HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2021 Cuma - 19:21

Cumhuriyet Mahallesi'nde düğüm çözüldü... Karşıyaka Meclisi onayı verdi!

Karşıyaka Belediyesi ekim ayı olağan meclisinde gündem Cumhuriyet Mahallesi’nin revizyon imar planlarının onaylanması oldu. AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, planların Karşıyaka Belediyesi’nden gönderildiği şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinden geçmesi yönünde dileklerini iletirken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, sürecin iyi bir noktaya gelmesi yönündeki temennisini dile getirdi.

Cumhuriyet Mahallesi nde düğüm çözüldü... Karşıyaka Meclisi onayı verdi!

Menduha CEYLAN / EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda gerçekleşti. Meclise CHP ve AK Parti meclis üyeleriyle ortak paydada buluşularak hazırlanan Cumhuriyet Mahallesi’nin revizyon imar planları konu oldu.

Belediye meclisine başkanlık eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, gündem maddelerine geçmeden önce, “Bugün başlayan bir Sokak Lezzetleri Festivalimiz vardı, 3 gün boyunca devam edecek. Karşıyaka sosyal yönden çok aktif bir kenttir. Bu özelliğini geliştirerek koruması çok güzel olacaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay, Karşıyaka Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Performans Programı’nın meclis üyelerine dağıtıldığını belirtti ve görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevki yapıldı. Ek gündem maddeleri de gündeme alınarak, ilgili komisyonlara sevki gerçekleşti.

Başkanlıktan gelen önergelerin hepsinin komisyonlara sevk edilmesi oy birliği ile kabul edilirken, BMC marka 2006 model Konteyner Yıkama Aracının Manisa Alaşehir Belediyesi’ne bedelsiz olarak hibe edilmesi hakkında önerge komisyonlara sevk edilmeden doğrudan onaylandı ve oybirliği ile kabul edildi.

BİLFEN PLANLARI İÇİN GÖZLER MAHKEMEDE
Bilfen Okulları'na ait arsanın imar durumuna ilişkin önergenin, mahkeme sonuçlanıncaya kadar komisyonda kalması konusuna oy birliği ile karar verilirken AK Parti Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran görüş bildirerek “Ya gündemde bırakmamız lazım ya da çıkarmamız lazım. Her defasında oylamak gerekecek” dedi. Baran’ın ifadeleri üzerine Başkan Tugay, “180 günlük kanuni süre var. Mahkemenin yürütmeyi durdurmayla ilgili kararını görmek istiyoruz. Komisyondaki arkadaşlarımız da kanuni süreyi kullanacaklar anladığım kadarıyla” dedi ve Baran, “Biz alınacak kararın karşısında değiliz” şeklinde yanıt verdi.

ÖZTÜRK: TEMENNİMİZ BÜYÜKŞEHİR'DEN DEĞİŞİP GELMEMESİ
Karşıyaka’da İnönü, Cumhuriyet ve Örnekköy Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan revizyon imar planı meclise ek olarak gündeme alınıp oylandı. Önerge oy birliği ile kabul edilirken planlara ilişkin konuşan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Bizi takip edenler grubumuzun duruşunu merak ediyorlar… Bizim baştan beri Cumhuriyet Mahallesi’yle alakalı duruşumuz hiç değişmedi. Çok geçmişe gitmeyeceğim, konuyu uzatmayacağım. Artık bundan sonra ne yapacağımız önemli. O manada geçtiğimiz bir aylık süreç içerisinde imar komisyonu, harita müdürlüğüyle beraber ciddi bir emek sarf edildi. İlk başta olması gereken noktaya şu anda gelindi. Bu işin doğru olan etaplama şeklinde yapılmasıydı. Emsaller konusundaki hassasiyetiniz ve bizim isteklerimiz yerine geldi. Bu planın arkasındayız, gerçekten güzel bir plan olduğu kanaatindeyiz. Temennimiz Büyükşehir’den bir şeylerin değişip gelmemesi. Tek ricamız buradan geçtiği şekilde onaylanıp gelmesi. Ciddi emek sarf ettik, bu bahsettiğimiz şekilde onaylanıp gelirse hiçbir sorun yaşanmayacağını biz biliyoruz. Planda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN TUGAY: ORTAK ÇABAYI BİLİYORUZ
Öztürk’ün açıklamaları üzerine konuşan Başkan Tugay, “Biz her vatandaşımızın talebini yerine getirmeyi vazife biliyoruz. Sadece bazı şeylerde bir ülke olmanın getirdiği yükümlülükler var. Konu her gündeme geldiğinde hangi siyasi görüşten olursa olsun herkesin ortak niyetinin, çabasının planlamanın yapılması yönünde olduğunu biliyoruz. Ben de bu anlamda çaba gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreci iyi bir noktaya götüreceğiz. Bir süreç olarak; Büyükşehir’den onaylanma süreci, belik yine itiraz veya davalar olacak… Bu tür şeyler bütün planlamalarda yaşanan şeyler. Hepsinde biz vatandaşımızın yanında olmak için maksimum çaba göstereceğiz. Umuyorum her şey yolunda gidecektir” dedi.

Başkan Tugay, dilek ve temenniler kısmında söz olarak 1 Ekim Dünya Yaşlılar gününe ve 1-7 Ekim Emzirme haftasına ilişkin konuşarak yaşlılara ve emziren annelere gösterdikleri hassasiyetten bahsetti. Tugay ayrıca Özel Kalem Müdürlüğüne Gülçin Yörük’ün atandığını açıklayarak meclisi sonlandırdı. 

 
Buca Meclisi’nde ‘mail' krizi!
 
Eski Gürcistan Cumhurbaşkanına gözaltı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 1 Ekim 2021 Cuma 22:39

Bir gün cumhuriyet mahallesine uğradınızmı da ortak payda da buluştuk diyorsunuz ama karşıyakanın halkını mağdur ediyorsunuz mahalleye gelip bir günde vatandaşa sordunuzmu bu imar planından memnunmusunuz diye bu dünyada olmasada öbür dünyada CUMHURİYET mahallesinin vatandaşın elleri yakanızda olacak başkan

Yorumu oyla      2      3  
Aykaç 1 Ekim 2021 Cuma 22:15

Diyor ki” yine itiraz veya davalar olacak… Bu tür şeyler bütün planlamalarda yaşanan şeyler. Hepsinde biz vatandaşımızın yanında olmak için maksimum çaba göstereceğiz” diyor. Vatandaşın istediği gibi proje çıksa niye itiraz edilsin, mahkemeye verilsin. Acaba oylamada çoğunluk kimler vardı.?

Yorumu oyla      2      4  
Bilal Arık 1 Ekim 2021 Cuma 21:54

Cemil Tugay yine bildiğini okuyor. Bir kere olsun bizi dinlemedin, muhtar Özay Dağhan ı ve vatandaşı dinlemedin. Bu zihniyet ile bir arpa boyu yol alamazsın sayın başkan.

Yorumu oyla      2      5  
Hüseyin 1 Ekim 2021 Cuma 21:42

Sayın Cemil bey ortak çaba diyorsunuz ama eski başkanlar gibi halkın yanında gelmiyorsunuz bakın kaç sene oldu Cumhuriyet Mahallesi''nde halkla buluştunuz mü ortak çaba demeyin bari

Yorumu oyla      2      6  
Hüseyin 1 Ekim 2021 Cuma 21:38

Nasıl yani hani halka sorulacaktı halkın beklentisine göre çıkacaktı imar bir anket yaptınız onu bile açıklamadiniz inşallah imarı bir öncekinden düzgün yapmışsınız dır.

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Meclisi’nde ‘mail' krizi!
Buca Belediye Meclisi’nde bu ay yapılması planlanan plan-bütçe görüşmeleri ...
Selçuk da zirvede yerini aldı
Selçuk Belediyesi CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı. ...
Evlerini de yüreklerini de öğrencilere açtılar... İzmir'in kanatsız melekleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “İzmir Gençlere Kucak ...
 
CHP lideri Kemalpaşa standını gezdi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde, ...
Başkan Soyer’den hükümete ‘tarım’ eleştirisi: Ne üreteceğini bilmeyen fabrika gibiyiz!
CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde 'İzmir Tarımı' ile ilgili ...
Narlıdere Belediyesi, Tarım Fuarı’nın ilgi odağı oldu
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde ...
 
Çeşme Belediyesi Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde
Çeşme Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin katılımıyla İstanbul ...
Yeni hat açıldı... ESHOT’tan üniversitelere özel düzenleme
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, üniversite hatlarındaki  ...
Karşıyaka'da festival zamanı
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Karşıyaka Ayaküstü ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva