HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Nisan 2021 Salı - 19:36

Belediye meclislerine erteleme kararı!

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı genelgeyle Türkiye 3 haftalık tam kapanmaya girerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu kapsamda aldığı kararla süreç içerisinde belediye meclis oturumlarının ertelendiğini duyurdu.

Belediye meclislerine erteleme kararı!

EGEDESONSÖZ- 26 Nisan tarihinde gerçekleşen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 3 haftalık tam kapanmaya gireceğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamayla ‘tam kapanmanın’ detaylarını paylaşmıştı.

Kısıtlamanın sınırlarının belirlendiği açıklamalar peş peşe gelirken bir açıklama da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık yaptığı açıklamada 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak kısıtlamada bu süreçte yapılması planlanan belediye meclis oturumlarının ertelendiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:
27.04.2021 tarih ve Yerel Yönetim Meclislerinin Çalışmalarına Ara Verilmesi konulu genelgeye göre, ilk meclis toplantıları 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü, büyükşehir belediyesi meclislerinin çalışmaları ise 24 Mayıs 2021 Pazartesi günü pandemi önlemlerine ve kurallarına uygun olarak olağan akışında ve gündeminde devam ettirilecektir.

Genelge şu şekildedir:
“Covid- 19’un yeni varyantları sonrasında hastalığın hızlı bulaşıcılığına bağlı olarak yayılma hızı ve yeni vaka sayılarındaki artışın önlenmesi amacıyla 26 Nisan 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde konu detaylarıyla irdelenerek yeni kararlar alınmış ve hâlihazırda uygulanmakta olan kısmi kapanma tedbirlerine yeni önlemler eklenerek tam kapanma dönemine geçilmiştir.

Alınan önlemlerin etkinliğinin artırılabilmesi gayesiyle, 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde; ülke genelini kapsayacak şekilde alınan kararlara ek olarak, yerel yönetimlerimizin meclislerinin de bu süre içerisinde çalışmalarına ara verilmesi uygun görülmüştür.

Bu itibarla; her ayın ilk haftası toplanan il, ilçe, belde belediyeleri ile il genel meclislerinin, her ayın ikinci haftası toplanan büyükşehir belediyesi meclislerinin ve tüzüklerinde gösterilen zamanlarda toplanan mahalli idare birlikleri meclislerinin çalışmalarına 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde ara verilecek, ara verme döneminden sonraki ilk meclis toplantıları 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü, büyükşehir belediyesi meclislerinin çalışmaları ise 24 Mayıs 2021 Pazartesi günü daha önce belirtildiği şekilde pandemi önlemlerine ve kurallarına uygun olarak olağan akışında ve gündeminde devam ettirilecektir. Diğer taraftan acil durumlarda lüzum görülmesi halinde meclisler, ilgili il veya ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarından karar alınmak ve pandemi önlemlerine ve kurallarına uymak kaydıyla olağanüstü toplantılarını yapabileceklerdir.

Salgın ile mücadelede alınan tam kapanma kararının etkinliğinin artırılması, toplum sağlığı ve kamu düzenine katkı sunulması açısından uygulamanın yukarıda açıklandığı şekilde yürütülmesi ve iliniz dâhilindeki tüm yerel yönetimlere (mahalli idare birlikleri dâhil) gerekli duyurunun yapılması hususunda;

Bilgilerini ve gereğini önemle arz ve rica ederim.”

 
Yangında can pazarı: Çatıdan atlayan kişi hayatını kaybetti
 
Bir terörist daha ikna yoluyla teslim oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Torbalı açıklaması: Milletin iradesi tecelli etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Torbalı'da yapılan belediye ...
Başkan Soyer'e uluslararası ziyaret
Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Karabağlar’da asfalt son teknoloji araçlarla seriliyor
Karabağlar Belediyesi, şantiyesini güçlendirdiği son teknoloji araçlardan ...
 
Toplu taşımada temizliğe azami hassasiyet
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki Covid-19 vakalarının kontrol altında ...
Ateş Arel Narlıdere’de yaşayacak
Narlıdere Belediyesi, mücadele ettiği lösemiye 4 yaşında yenilen Ateş ...
Selçuk'ta örnek proje: 4 bin kitap bağışlandı!
Geçtiğimiz Mart ayında Efes Selçuk’ta dördüncüsü düzenlenen Efes Ultra ...
 
Karşıyaka'da 'Gezgin Kadınlar'ın sergisi açıldı
Gezgin Kadınlar’ın objektifinden yansıyan eserler, Karşıyaka Latife Hanım ...
Bayraklı Belediyesi'nden 'MS hastalığı' paneli
Bayraklı Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ...
Menderes Belediyesi’nden çocuklara sürpriz
Menderes Belediyesi tarafından çocuklara hijyen konulu hikaye kitabı ile hijyen seti hediye edildi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva