HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2021 Cuma - 22:23

Menemen Meclisi'nde 4 saatlik 'Seyrek' maratonu: Başkanvekili Pehlivan satışın gerekçelerini açıkladı!

Menemen'in Seyrek Villakent Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait olan bin 600 dönüm arazinin satış yetkisi 4 saatlik tartışmanın ardından Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a oy çokluğu ile verildi. Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan satışa mecbur kaldıklarını söyleyerek, "Gün geçmiyor ki kapımızı haciz memuru, icra memuru çalmasın. 248 tane icra dosyası var. geçmiş belediye başkanlarından gelen kesinleşmiş borçlar. 800 bin metrekarelik alanımız icra ile satılacak duruma geldi. Mevcut alacaklılar bütün gayrimenkullerimize yürüyor ve bizi satışa sürüklüyor" dedi.

Menemen Meclisi nde 4 saatlik  Seyrek  maratonu: Başkanvekili Pehlivan satışın gerekçelerini açıkladı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Ekim ayı olağan Meclisi'nin ilk oturumu gerçekleştirildi. Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Meclisin gündeminde ise meclis gündem maddesinin yayınlanması ile birlikte tartışmalara neden olan  Seyrek Villakent Mahallesinde bulunan ve belediye mülkiyetindeki parsellerin kat karşılığı, satışı, takası, yap-işlet-devret modeli hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi, inşaat sözleşmesi yapılması için Belediye Başkan Vekiline ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu oldu. İlgili gündem maddesinin görüşülmesi sırasında AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında sert tartışmalar yaşandı.

YILMAZ: GELİN REFERANDUM YAPALIM
Gündem maddesinin görüşülmesi sırasında ilk olarak söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, belediyelerin borçlarını satış yaparak kapatamayacağına dikkat çekerken, "5393 sayılı belediye kanununda 18-e bendinde der ki taşınmazların üzerindeki kararı meclis verebilir. Birçok taşınmazı, bir çuvala doldurarak ve bunu encümenin önüne koyarak, istediğiniz şekilde uygulayın denilemez. Bu kesinlikle belediye kanuna aykırı bir durumdur. Şu andaki belediye yönetimi bize göre geçici bir yönetim. Belki 2,5 sene görevde kalacak belki 3 ay görevde kalacak. Halka sormamız, yetki almamış geçici bir yönetimin böyle köklü bir karar almasını ben tehlikeli buluyorum. Geçici yönetim bir şeyler yapmak istiyor tamam ama o zaman gidip halka soralım. Taşınmazlar satılsın mı satılmasın mı, kat karşılığı verilsin mi? Bunu halka sorup referandum yapalım. Bize göre en uygun çözüm uzlaşarak çözüm bulmaktır. Demokrasi uzlaşıdır. Bu şekilde kimse yenilmişlik ya da kazanmışlık duygusuna kapatılmaz. Satış yaparak hangi belediye borcunu ödemiş? Koca Türkiye bile satış yaparak borçlarını ödeyememiş, bir belediye satış yaparak borçlarını bitirme yoluna gitmemiştir. Bu borçların içine vergi ve SGK borçları olduğunu görüyoruz. Biz bu satış talebinin yanlış olduğunu ve halka sorulması gerektiğini düşünüyoruz. Meclisin bu kararı encümene devretmemesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

ÖZGE: KARARIMI AÇIKLAMALARI DİNLEDİKTEN SONRA VERECEĞİM
CHP'li Yılmaz'ın ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Rasim Yiğit Özge ise oylamada karar alırken kimsenin etkisi altında kalmayacağını vurgularken, "Ben bağımsızım ve her zaman kendi kararımı kendim veriyorum. Mart ayı meclisinde kredilendirme için yetki istediniz ve bunla Menemen Belediyesi emekçilerinin alacaklarını ödeyeceklerini söylediniz ve size oy verdik. Siz de bunu gerçekleştirdiniz. Bugüne kadar hiçbir kararı kimsenin etkisi altında vermedim. Birileri ‘ret verdi’ dedi diye ne ret vereceğim ne de kabul edin dersiniz diye kabul edeceğim.  Kamuoyunda 3 siyasi parti açıklamalarda bulundu. Şu an yaratılan algı ile buranın rant alanı olduğu ve birilerine peşkeş çekileceği söyleniyor. Benim şu an ki fikrim olumsuz. Kararımı sizleri dinledikten sonra vereceğim" ifadelerin kullandı.

DEVELİ: TÜRKİYE CUMHURİYET VATANDAŞLARINI ÇIKARLARINI KORUMALIYIZ
CHP sıralından söz alan Gürkan Develi ise, "20-30 yıllık süreci değerlendirdiğimizde bol bol fabrika sattığımız ancak borçları bir türlü ödeyemediğimiz gerçeği ile karşı karşıyayız. Bu iflası ve ardından TL'nin düşmesini getiriyor. Bu adayı da biz eğer elden çıkardığımızda ister istemez bize yeni sorumluluklar ve yükler getirmeye devam edecek. Bu konuda AK Partililerin de kafasının net olduğunu düşünmüyorum. Çünkü yukarıdan bir baskı var… Bizim Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarını çıkarlarını korumalıyız.  Yıllardır özelleştirmeye karşı çıktım ve bugün haklı olduğumu gördüm. Ben tekrar haklı çıkmak istemiyorum. Bu karara Serdar Bey döneminde de itiraz etmiştim, çünkü bu hatalı bir karardı, sizin de  bu konuda ısrar etmenizi anlamlı bulmuyorum. Yanlış yoldan dönün diyorum" diye konuştu.

DEMİRCİOĞLU: BİZLER KİME İNANACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK
Seyrek'te Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in yaptığı açıklamalar üzerinden CHP'ye yüklenen AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, "Bugüne kadar birçok mecrada çeşitli iddialar ile herkes konuştu. Bizde bu işin konuşulacağı mecliste konuşuyoruz. CHP'li ilçe örgütü, belediye meclis üyeleri, İzmir Milletvekili Atila Sertel'in içinde olduğu bir grup Seyrek'te basın açıklaması yaptılar. Belediyeler belediye kanunu ile yönetiliyor. 69'nci maddesinde açıkça bellidir. Bizde bunun gerekliliklerini yerine getirmek isterdik. Bütçeden gerekli parayı ayırmak sureti ile tahsis etmeyi isterdik ancak ne bütçe bıraktınız ne başka bir şey. Belediyenin çöpünü bile toplamak için krediye ihtiyaç duyuluyor.  Söz konusu kanun maddesinde belirtilen tarım arazileri hariç maddesi tüm belediye başkanlarını ilgilendiriyor. Buna CHP'li belediye başkanları da dahil. 20 yıl başkanlık yaptım, 1 metrekare yer satmadım diyen zat var ya, bir video var. Onu izlettireyim siz karar verin. 1 metre kare yer satmadım diyordu Tahir Şahin. 6 bin 600 metrekare tarım arazisini nasıl sattığını gördük. Bizler kime inanacağımızı şaşırdık. Memleket ölsün istemiyoruz, yalanla dolanla işimiz yok. İşimiz gücümüz millet ve memleket. Kim yalan söylüyor, bunu halkımız çok net görüyor. CHP Milletvekili Sertel'de oradaydı. Keşke normal zamanda da görseydik kendisini buralarda.  Sertel'in sözlerine şaşırdık. Basın açıklamasının yapıldığı yerin hemen yan kısmında2 milyon metrekarelik alan CHP'li bir belediye başkanı tarafından satıldı. Basın açıklamasında söylenenlerin yalan olduğunu ben çok iyi biliyorum bunu. Menemenli vatandaşlarımız da biliyor. Yalan Söylüyorsunuz, yalan söylüyorsunuz, yalan söylüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

ÇOK ŞEY VAR ANCAK KONUŞMAYA UTANIP AÇMADIĞIMIZ ÇOK DOSYA VAR
Menemen eski Belediye Başkanı Tahir Şahin'in hafta içinde yaptığı açıklamaları da eleştiren Demircioğlu, "Aydın Bey'e iş yaptırmayalım. 2,5 sene bitsin Aydın Bey iş yapmasın düşüncesi var. Sürekli kapımızı aşındırıyorlar. Biz başkanımızın yükünü azaltmak için bazı çalışmalar yapıyoruz.  Benim 5 milyon faturam vardı kestirtmediler… Şununla bununla ilgili icralar… Belediyenin mallarını hiç paraya sattırmaya çalışıyorlar. İş yaptırılmış, bunların da çoluğu çocuğu var. Batan insanlar var. Parasını alamadı diye intihar eden insanlar var. Bir klimacı vardı… Getirsenize geri. Menemen’i çıkmaza sokun, bütün mallar yok parasına satılsın, sonra siz seçimi kazanın? Yok öyle bir şey. Gece gündüz mücadele vereceğiz ve bunları yedirmeyeceğiz. Herkes Aydın Pehlivan'a güveniyor. Sokağa bir çıkın… Geçtiğimiz günlerde Çağrı Radyo'nun bir yayını vardı dönemin belediye başkanının… Menemen Belediyesi'nin bir arsası vardı. Burası kat karşılığı sözleşme ile verildi. Yüzde 8'i belediyenin... 1 daire alınarak sözleşme yapılmış. Hani Menemen söz konusu gerisi teferruattı? Nereye gitti bu 9 daire? Siz malları peşkeş çekip sonra meydanı boş bulunca söyleyin. Çok şey var ancak konuşmaya utanıp açmadığımız çok dosya var.  Dönemin belediye başkanı dedi ki Menemen Pazaryeri’nin yüzde 80'ini ben yaptım… 20 yıl belediye başkanlığı yapmış biri… Zaten projeyi yapmak yüzde 15'ini yapmış olmak oluyor. Siz yaptıklarınızın parasını ödemeyin sonra bunları kim ödedi? Aydın Pehlivan ödedi" dedi.

PROJENİZ MENEMEN'İN YARARANIYSA İLK BİZ EVET DERİZ
Demircioğlu'nun eleştirilerine yanıt veren CHP'li Deniz Karakurt, "Çok yalan yanlış konuşuluyor, gündem tartışılıyor. Satılan 2 bin dönüm ile ilgili yanlışı düzeltelim. Evet, bunu sattı ancak burası 5 bin dönüm araziydi, Avrupa şehri yaratılmak hayali ile satıldı. Bu satılırken, bütün Seyrek'te halka görüşleri sorularak yapıldı. İlk talip olunan Teknoloji Üniversitesi'nin gelmeseydi ancak Urla'ya verilmişti ve Menemen bu şansı kaçırmıştı. Bu planlama ile Avrupa şehri yapılma hayali ile bu satış herkesin görüşü alınarak yapıldı. Muhalefet ile oy birliği ile alınmış projeydi. O dönem o bölgede çok dürüst bir belediye başkanı varmış ve şeffaf bir ihale ile yapılmış, İzmir'deki büyük bir kooperatif ihaleyi kazanmış. Bir dağdan bahsediyoruz. Köy meydanından sonra hiçbir yol yok ve imar planı bile yapılmamış bir yer. Orası şu an üniversitenin gelmesini sağlayacak bir kent haline dönüşmüş.  Bu paranın nereye harcandığını herkes kuruş kuruş biliyor. Peki siz hangi projeyi yapıyorsunuz? Bize bir proje sundunuz mu? Bizim dediğimiz projeyi sunun, getirin ve torba olarak vermeyin. Her parsel için tek tek projelerinizi getirin, görelim. Menemen'in yararına olacaksa o günkü gibi ilk önce oyu biz vereceğiz" dedi.

O DÖNEM AKŞAM EVE GİDİNCE HATAMIZI ANLADIK
Geçmiş dönemler ile ilgili yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Karakurt, "30 aya yakın görev yapıyoruz sanırım ya ben burada yoktum ya da Yusuf kardeşimiz yoktu. Bugün gündemde ek önerge geldi. Bizde şaşırdık buna. ‘99 yılında Seyrek Belediyesi'nde hukuk danışmanı olarak göreve başladım. O dönemde Doğruyol Partili arkadaşımız 2 bin dönüm dışında kalan  1 milyon 277 bin metrekare araziyi satış sözleşmesi vaadi ile 5 trilyona satıyor. Biz bundan çok rahatsız olduk ve ödemeler yapılmadığı için CHP göreve gelir gelmez sözleşme feshedildi. Teminat mektubu bile 500 bin liralık bir sözleşmeydi. Biz bunu fesih edilince bu kadar büyük bir araziyi almak isteyen firmanın büyüklüğünü düşünün. Bize o dönem ilk rüşvet teklif ettiler, sonra tehdit ettiler ve o gün benim büromda takım elbiseli arkadaşlar gelip ofisimi bastılar ancak hiçbir güç beni bu davadan geri çektiremezdi. Biz oraya canımızı koyduk. Halk arkamızdaydı. O yüzden bu konu benim için çok hassas. Serdar Başkan döneminde verilen karar da o gün ek gündemde geldiğinde 2 madde vardı. Birinci kısım belediye hissesi olan arsaların vatandaşa satılmasıydı. Bu çok doğru bir karar. Biz bu heyecan ile B maddesindeki rakamları gördük ancak farkına bile varmadık, oylandı. Biz o gün heyecanla bu kararı verdik ancak akşam eve gidince ‘eyvah ne yaptık’ dedik. ‘Hatadan dönmek erdemdir’ dedi Yusuf kardeşimiz çok doğru. Biz ertesi gün hemen grubumuzu topladık ve karar verdik. Biz o gün büyük bir cesaret ile söyledik ve dedik ki bu yetki kullanılmayacak. 10 ay süre ile bu yetki kullanılmadı. Çünkü biz grup kararı aldık. Yanlış yaptık evet ancak grup kararı ile buna engel olduk. Keşke sizler içinde de böyle cesur arkadaşlarımız oldu" ifadelerini kullandı.

İNANLI: SATIŞI SON NOKTASINA KADAR 1 KURUŞ ALACAKLARI KALANA KADAR SÜRDÜRECEKLER
Konuyla ilgili MHP sıralarından söz alan Bahadır İnanlı ise alacaklıların haciz davaları açtığına dikkat çekerken, "Bir uzlaşma kültür varsa sizin yönetiminiz ve bizlerin çabası sayesindedir. Villakent bölgesi ile ilgili kooperatif hiçbir yükümlülüğünü yerine getirmemiştir. Altyapısının yapılması Büyükşehir'in eseridir. Kooperatif projenin tamamını bitirememiştir. Şu anda da halen Villakent’te hem yol hem altyapı anlamında ciddi eksiklikler mevcut. Menemen'e katkı koyacak her türlü projenin yanında olacağımızı söyledik. Buraya geldiğimizde dün dündür bugün bugündür dedi Deniz hanım. Dünün yarattığı Menemen halkına ciddi bir yüktür. Bugünün çabası ile bunun nasıl ortadan kaldırılacağının çabasıdır. Öncelikle şu an geldiğimiz aşamada çok ciddi icra takipleri ile karşı karşıyız. Alacaklılar alacaklarını finans kuruluşlarına devrediyor. O kuruluşlar ve bankaların çok ciddi ekonomik büyüklükleri var. Satışı son noktasına kadar 1 kuruş alacakları kalana kadar sürdürecekler. Bu bir iddia değil bu bir hesap. Şu anki koşullar gerçekleştiğinde Menemen halkına ait olan malların 1 milyar TL'ye yakın bedeli olan mallar gider. Bir gemi var ve içinde hepimiz varız. 22 yıldır delik deşik edilen gemi şu an batmak üzere su alıyor. Biz kıyıya çekmeye suyu boşaltmaya çalışıyoruz ancak gemiye içeriden dışarıdan su vermeye çalışanlar var. Biz dün neredeysek bugün oradayız. Ben belediye başkanımıza sonuna kadar güveniyorum. Nedeni de yaptıklarıdır.

GÜLERYÜZ: ŞU ANKİ DEĞERİ 1 MİLYAR 600 MİLYON TL
CHP sıralarında söz alarak eleştirilere geçmiş dönemde yapılan satışlar ile şu anki satış talebinin değerlerini karşılaştırarak yanıt veren Çağlar Güleryüz, "Konuştuğumuz alan bin 600 dönüm. Şu anki değeri 1 milyar 600 milyon TL. Bu korkunç bir rakam” dedi.

CAN: GEMİYİ BATIRDINIZ BİZDE GEMİYİ KURTARMAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ
Kendilerinin de satış yapmak istemediğini ancak belediyenin durumunun ortada olduğunu belirten AK Parti'li Hanifi Can, "Belediyeyi 530 milyon borçla devraldınız dedi. Ancak unuttuğu bir şey var. İşlenmediği faturalar, kendilerinin imza attığı faturalar… Borç 600 milyonu buldu. Siz halkın oyunu almadınız dedi. Halk size 55 bin oy verdi seçildiniz. Ne yaptınız sonra? Belediyenin 600 milyon  borç batağına ben mi getirdim? Size millet yetki verdi, siz milletin verdiği yetkiye layık olamadınız, kötüye kullandınız sonuç ortada, belediye başkanınız içeriye gitti, tabloyu tüm Menemenli vatandaşlar izledi. Sayın Yılmaz'da dedi ki siz halkın oyu ile gelmediniz, belki yarın görev süreciniz bitebilir. Halk size 55 bin oy verdi ne yaptınız? Rezil rüsva ettiniz. Ben sizin yerinizde olsam mikrofon alıp konuşmam. Bizim içimizde hırsız yok. Biz tabii ki arazileri satmak istemiyoruz. Ancak belediyeyi batırdınız, işçi emekçi kardeşlerimiz maaşlarını alamayacak duruma geldi. Belediye başkanının makam arabası yok. Menemen halkı size 55 bin oy verdi, siz rezil rüsva ettiniz. Eski ve yaşlı bir belediye başkanımız vardı.  CHP'li Meclis üyelerimizin içinde avukat olanların sayısı çok. Mehmet Bey siz meclisi yönetirken, sizin suçunuz yok. CHP'li Milletvekili bile söz hakkının olmadığını bildiği halde çıkıp konuştu. Yaşlı bir belediye başkanı vardı, diyor ben menemen mallarını sattırmayacağım diyor. Yaklaşık değeri 50 milyon olan Menemenspor'u babanın malıymış gibi kendi üstüne yaptın. Çıkmış şimdi basın toplantısı düzenliyorsun. İnsanda utanma olur. Futbolculardan mesaj aldık meclise girerken. Futbolculara yıllarca boş makbuzlar imzalatıyordu, bunlar nedir? Futbolcunun alacağı 10 lira ama 1 liraya imza attırıyor… Aradaki 9 lira nereye gitti. Eski yaşlı amca Menemen Ulukent'te  17 bin 200 metre, uygulamadan sonra 10 bin metrekare olan arsayı insanların parasını ödemedi, sonra vatandaş kendi parasını tahsis etmek için icraya çıkardı sonra bu yaşlı amca insanları tehdit etti. Bu arazi de 4 milyon gibi komik rakama satıldı. Şu anki değeri 50 milyon TL. CHP meclis üyeleri çıkıyor konuşuyor, tabii ki söz alacak konuşacak. Ben buradan soruyorum. Bu malları sattırmayın diyorsunuz, biz niye satalım? Gemiyi batırdınız bizde gemiyi kurtarmak için çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: BU KONU GRUPTA TEKRAR BİZİM DİRENCİMİZ İLE KARŞILAŞTI
Yeniden söz alarak geçmiş dönemde alınan karara karşı olan tutumlarına dikkat çeken CHP'li Ali Yılmaz, "Bugün görüştüğümüz önerge daha öncede şu an görevde olmayan belediye başkanı döneminde önümüzde geldi ve biz eleştirildik bunda. 2019 Ekim ayında gündemde olmadığı halde son anda ek gündem maddesi ile önümüzde geldi. Onla birlikte bir önerge daha vardı. Önümüzde gelen konuyla ilgili hazırlıksız yakalandık ve hatamızı kabul ettik. Sonraki gün grup kararı aldık.  Verdiğimiz yetki uygulanmadı, uygulattırmadık. Daha sonra 2020 Temmuz ayında arkadaşlarımızın verdiği önerge ile o önerge iptal edildi. Bende iptal edilmesi yönünde oy kullandım. CHP daha önce aldığı kararı iptal etti. Bu önergede satış dahi yoktu. Daha sonra buna benzer önerge 2020 Ekim ayında tekrar gündeme konuldu. Ancak bu konu grupta tekrara bizim direncimiz ile karşılaştı ve o günkü meclis toplantısında belediye başkanı bu önergeyi gündemde çekti. Bunlar kendiliğinden mi oldu?" dedi.

SİZLER 4 SENE SONRA BU İNSANLARIN SURATINA NASIL BAKACAKSINIZ?
Sözlerine AK Parti sıralarını eleştirerek devam eden Yılmaz, "CHP'ye laf söylemeniz için sizin bu kazanımı elde etmiş olmanız lazım. Bizi eleştirmek içi önce bizim mertebemize gelmeniz lazım. Yusuf Bey ve Hanifi Bey bazı söylemlerde bulundu eski belediye başkanı ile ilgili. Ben onunla ilgili avukatlığını yapma durumunda değilim. Yusuf Demircioğlu bazı kararlar gösterdi Biz o satış kararlarını uygulandığını bilmiyoruz. Hanifi Can ve Yusuf Demircioğlu,daha önceki meclis toplantısında görevde olmayan belediye başkanını eleştiriyorlardı ancak bugün sürekli Tahir Şahin'i konuşuyoruz… AK Parti gurubu eleştiri oklarını Serdar Aksoy'dan Tahir Şahin'e yöneltmiş durumda. Burada hiç yeri yokken Seferihisar belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı satışlar konuşuldu. Borcumuz şu kadar diyorsun ancak 1.6 milyar dolarlık yer satmaya çalışıyorsunuz. Babanızın malını satar gibi satarız mı diyorsunuz?" dedi.

PEHLİVAN: PAZARLIK GÜCÜMÜZ ARTSIN DİYE TÜM PARSELLER EKLENDİ
İlgili gündem maddesi ile ilgili son olarak söz alarak kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Biz pazarlık gücümüzü attırmak adına adı geçen tüm parselleri sürece dahil ettik. Biz bu parsellerin tamamını işleme koyup koymamak ile ilgili ilerleyen süreçte karar vereceğiz. Villakent’te ayrılmış parseller var, onlara sosyal tesisi olarak hizmet verme arzusunda o parseli dahil etmeyeceğiz. Hangi parseli koyup koymama konusunda ilerleyen süreçte ortak akılla hareket edeceğiz. Öncelikli olarak bu yetkiyi alalım sonra önceliğimiz olarak kamu kurumları ile görüşmek. Projeyi getirin o birliği verelim dediniz. Az önce ayda 1 milyon kar edebileceğimiz proje sunduk, siz ret verdiniz. Bunu söyleyince inandırıcılığınız ortadan kalkıyor. Az önce geldi önünüze. Bizim buradaki hedefimiz ne? Proje bizim aklımızın ucuna değil. imar emsalleri belli. Araziler ile ilgili CHP zamanı Nurgül Hanımefendi vermiş" dedi.

BU SÜRECİN İÇİNE DAHİL OLUN HEP BİRLİKTE YAPALIM
Kendisine gelen tüm Meclis üyelerine her zaman bilgi vermeye hazır olduğunu da belirten Pehlivan, "Ekonomiyi de bilanço okumayı da biliyorum. Bu işin içinde çıkılamayacağını biliyorum. Ancak bunları yapan insanları itibarsızlaştırmak için bir çaba içinde olmak sizi üzer... Yarın öbür gün üzülürsünüz.  Her kim olursa olsun siz ne yaparsanız yapın ben size iyilik yapmaya devam edeceğim. Benim tavrım bu şekilde olacak. Bana istediğiniz kadar hakaret edin, size iyilik yapmaya devam edeceğiz. Yaşanan bir süreç var. Kaderin üstünde de bir kader var. Buraya oturduk ve  hizmet üretmeye çalışıyoruz. Yasal zeminde burada oturan kişi benim. Bırakıp gideyim mi? Biz burada oturduğumuz sürece Menemen'li hemşerilerimize eşit davranmak zorundayız. Ben hala gece yarılarına kadar çalışıyorum. Burada görev sürecimiz nasip olduğunda hizmet edeceğiz. Sizlerde bu sürecin içine dahil olun hep birlikte yapalım bunu. Biz olalım, bir olalım beraber olalım. Gelin gidin. Meclis üyesi arkadaşlarımıza bilgi vermekten çekinmem, herkese veririm" diye konuştu.

BEKLEYEN 248 İCRA DOSYASI VAR
Sözlerine Menemen Belediyesi'ne yönelik bulunan icra dosyaları ile devam eden Pehlivan şu ifadeleri kullandı;

"Ben Vekil olmaktan son derece memnunum. Vekil aydın Pehlivan bu Menemen’e ne getirecek bir de tam geldiğinde ne getirecek halkımız görsün. Bizim şu anda proje düşünecek halimiz yok. Önceliğimiz borçlar. Gün geçmiyor ki kapımızı haciz memur, icra memuru çalmasın. 248 icra dosyamız var, toplam bedeli 93 milyon TL. Bu alanın 800 bin metrekaresi icra yolu ile satışı bekliyor. Bu borçları biz yapmadık, geçmişten gelen kesinleşmiş borçlar. 800 bin metrekarelik alanımız icra ile satılacak duruma geldi. Mevcut alacaklılar bütün gayrimenkullerimize yürüyor ve satışa sürüklüyor. Borçlar yapılmış 9 milyona ihale edilmiş kameralar. 2,5 milyon normalde. Ancak firmaların büyük hukuk büroları ve uzman kişilerle yürüyorlar. Menemen'in gayrimenkullerini satabilmek için sıraya gitmiş durumdalar. Arkadaşlarımızın geldiği noktada 2 şirketimizin şirketinin satışı için başvuruda bulunuyorlar. 135 milyon gerçekleşen bütçemiz var. Biz elimizden gelen bütün gayretler ile alımı indirmeye çalışıyoruz. Biz kimseden bilgiyi saklamıyoruz. Daha uygunu verebileceğini inandığınız kişilere teklif verdirtin. Biz yapabildiğimiz tasarrufu yapabileceğimize inanıyoruz. Menemen halkı için buralardayız.  385 tane vatandaşımızın belediye ile yerleri şuurlu. Biliyorsunuz koltuk için gelip aldılar gittiler. Biz yerde otururuz bağdaş kurarız yine çalışırız. 20 yıldır görmezden gelinen 385 aile geriden gelen 400 aile çözüm bekliyorlar. Bir kişinin olmuş olsa da canı yanıyor. Adam parasını vermiş tapusunu alamıyor" ifadelerini kullandı.

 BİZ BÖLGEYİ BÜTÜNCÜL OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ
"Bu bölgede şunu hedefliyoruz. 3-4 sen önce buranın kıymetli olmadığını hepimiz biliyoruz. Pandemi ve depremden sonra alçak katlara talep var. Bunu doğrultuda Villakent'in yüzde 35'lik kısmı boşken bunlar doldu. Orada rayişi belli bir noktaya ulaşmış bir süreç. Biz bunu en azından borçlarımızı kısmında değerlendirelim istiyoruz. Biz burada ciddi kazanımlar sağlayabiliriz. Adı geçen borcu çok ciddi indirebilme ile karşı karşıyayız. Bu süreçler ile birlikte belediyenin meclis üyesi arkadaşlarımız da bu komisyonlarda olsun. Kime ne kadar kaynak ayırdığımız ne olduğunu… Bizim borcu sıfırlama yönünde hedefimiz var. Bunun dışında devlet eli ile projelerimiz devam ediyor zaten. Burada bir serbest bölgemiz var. Bu kullanım alanı kadar parsel var. Bin 400 metrekarelik bir arazi Ticaret Bakanlığımız ile görüştük. Mera vasfından çıkartarak serbest bölgeye tahsisi yönünde çalışma yürüteceğiz. Biz bölgeyi bütüncül olarak düşünüyoruz.  Şuan konut ihtiyacı olmasına rağmen yeterli mi değil, bir sürü öğrenci Menemen'e de geliyor. Biz projelendirme açısında hem kamu hem şahıslara yönelik borçların ödenmesi noktasındayız. Ona buna satalım düşüncesinde değilim"

BİNER KİŞİLİK İKİ YURT YAPILACAK
"Projemizin hayata geçmesi durumunda aylık 11 milyon 525 bin TL'lik emlak, çevre temizlik ve katı atık bedeli ile ilgili gelirimiz olacak. Projenin tamamını yapılması ile Menemen Belediyesi'ne kazandırılacak bedel 148 milyon lira. Projeyi gerçekleştirebilirsek Bin kişilik erkek yurdu ve bin kişilik kız yurdu yapacağız. Bunu Menemen'de yapacağız. Bakırçay Üniversitesi ile konuştuk. Bu yurdu yapabilirsek belediye olarak işleterek bir gelir kapısı oluşturacağız. Toplamda 3 parseli Çevre ve Şehircilik'ten Menemen Belediyesi'ne kazandırdık. 31 bin metrekare alınımız belediyemize sıfırdan kazandırdık. Tariş'in yerini dün el sıkıştık, Allah izin verirse, Menemen Belediyemiz ile buluşturacağız. Orada gençlik merkezi, yüzme havuzu yapacağız. Sizden ricam sizlerde bu süreçlere katkı koyun. Birlikte olalım."

İHALE CUMHURİYET MEYDANI'NDA YAPILACAK
"Bu ve benzeri durumdalar da bu konuları bundan sonra birebir sizlere ileteceğim. Hepimiz anamızın karnından öğrenmedik bunu. Sizlere hemşehrilerimize faydalı olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bugüne kadar ben ve arkadaşlarımız çiğ yemedik. Allah bize delikli kuruşu nasip etmesin. Biz bununla ilgili elimizden ne gelirse yapmaya özen gösteriyoruz. Burada da aynı hassasiyette olacağımıza namus ve şeref sözü veriyorum. Çok zor durumdayız şu anda.1 milyar 600 milyon, yarısı 800 milyon. 800 milyonluk arazimiz icraya düşünce 400 milyon etmez. Bu nedenle bizler sizler için halkımız için kendimiz düşünmeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Eğer geçerse maddemiz bu ihale yasalar izin verirse Cumhuriyet Meydanı'nda herkesin katılımı ile yapılacak."

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
İlgili madde yoğun tartışmalar sonrası 16 kabul, 15 ret sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

14 MİLYONLUK KREDİ TARTIŞMAYA NEDEN OLDU
Meclise ayrıca araç alım işinde kullanılmak üzere kedi çekmeye ve krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'a yetki verilmesi konusu da tartışmalara neden oldu.

Başkan Vekili Aydın Pehlivan İller Bankası'ndan çekilecek 14 milyon 277 bin 348 lira 18 kuruşluk kredi ile 10 çöp toplama, 1 vidanjör, 4 vakumlu yol süpürme, 10 adet kasalı kamyonet, 1 adet minibüs alınacağını belirtti.

DEMİRCİOĞLU: BU ARAÇLAR UZUN YILLAR BELEDİYEMİZE  HİZMET EDECEK
İlgili gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, "Daha önceki belediye başkanı döneminde bir çöp ihalesi olmuştu bunların daha uyguna gerçekleştirileceğini söylemiştiniz. Siz de bu ihalenin iptal edildiğini söylemiştiniz. Menemen'in son günlerde çöp sorunu olduğunu biliyoruz, ancak elimizdeki ekipmanlar yeterli değil. Birçok işte kullanabilecek belediye malları olacak araçları çok daha ucuz bir şekilde ve uzun vade ile belediyemize kazandıracağız. Bu araçlar uzun yıllar belediyemize  hizmet edecek" dedi.

PEHLİVAN: İLLER BANKASI ÜZERİNDEN 33 ARAÇ ALACAĞIZ
Demircioğlu'nun ardından söz alan Başkan Vekili Pehlivan, "Toplamda 36 milyon + KDV 'lik 44 aylık kiralama usulü ile ihaleye çıkılmıştı. Bu sözleşmeyi fesih etti. Bununla birlikte İller Bankası üzerinden 33 araç alacağız. Mevcut araçların birebir aynısının 22 tanesi alınıyor.  Toplamda 7 yıl vadeli bir kredi imkanı. Temizlik firmasının bize aylık kestiği fatura 1 milyon 200 bin TL +KDV. Ancak kredi ile aylık 280 bin TL taksit ödeyeceği" dedi.

YILMAZ: BELEDİYEMİZİN BORÇ STOKU HESAPLANMALI
CHP'li Meclis Üyesi Ali Yılmaz, "Biz bu maddenin plan ve bütçeye gitmesini öneriyoruz. Bir önceki gerçekleşen gelirinden daha fazla borç stokumuz olmamalı. Bir bu önergenin plan bütçeye gönderilmesi ve buradan 2 rapor gelmesini talep ediyoruz hem bir önceki yıl gerçekleşenin yüzde 10'u hesaplanacak hem de belediyemizin borç stoku hesaplanmalı" diye konuştu.

PEHLİVAN: VATANDAŞLARIMIZIN ÇÖPÜNÜN TOPLATILMASI İÇİN KULLANILACAK
Geçmiş dönemde yapılan ihalenin yüksekliğine vurgu yapan Aydın Pehlivan, "Şu an bu bedeli zaten çoktan geçmiş durumdayız. Biz çöp ihalesini mevcut vatandaşlarımızın faydasına olacak kısımla fesih etik. Her ay 1 milyon 200 bin TL ödemek zül geliyordu. Bizde bunu feshetti. 5 tane aracımız vardı onları düzenledik ancak Menemen'in çöplerini düzgün toplayamıyoruz. Bu krediyi başka bir yerde kullanmayacak bu vatandaşlarımızın çöpünün toplanması yönünde kullanılacak" dedi.

AKBULUT: TEKNİK AÇISINDAN GİTMESİ GEREKİYOR
Konunun komisyonlara gönderilmesi gerektiğine vurgu yapan İYİ Parti'li Meclis Üyesi Halil Akbulut, "Borçlanma Menemen Belediyesi'nin sıkça yapmaya başladığı bir şey. İlk başkan vekili olduğunda bir borç tablosu çıkarmıştınız. Aciliyeti olabilir ancak borçlanmanın, bu tip önergelerin plan ve bütçe komisyonlarından teknik olarak geçmesi lazım. Bunda süreci uzatıyorum anlamı gelmesin ancak teknik açısından gitmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

PEHLİVAN: KOMİSYONDAN FARKLI BİR ŞEY GELMEYECEK
Söze girerek konuyla ilgili konuşan Aydın Pehlivan, "Teknik konusunda bir şey yok zaten aşıyoruz limiti, komisyondan farklı bir şey gelmeyecek" dedi.

KARAKURT: YASANIN EMREDİCİ YÖNÜNE AYKIRI DAVRANAMAYIZ
CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt ise "Pratik yarı var ya da yok, yasanın emredici yönüne aykırı davranamayız. Neden bu konuda ısrar ediliyor? Önümüzdeki hafta toplantımız var, neden yasayı ihlal ederek kararlar alıyoruz? Bunun faydalı olduğunun farkındayız ancak yasa açık" dedi.

İNANLI: BURADA ÇOK CİDDİ BİR KAMU YARARINDAN BAHSEDİYORUZ
Konuyla ilgili son olarak söz alan MHP'li meclis üyesi Bahadır İnanlı, "Burada çok ciddi bir kamu yararından bahsediyoruz. Aylık maliyeti menemen halkına 1 milyon 200 bin TL olan ödemeden bahsediyoruz. Aylık daha düşük bedelin ödenmesinden bahsediyoruz. Burada çevre ve sağlık açısından değerlendirdiğimizde burada kamu yararı olduğunu arkadaşlarımız karar verecektir. Bütçeyi aşımında zaten siz ifade ettiniz" diye konuştu.

İlgili madde açıklamaların ardından oylamaya geçildi.  Başkan Vekili Pehlivan'a 14 milyonluk kredi çekme yetkisinin verilmesi önerisi Mecliste 16 kabul, 12 ret oya karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

 
Altınordu, Menemen'i tek golle yıktı!
 
Oyuncu İlhan Daner hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Ekim 2021 Cuma 23:16

1 yılda belediyenin geldiği hale bak!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ'dan Büyükşehir'e sitem: Gide gele canım çıktı!
Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki görüntülerle ilgili eleştirilere yanıt veren ...
Karabağlar’da gündem üniversite arazisi! CHP’den ‘TOKİ değil yurt yapılsın’ önerisi
Karabağlar Belediyesi, Demokrasi Üniversitesi yapılması planlanan TOKİ ...
AK Parti-CHP karşı karşıya… ‘Gaziemir’de dolaşıyorsanız bunu Halil Arda’ya borçlusunuz!’
Gaziemir Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Levent Çağlarsu'nun eleştirilerine ...
 
Çiğli’de AK Parti’den emsal artışı önerisi
Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısına, AK Parti Grup Başkan ...
Konak'ın gurur meclisi… Yeni hedef Avrupa Şeref Bayrağı!
Konak Belediyesi’ne 1 ay içerisinde Tarihi Kentler Birliği’nden Süreklilik ...
Cumhuriyet Mahallesi'nde düğüm çözüldü... Karşıyaka Meclisi onayı verdi!
Karşıyaka Belediyesi ekim ayı olağan meclisinde gündem Cumhuriyet Mahallesi’nin ...
 
Buca Meclisi’nde ‘mail' krizi!
Buca Belediye Meclisi’nde bu ay yapılması planlanan plan-bütçe görüşmeleri ...
Selçuk da zirvede yerini aldı
Selçuk Belediyesi CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı. ...
Evlerini de yüreklerini de öğrencilere açtılar... İzmir'in kanatsız melekleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “İzmir Gençlere Kucak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva