HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2021 Cuma - 18:31

3 istifa sonrası Genel Merkez'den açıklama! Kılıçdaroğlu, sabırlı ve toleranslı davrandı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partiden istifalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

3 istifa sonrası Genel Merkez den açıklama! Kılıçdaroğlu, sabırlı ve toleranslı davrandı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partiden istifalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu...

Özel konuşmalarında şu ifadeleri kullandı: "İçinde bulunduğumuz tek adam rejiminin zulmü, baskısı, yarattığı yoksulluk, yoksunluk ve güvencesizlik ortamında yapılacak ilk seçimlerde bu rejimin mağdurlarının, yeniden demokrasiyle birlikte yeniden kurulacak toplumsal barışla birlikte, huzur ortamıyla birlikte geleceğin kendileri, çocukları için çok daha iyi olmasını bekleyen çok sayıda insanı, vatandaşımızı rahatsız eden, huzursuz eden beyanlar ve ifadeler duyduk.

Sürecin başından sonuna kadar takip etmiş CHP Grup Başkanvekili olarak, sayın genel başkanımız bu süreçte sabırlı ve toleranslı iyi niyet göstermiş. Kendisine mektup yazıldığını, birtakım taleplerini iletildiği süreçte kapının kendilerine açık olduğunu, CHP'de gene başkanla yapılacak her türlü görüşmede böyle bir talebin karşılanacağı söylenmiştir.

Gelinen bu noktadan bizler CHP'lilerin memnuniyet duymadıklarını görüyoruz, hissediyoruz. CHP Kuva-yi Milliye'den kökünü alan, CHP Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyetlerinden kökünü alan, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. O günden bugüne de çizgisinde herhangi bir değişiklik olmamıştır.

Geçmişte yaşadığımız kumpas davalarında asker, sivil yurtseverlerin mahkemelerde, cezaevlerinde 1 dakika bile yanından ayrılmayan CHP'nin ne genel başkanı, ne kararlılığı, ne programı değişmemiştir.

Bir başka parti ya da oluşuma katılmak için yapılan kişisel tercihler, geleceğe dönük kişisel ikbal talepleri. Düne kadar üyesi olunan bir siyasi partiye ve onun mücadelesine olanca zararı vererek ayrılmaya dönüşen ifadeleri üzülerek takip ettik.

CHP 100 yılı aşkın süreçte yolundan dönmedi, dönmeyecektir. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının toplumsal huzuru ve barışı için, daha iyi gelecek, yoksulluktan kurtulmak için yürüdüğü yoldan dönmeyecektir. Bu yolda dün olduğumuzdan bugün daha kararlıyız. Bugün yaşananların saray tarafından, bugün yaşananların tek adam rejiminin devamı için her şeyi göze alanlar tarafından nasıl takip edildiğini dikkatle takip ediyoruz.

Bir bakanın istifasının 22 saat altyazıda dahi vermeyen kanalların, milletvekillerin istifasının canlı yayında yayınlıyor olmasının bir anlamı vardır. Bunu vatandaşlarımız yakından takip etmiştir. Biz de bunu yakından takip ettik ve not ettik."

SORULAR VE YANITLAR
"CHP tüm eleştirileri, parti içinde özgürce yapıldığı, tartışıldığı bir kişinin değil, partinin milletvekillerinin, PM üyelerinin söz sahibi olduğu partidir. Mustafa Kemal'in gösterdiği çağdaş uygarlığı hedefine yürüyecektir. Saray operasyonları CHP'yi yolundan döndüremeyecektir. Hep birlikte kararlılıkla iktidara doğru yürüyeceğiz.

Kendilerinin genel genel başkanımızla yaptığı toplantılarda, gerekse bizimle yaptığı görüşmelerde ortaya koyduğu ifadelerine karşı gerek genel başkanımız ve gerek bizlerce son derece olumlu bir süreci yaşadık. Bundan sonra bu işin buraya gelmiş olması arkadaşlarımızın kendi tercihidir. CHP iktidara doğru yürümeye, saray ve tek adam rejimine karşı kendi yolunda yürümeye devam edecektir.

İlk günden beri kapı hep sonuna kadar açıktı. Son ana kadar diyalog yollarının sürmesi için elimizden geleni yaptık. Sonucun böyle olmaması için gayret ettik. Böyle bir sonucun ortaya çıkmasından memnun olmamak mümkün değil. CHP koca çınarından yaprak dökümü olabilir ama dalları sağlamdır, kökleri sağlamdır."

 
ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 443 bini geçti
 
Kozak Yaylası için orman sorunları masaya yatırıldı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 30 Ocak 2021 Cumartesi 13:04

Milletvekili adayı olduğunda da partinin başında aynı kişi vardı. Hem kontenjandan aday ol hemde parti yönetimini eleştir.

Yorumu oyla      2      3  
Kamuran İnan 30 Ocak 2021 Cumartesi 11:13

Açıklamalar çok net bir durumu ortaya koyuyor. CHP yönetiminin tek bir ideolojisi var. Tayyip Erdoğan'ı legal veya illegal olarak iktidardan indirmek. Bu uğurda her türlü ittifak mubah. Fakat bu emellerine kavuşacakları gün, işin içinden çıkılmaz bir halde bulacaklar kendilerini. Bu kadar benzemezin bir ülkeyi yönetmesi mümkün değil. Muhalefet halka seçenek olmadığı sürece, muhalif seçmen umudunu kaybeder. Bu da iktidara ve her sonuçta koltuğunu kaybetmeyenlere yarar.

Yorumu oyla      3      4  
Vatandaş 29 Ocak 2021 Cuma 23:29

işinize gelmeyeni saraylı diye partiden ayırın bu konuda tabanı dikkate almadan nereye gideceksiniz seçim zamanı alanlarda öyle coşkulu halk topluluğu nasıl toplanacak merak ediyoruz kendi bölgelerinde delege dahi seçilemeyen genel merkez yöneticileri il kongresinde tüm delegelerin oyunu alamayan il başkanları çarşaf listesi delinen mykk bu işaretler neyi hatırlatıyor acaba...

Yorumu oyla      4      3  
İNCE 29 Ocak 2021 Cuma 21:00

Özgür Özel'den skandal sözler! Devlet terbiyesinden, demokratik teamüllerden bihaber CHP yönetim ve milletvekilleri 17-25 Aralık günlerinden bu yana seçilmiş hükümeti seçim dışı yollarla devirip yerine geçme iması taşıyan ifadeleri kullanmaya devam ediyor. Vatandaşlar aynı dili bu kez CHP'li Özgür Özel'in açıklamasında gördü. SEN DAHA NEYİ SAVUNUYORSUN!!!

Yorumu oyla      11      4  
REİS 29 Ocak 2021 Cuma 20:36

Girdiği her seçimi kaybeden adam erken seçim istiyor

Yorumu oyla      10      5  
Mister No 29 Ocak 2021 Cuma 19:05

CHP eskiden Kuva-yi Milliyeci idi simdi degil. Ne demek sabir ? Parti babanin malimi ? Her secimde kaybet,Adalet yürüyüsü yap ama secilemeyeni kadin kontenjanindan PM´ye alip adaletsizlik yap, abuk subuklari partiye doldur, koltuga yapis kalkma, sonrada konus babam konus. Eee ortada ne var ? Hic.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstifalar sonrası CHP'den birlik mesajları!
CHP’de gerçekleşen aralarında İzmir milletvekilinin de bulunduğu 3 istifa ...
CHP'de 3 istifa! Çelebi'den ilk açıklama geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti içindeki bazı konuları ...
Aydın Pehlivan ilk atamasını yaptı
Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan ilk atamasını yaptı. İzmir ...
 
Gelecek Partisi tabela indirdi
Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan'ın istifasından sonra ...
İçişleri Bakanlığından Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘militan’ söylemi gerekçesiyle ...
MHP'li Kalyoncu'dan Soyer'e atama tepkisi: Tam bir başkaldırı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na ...
 
CHP’li Polat: Sanayici dükkanına kilit vurma noktasında!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, TBMM Genel Kurulu’nda ...
CHP'li Sertel İzmir'de kapanan dükkanları gösterdi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Kordon ...
CHP'li Serter'den iktidara Ankara-İzmir YHT hattı sorusu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, 2021 Merkezi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva