HABERLER>EKONOMİ
3 Ocak 2022 Pazartesi - 17:17

Memur-Sen'den 'ek zam' açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yıllık enflasyonun yüzde 36,08'i bulduğunu belirterek, "15 Ocak'ta maaşlara yansıyacak şekilde ek protokol ile ek zam-ilave ödeme yapılması için kararlı duruşumuzu yineliyoruz. Ek zam şart olmuştur" dedi. Yalçın, ek bir protokol ile memurların alım gücünün yükseltilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Sosyal taraflar masada buluşmalı" diye konuştu.

Memur-Sen den  ek zam  açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Yalçın, TÜİK tarafından açıklanan yüzde 13,58 aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte yıllık enflasyonun yüzde 36,08'i bulduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"2021 Temmuz-Aralık enflasyonu yüzde 25,48 ve kamu görevlilerinin 2022 Ocak maaş ve ücretlerine yansıyacak enflasyon farkı yüzde 22,48 olarak belli oldu. Kısacası aralık ayı enflasyon rakamları göstermektedir ki 'hedefler tutmadı, tahminler şaştı'. Covid-19 pandemisinin de etkisiyle küresel ve bölgesel ekonomide yaşanan hareketlilik, enflasyonu yukarı yönlü, alım gücünü ise aşağı yönlü hareket ettirmeye devam ediyor. Mutabakatsızlıkla sonuçlanan ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı ile 2021 için yüzde 3+3 oranındaki artışlar; enflasyona sadece yenilmedi, ezildi. Enflasyon farkı memurun düşen alım gücünü yükseltmek için asla yeterli değildir. Şimdi kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltme zamanıdır.''

''KAYIPLAR TELAFİ EDİLMELİ''

Yalçın, 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında ekonomide yaşanan dalgalanmalar sonucu kur ve enflasyonun arttığını, maaşların erimeye, gelir dağılımında adaletsizliğin büyümeye devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Nitekim buna bağlı olarak yeni yılla birlikte, zamlar da peş peşe gelmeye devam ediyor. Yeni yılla birlikte; doğal gaza, elektriğe, benzine, motorine, MTV ve ÖTV'ye, harçlara, vergilere, toplu taşımaya ve bunun yanında gıda ürünlerine azımsanmayacak oranda zam yapıldı. Bu gerçekler görülmeli, 'ek protokol' ile ilave ödeme yapılarak kayıplar telafi edilmelidir. Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam sahada memnuniyet üretmişken, aynı zorluklarla geçim mücadelesi veren kamu görevlileri ve emeklileri görmezden gelinemez, vergi muafiyetinin 'yeterli zam' olarak gösterilmeye çalışılması da kabul edilemez. Vergi muafiyetinin eşit gelir artışı sağlamadığı yaptığımız analizler sonucunda herkes tarafından anlaşılmıştır. Yine, alım gücündeki kaybın enflasyon farkı ödemesiyle telafi edilemeyecek olduğu da net olarak bilinmelidir. Bu itibarla, 15 Ocak'ta maaşlara yansıyacak şekilde ek protokol ile ek zam-ilave ödeme yapılması için kararlı duruşumuzu yineliyor, şu an itibarıyla hükümetin de irade ortaya koymasını bekliyoruz. Ek zam şart olmuştur."

ALİ YALÇIN NTV'YE KONUŞTU: MUTLAKA EK ZAM OLMALI, SOSYAL TARAFLAR MASADA BULUŞMALI

NTV canlı yayınına da konuk olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Ek bir protokol ile memurların alım gücünün yükseltilmesi gerekiyor" dedi.

Yalçın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

''Memurun alım gücünü yükseltmek gerekiyor. Bir de yılbaşı itibariyle saat 01.00'den sonra yansıyan elektrik, doğalgaz, motorin, ulaşım, MTV, ÖTV gibi zamlar aralık ayı enflasyonuna dahil değil. O yüzden memurun mutlaka alım gücünün yükseltilmesine ihtiyaç var. Memura bir ek zam gerekiyor. Bunu birkaç yolla hayata geçirmek mümkün. Vergi indiriminden tutun, verginin alınmamasından tutun, seyyanen iyileştirmeden, refah payından birçok seçeneğin bu anlamda olduğunu ifade ettik. Eşit bir iyileştirme oranının hayata geçirilmesi gerekiyor. Burada yapılması gereken şey toplu sözleşmeye ilaveten bir ek protokolle bu zammın verilmesi olmalıdır. Yapılması gereken şey bir an önce bu konuda sosyal tarafların bir araya gelerek zammı belirlemesidir.''

 
Ferdi Kadıoğlu milli takım kararını verdi!
 
CHP'den Tanju Özcan ve Alim Karaca kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sigara ve alkole ÖTV zammı geldi!
Sigara ve alkol grubundan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artış gösterdi. ...
İzmir'in zam şampiyonu patlıcan!
İzmir'de aralık ayının enflasyon oranı yüzde 13,01 olurken yıllık enflasyon ...
TÜİK açıkladı: En çok zamlanan ürünler
TÜİK aralık ayı enflasyonunu yüzde 36,08 olarak açıkladı. Bu oran, 19 ...
 
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Ek zam şart oldu
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, ...
Ocak ayı kira artış oranı: Yüzde 19,60
Milyonlarca kişinin gözü saat 10.00'da TÜİK tarafından açıklanacak aralık ...
Memurların zam oranı belli oldu!
Memur ve memur emeklilerinin açıklanan enflasyon farkıyla birlikte alacakları ...
 
2021 enflasyon oranı açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'ten ...
Bakan Varank: 2021'de istihdam yüzde 11,7 arttı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kasım 2021 dönemine ilişkin ...
Mehmet KARABEL yazdı… Şahlanan zamların sıralı tam listesi!
Mehmet KARABEL yazdı… Şahlanan zamların sıralı tam listesi!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva