HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2021 Cumartesi - 13:07

CHP'li iki vekilden ‘üç istifa’ya tepki ve tek talep: Ön seçim yapılsın!

CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atila Sertel, CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini söyledi. Bayır konuyla ilgili "Onurlu davranış istifa olur aslında ama başka beklentileri olduğu için yapmazlar" derken, Sertel ise, "Milletvekilliğinden istifa konusunda karar verecek kendisidir ancak, doğru olan istifa etmesidir" ifadelerini kullandı. İki vekil ayrıca istifa eden üç vekilin de ön seçimden gelmediğini hatırlatarak ön seçimin olmadığı konularda bu tarz sorunlarla karşılaştıklarını da eklediler.

CHP li iki vekilden ‘üç istifa’ya tepki ve tek talep: Ön seçim yapılsın!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin beraberindeki Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ile CHP'den istifa etmesinin yankıları sürerken, İzmirli siyasetçilerden de karara tepkiler gelmeye devam ediyor.

Çelebi'nin istifası ile ilgili gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atila Sertel, önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin söylemlerinin yanlış olduğuna dikkat çeken İzmirli Vekiller, 'ön seçim' olması durumunda bu tür istifa olaylarının yaşanmayacağına dikkat çekti. CHP'li Bayır ve Sertel ayrıca, Çelebi'nin CHP'den milletvekili olduğunu ve partiden istifasının ardından, milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğinin altını çizdi.

BAYIR: BİR SONRAKİ SEÇİMDE TEKRAR MİLLETVEKİLİ OLMA İHTİMALİ YOKTU
Bir siyasi partiden ilk defa istifanın gerçekleşmediğine vurgu yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Siyasetten ilk defa bir partiden arkadaşlar ayrılıp gidiyor değil, bu geçmişte de yaşandı. Ama zamanlama olarak baktığımızda manidar diye adlandırabileceğimiz bir karar. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürüdüğü bir ortamda, 3 arkadaşımızın bazı nedenler ve gerekçeler göstererek ayrılmaları… Şunu çok iyi biliyorum ki bu arkadaşların bir sonraki dönemde milletvekili seçilme şansı yoktu. Mehmet Ali Çelebi için konuşmak gerekirse, İzmir'de bir deprem yaşadık ancak kendisini İzmir milletvekili olarak hiç göremedik. Milletvekilliği seçimi ve yerel seçim yaşadık, Mehmet Ali Çelebi onda da yoktu. Mehmet Ali, İzmir milletvekili ancak İzmir'de yok. Tabanda ve halka kendisi yok.  Dolayısıyla ön seçim olsa seçilemez, Genel Merkez ile ilişkileri de çok farklı oradan da seçilme ihtimali yok, tabi kendisi genç bir arkadaşımız siyaset yapmak istiyorsa doğaldır. Bu şekilde davranarak 'acaba başka kapılardan bana teklif gelir mi' diye düşünebilir, doğaldır" dedi.

“YAKLAŞIMINI IRKÇI BULUYORUM”
Çelebi'nin açıklamalarında ve mektubunda 'HDP ile ilişkilere net bir mesafe konulması' söylemlerine de değinen Bayır, "Irkçı buluyorum bu yaklaşımı. O zaman Milliyetçi Hareket Partisi'nden ya da ırkçı söylemde bulunan AKP'den ne farkımız kalıyor? Ben bu söylemleri doğru bulmuyorum" dedi.

CHP'den istifa eden Çelebi'nin milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini de belirten Bayır, "Tabii normal şartlarda istifası gerekir. Milletvekilliğini bir bakımda CHP Genel Başkanı'na borçlu kendisi. Onurlu davranış istifa olur aslında ama, başka beklentileri olduğu için yapmazlar onu" diye konuştu.

"ISRARLA DİYORUZ Kİ ÖN SEÇİM, ÖN SEÇİM, ÖNSEÇİM…"
Yaşanan sorunların temelinde ön seçim olduğuna dikkat çeken Tacettin Bayır, "Bu iş bir kez daha gösterdi ki partiler kendi milletvekillerini ve belediye başkanlarını ön seçim ile belirlemeli. Çünkü dikkat ederseniz böyle bir şeyi ön seçimden gelen biri yapmaz. O örgütün geliyor ve örgütün her kademesindeki sıkıntıları yaşamıştır. Bu yüzden o örgütünü partisini yarı yolda bırakmaz. Onun için ısrarla diyoruz ki ön seçim, ön seçim, ön seçim…" ifadelerini kullandı.

SERTEL: ÖN SEÇİMDEN ÇIKMIŞ ARKADAŞLAR DEĞİL
İstifaları değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Cumhuriyet Halk Partisi 'ana parti', bu partiden çok farklı partiler doğdu ancak hiçbiri yaşamadı. Yaşamaz da. CHP, Kuvayi Milliye şartları içinde kurulmuş köklü bir çınar. Bu parti onları milletvekili yaptı. Çünkü bu arkadaşlar ön seçimden çıkan kişiler değildir. Halktan karşılıkları olup olmadıklarını da henüz bilmiyorlar. Önseçimden çıkmış olsalar o zaman tamam... Bilerek isteyerek milletvekili oldular ve aday oldular. Ancak giderken de böyle kötü sözler kullanmalarını da şık karşılamadım, doğru değil. Halkın oylarını aldılar… Kişisel bir oyları yok.  CHP'nin oyları ile milletvekili oldular.  Ama sen, oy verilen partinin seçileni olarak kalkıp partiye ağız dolusu hakaret edersen seçmene hakaret etmiş olursun" dedi.

"ONLARIN HAKLILIĞINI KAMUOYUNA TAŞIMAK İÇİN İNANILMAZ BİR EMEK VERDİK"
Sertel, "Çok yakıştıramadım kendisine sözlerini. CHP onun tutuklu olduğu dönemde, Ergenekon ve Balyoz davalarında gerek milletvekilleri gerek bizler, onların haklılığını kamuoyuna taşımak için inanılmaz bir emek verdik. Helali hoş olsun, bugün olsa yine yaparız ancak bu partinin Genel Başkanı, kendisi cezaevindeyken onun şahitliğini yaptı. Sonrasında ise kendisini milletvekili yaptı. Bu yüzden böyle bir kötü dili Mehmet Ali'ye yakıştıramadım" diye konuştu.

"HANGİ DEĞİRMENE SU TAŞINIYOR?"
CHP'den istifa eden Çelebi'nin 'HDP' söylemlerini de eleştiren Sertel, bu söylemlerin AK Parti politikası olduğunu söyledi. Sertel, "Özellikle yapıyorlar bunu. Bu AKP'nin politikası… AKP bunu özellikle yapıyor ve bunu meşrulaştırmaya çalışıyor. CHP'yi terörize ederek halktan ve kitlelerden koparmaya çalışıyor. Bu söylemlere uyan isimlere de kimin değirmenine su taşıdıklarını sormak lazım.  Hangi değirmene su taşınıyor?" ifadelerini kullandı.

"PARTİNİN SANA VERMİŞ OLDUĞU OYLARI DA BIRAKMAK ZORUNDASIN"
Çelebi'nin Partiden istifa ile birlikte milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini belirten Sertel, "Bence gerekir, ahlaken olması gereken bu. Eğer sen o partiyi bırakıyorsan, o partinin sana vermiş olduğu oyları da bırakmak zorundasın . Sen parti ile meclise girdin, sonra partiyi beğenmediğin için eleştirmeye başladın sonra da ayrıldın… Sen CHP'de olduğun için milletvekili oldun, sen CHP'den aday olayın bağımsız girseydin milletvekili olabilir miydin? Mümkün değil. Dönem biter partiden ayrılırsın bu olur. Milletvekilliğinden istifa konusunda karar verecek odur ancak, doğru olan istifa etmesidir" dedi.

 
Menemenspor, Giresun'da puan avında
 
Yapılandırmada başvuru için son 3 gün
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili Vatandaş 5 Şubat 2021 Cuma 21:15

ÖNCELİKLE İSTİFA EDEN 3 CESUR YÜREKLİ VEKİLİMİZİ TEBRİK EDİYORUM, DİĞER VEKİLLERİNDE YORUMLARINI HAYRET VE ÜZÜLEREK OKUYORUM. YÜREKLİCE PARTİ İÇİNDE GİDEN OLUMSUZ ŞEYLERİ DİLE GETİRMİŞLER BRAVO ONLARA. DİLE GETİRDİKLERİ KONULARIN SİZDE DOĞRU OLDUĞUNU ADINIZ GİBİ BİLİYORSUNUZ AMA ADAYLIKDAN OLMAMAK İÇİN SUSUYORSUNUZ.. TABİ ADAYLIK TATLIDIR KİMSE KRAL A ÇIPLAK DEMEKTEN ÇEKİNİR VE KORKAK. BENCE SİZ KENDİNİZE BİR SORUN CHP ESKİ CHP Mİ? ATAMIZIN KURDUĞU CHP Mİ? BİZ NEDEN 11 SEÇİM KAYBETMİŞ BİR GENEL BAŞKANIN PEŞİNDEN HALEN DAHA NEDEN GİDİYORUZ? BİZ CHP OLARAK 18 YILDIR NEDEN İKTİDAR OLAMIYORUZ? CHP OLARAK NERDE HATA YAPIYORUZ? ŞAPKANIZI ÖNÜNÜZE ALIN VE KENDİNİZE BU SORULARI SORUN LÜTFEN.. HEP ADAYLIĞI VE ADAY OLMA UĞRUNA LÜTFEN SUSMAYIN VE BU 3 CESUR VEKİLİN YAPTIĞI GİBİ.. KRAL ÇIPLAK DİYE SİZDE GERÇEKLERİ HAYKIRIN.

Yorumu oyla      3      3  
Tayyar önder 31 Ocak 2021 Pazar 23:19

Aynen kardeşim adam net soruyor urla ve menemeeni kim sattı

Yorumu oyla      6      3  
Nur Dilsiz... 31 Ocak 2021 Pazar 12:23

Başka partilerden gelip CHP ye katılanlar için aynı söylem geçerlimi Sayin Vekilim. Ne yaptığına değil... Neden yaptığına bakın bence.

Yorumu oyla      6      3  
İzettin. Biçer 31 Ocak 2021 Pazar 01:21

Türkıyeyı. Bu. Hale. Getıren. Hdp. Zarar. Veren. CHP’dir. Milletvekillerın. İçerde. Olması. Sebebi. CHP. Zıynıyetır.

Yorumu oyla      4      3  
Lombak 30 Ocak 2021 Cumartesi 21:52

Bak buraya yazıyorum. CEHAPE hdpyle açık ittifak yapsın toplam oyları selahattinli hdp oyunu geçmez. Yalnız bırakalım bu 10 aralıkçıları kendi aralarında takılsınlar! Kandil ve İmralı çekiyo bunları.

Yorumu oyla      5      3  
Ibrahim cetin 30 Ocak 2021 Cumartesi 18:04

Halkin oyuyla secilen vekillerin partiden istifa ederken milletvekilliginden istifa etmesi lazim bizler hakkimizi helal etmiyoruz.

Yorumu oyla      5      9  
Tayyar ÖNDER 30 Ocak 2021 Cumartesi 16:53

Bırakın Laga/luga'yı...Lafı Eveleyip Gevelemenin Alemi Yok...İstifa Eden Milletvekillerinin Dedikleri Doğru mu Değil mi...??? Dediklerine Katılıyor musunuz/Katılmıyor musuz...??? Siz Asıl Buna Cevap Verin...

Yorumu oyla      15      8  
Vatandaş rıza 30 Ocak 2021 Cumartesi 15:50

Ön seçim olmadan atanan ve kolay yoldan milletvekili olarak parlamentoda görev alıyor ve masraf yapmadan çünkü emek vermemiş ama bunların suçu yok bunları atayanlarda neden bu ülkede seksenbir il var illaki izmir çünkü hazır oy ambarıdır harca harca harca bitmez kontenjandan iki dönem milletvekili olan bir vekil ödül olarak verimli toprakları bir şekilde yerleşim yeri yapmak istiyor kendi çıkarları için üstelik genel merkez takviyesi ve baskısı ile nereyi çekerseniz ipin ucu çürük artık bu partide ön seçim olmadığı sürece oy vermeyecek seçmen kontenjan ve torpilli şekilde gelenleride sandıkta herkes tepkisini verecektir artık tıpış tıpış oy vermeyecek...

Yorumu oyla      13      4  
Hüseyin 30 Ocak 2021 Cumartesi 15:13

Sayı Bayır,"Bir dahaki seçimlerde arkadaşların seçilme şansı yoktu" demiş. Nereden biliyor. CHP de seçilme kriteri nedir? Cumhuriyet Halk Partisinin temel ilkelerini savunanlar seçilme şanslarını kaybediyor mu?

Yorumu oyla      19      5  
Ali gültekin 30 Ocak 2021 Cumartesi 15:04

70 senelik CHP liyim onurumuzu şerefimizi Cikar ogruna satmadık CHP oyumuzu alacak lar şerefini çıkarı uğruna satacaklar öyle dünya yok mehmet ali çelebi hemen onurlu isen vekillikten istifa et

Yorumu oyla      5      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelebi'den Özel'e 'referandum' çağrısı: Kabul görmezse vekillikten istifa ederim!
CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Genel Başkan ...
Tayfun MARO yazdı... Batı ile olmak ya da olmamak
Tayfun MARO yazdı... Batı ile olmak ya da olmamak
CHP'li Kaftancıoğlu ve ilçe belediye başkanlarına ceza kesildi
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki CHP'li ilçe ...
 
AK Partili Grup Başkanvekili: Bunlar CHP'nin iyi günleri
AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, CHP'den üç milletvekilinin ...
Çelebi’den CHP’li Özel’e tepki: Menemen'i kim sattı?
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, “Saray operasyonları ...
3 istifa sonrası Genel Merkez'den açıklama! Kılıçdaroğlu, sabırlı ve toleranslı davrandı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partiden istifalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
İstifalar sonrası CHP'den birlik mesajları!
CHP’de gerçekleşen aralarında İzmir milletvekilinin de bulunduğu 3 istifa ...
CHP'de 3 istifa! Çelebi'den ilk açıklama geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti içindeki bazı konuları ...
Aydın Pehlivan ilk atamasını yaptı
Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan ilk atamasını yaptı. İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva