HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2021 Cuma - 20:32

AK Parti-CHP karşı karşıya… ‘Gaziemir’de dolaşıyorsanız bunu Halil Arda’ya borçlusunuz!’

Gaziemir Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Levent Çağlarsu'nun eleştirilerine cevap veren CHP'li üye İbrahim Özkara, "Bugün Gaziemir sokaklarında yürüyebiliyorsanız, bunu Halil Arda'ya borçlusunuz. Başkan, memurun işçinin maaşını ödemese, dolaşabilir misiniz?" diye çıkıştı. AK Partili Ali Gönen, "Halil Arda, memurun, işçinin maaşını tabii ki ödeyecek. Gaziemir'de dolaşıyorsak, neden Halil Arda'ya borçluymuşuz, anlamakta zorlanıyorum. Talihsiz bir açıklama" sözleriyle tepkisini dile getirdi

AK Parti-CHP karşı karşıya… ‘Gaziemir’de dolaşıyorsanız bunu Halil Arda’ya borçlusunuz!’

EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediye Meclisi Ekim ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Halil Arda'nın İstanbul'da Tarım Fuarı'nda olması nedeniyle, Başkanvekili Necati Kırmaz yönetti. Önergelerin, raporların değerlendirildiği meclis toplantısına, Dilek ve Temenniler bölümünde tartışmaya açılan Başkan Halil Arda yorumları damga vurdu.

ÇAĞLARSU, ASLI ÖZGÜR'ÜN BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLMESİNİ ELEŞTİRDİ
Bağımsız üye Levent Çağlarsu, Mart ayında üç yazılı önerge verdiğini, ancak cevap alamadığını söyledi. Abdullah Arda Meydanı’nda kötü peyzaj düzenlemesine, halkın tepkisinin devam ettiğini öne süren Çağlarsu, "Bu konuda bir çalışmanız var mı?" diye sordu. Gaziemir belediyesinin yönetim şemasının yine değiştiğini iddia eden Çağlarsu, "Kendisi henüz özel kalem ataması yapılmadan seçilmiş bir meclis üyesine, kapıyı çaldınız mı, diye soran Özel Kalem Müdürü Aslı Özgür hanımefendi, başkan yardımcılığına atandı. Yedi müdürlük kendisine bağlandı. Aslı Özgür hanımefendiyi, bizzat buradan tebrik ederim. Geçmiş dönemde özel hakem müdürlüğünden, başkan yardımcılığına atanan, uzun yıllar burada başkan yardımcısı olarak görev yapan ve şu an sanırım Sarnıç'ta Ar-Ge bölümünde çalışan arkadaşımızı örnek umarım örnek alır. O arkadaşımızın geçmişte ve bugün yaşadığı tecrübeleri onun ışığı olacak" yorumunda bulundu.

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖREVİNİZİ YAPIN
Bağımsız Üye Levent Çağlarsu, Yeşil Mahalle'de bir inşaat alanında doğa katliamı ve çevre katliamı yapıldığını, Başkan Halil Arda'nın "Gaziemir Belediyesi olarak yapacak hiçbir şeyi olmadığını" söylediğini hatırlatarak, "Sadece şikayet olursa, ceza yazabilirmiş. Ben buradan bir kez daha Gaziemir Belediye Meclisi'nden şikayet ediyorum. Lütfen Gaziemir belediye başkanı olarak görevinizi yapın" dedi. Çağlarsu ayrıca, Gönüllü Kadınlar Derneği'nin, gelir getirici hiçbir faaliyette bulunmadığı halde 219 bin 874 lirayı nereden bulduğunu da sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, çiçek ihalesiyle ilgili hakkında çıkan iddialara yanıt verdi. Atmaca, Başkan Arda'nın "Benden çiçek ihalesini isteyen kişi, Levent Çağlarsu. Bunu kongre salonunda açık bir şekilde söyledi" sözlerini hatırlatarak, "Konu yargıya gidince, başkan çark etti" dedi. Oturumu yöneten Necati Kırmaz, Atmaca'nın sözünü kesmek isteyince, kısa süreli de olsa gerilim yaşandı.

ÖZKARA: İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE İYİLİK PROJELERİ DEVAM EDECEK
Yapılan eleştirilerin ardından söz alan CHP'li Meclis üyesi İbrahim Özkara, "Belediye başkanımız, kimi başkan yardımcısı yapacak, meclis üyelerine mi soracak?" diye çıkıştı. Başkan Arda'nın, sosyal marketten yararlanan kişilerin hangi partiden olduğunu bilmediğine işaret eden Özkara, "Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği, çok güzel işler yapıyor. Başkanımızın eşi güvenilir insan olduğu için dezavantajlı aileleri doğru anlattığı için, yardımseverlerden bağışlar alınıyor. Sorun, araştırın. Bir yanlışlık varsa ortaya çıkarın. Bu iyilik hareketinden niye rahatsız oluyorsunuz ki... Desteklemeniz gerekirken, eleştiriyorsunuz. Yardım alan 300 dezavantajlı aile varken, bugün bu sayı 600 oldu. Halil Arda ile Deniz Arda ile uğraşmaktan vazgeçin. Bugün Gaziemir'de rahat rahat dolaşabiliyorsanız, bunu Halil Arda'ya borçlusunuz. Halil Arda, memurun, işçinin maaşını ödemeseydi, Gaziemir'de rahatça dolaşabilir miydiniz? Halil Arda'nın başarısı, ekibinin başarısı, katlanarak devam ediyor. Siz rahatsız olmaya devam edeceksiniz. İsteseniz de istemeseniz de bu iyilik projeleri devam edecek" dedi.

GÖNEN: BU, ÇOK TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR
AK Partili Meclis üyesi Ali Gönen de Özkara'ya şu yanıtı verdi: "Gaziemir'de rahat dolaşıyorsak, bunu Halil Arda'ya borçluymuşuz! Ne alakası var? Halil Arda, başkan olarak o işleri zaten yapmak zorunda. İşçinin, memurun maaşını zaten ödemek zorunda... Bu, çok talihsiz bir açıklamadır" dedi.

 
Çiğli’de AK Parti’den emsal artışı önerisi
 
Karabağlar’da gündem üniversite arazisi! CHP’den ‘TOKİ değil yurt yapılsın’ önerisi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İstifa 7 Ekim 2021 Perşembe 22:34

Tanıdık varsa istifa ederim demiştin sayın başkan Seydaş YK üyesi ve oğlu? Yeğenler??

Yorumu oyla      5      3  
Öz eleştiri 7 Ekim 2021 Perşembe 22:30

Deniz Dinler ile bile geçinemiyorlarsa durup düşünmek gerekir. Göreve getirdiğinde çok övmüştü. ODTÜ mezunu başarılı bir kadın demişti. Üstelik kadınlara önem verdiğini söyleyen bir başkan olacağını dile getirmişti. Ne oldu da onunla dahi ters düşüldü. Sizin geçinemediğiniz insanlar hayatta bir kişiye dahi küsmemiş naif ve uyumlu insanlar ise acaba problem sizde ve bakış açınızda olabilir mi? Veya herkesi art niyetli sanarak paranoya içinde olmak sizin psikolojinizi bozmuş olabilir mi? Bu görev bittikten sonra bu şekilde anılmak sizi rahatsız etmeyecek mi ? Bunu neden diyorum halen daha görev süreniz bitmedi kucaklayıcı bir başkan olup halen daha insanların kalbini kazanmak helallik almak için şansınız var. Neden diyorum çünkü önemli olan insan onurudur. İnsanları görevden alabilirsiniz işine de son verebilirsiniz yetkiniz var fakat bunu yapma biçiminiz insan onuruna ve geçirilen zamana yakışır bir şekilde olursa en azından kimsenin ahi kalmaz ve iyi dileklerde bulunarak saygılarını bile arz ederek size veda ederler Biz iyi insanlarız demiştiniz. Vefalı olmak zorunda değilsiniz ama insanların kalbi olduğunu unutmayin bu kadar katı olmayın bence.

Yorumu oyla      3      3  
Fen işlerindeki Ballı ergen 5 Ekim 2021 Salı 16:35

Halil maaş ödemese derken Metehanın aldığı astronomik ücreti mi kast etti yoksa annesi yücelin aldığı ücretleri ve danışmanlık ücretini mi? Evet bu kişilere kıyak geçilmese bu kişiler anneli ogullu bu ücretleri almasa kimse rahat yürüyemez. Zira memurun sosyal denge tazminatını kesip memurun alım gücünü daraltan başka yer yok.

Yorumu oyla      5      3  
Halilin gittiği gün en güzel gün 5 Ekim 2021 Salı 13:59

Cok pardon da bu laf en hafif tabirle hadsizlik ve densizliktir. İşçi memur sabah 8 akşam 5 vaktini ve emeğini veriyor. Ücret alması lüks mü? Bedava nerede çalışılıyor acaba? Maaşları Halil cebinden mı veriyor??? Burası Halilin şirketi değil Halil de diğerleri gibi vazifesini yapmakla mükellef memurdur. Diğer belediyelerde çok daha iyi ücretler ve şartlar emekçilere veriliyor. Ayrıca onursal Koordinatör gibi İsmail Saymaz ın deyimiyle rezalet uygulamalar yok. İşçi memurun ücretini çok gören bu Zihniyet Yücelin oğlu Metehanın torpiline ve aldığı astronomik ücrete neden tek bir laf etmez? Üstelik annesi hem yönetim kurulu üyesi hemde danışman ücreti aldığı iddia edildi.

Yorumu oyla      6      3  
Tolstoy 5 Ekim 2021 Salı 13:53

'Kötüler, kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar.' Tolstoy

Yorumu oyla      6      3  
Onursal Makatör 3 Ekim 2021 Pazar 21:15

Aof olmasa liseden yüksek bir okulu bitiremeyecek aklı evveller milletin aklıyla dalga geçtiğini sanıyor. Aklını hafife aldığınız o kişiler sizi bir yerlerinde sallar bunu göreceksiniz bekleyin bakalım sürprizi aklı evveller

Yorumu oyla      5      3  
Eğleniyorlar 3 Ekim 2021 Pazar 12:06

Yapılan yayınlarla özel mutfaklarından a kalite evlerinde yiyemediklerini yedikleri ortaya çıktı,yapılanı yıkıp kendilerine kafeterya yaptıkları görüldü çünkü boş kendileri dışında gideni görmedim,boş bir yerde kime iş kazandırdıkları meçhul boş çünkü şu anda bile boş,İnşaat yapmak basit parayı ver yaparsın, söylenenler ve ortaya çıkanlarla çalıştıramadığı kuruma personel getirip maddi yük arttırıyor bu durum insanların vergisini tanıdığına çarçur ettirdiğini gösteriyor, yazılanlar mahkeme kapısını yol ettiğini gösteriyor,ONURSAL KOORDİNATÖR diye yakınına kart bastırmasının yorumu yok kendisi bir yorum yapmıştır herhalde,belediyeye her işi düşen aynı bilgiyi veriyor ortalık karışık işi bilenler gitmiş getirilenlerin işle alakası yok beceremiyorlar,daha ileri gidip karşı parti bile kendi partisini bu kadar yıpratamaz diyenler var,GAZİEMİR bir meydan yapıldı, görenler ne olduğunu anlamaya çalışıyor anlayamıyor, 40yıldır GAZİEMİR böyle şeyler görmedi, duymadı diyenler, bir baltaya sap olamamışlar memur yapıldı diyenler dolu,problemin büyüğü ilçesine, ilçesinin yaşayanına yarardan çok zarar veren, her ay yaptığı iş yerine magazin haberle ortalıkta gezen birinin CHP de nasıl olurda tutulduğu, bu soru sorulmuş,akp de, iyi partide, partisine, halka zarar verdiği görülen kapının önüne konulurken, Chp bunu yapmaktan korkup, çekiniyor, bu durumda yanlış yapanın cesaretlenip daha da yanlış yapmasına neden oluyor, bunu gören halk CHP NİN GAZİEMİRDE kendilerini kandırdığını,kendileriyle alay edilip, nasılsa yine bize oy atarlar düşüncesiyle haraket ettiğini gösteriyor genelde yapılanlara nasıl isyan edilip seçim bekleniyor, Gaziemir de yapılanlar içinde hesap sormak için seçim bekleniyor,HİÇ umulmadık sonuçla karşılaşılıcak, gerçi bu BELEDİYE başkanı ve etrafındakileri pek ilgilendirmiyor kendileri ettiler, kendileri buldular bir dahaki seçimde sadece seçmen olacaklarını,bunun dışında GAZİEMİRDE kendilerini ve çevrelerini yıprattıklarını biliyorlar.Güç, kullananı, doğru kullanılırsa fezaya, yanlış kullanırsa cezaya götürür, GAZİEMİR in bu durumu yerel yönetimler dersinde ibretlik olarak şimdiden örnekleniyor haberiniz olsun.

Yorumu oyla      11      3  
GAZİEMİRE YAZIK EDİLDİ 3 Ekim 2021 Pazar 01:18

Adı geçen şahıs ve ekibi bu güne kadar gelmiş en yeteneksiz ve beceriksiz kişiler ve maalesef öğrenmeye niyetleri de yok seçimle geldik istediğimiz işi yaparız adı altında GAZİEMİRDE güvenilir bir kurumun, güvenilirliğini yok ettiler,kurumu devlet kurumundan çıkarıp babamın dükkanı şeklinde yönetmeye çalıştıkları için 150.000 kişinin zamanını ve parasını boşa harcadılar,bu adamın ve kadrosunun devlet kurumu yönetebilecek bilgi birikimi,zekası ve öğrenme kabiliyeti yok asıl merak konusu CHP NİN bu adamı nasıl aday yaptığı, bu tip eleme mangal kömürlerini chp içinde BARINDIRIYORSA chp gaziemiri ve bunları aday gösteren sistemin problemi büyük,GAZİEMİR sokaklarında bu yeteneksiz şerden önce yürüyordu, sonrada yürüyeceğiz ama böyle bir lafı sarfedenin ya gerçek olarak psikolojik yardıma ihtiyacı var yada bilerek, isteyerek partisine zarar veriyor, başkan yardımcısı kısmı önemsiz şu an olanların ne yaptığı ne kadar yaptığı mevcutta belli maalesef yönetmeyi cart curt çekmek, gezip dolaşmak absürd işler yapmak sandıkları için düşük düzeyde bir yönetimsel zekaya sahip olduklarını belli ediyorlar yazık 150.000 kişinin 4 yılını çalmak boşa harcamak herkese nasip olmaz gittiğinde kuruma resmi yerine kara çerçeve konup altına adları ve kara çerçevenin nedeni yazılmalı ki gelecek nesiller böyleleri de var bunların yaptığını kesinlikle yapmayalım demeli.

Yorumu oyla      13      3  
Eğlencelik kaldı en fazla 2 yıl 3 Ekim 2021 Pazar 00:49

En son onursal Koordinatör baltayı taşa vurdu haberi bu denli güldürmüştü

Yorumu oyla      8      3  
GAZİEMİR ÇARŞI 2 Ekim 2021 Cumartesi 17:59

Ehh be bel.başkan yardımcısı! Necati Kırmaz,başkanının yüzünden seni yazmaya bitürlü fırsat olmuyor.Ama merak etme Abdullah Arda! meydanında gece gündüz 7/24 olduğun çok net!!!

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de AK Parti’den emsal artışı önerisi
Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısına, AK Parti Grup Başkan ...
Konak'ın gurur meclisi… Yeni hedef Avrupa Şeref Bayrağı!
Konak Belediyesi’ne 1 ay içerisinde Tarihi Kentler Birliği’nden Süreklilik ...
Cumhuriyet Mahallesi'nde düğüm çözüldü... Karşıyaka Meclisi onayı verdi!
Karşıyaka Belediyesi ekim ayı olağan meclisinde gündem Cumhuriyet Mahallesi’nin ...
 
Buca Meclisi’nde ‘mail' krizi!
Buca Belediye Meclisi’nde bu ay yapılması planlanan plan-bütçe görüşmeleri ...
Selçuk da zirvede yerini aldı
Selçuk Belediyesi CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı. ...
Evlerini de yüreklerini de öğrencilere açtılar... İzmir'in kanatsız melekleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “İzmir Gençlere Kucak ...
 
CHP lideri Kemalpaşa standını gezdi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde, ...
Başkan Soyer’den hükümete ‘tarım’ eleştirisi: Ne üreteceğini bilmeyen fabrika gibiyiz!
CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde 'İzmir Tarımı' ile ilgili ...
Narlıdere Belediyesi, Tarım Fuarı’nın ilgi odağı oldu
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva