HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ağustos 2022 Salı - 14:59

Muhtarlar belediye başkanının eşine karşı ayaklandı… ‘Paralel yapı’ çıkışı!

Gaziemir’de ilçe belediye başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’nın 2024 seçimlerinde kendi muhtar adaylarını belirlediği ve toplantı yaptığı iddia edildi. 16 mahalle muhtarı tarafından hazırlanan bildiride Deniz Arda kınanırken “2024 seçimleri için paralel muhtarlık payesi dağıtma hevesine kapılmış bu hanımefendi, sözde kadınlar adına pozitif ayrımcılık yaparak seçme ve seçilme hakkına karşı durmuştur” denildi.

Muhtarlar belediye başkanının eşine karşı ayaklandı… ‘Paralel yapı’ çıkışı!

EGEDESONSÖZ- 6 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin hemen ardından 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili de şimdiden çalışmalar başlamış durumda…

Gaziemir’de belediye başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda ile ilgili olarak 16 ayrı mahallenin muhtarı belirlediği yönünde iddia ortaya atıldı.

Aktepe, Atatürk, Atıfbey, Beyazevler, Binbaşı, Dokuz Eylül, Emrez, Fatih, Gazi, Gazikent, Hürriyet, Irmak, Menderes, Sevgi, Yeşil, Zafer mahallelerinin muhtarları tarafından hazırlanan bildiride Arda’nın kamuda hiçbir görev ve yetkisi olmamasına karşın belediye başkanının eşi sıfatı ile belediye meclis salonunda iki ayrı toplantı düzenlediği, bu toplantıda 2024 seçimlerinde muhtar adaylarını belirlediği iddia edildi.

Diğer yandan Deniz Arda, dernek başkanı sıfatıyla düzenlediği ve belediye meclis salonunda gerçekleşen "Lider Kadın" temalı toplantının ardından dikkat çeken bir paylaşım yapmış, derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "#liderkadınlar #16mahalle #16kadınmuhtar #kadıngücü" gibi etiketler yer almıştı.

Muhtarlardan yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

GAZİEMİR KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR

Muhtarlık görevi devlet organının ilk basamağı olup, toplumun tümüne en yakın ilk devlet kurumudur. Muhtarın siyasi düşüncesi vardır ama siyasi partisi yoktur. Muhtar seçildiği gün siyasi düşüncesini bir kenara koyarak, mahallede yaşayan herkese eşit oranda hizmet etme gayreti içindedir. Biz aşağıda imzası bulan Gaziemir'in seçilmiş muhtarları olarak kamuda hiçbir görevi ve yetkisi olmayan, sadece Gaziemir belediye başkanının eşi sıfatı ile hareket ederek 09.06.2022 ve 22.06.2022 tarihlerinde Gaziemir belediyesi meclis salonunda iki toplantı düzenlemiştir. Bu toplantıda ise 2024 muhtarlık seçimleri için kendi aday listesini oluşturmuş, belirlediği adaylara görevlendirme yapmıştır. 2024 seçimleri için paralel muhtarlık payesi dağıtma hevesine kapılmış olan bu hanımefendi, sözde kadınlar adına pozitif ayrımcılık yaparak seçme ve seçilme hakkına karşı durmuştur.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun her zaman ve her yerde dile getirdiği gibi muhtarlık kurumuna verdiği önemi bilen insanlar olarak bizler bu tutarsız ve rencide edici durumu önümüzde genel seçimler dururken, belediye başkanımızın eşinin böyle bir davranış içinde bulunmasını ve buna müsaade edilmesini kınıyoruz. Ülke tarihinde seçilmiş veya atanmış devlet adamlarının dahi müdahale etmediği muhtarlık seçimine sadece belediye başkanının eşi olması sıfatıyla müdahil olması; hali hazırda görev yapan biz muhtarların kabul edebileceği bir davranış değildir. Bizler bu muhtarlık görevine Gaziemirli hemşerilerimizin iradesiyle geldiğimizi, tekrar kamuoyuna ve Gaziemir belediye başkanımızın eşine hatırlatmak isteriz.

 

Hasan Fehmi ÇELİK: Aktepe Mahallesi Muhtarı

Turgut KOÇ: Atatürk Mahallesi Muhtarı

Fatma ZINGI: Atıfbey Mahallesi Muhtarı

Ömer YEŞİL: Beyazevler Mahallesi Muhtarı

Burhan AKTAŞ: Binbaşı Reşat Bey Muhtarı

Mustafa TOSUN: Dokuzeylül Mahallesi Muhtarı

Ramazan ARSLANALP: Emrez Muhallesi Muhtarı

Salih ÖZUSLU: Fatih Mahallesi Muhtarı

Sultan GÜLLÜ: Gazi Mahallesi Muhtarı

Yaşar ŞEN: Gazikent Mahallesi Muhtarı

Hayrettin HAMZAOĞLU: Hürriyet Mahallesi Muhtarı

Metin BALCI: Irmak Mahallesi Muhtarı

Şaban MÜMİN: Menderes Mahallesi Muhtarı

Şenol ŞENCAN: Sevgi Mahallesi Muhtarı

Gülümser ALÇİN: Yeşil Mahallesi Muhtarı

Aşır ÇINAR: Zafer Mahallesi Muhtarı

 
Bakanlık düğmeye bastı… İki ilçede 5 milyonluk satış!
 
Selçuk sokakları kadınlara emanet
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Saniye sözüdoğru 19 Ağustos 2022 Cuma 11:31

Doğrudan gözlemleme fırsatı olmayanlar eşi müdahale ediyor diyor oysaki bu yanlış doğrudan eşi yönetiyor diyor orada çalışanlar. Biz de soruyoruz hangi kanuna dayanarak hangi yetkiyle hangi sıfatla?

Yorumu oyla      12      3  
Cengiz 18 Ağustos 2022 Perşembe 16:39

Belediyeyi zaten kraliçe yönetiyor kralın takdiri böyle. Demokrasilerde ise böyle bir durum söz konusu olmaz. Belediye başkanı ön seçimle değil Manisali vekilin kefaletiyle gelirse karısı da kraliçe olur normaldir

Yorumu oyla      15      3  
Halim Zeybek 18 Ağustos 2022 Perşembe 12:00

Son iki yorumu yazan ya seydaş yönetim kurulu başkanı veya oğlu ya da mersedesli işçi emekçi arkadaş olabilme ihtimali yüksek

Yorumu oyla      17      3  
REYHAN ALKIŞ. 18 Ağustos 2022 Perşembe 06:52

BURADA YORUM LARINI KİNAİCE YAZAN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM.. HALİL ARDA VE DENİZ ARDA NIN YAPTIĞI TÜM PROJE VE ÇALIŞMALARINI ÇEKEMEDİĞİNİZİ HATTA TAŞLADIĞINIZI GÖRÜYORUM.. KEŞKE HALİL ARDA VE EŞİ DENİZ ARDA KADAR HALKÇI OLUP EMEKÇİNİN YANINDA DURAN DEMOKRASİ RUHUNDAN AYRILMAYAN GAZİEMİRDE USULSÜZ HİÇ BİR HAREKETE İZİN VERMEYEN SAYIN BAŞKANIMIZ HALİL ARDA VE EŞİ DENİZ ARDA KADAR EŞİTLİK İLKELERİNE SAYGI GÖSTEREN GÜZEL RUHA SAHİP OLAN BAŞKANIMIZ VE EŞİNE HAKSIZLIKLAR YAPACAĞINIZA VİCDANINIZI SORGULAMANIZI TAVSİYE EDECEĞİM SİZLERE..SAYIN MUHTAR ADAYLARIMIZA İSE ŞUNU SÖYLEME GEREĞİ DUYUYORUM.. MEVCUT KOLTUKLARINA GELMEDEN ÖNCE DEMOKRASİ HAKLARINI KULLANIP BÖYLE ÇALIŞMALAR YAPMADILARMI.. LÜTFEN KENDİNİZE GELİN VE BU KADAR GÜZEL ÇALIŞAN SAYIN BAŞKANIMIZ HALİL ARDA VE EŞİ DENİZ ARDAYA BU KADAR KİNAİCE KONUŞUP HAKSIZLIK ETMEYİN LÜTFEN.. SİZLERDE ASLINDA BİLİYORSUNUZ ÇOK İYİ ÇALIŞAN BAŞKANIMIZ VE AİLESİNİN OLDUĞUNU FAKAT TAŞ ATMAYA YORULMADINIZ MAALESEF SÖYLEYECEK O KADAR SÖZÜM VARKİ SİZLERE AMA ANLAYAN ANLADI DİYE DÜŞÜNÜYORUM..

Yorumu oyla      2      19  
Gülşah Bulat 17 Ağustos 2022 Çarşamba 22:38

Eğitimli genç bilinçli görevini layigiyla yapmak icin yetiştirilen genç bayan muhtar adaylarinin eğitilmesi nin kime neden rahatsız lik verdiğini anlayamiyorum lafa gelince.kadin dayanışması yapanlar niçin egitim almis bayan lardan bu kadar endişe duydular sonuna kadar destekliyoruz koltuk sevdasi bitsin eğitimli genç nesil gelsin

Yorumu oyla      2      18  
Vatandaş 17 Ağustos 2022 Çarşamba 09:22

Aslında bayan başkan, Avrupa birliğine Türkiye'nin baş temsilcisi olarak atansa kesinlikle vize sorunu biter,hemen bizi üye yaparlar,yazık Gaziemirde boşuna vakit geçiriyor...

Yorumu oyla      15      3  
karacan 17 Ağustos 2022 Çarşamba 08:56

herkes kendi işine baksın muhtarlarla uğraşacağınıza yapılacak yarım kalan işlere bakın.Muhtarları halk getirmesinide bilir göndermesinide bilir.Yazılarlar muhtarlara laf atmayın çıkın o zaman kendiniz aday olun.Hizmet olarak bir halt yemeyen belediye işi gücü bırakmış muhtarlarla uğraşıyor.Yazıklar olsun yazıklar olsun bu zihniyete.

Yorumu oyla      20      3  
Partili 16 Ağustos 2022 Salı 23:12

Sayın muhtarlar,bir çoğunuz uzun zamandır görevde olduğunuzu biliyoruz,artık koltuklarınızı gençlere bırakabilirsiniz,ama belediye başkanı belediye işlerini bitirdi muhtarların atanma işini eşine bırakmış çünkü belediye başkanları genel merkez atamaları ile gelirler onlara özenmişler demokrasi bu demektir sanırız,siyaset nasıl nelere kalmış yaşasın demokrasi...

Yorumu oyla      14      4  
Partili 16 Ağustos 2022 Salı 23:11

Sayın muhtarlar,bir çoğunuz uzun zamandır görevde olduğunuzu biliyoruz,artık koltuklarınızı gençlere bırakabilirsiniz,ama belediye başkanı belediye işlerini bitirdi muhtarların atanma işini eşine bırakmış çünkü belediye başkanları genel merkez atamaları ile gelirler onlara özenmişler demokrasi bu demektir sanırız,siyaset nasıl nelere kalmış yaşasın demokrasi...

Yorumu oyla      14      5  
mahmut 16 Ağustos 2022 Salı 22:29

sanki kendisi belediye başkan adayı olabilecekte. 5 milyona bitmiyor artık bu işler

Yorumu oyla      23      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Didim'in yollarını yeniledi
Kent genelindeki yol yapım çalışmalarıyla güvenli ve konforlu yollar oluşturan ...
Afetler ve sivil toplum Buca’da konuşuldu!
Buca'da 17 Ağustos Depremi’nin yıl dönümü öncesi “Afet Yönetiminde Sivil ...
Kurtuluşun 100’üncü yıl finalleri nefes kesti  
İzmir'in kurtuluşunun 100’üncü yılı onuruna düzenlenen 3x3 Streetball ...
 
Road2Tunnel ile yollar fuarizmir’de kesişecek
Road2Tunnel – 5. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller Fuarı, ...
Büyükşehir’in çevreci projesi bakanlık önünde!
Türkiye’nin en büyük katı organik gübre tesisi olacak İzmir Büyükşehir ...
İzmir'de şiddete karşı farkındalık turu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanları için oluşturduğu (PERGEL) ...
 
İşlenmiş deri sanatı Narlıdere'de öğrenilecek
Narlıdere Belediyesi, vatandaşların kişisel gelişimlerini sağlaması ve ...
Çiğli'de inşaatlara sıkı denetim!
Çiğli Belediyesi, iş güvenliği, toplum sağlığı ve çevre selametini korumak ...
Sekizinci gençlik kampı Çandarlı’da!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri doğa ve eğlenceyle buluşturduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva