HABERLER>İŞ DÜNYASI
2 Nisan 2023 Pazar - 11:40

MİRA-İş Dünyasında Yaratıcı Kadınlar projesi sürüyor

EGİKAD’ın partnerliğinde ve İzmir Valiliği’nin koordinatörlüğünde yürütülen uluslararası ‘Mira-İş Dünyasında Yaratıcı Kadınlar (Creative Women in Labor Market) projesi kapsamında bir webinar düzenlendi.

MİRA-İş Dünyasında Yaratıcı Kadınlar projesi sürüyor

Avrupa Komisyonu’nun Covid19 Pandemisi döneminde açılan ‘’Erasmus+ Programı Yaratıcılık İçin Stratejik Ortaklıklar’’ çağrısı kapsamında İzmir Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla kabul edilen proje, İzmir Valiliği koordinatörlüğünde; İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege İş Kadınları Derneği, İngiltere, Portekiz ve Romanya ortaklığında yürütülüyor.

Webinarın açılışında konuşan İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, EGİKAD, Ekonomi Üniversitesi ve diğer ülkelerdeki katılımcılarla beraber bu projenin koordinatörlüğünü yürütmekten dolayı memnun olduklarını söyledi. İzmir Valiliği olarak kadının iş yaşamında yerinin güçlendirilmesine büyük bir önem verdiklerini ifade eden Doğan, “Bu noktada uluslararası projede EGİKAD ve Ekonomi Üniversitesi ile beraber güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Bu projelerin devamının geleceğini de ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Aşkıner: “2022 de kadın istihdamı yüzde 30.5’a ulaştı”
EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Yörükoğlu Aşkıner ise Birleşik Krallık, Romanya ve Portekiz’den katılan katılımcılara EGİKAD’ı tanıtarak sözlerine başladı. İzmir’de 2008 yılında 10 kadın girişimci ile kurulmuş bir dernek olarak faaliyete başlayan EGİKAD’ın bugün uluslararası projelerde Türkiye’nin bir temsilcisi konumunda faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Aşkıner,  “Bugün farklı sektörlerden 60 iş kadınının örgütlü olduğu EGİKAD olarak uluslararası ilişkilere fazlasıyla önem veriyoruz. Misyonumuz kadın girişimcilerin sayısını bölgemizde ve kentimizde arttırmak. Kadınların kabiliyetlerinin farkına vardırarak, gerek kendi deneyimleri ile gerek bizlerin yapacağı etkinliklerle yetkinliklerini güçlendirerek iş yaşamına kazandırmak temel amacımız” dedi. Covid-19 pandemisi döneminde Türkiye’de kadın istihdam oranının yüzde 26’lara düştüğünü ifade eden Aşkıner,  “Ancak 2022 yılında 30.5’a ulaşmış durumdayız. Bu bizim için bir rekor ancak yeterli değil. Kadın istihdamını daha da arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Aşkıner, sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü ile sözleri ile tamamladı: “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki; bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki; bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?”

Kadın istihdamının güçlendirilmesi projenin temeli
İzmir Valiliği Proje Koordinatörü Fatma Susam Özsayın ise projenin kapsamı ve yürüttükleri faaliyetleri özetleyen bir konuşma yaptı. İş gücü piyasalarında yaratıcı kadınlar projesinin İzmir Valiliği koordinatörlüğünde yürütüldüğünü ifade eden Özsayın,  “Dört ülke proje ortağı var, Türkiye, Romanya, Portekiz ve İngiltere. Türkiye’den Ekonomi üniversitesi ve EGİKAD katılımı ile İzmir Valiliği’nin koordinatörlüğünde projeyi yürütüyoruz. Covid-19’in yarattığı problemlere karşı AB nezdinde açılan çağrı kapsamında MİRA projesi de kabul gördü. Yaratıcılık ve yenilik, projemizin temelini oluşturuyor. Kadın istihdamının güçlendirilmesi için projemizi geliştirmeye ve bu hedefle çalışmaya, katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

Ülkelerin gelişmişlik seviyesi eğitime verilen destekle doğru orantılı olduğunu ifade eden Özsayın, “Yaşam boyu öğrenme bu noktada önem kazanıyor. Dünya bu kadar hızlı değişirken yeni iş fırsatları yaratırken bunlara yönelik eğitimler de düzenlenebiliyor. Bu kadar değişim ve gelişim içinde beceri ve yetenekler de durağan olmuyor” dedi. 

Yaşam boyu öğrenme fırsatı
Ekonomi üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ebru Uzunoğlu ise İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin temel misyonu ve hedeflerini paylaşarak sözlerine başladı. Ekonomi Üniversitesi olarak bu projenin ortağı olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Uzunoğlu, “Yaşam boyu öğrenme ve yetişkinlerin yükseköğrenime ulaşma noktasında yollarını açmak ve oluşturmak bizim temel misyonlarımızdan biri. Bu proje de bu yolda yürümemiz de özellikle kadını güçlendirerek ona yol göstererek toplum içerisindeki yerini güçlendirecek çalışmalara katkı sağlamak açısından bize de fırsatlar sunuyor” dedi.

MİRA’nın kendine has bazı özellikleri olduğunu vurgulayan Uzunoğlu, “Yaratıcı ilham kaynakları sağlamak ve farklı kültürel yapılar ve uzmanlık alanlarından ortaya koyduğu ortaklığı değerli buluyoruz” dedi. Bugüne kadar yürüttükleri eğitimleri anlatan Uzunoğlu, “Mayıs ayında yapacağımız etkinlik de son derece verimli geçeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Toplantının devamında EGİKAD Başkan Yardımcıları Aslı Odabaşı ve Feray Saraçoğlu, ASQUİTH London’dan Allice Asquith, Nefel Toys’dan Cevahir Sadak Düzgün iş yaşamlarından deneyim paylaşımı yaptı. 

 
Eğlence mekanında silahlı saldırı: 3 ölü
 
Kaçakçılığa geçit yok: 63 şüpheli yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytinliklerin dibine taş ocağı!
Foça’da zeytin tarlalarının yanı başında, Kocamehmetler köyüne ise 850 ...
Hedef 500 milyon dolar... Türk moda endüstrisinden İsveç hamlesi!
Türkiye’de ihracatçı birlikleri arasında katma değeri en yüksek ihracat ...
İzin çıktı... A101'in patronu banka kurdu!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), T.O.M. Katılım Bankası ...
 
EİB'den Kolombiya çıkarması.... Hedef 5 milyarlık ihracat!
Türkiye – Kolombiya arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkartılması ...
Kur korumalıda faiz limiti kararı!
Kur korumalı Türk lirası mevduat hesaplarında faiz üst limiti kaldırıldı. ...
İzmir İktisat Kongresi’nde kararlaştırılmıştı… Haftalık 35 saat çalışmaya bir itiraz daha!
BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, “Gelişmiş ve milli geliri ...
 
İzmir iş dünyasından 'asgari ücrete zam' itirazı... Enflasyon için acil çağrı!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere ...
Balıkçıların Başkanı Ege Denizi için uyardı: Av baskısı artıyor!
İzmir Balıkçı İş adamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, Karadeniz ...
İAOSB’de devir teslim töreni
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin 21. Olağan Genel Kurulu’nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva