıbrıs’ı ve üye kentleri çok beğendiğini belirterek, barış ve dostluk mesajları verdi.

KKTC bayrağı bundan böyle uluslararası alanda dalgalanacak. 2019 Cittaslow Genel Kurulu, dünyanın dört bir yanından gelecek katılımcılarla Kıbrıs’ta gerçekleşecek.

 
Çiğli Belediyesi'nden okullara destek
 
Fırat Kalkanı'nda 84 DEAŞ hedefi imha edildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Quiksilver 14 Aralık 2016 Çarşamba 11:28

Kıbrıs zaten tanınan bir ülke.kuzey kıbrıs turk cumhuriyeti olarak tanındı mı? Mesele o.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Belediyesi'nden okullara destek
Çiğli Belediyesi ilçede bulunan tüm okullara destek olmaya devam ediyor. ...
Zühtü Işıl’ın mezarı doğduğu topraklarda…
Karşıyaka Spor Kulübü'nün kurucularından olan ve 1985'te, vefatının ardından ...
Kınık’ta tarıma hayat veren projede mutlu son
DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de tesis edilen Kınık Sağ Sahil Sulamasında ...
 
Dost Market'ten örnek kampanya: Ayaklar üşümesin
Dost Market çalışanları kendi içlerinde bir kampanya başlattı. ‘Ayaklar ...
Ve İzmir toplu ulaşımında ‘bas-durdur’ dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal yaşamda kadınlara yönelik pozitif ...
Timur bebeğe Menderes Belediyesi sahip çıktı
Ülke gündemine yaşadığı sağlık skandalıyla düşen Timur bebeğe, Menderes ...
 
Bakan Eroğlu’ndan Fetrek Çayı raporu!
İzmir’in Torbalı ilçesinden geçen Fetrek Çayı’nın ıslahı için yürüttüğü ...
Büyükşehir’den yargı zaferi kazanan personele ‘mesai’ müjdesi
Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oluşan İZSU Genel Kurulu Olağanüstü toplantısında ...
Başkan Kocaoğlu İEKKK'ya 'Emir Sultan'ı tanıttı
Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kentin kültür yaşamına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva