HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mayıs 2021 Salı - 12:02

Menderes Belediyesi’nden ‘CİMER’ açıklaması: Güven olgusu zarar gördü!

Menderes Belediye Başkan Yardımcısı iken iki ayrı kere Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile belediyeyi şikayet etiği ortaya çıkan Gürsel Rüzgar’ın görevden alınması ile ilgili olarak belediyeden yazılı açıklama geldi. Açıklamada “Bu zamana kadar başarılı hizmetleri ve projeleriyle gündemde yer alan belediyemizin adının bu tür bir olayla gündeme gelmesinin yanı sıra güven olgusunun da zarar görmesine yol açmıştır” denildi.

Menderes Belediyesi’nden ‘CİMER’ açıklaması: Güven olgusu zarar gördü!

EGEDESONSÖZ- Menderes İlçesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı ve çalıştığı belediyeyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) iki ayrı kez şikayet ettiği tespit edilen Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar görevden alınmıştı.

-BAŞKANI CİMER'E ŞİKAYET ETTİ... BELEDİYEYİ YALANCILIKLA SUÇLADI

-BAŞKAN YARDIMCISI'NDAN 'CİMER' AÇIKLAMASI: BAŞKANI DEĞİL HAZİNE ARAZİSİNİ ŞİKAYET ETTİM!

-BELEDİYEYİ KARIŞTIRAN OLAY! YARDIMCISI, BAŞKANI CİMER’E ŞİKAYET ETTİ

Konu ile ilgili olarak Menderes Belediyesi’nden yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şöyle:

“2019 yerel seçimleri sonrası şeffaf belediyecilik yönetimiyle buluşturduğumuz Menderes’imizde vatandaşlarımıza en iyiyi sunmak adına çalışmalarımızı büyük bir titizlik ve özveriyle gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Bu süreçte hizmet kalitesini arttırmak, koordineli çalışmayı sağlamak adına birimler arası düzenlemeye giderek yönetim kadromuza 2 belediye başkan yardımcısı atayarak hizmetlerimizi sunmayı sürdürdük.

Son zamanlarda belediye başkan yardımcımız Gürsel Rüzgar’la ilgili çıkan haberler kamuoyunda geniş şekilde yer almıştır. Süreçte, konunun netliğe kavuşması için belediye başkanımız Mustafa Kayalar, belediye başkan yardımcımız Gürsel Rüzgar’la  bir araya gelmiş ve gerekli açıklama 28 Nisan Çarşamba günü kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Ancak çıkan son haberler kamuoyunda belediyemize yönelik olumsuz bir algıya neden olmuş, tüm çalışanlarıyla uyum içerisinde Menderes’e en iyi hizmetleri sunan yönetim anlayışını gölgede bırakan bir durumun da oluşmasına sebep oluşturmuştur. Bu zamana kadar başarılı hizmetleri ve projeleriyle gündemde yer alan belediyemizin adının bu tür bir olayla gündeme gelmesinin yanı sıra güven olgusunun da zarar görmesine yol açmıştır.

Belediyemizi olumsuz şekilde etkileyen gelişmeler sonucunda belediye başkanımız Mustafa Kayalar’ın talimatıyla, 5393 sayılı belediye kanununun 49. maddesinin 7. fıkrası gereğince belediye başkan yardımcımız Gürsel Rüzgar’ın 3 Mayıs 2021 tarihi itibariyle görevi sona ermiştir.

Menderes’imizin her bir ferdini ve belediyemizi olumsuz şekilde etkileyen hiçbir duruş veya girişime bugün olduğu gibi bundan sonra da izin vermemiz şeffaf belediyecilik ilkemize aykırı olacaktır.

Dün olduğu gibi bugün de haktan, hukuktan yana hareket ederek, kanunların bize tanıdığı yetkiyle Menderes’imiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Herkesin sesi, her kesimin belediyesi olarak, adil ve eşit hizmet anlayışımızı şeffaflık ilkemizden ödün vermeden sürdüreceğiz”

NE OLMUŞTU?
Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar kaçak yapılara göz yumduğu ve hiçbir işlem yapmadığı gerekçesiyle Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı Cumhurbaşkanlığı’na şikayet ettiği belirlenmişti. Rüzgar şikayet dilekçesinde “belediye başkanı Kayalar’ın çalışma ekibinde yer alan bir kişinin hazine arazisine kaçak yapı yaptığını anlatan Rüzgar, “Bu yapı gün geçtikçe büyümektedir. Ne kaçak yapı yapmaya çalışan bir belediye çalışanına engel olan bir belediye başkanı ne de hazineye sahip çıkması gereken bir idareci bulunmamaktadır. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Rüzgar’ın son olarak Gümüldür Atatürk Mahallesi Lebedos Caddesi üzerinde bulunan bir süpermarketin kaldırım işgali yapması ile ilgili olarak çalıştığı belediyeyi CİMER’e şikayet ettiği ortaya çıkmıştı. Rüzgar yaptığı şikayette belediyenin verilen yanıta rağmen harekete geçmediğini vurgulayarak “Menderes Belediyesi yalan beyanda bulunmuştur. Bu beyanda bulunanlar hakkında suç işlediklerinin farkında olduklarını zannetmekteyim.  Eğer bu işgal kaldırılmaz ise şikayeti daha üst kurumlara yapacağımı bildirir, gerekli işlemlerin ivedi olarak yapılmasını talep ediyorum” demişti.

 
Göztepe'de Jahovic bir açıldı pir açıldı
 
Balon balığı için kararname: 3 yıl daha desteğe devam
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selim aycan 4 Mayıs 2021 Salı 21:54

Gürsel rüzgar çalışkan dürüst bir insandır yanlış anlaşıldığını kendisi ifade ediyor biz ona inanıyoruz

Yorumu oyla      2      3  
ali 4 Mayıs 2021 Salı 16:46

sn. başkan herşey söyleyebilirsiniz, lütfen hak hukuk demeyiniz. çünkü ülkemizde hak hukukla yönetilen bir belediye yoktur. hak hukuk gözetmeyenleri Allaha havale ediyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
genel 4 Mayıs 2021 Salı 16:44

Genel merkezde bu tipleri kim seçtiyse, o sorumludur! Belli oldu ki yanlış bir iki değil, birileri fena boka battı! Bunun hesabı partinin kendi içinde mutlaka sorulmalı! İzmirli vekillerin başından beri istediği önseçim mutlaka yapılmalı, artık yeter!

Yorumu oyla      3      4  
HALK 4 Mayıs 2021 Salı 15:55

GÖREVDEN ALINMASINA ÜZÜLDÜM PROJE ÜRETEN BAŞARILI BİR İDARECİYDİ

Yorumu oyla      5      3  
İzmirli 4 Mayıs 2021 Salı 12:50

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da müzisyenlere klip desteği
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. yeni programı “Kent Akustik” ile ...
Selçuk'ta Ramazan dayanışması
Ramazan ayında kentte sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı büyüten Efes Selçuk ...
Torbalı'da Başkan Tekin sahaya indi
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin yeni haftaya köy ziyaretleriyle ...
 
Başkan Soyer asfalt çalışmalarını inceledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tam kapanma döneminde trafik yoğunluğunun ...
Buca'da apartman görevlilerine mercek
Türkiye’de sayıları 1 milyonu aşan ancak örgütlenemediği için güvencesiz ...
Seferihisar'da yeni uygulamayla hem esnaf hem vatandaş mutlu
Seferihisar Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Yiyin Gari' online sipariş ...
 
Karabağlar'da öz kaynak dönemi
Park yenilemelerinden asfaltlamaya kadar birçok hizmeti ihale yöntemi ...
Tam kapanma döneminde Bayraklı'nın yolları yenileniyor
Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ilçe sokaklarında ...
Konak'ta can dostlar için yoğun mesai
Konak Belediyesi, can dostlara kucak açmaya devam ediyor. Bahar mevsiminde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva