HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Kasım 2021 Salı - 19:53

Menemen Meclisi'nde çöp gerilimi!

Kasım ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştiren Menemen Belediyesi'nde CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz'ın iptal edildiği duyurulan çöp toplama ihalesi için 'yargından geri mi döndü, bunu hesaplayamadık mı' sözleri üzerine AK Parti sıralarından eleştiriler gelirken, Başkan Vekili Aydın Pehlivan ise, "Keşke zamanında bu özveriyi gösterseydiniz de bu ihaleler olmasaydı. Menemen halkının malı harcanmasaydı" diye konuştu.

Menemen Meclisi nde çöp gerilimi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis oturumu gerçekleştirildi. Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirilen oturuma Belediye Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Sakin geçen meclis oturumunda gündem dışı konuşmalar sırasında tansiyon yükseldi.

YILMAZ: DEMOKRASİ BÖYLE İŞLEMEZ
Gündem dışı konuşmalarda CHP sıralarından söz alan Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, Başkan Vekili Aydın Pehlivan'a dönük olarak eleştirilerini ve sorularını dile getirirken, "Ekim ayı kapanış konuşmasında Seyrek arazisini konuşuldu. O toplantıda inançlı biri olduğunuzu ve sizden yanlış bir şey beklemememiz gerektiğini söylediniz. Ancak demokrasiler böyle işlemez. Muhalefetin görevi araştırmaktır. Bu beyan bence sizi de zorda bırakmıştır. Benim sormak istediğim bir kaç konu var. Devlet hastanesinin olduğu yerde T yapının yapımına yeni başladığı bir inşaat ar. O bölgede 40 metre yüksekliğinde yapı yüksekliği verildiğini biliyoruz. Duyduğumuza göre 53,5 metrelik 2 adet yapı ruhsatı kesilmiştir. Doğruysa bu neye göre düzenlenmiştir. Diğer konuda çöp araçları sözleşmesini iptal ettiğinizi söylemiştiniz, son aldığımız bilgilere göre mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Bunu baştan düşünemedik mi? Diğer konu da pazar yeri açılışı yapıldı geçtiğimiz günlerde. Yağan yağmur sonrası pazaryerinin zeminine suyun aktığını gördük bu nasıl giderilecektir. Pazaryerini resmi açılışı yapıldı ancak kullanıma henüz geçilmeyeceği yönünde uyumlar almaktayız.Bir başka konuda  geçtiğimi günlerde Asarlık bölgesini ziyaret ettim. Doğalgaz çalışmaları var orada ve yollar perişan halde. Asarlığın bütün mahallelerinde ortaya çıkan sorunun giderilmesi konusunda sizden hassasiyet  rica ediyorum. Geçtiğimiz meclis toplantılarında personel maaşları konusunda sık sık şikayetlerimizi dile getirmiştim. Neden bir personel diğerinden daha yüksek alıyor diye. Bu şikayetimi tekrar dile getiriyorum" dedi.

YEŞİLKAYA:  SANKİ BEN SUÇLUYUM
Söz alan AK Parti Selahattin Yeşilkaya, üstü kapalı şekilde Menemen Belediyesi'nin görevden alınan belediye başkanı Serdar Aksoy'u üstü kapalı eşleştirirken, "Mecliste birbirimize gayet saygılı davranıyoruz. Memnuniyete bu durumu karşılıyoruz. Bizden önceki yönetimde bir sıkıntılar vardı. Sıkıntıdan dolayı dışarıda bizim sandıktan çıktık siz nerden geldiniz gibi söylemler var. Biz kimsenin apar topar bir yerden götürülmesini istemeyiz. Ben o arkadaşların ceza almasını dört duvar arasında kalmasını istemem Allah kolaylık versin. Kendileri ve aile fertleri, buraları yediniz yetmedi mi şimdi oraları yemeğe gittiğiniz, seyrek arazilerini yediniz yetmedi mi diye konuşuyorlar. O beldede yaşadım diye özellikle benim adımı kullanıyorlar seyrek'in arazilerini birilerini peşkeş çektiniz diye. Yok öyle bir şey. Milli emlak aracılığı ile bu değerlendirilecektir. Hala aynı yerde aynı noktada güya adres saptırılıyor. Sanki hırsızlığı ben yaptım, bu kadar açık veren bendim. Sanki ben suçluyum, beyefendi yada aile fertleri başka yerde adres saptırıyorlar. Siz inançlı birisiniz. Biz grup olarak milli ve manevi değerleri önemsiyoruz. Bunlar bizim önemsediğimiz bir ilkedir.

İNANLI: FESİH NEDENLERİMİZİN YASAL DAYANAĞI VARDIR
Çöp toplama ihalesi ile ilgili CHP'li Yılmaz'ın sorusuna yanıt veren MHP'li Bahadır İnanlı, "Temizlik araçları ile zamanında yapılmış ihale var. Bence bu ihalenin geç kalınmış bir fesih süreci oldu. Bununla ilgili tüm meclis üyelerimizin hukuk bürosundan bilgi alabilir. Sözleşmenin feshi ile ilgili dayandığımız yasal dayandıklarımız vardır, bir eksik yoktur. Bu hukuksal bir süreç. Karşı taraf 7 milyona aldığı araçları  değerleme oranında ve işin maliyetinde fiyat artışı yansıtarak 40 milyonluk bir getiriden bahsediyorum. Bunun kaybedilmemesi için karşı tarafın mücadele edilmesi normal değil midir? 2 yıldır 1 kuruş almadan hizmet veriyorsunuz. Hiç aklınıza gelmiyor mu bunlar 2 yıl para almadan hizmet neden verecek? Bu hukuk mücadelesi sonuna kadar devam edecek" dedi.

AKBULUT: AYNI DURUŞ KEŞKE BUNLAR İÇİNDE SERGİLENSEYDİ
Araçların ihalesinin iptal edilmesini desteklediklerini belirten İYİ Parti Halil Akbulut, aynı tutumun diğer ihalelerde de gösterilmesini gerektiğini belirtirken, "Araçların ihale edilmesinde sonuna kadar arkanızdayım. Geçmiş dönemde birçok ihale yapılmayan işler var onlarında karşısında dursanız sizi alkışlardım. Hayvan barınağı açıldı, bu neye göre ihale edildi, paralar neye göre edildi, miktarlar ne bunları öğrenmek istiyoruz. Keşke bunlara karşı da duruş sergilenseydi" diye konuştuk.

DEMİRCİOĞLU: PAZARYERİ AÇILAMAZ DENDİ ANCAK AÇTIK
Eleştirilere yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, geçmişte yapılan projelerin yarım kaldığına dikkat çekerken, "29 Ekim'de bir pazar yeri açıldı keşke onun için teşekkür etselerdi. CHP burada 22 yıl belediye yönetti. Bu pazaryeri tek noktada yapılmış en büyük yatırım. Bütün süreçleri CHP'de yapıldı ancak bitmedi. AK Parti gelince tamamlandı. İlk ihalenin bile parası ödenmemişti. Bu pazaryeri açılamaz dendi ancak açtık. Ne projeler bize verildi ne de kot hesapları bize verildi. İZSU burada yıllardır çalışma yapmamış, nüfus artmış burada ancak kanallar genişletilmemiş sonra niye böyle oluyor. Haftaya Büyükşehir meclisi var gelin soralım. Pazaryerini biz yaptık altyapısı İZSU'ya ait. Söyleseydiniz yapsaydı.   Barınak açıldı. Aksoy döneminin projesiydi ve yarım kalmıştı. Bir çok proje yarım kaldı Aksoy döneminde. Biz tamamlıyoruz bunları. Sağ solda koltuğa geri döneceğim diyor. Ben koltuğa geri döneceğim diyor, insan sokağa çıkmaya utanır. 650 milyon borç var buna rağmen bu hizmetler yapılıyor. Aydın Bey 40 şey söyledi siz 'inançlıyız' söylemine takılmışsınız. Burada gerçekten iyi şeyler oluyor Allah razı olsun. pazaryeri konusunda İZSU'ya kanallar temizletildi" diye konuştu.

GÜLEZ: TOPLAM KAÇ KONSER OLDUYSA BUNLARIN SAHNE MASRAFLARI NEDİR?
Söz alarak Menemen'de yapılan konserlerin maliyetlerini soran CHP Çağlar Gülez, Geldiğinde borcun 530 milyon açıklayan sizsiniz, şimdi 650 milyon diye açıklayan sizsiniz. Demek ki her şey borçla yapılmış Borçla yapan sizsiniz. Borcu ödemeye gelince de satarak ödeyeceksiniz. Geçen hafta bazı konserler oldu ilçemizde. Sibel Can geldi,  konserlerin maliyeti nedir, Menemen'in ortasına kurulan çadır kaça kurulmuştur. Toplam kaç konser olduysa bunların sahne masrafları nedir?" dedi.

YILMAZ: SİZ BORÇLARI HESAPLAYAMAYACAK DURUMDA MIYDINIZ
Sorularına dönük bulunan eleştiriler hakkında söz alarak yanıt veren CHP'li Ali Yılmaz, "AK Parti sözcüleri havada uçan sineğe dahil laf yetiştiriyorlar. Ben burada sizi eleştirmedim. AK Parti sözcüleri konuşurken benim eleştiri hakkıma hiç saygı duymadan, adeta meydan dayağı atıyorlar, tepeden bakıp azarlıyorlar. Ben CHP'nin Grup Başkanvekiliyim. Buradaki sorunları konuşmayacak mıyım? Sizin gibi sosyal medya hesabınızda size yazılanları burada mı dile getirelim? Bu bunun yeri değil. Borçları biz arttırmadık dediniz ancak ilk geldiğinizde borçların ne kadar olduğunu açıkladınız. Siz borçları hesaplayamayacak durumda mıydınız ki yanlış açıkladınız? Demircioğlu da tepeden bakarak konuşuyor, sosyal medya hesaplarımız ile dalga geçiyor. Madem öyle siz bol keseden ahkam kesiyorsunuz. Menemen Devlet Hastanesi'ni boyanması konusunda sizin herhangi bir girişiminiz oldu mu? Boyama ücretlerini Menemen Belediyesi mi karşıladı. Eski Menemen Vergi Dairesinin TÜGVA'ya devredildi. Buranın boyanma işini belediye emi yapıldı. Merdivenli pazaryerinde bir kahve var bunun tadilat ücretlerini belediyemiz mi karşıladı?"

AYDIN: DEMEK Kİ MECLİS ÜYELERİNİN 15 BİN TL'LİK DEĞERİ YOKMUŞ
CHP'den istifa ederek meclis üyeliği görevini bağımsız olarak yürüten Ali Aydın, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bazı açıklamalara meclisten yanıt verirken, "Geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Deniz Yücel katıldığı bir canlı yayında istifa eden meclis üyeleri ile ilgili 'İhanetçi, şeref ve haysiyet'ten bahsetmiş.  Başkan Vekilliği sürecin kimin kime oy verdiğini bildiğini söyleyen il başkanı, eğer  bunları açıklamıyor ve diğer meclis üyelerinin şerefi ve haysiyetini düşünmüyorsan burada sorgulanması gereken sizin söylemlerinizdir. Bir konu daha var. Başkan vekilliği seçiminden sonra profesyonel bir ekip tarafından kimin kime oy vereceği yönünde bir çalışma yapılacağı söylendi ve yüzde 99 şekilde tespit edilebileceği ancak bunun 15 bin TL maddi değeri olduğu söylendi. Bir süre sonra orayı aradım çalışma yapıldı mı diye bana il başkanı telefonlarımızı açmıyor, il başkan yardımcılarına ulaşamıyoruz dedi. Demek ki meclis üyelerinin 15 bin TL'lik değeri yokmuş" diye konuştu.

DEMİRCİOĞLU: SÖYLEDİKLERİNİZ İLE YAPTIKLARINIZ ARASINDA BİR UYUM OLSUN
Söz alarak CHP Grup Başkanvekilinin eleştirilerine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili  Yusuf Demircioğlu, "Sosyal medyada üşenmemiz benim paylaşımlarımı getirdi dediniz. Bu paylaşımlar halka açık siz yapmışsınız ben getirdim. Siz her aklınıza geldiğinizde yazın, bunları yaparken CHP Grup Başkanvekilliğinin ağırlığı kalmıyor, biz bir şey söyleyince beni azarlıyor oluyor. Ben sizi azarlamıyorum. Ben eleştirmedim dediniz. Bakıyorum konuşmanıza başladığınızda şunu söylediniz, Muhalefet araştırı geliştirdi dediniz. Sonra kendinizce eleştiriler dizdiniz. Ben size dedim ki yapıcı eleştiriler yapın dedik. Siz bir partinin başkanlığı sizin partinize olan bir belediyede grup başkanvekiliyken, hiçbir şeye karışmazken, ben AK Partili Grup Başkanvekiliyken tüm belediye meclis üyelerimiz de işin içinde olduğu hesap verilebilir bir belediye var. Siz istiyorsunuz ki AK Parti iş yapmasın. Çok beklersiniz. Sosyal medyadan izlemeyin, gelin birlikte çalışalım. Meydana kurulan çadır Sibel Can üşümesin diye değil, Menemenli üşümesin diye kuruldu. Söyledikleriniz ile yaptıklarınız arasında bir uyum olsun. Burada ayrı söylüyorsunuz, orada ayrı yapıyorsunuz. CHP'nin Menemen'de düştüğü duruma bakın, yazık" dedi.

 PEHLİVAN: MENEMEN’İ CİDDİ BİR YÜKTEN KURTARMAMIZ GEREKİYORDU
Yapılan tüm konuşmaların ardından konuşan ve hem eleştiri hem de sorulara yanıt veren Pehlivan, şunları söyledi; “Evet inançlı insanlarız. Yarım saatlik konuşmanın içinden bunu cımbızla çekmeniz çok abesle iştigal. Bunu gündeme getirmeniz beni üzdü. Ben yarım saatlik açıklama yapmıştım. T Yapı inşaata başlamış demiştiniz. Ben inşaatla ilgili araştırma sürecini başlattım. Bitince kamuoyuna ve size gerekli bilgiyi vereceğiz. İhalenin iptaline gelirsek… Yeterli çalışma yapılıp yapılmadığı soruldu. İhalenin iptal edilmesi sizi rahatsız etti mi? Keşke zamanında bu özveriyi gösterseydiniz de bu ihaleler olmasaydı Menemen halkının malı harcanmasaydı. 7 milyon lira alınacak araçların, 45 milyonu geçen rakamlarla kiralanması kabul edilemez. Biz hukukçularımızla oturduk ve orada bir madde var. Gerekli dayanağının olduğunu biliyoruz. O konuyla ilgili hukuki süreç başlayacak, mahkeme süreci işleyecek. Hukukçularımız mücadelesini başlatacaklar. Biz bu konuyla ilgi sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu konuda Danıştay kararları var elimizde. Şu anda adalet önünde olan bir dosya. Şunu vurgulamak istiyorum. Menemenimiz için kara bir lekedir. Biz bu kara leke için verdiğimiz kararın arkasındayız. Yarın da olsa aynı kararı veririz. Bunu usulsüz ve vicdansız yapılan her ihale için yapacağız. Bu ihaleyi siz yaptınız. Önümde karar defteri var. Onda Tahir Şahin’in de Serdar Aksoy’un da imzası var. Aynı partinin çatısı altındasınız. Kendinizi bu işten ayrı tutamazsınız. Hukuksal süreçle ilgili de bilgilendirmeleri yapacağız. Menemen’de biz bunu iptal etmemiz gerekiyordu. Menemen’i ciddi bir yükten kurtarmamız gerekiyordu. E sokaklar ne olacak? Temizlenmesi gerekiyor. Biz insanlarımızın hayatını kolaylaştırabilmek adına bu mücadeleyi veriyoruz. Siyaset dediğimiz ben daha iyi yapabilirim sanatadır. Bunu bir dönem siz yaptınız, şimdi de biz yapıyoruz. Takdir halkta. Pazaryeri konusundaki tespitleriniz doğru. Alanın 4 tarafından kot alınıyor ve zamanında bu kotlar yanlış alınmış. Bunu tekrardan yıkalım diye bir durum yok. Buranın planlamasını ve inşaatını yapan biz değiliz. Bununla ilgili araştırmalarımız da devam ediyor. Pazaryerini zemini olarak alınabilecek tedbirleri drenajlarla almaya çalıştık. Kışın da kanal yöntemiyle çözmeye çalışacağız. Ama yanlış mı yapılmış evet yanlış yapılmış. Gözle görülür bir hata var. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırabilmek adına bu projeyi ürettik. Personel maaşı… Görev tanımına, liyakat ve becerilerine göre maaşlar değişir. Bugün hiçbir şirkette farklı pozisyonlar farklı maaşlar alıyorlar. Bu durum sizin döneminizde de vardı bizim dönemimizde de var" dedi.

 
'Tosuncuk'un ağabeyi Türkiye'ye getirildi!
 
Karabağlar Meclisi’nde kentsel dönüşüm tartışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer: İzmir ülkeye ilham veriyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çevre dostu ulaşım vizyonu ...
Koruma Kurulu kararını verdi: Kültür varlığı değil!
Mimarlar Odası’nın başvurusu üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi binasını ...
Buca Gençlik Merkezi'ne kavuştu
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi'nin Prof. Dr. Mehmet Yalçın ...
 
Bergamalı şampiyona memleketinde ödül
Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takım Oyuncusu Rüstem Kurhan'a Bergama Belediye ...
Başkan Soyer BM İklim Konferansı'na gidiyor
Dünya Belediyeler Birliği Encümen Üyesi, Sürdürülebilir Kentler Ağı Küresel ...
ASKİ, o mahallenin kırk yıllık hayalini gerçekleştirdi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Köşk’ün Akçaköy Mahallesi’nde yeni bir içme ...
 
Aydın'da bal üreticilerine can suyu
Aydın'da hayvancılığın gelişmesi için destekler vermeye devam eden Aydın ...
Başkan Soyer Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi’ni ağırladı
Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia, İzmir Büyükşehir ...
Başkan Soyer, İzmir hedefini seslendirdi: 'Sanat'ta dünya kenti olacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ahmed Adnan Saygun Sanat ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva