HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2021 Pazar - 16:04

Muharrem İnce'den istifa ve 3 vekil açıklaması!

CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, "Biz birkaç milletvekillik bir parti kurma derdinde değiliz. Önümüzde ki süreçte yüzde 50 artı biri alacak bir siyasi yapı oluşturacağız. Bende çok kısa süre içerisinde istifa edeceğim" dedi. İnce ayrıca, CHP'den istifa eden Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in kuracağı partiye katılacağını söyledi.

Muharrem İnce den istifa ve 3 vekil açıklaması!

‘Memleket Hareketi’ başlatan ve parti kurma çalışmalarını sürdüren CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, gündeme ilişkin DHA’ya konuştu.

İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazarak, eleştirilerini dile getiren milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in partiden istifasının ardından yapılan eleştiri ve iddialara ilişkin, “Özcan Özel partinin 1999’da baraja takıldığı günlerde ilçe yöneticiliği ve il başkanlığı yapmış arkadaşım. Hüseyin Avni Aksoy adı belli sanı belli.

Mehmet Ali  Çelebi, Silivri zindanlarında ağır bedeller ödemiş genç bir kardeşimiz. Bu arkadaşlarımıza, iftira atmak yakışmaz” dedi.

‘UTANMA DUYGULARI KALMAMIŞ’

İnce, üç milletvekillerinin istifa sürecine ilişkin, “Önce günlerce ikna etmeye çalışacaksınız, istifa ettikten sonra iftira atacaksınız. Yani; bu iftiracılıkla bir yere varamazlar. Önce ikna etmeye çalışıyorlar, ikna edemeyince de iftira atarak arkadaşlarımı karalamaya çalışıyorlar.

Koltuk hırsı bunları öyle bir noktaya getirmiş ki, artık akıllarını başlarından almış. Koltuk hırsından başka bir şey düşünmüyorlar. Utanma duyguları kalmamış. İnsan kendi arkadaşına nasıl olurda, siyasi yollarını ayırabilirler neden iftiraya başvuruyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Bu iktidarla bu muhalefet birbirinin kopyası oldu. Saray’ın çırakları oldu CHP’de artık. Gerçekten sarayın çırakları var ” diye konuştu.

‘PARTİDE DEMOKRASİ KALMAMIŞ’

İnce, üç milletvekilinin istifasının ardından CHP yönetiminden gelen eleştirilere tepki göstererek, “Sayın milletvekillerimize yapılan seviyesiz, mesnetsiz ve yakışıksız iftiralardır. Tek bir delil kırıntısı dahi yoktur.  Partide zaten demokrasi kalmamış. Muhalefetin görevi iftira atmak değildir.

Kendi içinde demokrasiyi yok etmişsin. Sen bu ülkeye nasıl demokrasi getireceksin. Kim inanır sana, kendi içinde tek adam olmuşsun. Bir büyük tek adam, bir küçük tek adam. Ön seçimi kaldırmışsan, grup başkanvekilliği seçimini kaldırmışsan, tek adaylı kongreler yapmışsan, 950 imza toplayıp 750 oy almışsan, insanlara baskı kurmuşsan nasıl sen Türkiye’ye demokrasiyi getireceksin” ifadesini kullandı.

‘BÖYLE DEVAM ETMEZ’

İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP’den istifa eden 3 milletvekilline ilişkin, “Bu istifa eden arkadaşlarımız da alacakları tutumla seçmene cevap verecekler” şeklinde ki sözlerine ilişkin, şunları kaydetti:

“Çok büyük haksızlık yapmış, Sayın Akşener. Partisini kurduğunda CHP’den bir milletvekili İYİ Partiye geçmişti. MHP’den 4 milletvekili İYİ Parti’ye geçmişti. Sayın Akşener’in o zaman aklı neredeydi. ‘Siz CHP ve MHP’den seçildiniz, millete hesap vereceksiniz?’ dediğini hatırlamıyorum. Sayın Akşener’e çağrım; ne keser gibi hep bana, ne rende gibi hep sana, testere gibi bir sana bir bana diyorum.

Kendi başına geldiği zaman, ‘özgür iradeleriyle milletvekilleri parti değiştiriyor’ diyecek, ama başka arkadaşlarım yaptığı zaman suçlayacak, yakışmadı, doğru bulmuyorum. Bir de ‘milletvekilliğinden istifa etsin’ diyorlar. O zaman şunu sorarım, Saadet Partisi’nden iki milletvekili CHP listelerinden seçime girmişti. Seçim bitti pazartesi günü CHP’den istifa ettiler, o gün neden konuşmadınız.

Cumhuriyet tarihi boyunca, partilerinden ayrılan milletvekilleri var, hiç birine bu lafı etmiyorlar ama üç milletvekilimize bu lafı ediyorlar. Sayın Mehmet Ali Çelebi çok güzel açıkladı bu durumu. Dedi ki; ‘1 milyon 200 bin üyesi var CHP’nin, gelin bir referandum yapalım, bana haksız derlerse milletvekilliğinden de istifa edeceğim’ dedi ve doğru bir yaklaşımdı.”

‘ÇOK KISA SÜRE İÇERİSİNDE İSTİFA EDECEĞİM’

İnce, parti kurma çalışmalarına ilişkin ise, şöyle konuştu:

“Biz tüzüğümüzü hazırladık, üyelerle genel başkan seçiminden tutun yakında hepsini açıklayacağım. Programımız üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda yüzde 90 oranında programda tamam. Onları yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Biz arkadaşlarımızla görüşüyoruz, daha pek çok arkadaşımla görüşüyorum ama isimler üzerinden bir tartışmaya girmem doğru olmaz. İstifa eden milletvekilleriyle istifa öncesi ve sonrası da görüştüm.

Kimi arkadaşlarımla yüz yüze kimiyle telefonda sürekli görüşüyorum. Biz birkaç milletvekillik bir parti kurma derdinde değiliz. Biz 50 artı biri alan, Türkiye’nin önünü açan ve demokrasiyi getiren bir siyasal oluşumun peşindeyiz. Onun için küçük iddialar değil, daha büyük iddialar peşindeyiz. Önümüzde ki süreçte yüzde 50 artı biri alacak bir siyasi yapı oluşturacağız. Bende çok kısa süre içerisinde istifa edeceğim.”

‘CHP’Yİ BÖLMEK GİBİ BİR NİYETİM OLAMAZ’

“Bana hangi iftiraları atacaklarını doğrusu çok merak ediyorum” diyen İnce, şunları kaydetti: “Çokta şaşırmıyorum, kızmıyorum da buna.  Çünkü MYK içerisinde çok yakından bildiğim, hayatının bir bölümünde CHP’ye hakaret etmiş, CHP’ye karşı miting düzenlemiş, CHP ile gönül bağı olmayan o kadar çok insan var ki.

Onlardan gerçek bir CHP’li olan Muharrem İnce’ye iftira atmamaları yanlış olurdu. Onların iftiraları vız gelir, tırıs gider.  Bizim bu iftiralarla uğraşacak zamanımız yok. Ben gerçek evladım, gerçek anneyim, gerçek CHP’liyim. CHP’yi bölmek gibi bir niyetim olamaz.”

Muharrem İnce ayrıca, CHP’den istifa eden üç milletvekilinin kuracağı partiye geçip geçmeyeceğine ilişkin soruya ise ‘evet’ yanıtını verdi. (DHA)

 
İzmir'de sokaktaki canlara 100 ton mama dağıtıldı
 
Menemenspor evinde 4 yedi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 31 Ocak 2021 Pazar 18:16

Tüm Türkiye'de referandum değil seçildiği bölgede tüm halkın katılımı ile referandum yapılsın Mehmet Ali Çelebi için. referandumda nasılsa Cumhur ittifakı Mehmet Ali Çelebi lehine oy verir. Ama yetmez.

Yorumu oyla      2      5  
Serdar 31 Ocak 2021 Pazar 18:04

Oylarımız inceye artık

Yorumu oyla      6      3  
TC misafir 31 Ocak 2021 Pazar 18:04

Bundan birkaç ay öncesine gidecek olursak, Muharrem İnce'nin partide muhalif olduğunu ve ayrı bir oluşum içine girdiğini bilmeyen yok peki ne oldu bu süreçte? Öncelikle sarayla gizli görüşme yaptığı yalan haberini pompaladılar bu tutmayınca sonradan yine saray oyunları ile muhalefeti bölme çabası içerisinde gösterilip akp ile yan yana gibi algı yaratmaya çalıştılar. Ben sürekli söylüyorum Chp'nin akp den farkının kalmadığını, çamur at izi kalsın ikisi de aynı taktiği uyguluyor. Akp iktidarından, muhalefet ise elindekilerden o kadar memnun ki böylesine bir iktidar 2002 den bugüne her istediğini gerçekleştirdi yani herkes mevcut durumundan memnun. Umarım bu yeni oluşum bir umut olur ve bu siyasi yozlaşmışlığa bir çare olur da halk da bir nefes alır. Umut olmazsa zaten siyaset çöplüğünde yerlerini alırlar zaman her şeyin cevabını gösterecek. Kesin olan şu ki Chp için durum hiç de iyi değil.

Yorumu oyla      4      3  
İNCE 31 Ocak 2021 Pazar 16:20

NEDEN CHP' den AYRILDIK VEDE AYRILACAĞIZ; Atatürk'ün kurduğu partide Atatürk'e küfreden ve Atatürk diyemeyenler olduğu için. HDP' ye ve pkk' ya karşı net bir tavır koymadığı için.Atı-ok felsefesini yok edip,eskisinin suyu çıkmış gibi YCHP kavramı oluşturup,kurucu değerlere saygı göstermediği için. 9 seçim yenilip hala o koltukta pişkince oturduğu ve kurduğu ÇETE ile etnik-mezhepsel bir yönetim anlayışı sergilediği için.Parti içi demokrasiyi kaldırıp,delege ağalığı ile tüzükle yönetimi bağnazlaştırdığı için... ANLAMANIZ DİLEĞİ İLE...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deva Partisi'nden Kemeraltı çıkarması
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Teşkilatı, “ticaretin kalbi” ...
CHP'li Bakan plastik atık ticaretini meclis gündemine taşıdı
Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, plastik atık ...
CHP'li Sındır: Türk tarımının kurtuluş reçetesi 'arazi toplulaştırması'
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türk tarımının uzun yıllar ...
 
CHP'li iki vekilden ‘üç istifa’ya tepki ve tek talep: Ön seçim yapılsın!
CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atila Sertel, CHP’den istifa ...
Çelebi'den Özel'e 'referandum' çağrısı: Kabul görmezse vekillikten istifa ederim!
CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Genel Başkan ...
Tayfun MARO yazdı... Batı ile olmak ya da olmamak
Tayfun MARO yazdı... Batı ile olmak ya da olmamak
 
CHP'li Kaftancıoğlu ve ilçe belediye başkanlarına ceza kesildi
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki CHP'li ilçe ...
AK Partili Grup Başkanvekili: Bunlar CHP'nin iyi günleri
AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, CHP'den üç milletvekilinin ...
Çelebi’den CHP’li Özel’e tepki: Menemen'i kim sattı?
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, “Saray operasyonları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva