HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2021 Cuma - 20:54

Karabağlar’da gündem üniversite arazisi! CHP’den ‘TOKİ değil yurt yapılsın’ önerisi

Karabağlar Belediyesi, Demokrasi Üniversitesi yapılması planlanan TOKİ arazileri tartışmalara sahne oldu. CHP’li üyelerin, toplu konut yapılması yerine yurt yapılması gerektiğini söylemesine AK Parti Grubu karşı çıktı. Başkan Muhittin Selvitopu ise “Her şeyi kanunla yapıyoruz. Üniversite tartışmalarımız devam ediyor. Orada konut yapmakta kararlılar. Biz de üniversite olsun diye kararlıyız. Bizler de hukuktan çıkan karara saygılı olacağız” ifadelerini kullandı.

Karabağlar’da gündem üniversite arazisi! CHP’den ‘TOKİ değil yurt yapılsın’ önerisi

OZAN EKİZ / EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediye Meclisi ekim ayı ilk oturumu Karabağlar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclise, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlık yaptı.

Başkan Selvitopu, meclisin açılışında belediyede ay içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Verdiği bilgiler arasında yapılmakta olan Gençlik Merkezi’nin durumu, belediyenin şantiye hizmetleri vardı. Başkan Selvitopu, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Kavacık Festivali’nde altyapı çalışmaları nedeniyle bazı sıkıntılar olsa da önümüzdeki yıl çok daha kapsamlı bir festival gerçekleştireceklerini sözünü verdi. Okulların açılmasıyla birlikte okulların bakım onarım çalışmasına hız verdiklerini dile getiren Başkan Selvitopu, Çalıkuşu Semt Merkezi’nin önümüzdeki günlerde ihale sürecine gireceğini söyledi. Sevgi Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Başkan Selvitopu, bu bölge için bütçeden kamulaştırma bedeli için belli bir miktarda ödenek ayırmak oldukları zorunda olduklarını ve bu bedelin 5 milyon TL’yi bulduğunu söyledi.

AK PARTİ GRUBU PLAN-BÜTÇEYİ İNCELEMEK İÇİN SÜRE İSTEDİ
2022 yılı performans programı ve 2022 mali yılı bütçe ve ücret tarifeleri görüşmelerinin ilerleyen günlerde yapılacağını söyleyen Başkan Selvitopu’na AK Parti cephesinden Fırat Eroğlu, görüşmelerin kaç oturum süreceği yönünde soru yöneltti. Bu soru üzerine Başkan Selvitopu 3 oturum kadar düşündüklerini söyledi. AK Partili Eroğlu, rapor ve belgeleri incelemek için süre istedi. Başkan bu süre isteğini bir sonraki oturuma bırakabileceklerini söyledi. Kitapçıkların dijital formatını isteyen Eroğlu’na cevap belediye bürokratlarından geldi. Dijital versiyon için kitapçıkların arka kapağında bulunan QR kod ile erişebilecekleri dile getirildi.

ÖNERİLERİMİZ DİKKATE ALINMIYOR
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde AK Parti Meclis Üyesi Faysal Acar, Kibar Pazaryeri hakkında önerilerde bulundu. Grup olarak önerilerinin dikkate alınmadığını belirten Acar, “Kibar Pazaryeri açılmak üzere… Ben teknik noktada uzman olmadığım için yapılanlar konusunda öneride bulunacağım. Biz grup olarak ne öneriyorsak tam tersi yapılıyor. Günaltay Pazaryeri esnafımıza taahhütname imzalatıldı. Pazaryeri yerleşim planı çizilmeden hepsi imzalamıştı. 192 yer çizildi sonrasında ve bu güncellemeler tam olarak yapılmadı. Esnafımız kurayı kabul etmedi. Bu bir sonra tekrar sunuldu. Tekrar esnaf kabul etmedi. 192 tane çizilen tezgah 163’e düşürüldü ve yapılanlar çok doğruydu. 2 bin tane tahsis başvurumuz var. Burada yerleşim planı olmadan imza attık diyen esnafımız buraya gidemediklerini söylüyor. Vatandaşımız Pazaryeri istiyor orada. Biz Karabağlar için hizmet ediyoruz. Bizim önerilerimizin dikkate alınarak çözülmesini istiyoruz” dedi.

DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ARAZİSİ YURT OLSUN
Kent genelinde bir süredir gündemde olan yurt krizi konusunda CHP Meclis Üyesi Can Ersoy, TOKİ arazisi konusunda yurt yapılması konusunda öneride bulundu. CHP’li Ersoy, “Üniversiteye yeni gelen öğrenciler bir sorun yaşıyor. Bir taraftan da Demokrasi Üniversitesi’ne ait arazide konut yapılmasına yönelik bir tartışma var. Yurt ve öğretim görevlileri için lojman yapılması yönünde bir girişimde bulunmak yararlı olacaktır” dedi.

ÜNİVERSİTE ALANI İÇERİSİNDE ZATEN BU ALANLAR MEVCUT
Ersoy’un önerisi üzerine AK Partili Eroğlu, o bölgenin Demokrasi Üniversitesi’ne değil TOKİ’ye ait olduğunu hatırlatarak orada hak sahiplerine ait bir konut yapılacağını ve TOKİ kendi arazisindeki 38 hektarı üniversiteye devrettiğini belirtti. Belediyeyi bu konuda sağduyuya davet eden Eroğlu, “Üniversite alanı içerisinde zaten bu sorunların olduğu yerler mevcut. Hak sahibi olan 750 kişi için yapılmıştır. Bu insanlar da sahipleridir. TOKİ zaten kısa sürede oraya konut yapacaktır. Orası TOKİ alanıdır, 38 hektarını üniversiteye devretmiştir. Kiraz Belediyesi Dokuz Eylül Üniversitesi’ne binasını devretti. Bayındır yine aynı şekilde Ege’ye arazi tahsis etti. Karabağlar da kendine ait üniversite gelsin diye verilen arsaya davalar açtı. Sağduyulu bir şekilde bu yapılaşmayı kısa bir sürede kentimize kavuşturmayı temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

HER ŞEYİ KANUNLA YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
Eroğlu’na yanıt veren Başkan Selvitopu, her şeyi kanunla yapmaya çalıştıklarını söyleyerek “Üniversite tartışmalarımız devam ediyor. Orada konut yapmakta kararlılar. Biz de üniversite olsun diye kararlıyız. Bizler de hukuktan çıkan karara saygılı olacağız. Günaltay’da da bir an önce pazaryeri yapma amacımız var. Geçiş süreci ile ilgili bir sorun vardı ama… Biz her şeyi kanunla yapmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

RUHSAT VERİLEN OKULLARI TEK TEK SAYDI
Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda gündeme gelen ‘okulların yenileme ruhsatı geciktiriliyor’ haberlerine Başkan Selvitopu yanıt verdi. Başvuran 18 okuldan 12’sine ruhsat verdiklerini söyleyen Selvitopu, hangi okulların neden ruhsat alamadığını ve hangi okulların ruhsat aldığını tek tek saydı. Başkan Selvitopu, “Kamuoyunda belediyenin okulların yenileme ruhsatlarını geciktiriyor diye haber vardı. Başvuran 18 okuldan 12’sine ruhsatları verilmiş. 2 tanesi imza eksikliği ile bekliyor. 4 dosya da incelemede. Bu bilgilendirme nasıl yansıyor bilmiyorum” dedi.

Meclis plan-bütçe görüşmeleri için Salı günü yeniden toplanacak.

 
AK Parti-CHP karşı karşıya… ‘Gaziemir’de dolaşıyorsanız bunu Halil Arda’ya borçlusunuz!’
 
Türkiye Kupası kurasından İzmir derbisi çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti-CHP karşı karşıya… ‘Gaziemir’de dolaşıyorsanız bunu Halil Arda’ya borçlusunuz!’
Gaziemir Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Levent Çağlarsu'nun eleştirilerine ...
Çiğli’de AK Parti’den emsal artışı önerisi
Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısına, AK Parti Grup Başkan ...
Konak'ın gurur meclisi… Yeni hedef Avrupa Şeref Bayrağı!
Konak Belediyesi’ne 1 ay içerisinde Tarihi Kentler Birliği’nden Süreklilik ...
 
Cumhuriyet Mahallesi'nde düğüm çözüldü... Karşıyaka Meclisi onayı verdi!
Karşıyaka Belediyesi ekim ayı olağan meclisinde gündem Cumhuriyet Mahallesi’nin ...
Buca Meclisi’nde ‘mail' krizi!
Buca Belediye Meclisi’nde bu ay yapılması planlanan plan-bütçe görüşmeleri ...
Selçuk da zirvede yerini aldı
Selçuk Belediyesi CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı. ...
 
Evlerini de yüreklerini de öğrencilere açtılar... İzmir'in kanatsız melekleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “İzmir Gençlere Kucak ...
CHP lideri Kemalpaşa standını gezdi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde, ...
Başkan Soyer’den hükümete ‘tarım’ eleştirisi: Ne üreteceğini bilmeyen fabrika gibiyiz!
CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde 'İzmir Tarımı' ile ilgili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva