HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Nisan 2021 Çarşamba - 10:01

Belediyeyi karıştıran olay! Yardımcısı, başkanı CİMER’e şikayet etti

Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar kaçak yapılara göz yumduğu ve hiçbir işlem yapmadığı gerekçesiyle Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı Cumhurbaşkanlığı’na şikayet etti.

Belediyeyi karıştıran olay! Yardımcısı, başkanı CİMER’e şikayet etti

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’nde şaşkınlık veren bir olay yaşandı. 2019 yerel seçiminde başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Mustafa Kayalar ile yakın çalışma ekibi arasında kriz çıktı. Belediye içinde tüm çalışmaları ve sistemi etkileyen gerilim en üst seviyeye çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı Cumhurbaşkanlığı’na şikayet etti.

-BAŞKAN YARDIMCISI'NDAN AÇIKLAMA: BAŞKANI DEĞİL HAZİNEYİ ŞİKAYET ETTİM!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) resmi yollardan dilekçe yazan Rüzgar, ev adresinden TC kimlik numarasına kadar tüm iletişim bilgilerini de açık açık yazdı. Rüzgar, Başkan Kayalar’ı kaçak yapılara göz yummakla ve işlem yapmamakla suçladı. İlgili yere ait ada, parsel bilgilerine kadar her şeyin anlatıldığı resmi dilekçede; belediye başkanı Kayalar’ın çalışma ekibinde yer alan bir kişinin hazine arazisine kaçak yapı yaptığını anlatan Rüzgar, “Bu yapı gün geçtikçe büyümektedir. Ne kaçak yapı yapmaya çalışan bir belediye çalışanına engel olan bir belediye başkanı ne de hazineye sahip çıkması gereken bir idareci bulunmamaktadır. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

CİMER NE İŞE YARIYOR?
Kamu kurumlarına yapılan şikayet ve önerileri internet ortamında toplayan CİMER en üst şikayet mekanizması olarak biliniyor. CİMER, yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla 2015 yılında kurulan bir web servis olarak biliniyor. Bu portalle Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve 3071 sayılı Dilekçe hakkı kanunu kapsamındaki haklarını kullanabiliyor. Tüm kamu kurumlarının CİMER vasıtasıyla gelen şikayet ve önerileri dikkatle ve özenle takip etmesi gerekiyor.

 
İzmirli taksicilerden 'aşı önceliği' çağrısı
 
Sendikadan ‘ücretlerde aksama’ iddiası ve Büyükşehir’e çağrı!
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent taşar 29 Nisan 2021 Perşembe 18:43

İmar planları böyle kafalarına göre açılırsa insanlar da dağa taşa ev yapmaya başlar tabii ki bundan 20 30 yıl önce yatırım amaçlı insanlar arsa alabiliyordu ama şuan imarlar ranta göre açıldığı için insanlar da dağa taşa ev yapıyor herkes doğru olduğu gün bir başkasına hesap sormak lazım.

Yorumu oyla      2      3  
N.Güler 29 Nisan 2021 Perşembe 09:12

Ben görecede ikamet eden bir vatandaşım.Yazık ki neyazık Göreceksin her tarafı moloz atığı ve inşat pisliği yollarımız delik deşik dünya haritası gibi.Fen işleri bu yoları görmuyormu bu yolar komle asfalt istiyor artık,yama deyil.Ne yazıki çöpleri üç günde bir alıyorlar,yola mı bakarlar hiç.

Yorumu oyla      3      3  
Ahlak 29 Nisan 2021 Perşembe 08:11

Bunlar CHP içine sızmış Akpli Lee kesin.Bunlar sosyal medyayı çok iyi yönetiyorlar sahte hesaplarla algı yaptıktan sonra insanları yiyorlar. Parti''nin gerçek ahlaklı gençlerine yer verilsin artık her yerde özellikle yeni yetmeler partiden sokaktan bihaber herkesi belediyelere koydular onlarda alttan alttan kuyu kaziyorlar

Yorumu oyla      2      3  
Sami inan 29 Nisan 2021 Perşembe 02:53

Cimer çok güzel şikayet ve müracaat veb sitesi,bu belediye başkanı ve yardımcısı parsayımı paylaşamadılar

Yorumu oyla      2      3  
İNCE 28 Nisan 2021 Çarşamba 22:49

250 oyla seçilebilen il başkanı!olursa, olacağı bu. Kimse takmıyor(Gaziemir bel.başkanı öncülüğü yapanlardan)herkes bildiğini okuyor. Yerel yönetimlerde kavga had safhada.Birde ülkeyi yönetmeğe talip olmuşsunuz. YAZIK YAZIK ÇOK YAZIK.....

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 28 Nisan 2021 Çarşamba 22:02

Şikayet eden başkan yardımcısı doğruyu adaleti savunmuştur, helal olsun

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş rıza 28 Nisan 2021 Çarşamba 21:07

Sayın başkan yardımcısı bütün diyalog yollarını denemiştir sanırım Menderes ilçesi sahil kenarında değil ama en büyük sahil yerleşim alanlarına sahiptir en çok hobi bahçeleri bu ilçe sınırlar için de olup Menderes ilçe nüfusundan daha fazla nüfus vardır,büyümeye devam ediyor yerel idare merkezi hükümete suç buluyor merkezi hükümet belediyeye suç bulduğu için rantçı kesim hobi şehirlerini hızla çoğaltıyor ayrıca sahil kesimindeki sitelerde kaçak yasak yapılar dolu dizgin devam ediyor 55 metrekarelik yazlıklar 135 metrekare oldu üstelik ne kontrol var ne de plan proje sahil kesimlerinde,Ürkmez,Gümüldür,Özdere,Ahmetbeyli Yoncaköy,Maydanoz ve niceleri vergi kaçırma,yüksek bedel ile kiralama almış başını gidiyor hiç bir beyan yok bu konuda Menderes vergi dairesi ve Menderes belediye si sahilde yaşayanların koruyucu meleği olup gariban günü birlik kazanç sağlayan yaşamak için çalışan küçük esnafın yakasını bırakmaz başkan yardımcısı keşke detayları belediye meclisine getirese...

Yorumu oyla      3      3  
Mustafaöz 28 Nisan 2021 Çarşamba 20:55

Bu il,bu Gnl merkez bu atamaları yaparken neden liyakata,örgütün görüşüne,yada üye bazında onseçim yanında neden kamuoyu yoklaması yada önsecime bakmaz.birtek sebep soylermisin.Artık AKP korkusuyla mecbur belli kesim seçmen kararlara biat edip oy verecek kuralı olmayacak,bunu neden anlamıyorlar.

Yorumu oyla      2      3  
Emel 28 Nisan 2021 Çarşamba 20:45

Azı olan konuşuyoru cahillerde inanıyor

Yorumu oyla      2      4  
Turgut 28 Nisan 2021 Çarşamba 20:41

Partisini şikayet eden adam bugün başkanını satan yarın herkesi satar bu adam güvensiz parti içinde çözmen gerekeni bu şekilde çözmen doğru değil

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye meclislerine erteleme kararı!
İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı genelgeyle Türkiye 3 haftalık tam kapanmaya ...
Soyer'den Torbalı açıklaması: Milletin iradesi tecelli etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Torbalı'da yapılan belediye ...
Başkan Soyer'e uluslararası ziyaret
Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Karabağlar’da asfalt son teknoloji araçlarla seriliyor
Karabağlar Belediyesi, şantiyesini güçlendirdiği son teknoloji araçlardan ...
Toplu taşımada temizliğe azami hassasiyet
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki Covid-19 vakalarının kontrol altında ...
Ateş Arel Narlıdere’de yaşayacak
Narlıdere Belediyesi, mücadele ettiği lösemiye 4 yaşında yenilen Ateş ...
 
Selçuk'ta örnek proje: 4 bin kitap bağışlandı!
Geçtiğimiz Mart ayında Efes Selçuk’ta dördüncüsü düzenlenen Efes Ultra ...
Karşıyaka'da 'Gezgin Kadınlar'ın sergisi açıldı
Gezgin Kadınlar’ın objektifinden yansıyan eserler, Karşıyaka Latife Hanım ...
Bayraklı Belediyesi'nden 'MS hastalığı' paneli
Bayraklı Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir, Bodrum'a kucak açmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva