HABERLER>POLİTİKA
20 Ocak 2023 Cuma - 14:30

MHP'li Osmanağaoğlu: Makamlar millete hizmet etme yeridir!

MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu kamuda sözleşmeli çalışan 500 bin kişinin kadroya geçirilmesini öngören düzenlemenin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin 2018’de ilan ettiği seçim beyannamemizde bulunan, Türk milletine taahhüt ettiği sözleşmeli personellerimizin kadroya geçirilmesi sözünün de Cumhur İttifakının iradesiyle TBMM Genel Kuruluna getirildiğine şahitlik etmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir” ifadelerini kullandı.

MHP li Osmanağaoğlu: Makamlar millete hizmet etme yeridir!

TBMM Genel Kurulunda görüşülen kanun teklifinin kabul edilmesiyle kamuda çalışan yarım milyon sözleşmeli personel kadrolarına kavuştu. Genel Kurulda konuşan MHP’li Tamer Osmanağaoğlu “Elbette bu başarı hikâyesinin tek kahramanı devletimiz ve devletimizin koordinasyonunda bu mücadeleye katkı sunan kuruluşlarımız değildir. Burada en büyük pay sahibi, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz ve varlığımızı armağan etmekten çekinmediğimiz Türk milletinin ta kendisidir. Türk milleti; bütün dezenformasyon girişimlerine rağmen, sahte, yalan ve asparagas haberlere rağmen, sosyal medyada estirilen karamsarlık rüzgarlarına rağmen devletine güvenmiş, devletine omuz vermiş, devletinin milletler mücadelesindeki gücüne güç katmıştır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında; “Bir devletin gücü; milletinin gücü kadardır. Bu hususta temel ölçümüz, kadim şiarımız; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” cümlesidir. Bu öğüt; Edebali’den Osman Gazi’ye vasiyet, onlardan da bize emanettir.” diyen Osmanağaoğlu şunları söyledi:

MAKAMLAR MİLLETE HİZMET ETME YERİDİR
“Bozkırın ortasına binlerce yıl önce diktiğimiz bengü taşlarda; Türk kağanları şu ifadeleri kullanmıştır: “Aç milleti tok, az milleti çok, yoksul milleti bay kıldım”. Bu sözler; Türk’e baş olmanın temel şartlarına işaret etmektedir. O yüzden diyoruz ki; makamlar, öncelikle millete hizmet yeridir. Milli refahı, milli egemenliğin mütemmim cüzü olarak görmemiz bu yüzdendir. Ekmeğin helâlini, bayrağın hilâli kadar kutsal görmemiz bu yüzdendir. Bundan yüz yıl önce; Türk’ün derdiyle dertlenenler, şimdi de aynı davanın takipçisidir. İstiklâl için çarpışanlarla, istikbâl için uğraşanlar; aynı istikamette yürümektedir. Bu gerçek ve sahip olunan bu bilinçtir ki; bu milletin hürriyet mücadelesi de, ekmek kavgası da; Türk milliyetçilerine emanettir. Bu meselenin ehemmiyetini kavrayan ve ilk adımları atan kişinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ta kendisi olduğu hatırımızdan hiçbir zaman çıkmamıştır. Ona göre; kan dökülerek kurtulan memleketin, alın teriyle yükselme zamanı gelmiştir. İzmir’in işgaliyle başlayan Milli Mücadele, çetin savaşların sonunda İzmir İktisat Kongresi’yle taçlandırılmıştır.  Amacı; fukara Anadolu çocuklarını refaha kavuşturmaktır. Bundan yüzlerce yıl evvel Bilge Kağanların dediği gibi, yoksul milleti zengin kılmaktır. Bizim de bugün vatandaşımızın için talep ettiğimiz ve hayata geçirilen iyileştirmelerin; aslî amacı budur.  Kongrenin ilk oturumunda kaleme alınan birinci maddeyi, bilhassa bu açıdan okumak gerekir: “Türkiye; milli hudutları dâhilinde, lekesiz bir istiklâl ile dünyanın sulh ve terakki unsurlarından biridir”. Türk’ün büyük zaferinin üzerinden neredeyse yüzyıl geçmiştir. Fakat bugün; asırlık hesabı tekrar açmaya uğraşanlar, istiklâlimizi lekelemeye çalışanlar elbette vardır. Unutulmamalıdır ki; Yüz yıl önceki panoramada yer alan şer şebekesine karşı önce teyakkuz, sonra taarruz için tetikte bekleyen milli duruş; Türk milliyetçiliğinin siyasi temsilcisi MHP ve onun lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin şahsında vücut bulduğu akıllardan çıkarılmamalıdır!”

LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ’NİN BİR TAAHHÜTÜ DAHA CUMHUR İTTİFAKININ İRADESİYLE GERÇEKLEŞMİŞTİR
“Aş, iş sorunlarının çözümü, dünya çapında muktedir ve Lider Türkiye’nin inşası, hayat pahalılığın ortada kaldırılması bizzat Cumhur İttifakı’nın refakatiyle sağlanacaktır.” İfadeleri, önümüzdeki süreçte, Milliyetçi Hareket Partisi olarak vatandaşlarımızın beklentilerine cevap vermek için göstereceğimiz kararlılığın ifadesi olacaktır.”

 

 

 

 
Kemal ANADOL yazdı... Tarihi çarpıtmak!
 
Erdoğan'dan seçim tarihi açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan adaylık açıklaması: Göreve talibim!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 6'lı masaya çağrıda bulunarak, "Özellikle ...
AK Partili Kaya’dan CHP’li Polat’a yanıt: Soyer’in dublörü!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Halkpınar-Otogar Metrosu ...
Bakan Kurum’dan İzmir mesaisi ve TOKİ müjdesi: En geç iki yıla teslim edeceğiz!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir’de bakanlık ...
 
Liderler turunda: Kılıçdaroğlu ile görüştü!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, 26 Ocak'taki altılı masa görüşmesi öncesi ...
CHP’li Polat’tan AK Partili Kaya’ya çok sert sözler: Bilgisiz, pişkin, cahil!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, ...
CHP'li Beko'dan muhtarlara sendika çağrısı: Hukuken engel yok!
Örgütlenme ve sendikalaşma hakkının Anayasal bir hak olduğunu vurgulayan ...
 
CHP’li Bakan’dan iktidara yatırım eleştirisi: İzmir vergilerinin karşılığını alamıyor!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2023 Yılı Yatırım Programı’nda İzmir ...
CHP'li Aslanoğlu’ndan Bornova turu... Hizmetleri yerinde inceledi!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa ...
'Türkiye ile ABD arasındaki temasları artırıyoruz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Küresel sistemin çoklu krizden geçtiği ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva